Lehekülgi: 1 2 3 |
goblin
huviline
Registreerunud 18.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: nelivedune
|
postitati 01.04.04 04:01
|
|
|
A8 kohta arvamusi
Tahtsin küsida, kas kellelgi on kogemust/kokkupuudet A8-ga? Millest on tingitud, et nende hinnad on siiski suht madalad? Ma ei mõtle siin '95-'96 aasta omasid, vaid '98 jne. Endal
küll 2000 a. A4 Avant 1,8T, aga vaatan, et miks mitte välja vahetada...
Hinnavahe pole liiga suur...
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
80quattro
klubiliige
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B9 Allroad quattro; Audi Q3; Audi 100 C3
|
postitati 01.04.04 08:09
|
|
|
Kui kannatab maksta topelt hooldus-remondikulusid, siis on vahetus igati teretulnud
Toomas
|
|
|
|
goblin
huviline
Registreerunud 18.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.04.04 21:27
|
|
|
OK, jätame kütusekulu ja ALU kere kõrvale. Esimene nendest on eelarvesse sisse kirjutatud ja teine... See nagu enda teha. Aga kas siis A8 veermik on nõrgem, kui teistel Audidel? Et see kohe hinna nii alla viib ja seda niimoodi kartma peaks.
|
|
|
inc13
huviline
Registreerunud 19.11.06
Kasutaja on eemal
|
|
Dantee
huviline
Registreerunud 06.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 320
|
postitati 02.04.04 07:13
|
|
|
Arvamus!
Selleks, et Audit omada ei pea tõesti A8 omama?! Ise arvan, et maitse asi! Kui peres kaks autot, siis võiks ta ju garaažis paremaid argu oodata?!
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.04 08:06
|
|
|
Sama hinna eest saab päris korraliku seitsmese bemmi mille remont on tunduvalt odavam ja ta ka laguneb vähem aga neliveost võib sel juhul kahjuks
ainult unistada...
BMW 325i E30 2,8 stroker & BMW 328iT E36 & Seat Altea XL 2,0 TDI+DSG
|
|
|
|
VIP
huviline
Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant Quattro 2.8 30V
|
postitati 02.04.04 12:25
|
|
|
natuke on olnud kokkupuudet A8 (siiani mu elu kõrghetk).....pärast A8 sõitu tundus sõit A6-ga nagu Ladaga.....kui vähegi võimalust on muretse A8
(arvestama peaks muidugi ka ülalpidamis kulusid)
Nüüd on sellest A8 sõidust pool aastat möödas ja õnneks enam ei tundu A6 Ladana A8 oli 3.3TDI
Hinna langus on äkki tingitud sellest, et uus mudel on välja tulnud!? (Rikkurid tahvad kiirelt uut saada ja seega on vaja vanast kähku lahti saada)
(üks variantidest)
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.04.04 16:21
|
|
|
TO:VIP
See ei ole kindlasti sinu A8!!!
|
|
|
VIP
huviline
Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant Quattro 2.8 30V
|
postitati 19.04.04 17:37
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja juks11
See ei ole kindlasti sinu A8!!! |
muidugi mitte minu.....jutt käis sellega sõidust vaid
|
|
|
|
goblin
huviline
Registreerunud 18.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.04 00:49
|
|
|
Tsitaat: |
Esialgne postitaja Dantee
Selleks, et Audit omada ei pea tõesti A8 omama?! Ise arvan, et maitse asi! Kui peres kaks autot, siis võiks ta ju garaažis paremaid argu oodata?!
Esialgne postitaja Black
Soetamishind pole ehk tõesti enam suur, kuid iga A8 veermikuvidin maksab oluliselt rohkem, kui seda autot järelturult ostnu rõõmsalt välja on nõus
käima. ... Kütusekulu... ei, sellest me ka täna ei räägi.
|
Ei, selleks, et Audit omada, ei pea see tõesti olema A8. Küll aga oleks teda
hää omada - nagu mul omad sõidukogemused on kinnitanud! Olen Audi evolutsiooni vilju maitsnud ja fännanud juba mitmed aastat - liikunud alates
'83 aasta 80GTE-st järjest ülespoole. Kuni praeguse hetkeni on A8
jäänud selliseks kaugeks ja kättesaamatuks (nö. sinilinnuks - U know). Miks
mitte teda võimaluse korral kinni püüda?
Thanks, guys, arvamuste eest, aga selle põhiküsimusele nagu vastust ikka ei tulnud - tehke lollile selgeks, miks maksab '98 aasta A6 pea
samapalju, kui '98 aasta A8 ??
Ei saa ju 4,2 liitrine mootor nii läbi olla isegi peale 200000 km, et see hinna nii alla viiks. Tollel peaks ju jaksu ja vastupidavust seda keret
liigutada küll olema.
Ja mis pistmist on hinnal sellega, et kütusekulu suur on? Kui inimene, kellele kütusekulu on põhiline, ei vaatagi seda autot!! Olen sellistega kokku
puutunud - kõikumine +- 0,2 liitrit 100 km kohta on juba tõsiselt suur probleem
OK, üks probleem on kindlasti see veermiku osa, aga et nii kõva probleem, et paneb kõrgema klassi auto samasse suurusjärku klass madalamaga...
Kokkuvõtteks siis - kas lihtsalt hääd inimesed, kes odavalt autosid ära annavad või??
|
|
|
Krahv
huviline
Registreerunud 11.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Maserati 4200GT
|
postitati 21.04.04 07:28
|
|
|
Järelturg paneb hinna paika. Kui uuema ja kallimana seda autot ostes tõesti ei ole ülalpidamiskulu kuigi määrav siis auto odavnedes muutub see
potentsiaalsele kliendile järjest olulisemaks ja potentsiaalseid kliente sellisele ammutajale lihtsalt järjest vähemaks. (küll aga jäävad hinda
ökenoomsemad suguvennad)
|
|
|
Kaitm
huviline
Registreerunud 21.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.6
|
postitati 21.04.04 09:09
|
|
|
Tere! Olen uus liige siin klubis ja isiklikult ka A8 97.a. 3.7 tiptronic omanik. Eelmisel aastal sai tehtud enne väga põhjalik uuring varuosade
hindade suhtes kuna olin ka ise kuulnud, et meeletut raha maksavad. Sellest ehk väike kokkuvõte ehk. Rooliots 370.- Esimesed piduri kotsid 900.- (
arvestada tuleb, et selle raha eest saab neid 8tk kuna nii palju neid seal esi pidurites on ) Tagumised piduriklotsid 210.- , Esimesed kettad 1500.-
tagumised kettad 450.- Sharniirid on 800-1500 eek olenevalt detailist, kusjuures kõigile olemas ka vahetatavad puksid, mis maksavad 200 eek/tk, eks
igaüks valib kuidas siis vahetada tahab. Veel näiteks keskluku detailid analoogsed A80-ga ( pumba liikuvad detailid ) Nüüd oleneb kõik muidugi sellest
kui palju keegi masinaga liigub. Sõidan ise aastas ligikaudu 15tuh kuni 20tuh km ja ei saa eriti küll vahest aru, et remont kallim oleks. Rattalaagrid
~600 eek ( A6-le oli vist 450.- kui õieti mäletan)Kallim muidugi soetada kumme ( all tal ju 17" ja 17" talvekumm on oma 2500.- tk ) Samuti
õlivahetus, mida kulub 8liitrit. Kõige targem on varuosade soetamise juures kasutada auto kataloogi ja sealt vaadata, millele veel samad jubinad külge
sobivad, näiteks on väga palju sarnaseid jubinaid A6 ja A4-ga. Aga kui poest küsida jubinat A8-le siis käratatakse sulle kohe 2x hind.
Mis puutub mugavusse, siis tõesti ka minu endine A6 tundub mannetu selle kõrval mis praegu. Mugavus on kõrgemat klassi samuti stabiilsus ja dünaamika.
Kütusekulust ..... jeah kuidas keegi on harjunud sõitma. Minul 100km/h maannteel 8l /100 ja linn ligikaudu 15. 100km tunnikiiruse juures teeb mootor
ainult 1500 pööret ja kütet ei saagi ju eriti kuhugile kaduda. käiguvahetus automaadiga linnas toimub alla 2tuh pöörde juures kui inimese moodi
sõidad. Kui kihutamisest rääkida siis muidugi, arvan et pole probleem 25-30 l sajale ja kuni 210ni kiirendus väga nobe. Isiklikult korvuvalt proovitud
240ga. 140km tunnikiiruse juures näitab kompuuter keskmist 11l sajale.
Hinnataseme kohta väideti ka veel seda, et kuna järelturg sellele masinale väga väike siis sealt tuleneb ka madal hind, kindlasti üheks põhjuseks siin
kuulujutud, et meeletult kallis masin üleval pidada ja üleüldse vastik ärimeeste masin, mida ainult rikkad suudavad kasutada. Kohe ei tule nagu kõik
meelde, mis veel jubinaid ja asju võiks võrrelda aga kui meenub saab ju alati lisada.
Audi v. BMW 7 seeria jah, ei saa vist hästi võrrelda, audimehe jaoks on audi ja bemari mehele BMW, mõlemad väga mugavad je head masinad, bemari
varuosasid ka ei tea mis massavad kahjuks
|
|
|
goblin
huviline
Registreerunud 18.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.04 12:20
|
|
|
Here we go! Asi võtab juba parema pöörde - jutt asjalikum ja usutavam.
Tänud, Kaitm, et võtsid vaevaks oma kogemused kirja panna. Ka teistele tänud suunavate mõtete eest.
Kui aus olla, siis umbes sellisena ma kujutasingi asja ette, nagu Kaitm kirjeldab. See, et kõik kohe hakkavad kiruma A8 juppide kallidust jms. -
tähendab, et pole vist ikka kogemust antud isendiga. Nö. arvamuse tasemel, et "suur ja rikaste inimeste auto, ju siis ka jupid kallid"
7. bemari kohapealt - väga õige märkus! Selleks, et mind panna ostma midagi muud, kui Audit ..., eiei - seda ei suuda ka kõige parem sõber ega
müügimees
Kaitm, üks küsimus veel - miks sellise uuringu tegid, kas kõik see mis kirjutasid, oli vaja välja vahetada, või lihtsalt "professionaalsest"
huvist?
|
|
|
nasir
huviline
Registreerunud 29.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.04 12:36
|
|
|
Eks tuli ajapikku need jupid ikka välja vahetada. räägin tema eest
|
|
|
nasir
huviline
Registreerunud 29.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.04 12:42
|
|
|
Teatud määral läks kops üle maksa kui kogu aeg kuulata sellist juttu kui kallid kõik a8 jupid on. Saigi siis Kaitm'ile soovitatud et räägi oma
jutt ära - samas olen kõike seda a8 varuosade ostmist ajapikku kõrvalt näinud ja hindu kõrva taha pannud. Seega, palun olgem praktilised kasutajad
siis teame ka rohkem.
|
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG
|
postitati 21.04.04 12:42
|
|
|
Üld juhul määrab auto hinna ikka tema seisu kord. Kui on ikka üle mõistuse odav, siis peab ta ka suht lõpuni sõidetud olema. Aga alati on olemas ka
võimalus et auto elektroonika hakkab ühel ilusal hetkel lambist näkku panema. Siis on oi, oi, oi. Ma ei taha teadagi kui palju seal mõni aju või
juhtplokk maksab kui see ära kooleb. Ja mõni auto on kohe selline et kui üks kord hakkab ikalduma siis jääbgi ikalduma. Aga kui selle järgi hakkata
autot ostma, siis jääbki ta ostmata.
|
|
|
|
ryblik
huviline
Registreerunud 21.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: hetkel autotu
|
postitati 21.04.04 13:10
|
|
|
Suured tänud asjaliku jutu eest Kaitm
C.R.E.A.M.
|
|
|
|
goblin
huviline
Registreerunud 18.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.04 21:59
|
|
|
Esialgne postitaja villu157
Üld juhul määrab auto hinna ikka tema seisu kord. Kui on ikka üle mõistuse odav, siis peab ta ka suht lõpuni sõidetud olema
|
See on muidugi selge. Ega ma nüüd hinnapoolest kõige odavamat ka ei vaata. Kuigi on olnud vägagi erandlikke juhtumeid - tõsiselt odavalt on saadud
tõsiselt hea auto (enda kogemus).
Veelkord - tänud kaitm'le ja tundub, et ka nasir'i osa selles polnud mitte väike, et me kõik siin natsa targemaks saime Nasiri teemat arendades - sama tunne oli mul ka, kui aina lugesin, et
"kallis see ja kallis too" ja ei midagi positiivset. No ei tahtnud kohe uskuda seda, et AUDI LIPULAEV on nüüd nii mannetu ja samade
vigadega, mis 13 aastat vanemad väikevennad. Kuigi, kes teab...
Kui veel midagi märkimisväärset meelde tuleb - andke aga teada. Olen ette juba tänulik. Eks ma siis ise nopin välja, mis tundub õige ja mis mitte
|
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
postitati 22.04.04 06:43
|
|
|
http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=2758597&id=w2yba3tumj4
ise valiksin selle, kuna automaat ei meeldi(st. väntvõll peab olema "otse ühenduses" teega) ja tehnika A100 oma(loe lihtne), aga
sõidumugavus A8. Muide juhiks tähelepanu tühimassile(1460kg), mis on A6Q-st kergem ja füüsika seaduste järgi teeb mootor siis vähem tööd(loe kütust
kulub vähem).
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
postitati 22.04.04 08:21
|
|
|
no ummikutes istumiseks on ka odavamaid autosid automaatkastiga. Pidasin silmas siis sõidumõnu(dünaamika, teelpüsivus, quattro) suhet kroonidesse. Ja
kui kunagi satungi ummikutesse siis või mul veel suus sulab, nii et jaksan ka käike vahetada. Ja andke mulle andeks, aga elekrividinad mulle ka ei
imponeeri kuna lisavad massi(loe pärsivad dünaamikat). Ainult Climatronicust pean lugu.
|
|
|
Kaitm
huviline
Registreerunud 21.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.6
|
postitati 22.04.04 12:26
|
|
|
Tervitused jälle! Jäi silma jutt remontimise kohta. Mitte, et tahaksin millegile vihjata kuid Tartu VW-Audi esindus on viimane koht kuhu oma masina
viin, olgu ta siis uus või vana. ( ei kommenteeri sest nutuvada tuleb pikk pikk ). On kohti, kus tehnika sama hea-uus kui esinduses ja remondi hinnad
tunduvamalt odavamad. Kuna ise ei ole harjunud eriti raha "niisama" siia sinna loopima, siis ei ole sugugi suur vaev sõita poest läbi (
kaotada ajas 15min ) ja viia siis auto kindlasse kohta remonti. Võita jupi hinnas ja remondi rahas. A8 ei ole sugugi nii eksklusiivne masin, millest
korralikud töökojad läbi ei näri.
Kindlasti annab kõike teha ka põlveotsas ja pahtli ning marlega ..... hinndade ja jubinate kohta, millest kirjutasin ei ole seda silmas peetud. (
näiteks kas vahetada terve sharniir, maksta 800eek raua eest või siis vahetada sharniiri otsas originaalpuks ).
Mis puutud dünaamikasse ja automaat käigukasti siis muidugi tiptronic on üpris manuaali sarnane aga muidugi mitte päris see. See auto on ju ehitatud
rõhudes mugavusele ja sujuvale, turvalisele ( vajaduse korral ka kiirele ) kulgemisele punktist A punkti B. Kui rõhuda meeletule kiirendusele ja
"käsitööle" manuaaliga siis soovitaksin ehk mingi audi coupe 2.8 Q või 2.2 Turbo Q manuaal. Liigub nagu loom ja rallimehe sunde saab ka
kätte. ei laida manuaali mitte kohe maha, kõik eelmised viis audit on olnud manuaalis ja momendil siis elu esimene automaat-tronic.
Ilusat päeva soovides Kaitm!
|
|
|
goblin
huviline
Registreerunud 18.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.04.04 00:28
|
|
|
ise valiksin selle, kuna automaat ei meeldi(st. väntvõll peab olema "otse ühenduses" teega) ja tehnika A100 oma(loe lihtne), aga
sõidumugavus A8. Muide juhiks tähelepanu tühimassile(1460kg), mis on A6Q-st kergem ja füüsika seaduste järgi teeb mootor siis vähem tööd(loe kütust
kulub vähem).
|
Siin kohal peaks nõustuma küll Black'i kommentaariga - Q, Tiptronic ja min 3,7 (4,2 eelistatum, kuigi siin vist võib Kaitm vastu vaielda ).
Kaitm - kuidas kindlustusega on? Palju kirvest väänatakse? KASKO ja tavakindlustus? See on minu meelest vaata, et tõsisem teema, kui varuosad -
kindel, et ilma kindlustuseta küll hakkama ei saa! Auto ju suur ja võimas, hinda ka ikkagi parasjagu . Ma küll ise Tallinna regiooni inimene ja Tartu koefitsiendid vähe teised, aga mingi ettekujutuse asjast ikka
saaks.
Ja veel - äkki keegi teab, kas eelsoojendus (Webasto) on A8-l kõigil peal või mitte (n.ö. standardis). Kuna talve on meie laiuskraadil ikkagi rohkem,
kui nt. Floridas , siis võiks ju selline "pisike" vidin ikka
sellisel autol küljes olla.
|
|
|
DVB
huviline
Registreerunud 24.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2 Quattro Tiptronic
|
postitati 24.04.04 22:15
|
|
|
Sai siin endale ka hiljuti soetatud a8. Kasko pakkumised tulid neljalt erineval kindlustusfirmalt 20k-32k aastas.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |