ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
postitati 29.06.08 14:14
|
|
|
Kas teile on kunagi teenidusest öeldud et rattalaagreid peab hiljem mõningase sõtmise järel üle pingutama (trummelpidurite puhul millel on koonuslaager)?
Jäin mõtlema ühe huvitava fakti üle. Kui lähete teenindusse vahetama rattalaagrit või pidursüsteemi remontida laskma siis peale teenindusest auto
kätte saamist soovitakse tavaliselt head reisi ja kõik. Kunagi pole keegi maininud, et mingi aja peale tekib ikka mingi loks mille tulemusel peab
tagant järgi rattalaagrit pingutama (laagrid sobituvad sõidu käigus tihedamalt oma pesadesse). Aga kui on inimene, kes ei tea seda siis sõidab ta
jätkuvalt selle suure loksuga edasi lühendades sellega laagri eluiga. 2 Korda olen teenindusest autot kätte saades pidanud laagrid üle pingutama. Aga
kui tegemist on näiteks naisterahvaga kes teab autost ainult niipalju et kuhu kütus käib ja kuhu õli siis ...? Seega jagavad teenindused suht
väheldast infot inimestele kes nende juures käivad.
|
XZN M16
|
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.06.08 14:20
|
|
|
Ka minule õpetati koolis nii, et mingi aja tagant tuleks siiski nood laagrid üle kontrollida, mis põhimõtteliselt tähendas siiski väikest peale
keeramist.
Ühe korra nt sai keeratud kohe uutel laagritel natuke tugevamalt kinni kui vaja oleks olnud... ja see lõppes sellega, et laager lihtsalt purunes miski
aja pärast.
|
|
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
|
postitati 29.06.08 17:46
|
|
|
See kõik kehtib koonuslaagrite kohta ja on suur tõde.
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.06.08 18:49
|
|
|
Mina jälle olen aru saanud et targem nad üldse rahule jätta kui kinni vägistada- niimoodi on kuuldavasti isegi ratas alt ära tulnud
|
|
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
|
postitati 29.06.08 19:43
|
|
|
Niipalju kui mul nendega tegemist on olnud, siis on stoppermutri lömmilöömisega kinnikeeramine piirdunud. Koonuslaager ja trummelpidur. Ei ole laagrit
laiali jooksutanud ega ka liiga kinni poonud. Ei pretendeeri abs. tõele.
S8 TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
|
spcvnd
huviline
Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q
|
|
postitati 29.06.08 19:43
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Tegelane5
Mina jälle olen aru saanud et targem nad üldse rahule jätta kui kinni vägistada- niimoodi on kuuldavasti isegi ratas alt ära tulnud |
kamoon, ratas peab ikka vabalt veerema. kui on loks, siis keerad õrnalt peale, et ratas ikka veereks vabalt mitte ei vääna täiega.
|
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
|
postitati 29.06.08 19:53
|
|
|
Kus juures see on täitsa õige jutt mida tänaselpäeval pahatihti unustyatakse teha.
|
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.06.08 20:28
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: pampkuri
Kus juures see on täitsa õige jutt mida tänaselpäeval pahatihti unustyatakse teha. |
Tänapäeval lihtsalt on väga vähe seda tüüpi piduritega masinaid alles.
|
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
postitati 29.06.08 20:49
|
|
|
Olen näinud ka uuemaid masinaid mis siiani tagapidurdussüsteemidena trummleid kasutavad. Kui mu mälu mind ei peta siis mingi FIAT-i mark on selline
... aga samas sõidab pool eestit vanemate autodega ringi veel nii et siiski asjakohane tähelepanek 
|
XZN M16
|
|
|
|
|
jokker
huviline
Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 '96 ABK
|
|
postitati 30.06.08 05:40
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
| Tsitaat: | Algselt postitas: pampkuri
Kus juures see on täitsa õige jutt mida tänaselpäeval pahatihti unustyatakse teha. |
Tänapäeval lihtsalt on väga vähe seda tüüpi piduritega masinaid alles. |
Kettad võivad ka koonuste peal ju joosta!
|
joyrider
|
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
|
postitati 30.06.08 16:02
|
|
|
Ja esivedustel Audidel jooksevadgi tagumised rattad koonuslaagritel. 
|
|
|
|
Ivoonu
huviline
Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Shadow vt750c
|
|
postitati 30.06.08 16:45
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ve1ks
Ja esivedustel Audidel jooksevadgi tagumised rattad koonuslaagritel.
|
Tõsi ta on, sügisel vahetasin (peaks vist tungiga natuke majandama ja loksud üle vaatama ja vajadusel peale keerama nüüd)
|
Kui ei ole midagi asjalikku õelda, siis ole palun vait!!!!
|
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 30.06.08 17:03
|
|
|
Loo Autor Ultra 2005:
Kunagi pole keegi maininud, et mingi aja peale tekib ikka mingi loks mille tulemusel peab tagant järgi rattalaagrit pingutama (laagrid sobituvad sõidu
käigus tihedamalt oma pesadesse).
Palun selgita, miks ainult koonuslaagritega antud situatsioon ette võib tulla? On see KINDLALT AINUS koht autol, mida võiks üle pingutada mõne aja
möödudes?
Ma olen poolt, et asju peaks aegajalt üle kontrollima, a see jutt mis siin on, on juba 'kollijutt'. Palju teist teab, et velgi peab iga kord kui alt
keerad tasakaalustama? Kuipaljud rattapolte kontrollinud on? Ja mitu teist on 100% kindel, et tagavararattas on ÕIGE rõhk ?
Mis põhjusel on veel levinud arvamus, et teenindusest 'teenindust' saab? Ammu ei ole see enam prioriteediks.
|
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
|
postitati 30.06.08 18:19
|
|
|
Koonuslaagrites PEAB mingi lõtk kindlasti olema, sest soojenedes (ja paisudes) jookseks need laagrid muidu lihtsalt laiali.
"Vanakooli" autodel käis see reguleerimine ka ju nii, et keerati mutrit peale, kuni lõtk kadus ja seejärel tagasi kuni esimese splindipiluni.
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 30.06.08 18:49
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Loo Autor Ultra 2005:
Kunagi pole keegi maininud, et mingi aja peale tekib ikka mingi loks mille tulemusel peab tagant järgi rattalaagrit pingutama (laagrid sobituvad sõidu
käigus tihedamalt oma pesadesse).
Palun selgita, miks ainult koonuslaagritega antud situatsioon ette võib tulla? On see KINDLALT AINUS koht autol, mida võiks üle pingutada mõne aja
möödudes?
Ma olen poolt, et asju peaks aegajalt üle kontrollima, a see jutt mis siin on, on juba 'kollijutt'. Palju teist teab, et velgi peab iga kord kui alt
keerad tasakaalustama? Kuipaljud rattapolte kontrollinud on? Ja mitu teist on 100% kindel, et tagavararattas on ÕIGE rõhk ?
Mis põhjusel on veel levinud arvamus, et teenindusest 'teenindust' saab? Ammu ei ole see enam prioriteediks. |
Paratamatult annab uue laagri paigaldades veidi hiljem lõtku juurde. Seega minu arvamus ja mitte ainult minu vaid ka paljude kogenud meeste arvamus
on, et hiljem tuleb koonuslaagrid kindlasti üle kontrollida ja vajadusel pingutada kuni jääb väike lõtk aga ratas jääb vabalt veerema.
|
XZN M16
|
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 30.06.08 19:40
|
|
|
Meil õnneks on asjad sedapidi ,need kes käivad on enamus püsikliendid ning õlivahetuse käigus saab nigunii veermik üle joostud.
Kui vaja siis saab pidurid puhastatud ja laagrid pingutatud, samuti kõik vedelikud ja tuled viled.
Kes tuleb aga niisama uksest sisse ja rohkem enam inimest ilmselt ei näe ,no ei jõua kõigile seda epistlit lugeda.
Ilmselt poleks sellest ka kasu,sest auto on juba enamusele nii tarbeesemeks muutunud ,et inimesed ei vaevu isegi mootoriõli klepsu lugema rääkimata
rehvirõhust või muus sellisest.
Tegeledes igapäevaselt asjaga ,julgen väita et autode tehniline seisukord halveneb meie teedel kahjuks meeletu kiirusega.
|
|
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 30.06.08 20:21
|
|
|
BTW mida liigne lõtk üldse teeb? Vanemal autol on pidureid ikka aegajalt vaja uurida, vaevalt et vahepeal üle 40 tuhande sõita jõuab.
|
|
|
|
|
|
jokker
huviline
Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 '96 ABK
|
|
postitati 01.07.08 09:00
|
|
|
Suure lõtkuga lähevad laagrid kiiremini läbi. Ja võib veel hakata abs välja lööma.
|
joyrider
|
|
|
|
|
rulamees
huviline
Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT
|
|
postitati 01.07.08 10:06
|
|
|
lasin ka kunagi audi b3 taga koonuslaagrit vahetada. Sain auto kätte ja sõitu, polnud aega seal logistama hakata, sest kohe algas sõit Võrust
Tallinna, tundus ka kuidagi imelik maanteel, aga kuna veljed ka olid pisu kõverad siis ei pööranud sellele tähelepanu . Mäo ristis läksin välja suitsu
tegema ja muuseas toetasin jalaga vastu ratast. Seal tulin ainult kolks kolks. Läbi häda sain kuidagi ära pingutatud. Helistasin remondimehele ja
küsisin, et sa ikka normaalne inimene oled. Tema vastas, et koonuslaagit tulebki nii pingutada, et keerad kinni ja KAKS tiiru tagasi. Vot sellised
teadurid 
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|