Lehekülgi: 1 2 |
crashgs
huviline
Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.06.08 18:21
|
|
|
Soovin abi esimese auto ostmisel.
Tere,
Kuna vanust on varsti piisavalt ja soov on soetada endale auto, siis uurisin natuke erinevaid autosi ja mudeleid, mida rahakott lubab ja millega oleks
viisakas sõita. Kõige hulgast hakkasid mind tõmbama just Audi mudelid, seega otsustasin esimese autona soetada Audi ja samas liituda ka teie klubiga.
Kuna mu autoalased teadmised ei ole just eriti tugevad, siis mul oleks vaja soovitusi, auto valiku osas. Mul oleks vaja autot, mis oleks vastupidav,
et oleks võimalikult vähe lisakulusi ja teepervele jäämisi. Samas peaks olema auto ilus silmale vaadata st. stiilne ja jääma sealhulgas viisakaks.
Põhiliselt on vaja sõita 100 km otsi. Milliste lisakuludega ma peaksin kasutatud auto ostul arvestama ja äkki oskate isegi mõnda autot soovitad,
rääkida omadest kogemustest oma esimese auto ostul ja mida tuleks jälgida. Rääkida võiksite kõigest, mis mind aidata võiks. Endale on silma jäänud
järgmised mudelid lehelt auto24.ee:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/048/auto_php-id=493048-www_auto24_ee.html
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/146/auto_php-id=500146-www_auto24_ee.html
Ma loodan, et te oskate mind aidata nii auto valikul, kui ka edaspidises tegevuses.
Kõike head Audiclubi liikmetele.
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 15.06.08 18:40
|
|
|
No A8 võid koheselt unustada. Lipulaev on küll kena ja atraktiivne, kuid nõuab ka oluliselt suuremaid kulutusi hoolduse osas, kui mõni teine
keskklassi auto.
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
postitati 15.06.08 18:45
|
|
|
Tegelikult ei olegi oluline niivõrd see, et Sa vaatad endale esimest autot kui aga hoopis see, palju Sa saad igakuiselt auto peale kulutada?
A8t on praegu odav osta, samas ülevalpidemine on siiski kallim.
A4 1.8T soovitaks küll, aga samas see konkreetne 173kw ei pruugi enam nii probleemi vaba olla kui stock 110kw/132kw. Eriti annab see tunda siis, kui
Sa ise autost midagi ei jaga (iga pisivea pärast tuleb hakata teenindusse jooksma, ajakulu jne). Ehk selle konkreetse mudeli ma välistaks. Muidugi ma
ei ütle, et see auto oleks logu ja halb, vastupidi, isegi olen seda vaadanud aga lihtsalt tegu ei ole arvavasti enam nii probleemi vaba liikuriga.
Kui Sa kirjutasid, et sõidad suhteliselt palju (100km otsad, iga päev?), siis vaataksin ma A8 peal näiteks 2.8t. Samas kui hoolduskulud ja kütusekulu
pole probleemiks, siis kas 4.2 või hoopis S8t.
Kui aga tahad lihtsalt kulgemiseks autot, mis oleks piisavalt öko ja suhteliselt odav ülevalpidada, siis soovitaks A4. Samuti Quattro, nagu siin ka
juba soovitati.
Samas 1000.- /kuus arvestaks ma kasutatud auto puhul raudselt hoolduse peale, vahel isegi rohkem.
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 15.06.08 18:48
|
|
|
Noh oleme ausad. Mõlemad sinu vaatluse all olevad autod on stiilsed. Esimese auto puhul oskan välja tuua kütusekulu, mis on võrreldes teise autoga
(A4) kindlasti suurem. Lisaks kindlustus, eriti kui plaanid kohe oma nimele registreerida. Lisaks võiks see A8 olla neliveoline. Räägib küll inimene,
kel kogemusi quattroga vähe kuid usun, et ma ei ole ainus, kes nii arvab. Ja kui ise vaataks A8 poole, siis kindlalt quattro. Kuna seda A4-ja on
järele aidatud, ja kuna on tegu turbomootoriga, siis ka see võiks neliveoline olla. Kuid kui ootad vähem teele jäämisi ja väikest küttekulu, siis
tavaline 1.8 vb ka stock 1.8T oleks parem. Ja kuludega on niiviisi, et kui rondi otsa ei satu, siis peaks üsnagi muretu olema. Ja arvestades, et sul
on tihedalt 100km otsi, siis ongi sul vaja ökopilli. Selleks võta kindlasti keegi pädevam inimene kaasa, kes oskab rohkem vaatluse all oleva auto
kohta öelda.
Jõudu ja edu esimese auto valiku puhul.
Kivitare
NB!!! mina kiidaks ka korrektselt esitatud küsimuse eest. hea kohe lugeda. End of OT
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
mihkel
huviline
Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: seat leon
|
postitati 15.06.08 18:50
|
|
|
Vähe OT aga minuarust vahtraleht ja vilisev rehv A8 le küll au ei tee. Selle rohelise aja võiks mõne tavalisema liikuriga üle elada...kindlasti
säästad ka olulised summad ülalidamise pealt. Ma valiks parem mõne diisli juba siis. Korralik diisel C4 on samuti viisakas ja ilus ning hinna poolest
sama, aga kindlasti kohe palju murevabam.
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & Audi Q7 60 TFSIe
|
postitati 15.06.08 19:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Lisaks kindlustus, eriti kui plaanid kohe oma nimele registreerida.
|
Omal enda nimele registreeritud masin, 85kw (B4), pool aastat ~1300.- (Tallinn 2200[169kw puhul 3700], Tartu 1800), kuulun ka sinna kuni 25
riskigruppi. Kui alustad 0-st, siis arvatavasti hinnad natike soolasemad. Tjah, mõni ei maksa aasta jooksul oma püssi puhulgi nii palju kui
"algajad/noored" pooleks aastaks.
Et teaksid, milliste summadega kindlustuse puhul arvestada ning kas enam ongi mõtet masinat oma nimele teha.
|
|
|
crashgs
huviline
Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.06.08 19:59
|
|
|
Vabandage, väljendasin ennast väheke valesti, 100 km otsi ei sõida mitte igapäev vaid vb. nädalas korra või harvemini, niisama igapäevast tiirutamist
ka ei ole plaanis väga tihedalt teha.
Hoolduse kohta tahaks natuke täpsemalt teada, mida ja kui tihedalt ja kui palju võib maksma minna.
Võibolla on teil võimalik linkida mõni kasutatud auto, mida te soovitaksite.
Edit: Auto tuleb siiski enda nimele registreerida.
Tänades,
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 15.06.08 20:28
|
|
|
Esmane, mis vaja kasutatud auto puhul teha, on rihmade ja rullide vahetus. Oskan kommenteerida omast kogemusest, et kui ise ei saa sellise asjaga
hakkama, siis A8-l kulub läheb see töö koos juppidega maksma 10k ja+ eeki?, kuid R4 ja V6-l on see umbes poole võrra odavam.
Kindlasti on kompetentsemaid vastajaid sellele, kes ka konkreetseid hindasid võivad sulle näiteks tuua.
|
|
|
Kessu
huviline
Registreerunud 24.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Mustad A4 (B5) 1.6 & 100 (C4) 2.3
|
postitati 15.06.08 21:04
|
|
|
Nii, nagu ma aru saan, siis soovid sa läbi-lõhki ökoliikurit. Selge on see, et kasutatud auto ostmise puhul võib ette tulla tehnilisi apsakaid, mida
sa ette näha ei ole osanud. Võta siis mistahes mudel. Aga kui välistada tüüpvead ja ajaratta puremised auto kallal, siis soovitan ikkagi A4. Endal on
1.6 mootoriga. Sõidan samuti 100 km otsi kord-kaks nädalas. Väga usaldusväärne, ei jäta kunagi teepervele, ei viska "vimkasid" sisse. Algajale
juhile sobiva kerega, st. mitte nagu emalaev ega ka talumatult väike.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 15.06.08 21:33
|
|
|
Selles hinnaskaalas soovitan a4 1,8 vabalthingav 92kw esiveoline ja jätaks mingi 10k veel esmaseks "remondifondiks". A8 "vimkasid" vaevalt sa
esimese autoga tahad "nautima" hakata eriti seda veel vanema isendiga.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
crashgs
huviline
Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.08 14:36
|
|
|
Go for it(Y)
Kivitare
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
maxic
huviline
Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: auditu
|
postitati 16.06.08 14:37
|
|
|
Põhimõtteliselt on kõik hea, kuid võiks ka kliima olla. Soojal suvepäeval asendamatu asi. Muidu on praegu müügis ka sama mootoriga, kuid neliveduseid
Audisid. Saad quattro võlusid nautida, mis on põhiliseks Audi trumbiks.
1
2
3
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 16.06.08 14:37
|
|
|
Luura ringi, neid isendeid leidub mille vahel valida. Neliveose puhul see oht, et hiljem kui esiveolise soetad ei jõua ennast ära vanduda 
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
r2its
huviline
Registreerunud 16.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 c5
|
postitati 16.06.08 14:40
|
|
|
nüüd hiljuti alles müüki tulnud masin ja oln ka üle vaadanud et miks hind nii suur aga selle raha eest on ka masinat alla annaks ta ka , rihmad olid
tal ka vahetatud aga eks otsusta ise c4 jaga olen sõitnud 4a ja muretud kilomeetrid tulnud mugavust on ka omajagu
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=507115&rhash=981d
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 16.06.08 14:58
|
|
|
Se ei sobi. Kuna 2,0 ja 2,8 küttekulu vahe suht
väike. Siis pakuks sulle enda oma. 2,0 tundub c4 kerejaoks lootusetult lahja. Lähipäevadel muudan a24 asja jälle aktiivseks.
|
|
|
Kessu
huviline
Registreerunud 24.05.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.08 15:38
|
|
|
Ma olen nüüd ebaviisakas ja küsin otse välja. Kas teema algataja on meeste-või naisterahvas ? 
Algajale juhile ei ole vaja traktorit, ja eriti neiule. Või kuidas ?
Me võime siin neliveod kandikul ette kanda, rääkida erinevatest keremudelitest ja mootorite võimsustest, aga kui inimene pole asjadega kursis, siis on
talle raske midagi selgeks teha.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 16.06.08 15:57
|
|
|
Neidudel on enamasti niivõrd palju parem reaalsusetaju, et esimeseks autoks nad A8-t ei vaata. 
|
|
|
|
crashgs
huviline
Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.08 17:48
|
|
|
Siiski meesterahvas, kellel on autode osas väga vähe kogemusi. Aga heaks iseloomujooneks on see, et olen kiire õppija.
Kuna siin hakkab väike maitse erinevus sõda, siis pigem ma loendaksin oma vajadused uuesti ja ehk oskaksite siis soovitada, hea oleks kui konkreetse
näite varal, aga mitte lähtudes enda maitsest vaid lähtuks ikka eelkõige minu vajadustest.
Omadused: Auto peaks olema töökindel ja praktiline, sedasi, et ei tuleks ette ebameeldivaid üllatusi, vaid jõuaks ikka elusalt sihtpunkti ja oleks
sihtpunktis ka elus, ega lakkaks töötamast mitte minust olenevate põhjuste tõttu. Järgmine tegur on see, et auto peab olema viisakas ja stiilne, nii
kujult kui värvlit. Mulle meeldivad "puhtad" värvid, näiteks must ilma mingite varieerivate toonidega. Olen tähelepannud, et auto värviks on
nimetatud tumeroheline, aga vaatlemisel näen isiklikult rohkem musta värvi autot roheka varjundiga. Kuna on plaanis auto liisinguga osta, siis
liisingu kuumakse võiks jääda 2000 ringi.
Ja see tuleb mu esimese autona.
Kirjeldus võib olla natuke segane, aga loodan, et te saate mõttest aru.
Kuna siin on jõudnud asi A4-jani, siis kujunesid 2 arvamust, neljaveoline ja esiveoline. Milline sobiks paremini algajale nii stabiilsuselt kui ka
muult.
A8 oli mul vaatluse all, kuna sõber soovitas ja endal kogemust polnud aga nüüd olen veast aru saanud, see on küll viisakas ja stiilne, aga ei vasta
absoluutselt mu esimesele tingimusele.
Kõike head,
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 16.06.08 18:18
|
|
|
Algaja vöi mitte,kuid (lööge vöi maha )kui juba vötad siis ikka
Quattro.
stabiilsus igas olukorras garanteeritud.
kuna ise soetasin pooleveduse siis ka samas juba ammu kahetsen oma tegu-pakuti ka quattrot,kuid siis ikka möttes,et MILLEKS.nüüd olen siisgi sellest
aru saanud,olgugi,et quattroga vaid paar üksikut korda söidetud-aga sellestgi juba piisas,et saada aimu millega tegu.
|
|
|
sst
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: Quattro
|
postitati 16.06.08 20:03
|
|
|
Saatsin Sulle PS.
Quattro on tore asi 
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.08 20:36
|
|
|
Mina nt ostsin omale esimeseks autoks 1991 a A 90 123. Kw mootoriga. Esiveduse. Njah sain selle venna käes soodsalt. Kuid ei ütleks, et teemaalgatajal
poleks esiveolise kogemusest kasu. Vastupidi. Neliveosel nagu ikka on need tagasilla, gardaani jm jupid kallimad, seega ka hooldus. A4-l niigi
keerulisem sild võrreldes nt B4 B3-ga. Ja kui ka veel tagasillas elutähtsad osad??? Jah kui õigesti teha ja õigel ajal, siis on muretu. Aga
teemaalgatajal on vaja väikeste hoolduskuludega autot. Me ju võime siin soovitada, et Audi ja ikka nelivedu, kuid ei esiveoline audi on ka audi. Olen
kõikide eeskõnelejatega nõus kuid siiski, ei ole see nelivdedu esimese autona nii oluline midagi. Kõigepeat kogemused ja siis edasi. Natuke ekstreemne
näide ehk, aga vormeli rooli ka kohe kardiroolist ei hüppa. Muidugi vb nelivedu on turvalisem. Samas nt rehvide kulu poolest on quattro vähem nõudlik,
ja 1.8-ga aistevahel, just erilisi donutse ka ei tee. Lööge mind või maha kui esiveolise omanikku, kuid usun, et kogemuste omandamine on tähtsam, kui
kohe kõrgustesse hüpata. vaatan ise ka hetkel nelikveopoole heameelega, kuna kogemus esiveolisega on seljataga.
Edu, mina tänan
Kivitare
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
Kessu
huviline
Registreerunud 24.05.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.06.08 21:01
|
|
|
Peab tõdema, et mul hakkab juba lõbus 
Kas sa meid autoturule kaasa võtta ei tahaks ?
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 16.06.08 21:46
|
|
|
Ma olen üldjoontes Kivitare'ga nõus. Ei pea kohe quattroga alustama, küll jõuab seda ka teha Minu eelmisi autosid võib näiteks profiilist vaadata.. millega alustasin ja kuhu jõudnud olen.
Kui A4 valitud, siis mina soovitaks mootoriks 1.8T (~110kw). quattro või esivedu, eks vali ise. See vabalthingav 1.8 92kw on näiteks maanteel kohati
isegi janusem, kui 1.8T (erinevate käigukasti ülekannete tõttu).
Ideaalne oleks, kui saaksid rahulikult proovida ja võrrelda erinevaid masinaid. Ehk siis pikk proovisõit 
Erinevaid B5 A4 mootorite ja muid tehaseandmeid saad siit võrrelda.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |