Tsitaat: | Algselt postitas: Big
Samuti ei saa aru, miks võetakse risk ja ostetakse omale Audi 2.5tdi v6, millel tuleb teadupärast see 240k "hooldus" teha, kui palju odavam on
pidada näiteks 1.8Turbot, kütusekuludki neil samasse auku...diisel kallim ka siinmail.
|
Sest inimesemoodi varustusega 1.8T'sid on üsna vähe saada, samas kui 2.5TDI on sagedamini enam-vähem okei varustusega.
Lisaks, kui loota, et ainuke suurem remont, mida pre 2003 2.5TDI vajab, on "240kkm hooldus", siis võib kalkuleerides selle hoolduse maksumuse auto
hinnale mõttes otsa liita (tõsi, suurem jagu 2.5TDI'sid kaotavad siis paljuski oma konkurentsivõimest).
Pigem näen ma suurimaks vastuargumendiks diislile meil müüdava kütte ebaühtlast kvaliteeti, ent see peaks olema ohuks enam-vähem suvalise tänapäevase
diisli korral.
Pisike otsing auto24's näitab, et isegi kui mitte tahta selliseid mugavusi nagu universaalkere, automaatkäimar, mitte-must nahk, mitte-must välisvärv
jne, kuid jääda siiski neliveoliste juurde, selgub, et A4 osas eksisteerib 1.8T mootoriga isendite osas mingisugunegi valikumoodi nähtus, ent sama
mootoriga A6'd võib kokku lugeda ühe käe sõrmedel.
Ma olen seda 2.5TDI asja ise kaalunud nii ja naa... Kuna A4 sisse ma lihtsalt ei mahu ning C4 kerega A6 sisse samuti vägahästi ei mahu, siis jääb
sõelale C5 kerega A6, mida on saada inimese moodi varustuse (universaalkere, nelivedu, automaatkäimar) ning enam-vähem taskukohase hinnaga... umbes
täpselt kahe mõistliku bensiinimootoriga (2.8 ning 1.8T) ning ühe diiselmootoriga (2.5TDI).
P.S. 3.0 bensukas hakkab siiski kaa aegamööda taskukohaseks muutuma (kütusekulu pakutakse sellele isegi väiksem kui 2.8)...
|