Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Esivedu Versus Tagavedu ! (Vastuseid: 24 | Vaatamisi: 5132)
wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2.0 ABK

postitati 16.03.04 20:57 Tsiteeri
Esivedu Versus Tagavedu !

Teema oleks siis selline, et minu tutvusringkonnas käib igipõline võitlus (loe vaidlus) teemal kumb ikka on siis parem, kas esivedu või tagavedu? Noh minu argumentideks oli esialgu esiveo parem teelpüsivus ja läbivus. Tagaveo pooldajad see-eest väitsid et esiveoliste sillakonstruktsioon on liiga nõrk tehtud ja lux autosid ikka esiveoga ei tehta! No kuidas siis ikkagi on ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tacco
huviline

Registreerunud 24.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.04 21:17 Tsiteeri

Nelivedu jäi mängust välja?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.04 21:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja tazzu
Nelivedu jäi mängust välja?
Vatt see nelivedu on sihuke erandlik asi mille kohta ei saa kumbki osapool vaielda :D Või siis tagaveo vänn ytleb et krt sellel nelikul seda esivedu küll vaja on :P
Nelivedu on ikka nelivedu .... sial pole midagi vaielda, kaks wd ees on 4 wd-l ikka eelis :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raivu
huviline

Registreerunud 21.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 1,8T 110 kW

postitati 16.03.04 21:26 Tsiteeri

No ma väidaks seda, et kui suvi on, siis pole vahet kas esi- või taga vedu, aga talvel eelistaksin ikka esivedu.

tacco
huviline

Registreerunud 24.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.04 21:42 Tsiteeri

Tegelikult on see suht mõtetu teema. Selle üle võib vaidlema jäädagi.
Minul on olnud 2 tagaveolist autot. Lada ja üks suhteliselt jõuetu sierra. Esimest korda esiveolit omades (Audi 90) oli esimene reaktsioon rööpalisel reel sõites ikka väga jube. Väga kõvasti kakkus. Tagaveoga pole probleemi. Ainuke asi on, gaasiga ei tohi libedal üle pingutada. Nüüd juba pea 2 aastat quttroga sõitnud mõtled sügavalt järele, milleks need ühesillaveolised autod tehtud on.
Tegelt mõtlesin välja.
ESIVEDU. Hea odav lahendus. Viib turvaliselt punktist A punkti B, sobib väikestesse ja odavatasse autodesse.
TAGAVEDU Vähe kallim variant. Pakub rohkem sõidumõnu (eriti kogenud juhile) Sobib suurematele(raskematele) autodele ja sportautodele.
NELIVEDU ülim tase .(punkt)
Tarvo

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: D2 s8 97a. manual

smile.gif postitati 16.03.04 22:11 Tsiteeri

personaalne arvamus.esiveoga maanteel,tagaveoga istub aga kurvis sõit rohkem.täitsa kahe vahel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rallymees
huviline

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 300 hobust :)

postitati 16.03.04 22:13 Tsiteeri

Nelivedu on ikkagi ülekõige jah :)
Tegelt vahet pole, kas on esivedu või tagavedu, kui mõistlikult sõita saab mõlemaga turvaliselt sihtpunkti.

Tsitaat:

ESIVEDU. Hea odav lahendus. Viib turvaliselt punktist A punkti B, sobib väikestesse ja odavatasse autodesse.

Mis tagavedu ei vii siis turvaliselt punktist A puntki B???

Tegelt niipalju, kui on erinevaid inimesi on ka erinevaid arvamusi. Eks see jälle siin üheks läbuteemaks läheb.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Krahv
huviline

Registreerunud 11.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Maserati 4200GT

postitati 16.03.04 22:16 Tsiteeri

Tagaveoga on talvel tüütu. Muidu eelistaksin seda. Aga noh, kelle ema kellele tütar lõppeks ikka...

Noja OOOO foorumis nüüd tagaveoliste kohta küsida, siin ikka kipub vägisi punkti asemele lause lõppu hoopis Q :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 16.03.04 23:35 Tsiteeri

Endale meeldis kaherattalistest tagavedu rohkem. Ainukeseks miinuseks pidasin tagaveolisel isendil talvisel ajal möödasõite. Raske kui taguots autol vänderdas.
Esiveo puhul keris ära see mõttetu rehvide tühja ringi käimine nii suvel kui talvel sõltumata tee kattest. Teiseks ei kannatanud esiveo kurvis püsimine mingit kriitikat ja kui käsipidurit kah poleks olnud oleks olnud sirge tee põõsasse või hange rohkem kui kindel. Tagaveo puhul sõltus kõik gaasipedaali asetusest ja esiots istus ilusti maas, ega jooksnud kurat teab kuhu :)

Mis nelikvedu puudutab, siis sellega andis ikka tükk aega harjuda, ühesõnaga QFun :) Aru ma ei taibanud esimesel talvel, mida need kaasliiklejad kõik imevad nagu tatt... Kui juhuslikult kunagi peaks neliveose pealt ümber istuma siis küll ainult tagaveolise peale. Esiveolisega võib pensionil olles ringi vurada :D

Hea auto on palju autosid...
lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 16.03.04 23:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja kps
Endale meeldis kaherattalistest tagavedu rohkem. Ainukeseks miinuseks pidasin tagaveolisel isendil talvisel ajal möödasõite. Raske kui taguots autol vänderdas.

Lisaks on tagaveolise puhul talvel see läbivus ikka suht suur probleem. Oma originaalist natuke madalamaks lastud FWD A80'ga on mul igatahes lumes parem läbivus kui seda oli kunagi ühe tagaveolise suht kõrge vene tankitööstuse toodanguga :P

Seega läbivus esiveo pluss ja tagaveo miinus.

Tsitaat:
Esialgne postitaja kps
Esiveo puhul keris ära see mõttetu rehvide tühja ringi käimine nii suvel kui talvel sõltumata tee kattest.

Nu kaps, EI OLE VAJA KOGU AEG END MÄRTINIKS PIDADA :D :P

Tsitaat:
Esialgne postitaja kps
Teiseks ei kannatanud esiveo kurvis püsimine mingit kriitikat ja kui käsipidurit kah poleks olnud oleks olnud sirge tee põõsasse või hange rohkem kui kindel.

Nu alati on võimalik selgeks õppida ka nn. vasaku jala pidur - st. paremaga gaasi ja samal ajal vasakuga pidurit. Tõsi, see paistab toimivat ainult suurematel kiirustel, vähemalt mina pole sellest väikestel kiirustel abi leidnud.

Aga jah, selles olen sinuga küll nõus, et nelivedu on täiesti klass ja teema omaette.

MOTT :D:D:D

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
kala
klubiliige

Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Subaru forester; Audi 100 C4 2.0

postitati 17.03.04 06:46 Tsiteeri

Tsitaat:

Lisaks on tagaveolise puhul talvel see läbivus ikka suht suur probleem. Oma originaalist natuke madalamaks lastud FWD A80'ga on mul igatahes lumes parem läbivus kui seda oli kunagi ühe tagaveolise suht kõrge vene tankitööstuse toodanguga :P

Seega läbivus esiveo pluss ja tagaveo miinus.

Tsitaat:

NO PÜHA JUMAL MIDA TE VÕRDLETE!!!! :o

ja kui on teemaks Esivedu Versus Tagavedu

siis MIKS ... MIKS on vaja siia kirjutada, et ikka 4 vedu on KÕIGE parem????

ärge lihtsalt pärast pahandage adminnidega kui tõesti selline jaburdus lihtsalt maha kustutatakse!!!!! :mad:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
pepe
huviline

Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 Avant Q S-Line FL

postitati 17.03.04 08:19 Tsiteeri

blaa-blaa...mõlemiga kannatab sõita nii talvel, kevadel, suvel kui sügisel. Minu arvamus.:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Markko
huviline

Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.04 08:44 Tsiteeri

nagu juba räägitud suvel huvitavam tagavedu,
talvel parem kindlasti esivedu, maanteel kraavides ikkagi üldjoones tagaveolised

better luck next time
andres
huviline

Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw

postitati 17.03.04 08:47 Tsiteeri

Eks ta ole - kellele ema, kellele tütar.
Ise eelistan esivedu, lihtsalt kindlam tunne ning kogemusi rohkem.
Samas esiveoline sportauto suht mõtetu.
Siin asi vist ka selles, et taha on veojõu suunamine lollikindlam (loe: ülekanne vastupidavam rakendatavatele jõududele)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: A90Q, P944, UAZ469

postitati 17.03.04 18:51 Tsiteeri

Ise olen pea kogu elu kulgenud tagaveoga ning minu arvates on jutud talvistest probleemidest pisut ülepaisutatud.
Sõidurõõmu on selle variandiga iga kell rohkem, kui esiveo puhul.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.04 19:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja laur4
Ise olen pea kogu elu kulgenud tagaveoga ning minu arvates on jutud talvistest probleemidest pisut ülepaisutatud.
Sõidurõõmu on selle variandiga iga kell rohkem, kui esiveo puhul.
Hmz täpsustaksin seda kohta "ise olen terve elu tagaveoga sõitnud .... " ? Kuidas saab väita et sõidurõõmu on selle varjandiga iga kell rohkem kui pole esivedu proovinudki? :O Ma ei hakka küll vastu tuult kusema, võideldes tagaveo vännidega, aga olen lihtsalt sellele väitele tugevasti vastu, et ainult tagasillaga saab kärbseid küljeklaasile koguda// kes on proovinud se teab !

laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: A90Q, P944, UAZ469

postitati 17.03.04 19:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja wauzzz
Hmz täpsustaksin seda kohta "ise olen terve elu tagaveoga sõitnud .... " ? Kuidas saab väita et sõidurõõmu on selle varjandiga iga kell rohkem kui pole esivedu proovinudki? :O Ma ei hakka küll vastu tuult kusema, võideldes tagaveo vännidega, aga olen lihtsalt sellele väitele tugevasti vastu, et ainult tagasillaga saab kärbseid küljeklaasile koguda// kes on proovinud se teab !

Kirjutasin, et pea kogu elu. Esiveolistest on proovitud lühemalt või pikemalt igasugu võimsusega masinaid alates 1,6D kadetist kuni Audi 200T-ni välja. Vanuseliselt kah siis nii vanemaid, kui uuemaid. Libedates oludes on neil muidugi omad eelised, kuid rõõmu nad ei paku (vähemalt mulle küll).
Ja mis puutub kärbeste püüdmisse, siis saab seda võimsate tagaveolistega oluliselt edukamalt teha.

Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 17.03.04 20:19 Tsiteeri

sõitsin ca 5 aastat taga veolisega ja mulle meeldis võib-olla et isegi rohkem kui esiveolisega, praegu sõidan alles 3 kuud esiveolisega ja mulle on see võõras aga ei usu eriti et meeldima hakkab! eks aeg näitab muidugi:)

aga mis läbivusse puutub siis on küll esivedu parem jah aga siis tekib küsimus et mille jaoks on autot on vaja kas paksu lume sees turnimiseks või mööda teed sõitmiseks

palju sa ikka autoga kuskil lume sees kinni istud!

ja suvel ei leia ma tõesti vahet mis vedu sul on!

IMO esiveolisel on väiksema mootoriga parem tõmme lihtsalt

proovi taga veolisega tagurpidi sõita ja järsku kaasi anda... on ikka ergas küll... aga on ta seda sama ka edaspidi... vaevalt

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.04 20:33 Tsiteeri

Jah ... enda algatatud teema kohta peaksin ise ütlema ka, et .... poleks pidanud. See on justkui küsimus et kumb oli enne kas kana või muna? Noh ilmselt sõltub see kõik sellest et kellel kuidas vajadus on. Minu vajadus (sunniviisiline) on sõita mööda metsateid talvel põlvini lumes ja kevadel poole veljeni ulatuvates mudarööbastes // olen seda 2.a teinud tagaveoga (olles ise veendunud et ei osta kunagi esiveolist) ja enam ei taha ! Mitte tagavedu pole halb vaid et kas esivedu on ikka nii vilets ja nõrguke ja kere väljavenitav kui räägitakse? // olen ise küll tagaveol kaotanud 2x tagasillakinnitused + lugematu hulk pukse ja muid vidinaid ja paar kardaaniristi !? esiveol olen 4a jooksul vahetand 1x poolassi otsa. .....?

lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 17.03.04 20:37 Tsiteeri

mis vaidlete mehed . . . olen ise liikunud talvel mõlemaga ja ütleks, et lõppkokkuvõttes loeb ikka see, kes on istme ja rooli vahel.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Driver

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.04 20:38 Tsiteeri

kui sellised tingimused igapäeva elus siis peaks ostma midagi kõrgemat:D ja just nagu varem mainitud 4wd:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.04 20:52 Tsiteeri

Mõtlesin et panen ka ühe pic-i siia . http://www.hot.ee/wauzzz/mitsugalumes.jpg
Commentix niipalju, et see on tehtud peale 4 km. metsateed. Lumi ei ole labidaga auto peale visatud :) ega pole ka 3 päeva tuisus seisnud :P Ja samast kohast sõitis ta ise ka tagasi 4 km metsateed :) Minul jalad kuivad ja käed puhtad :)

Driver

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.04 21:00 Tsiteeri

nice:D

mulds
huviline

Registreerunud 29.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audita

postitati 17.03.04 22:47 Tsiteeri

ise kasutan nii esiveolist kui tagaveolist sõiduriista. Palju oleneb muidugi autost enesest. Oma kogemused kuubik vs. sierra. Omamoodi mõnusad mõlemad.
Minu arvamus selline.
Kui palju lund ja löga või vääga libe, siis kuubik tunduvalt parem just turvalisuse mõttes(maantee ja suuremad kiirused). Tahad tagasilla mõnusid tunda ja linnakiirusel tantsida siis vord.

Läbivust ei ole mõttet võrrelda, kuubikul ju rida viis eespool veo-võllisid. Endalgi tulnud metsavahel olukord ette, kus tuli kapotilt vahepeal lund lükkama minna, et teed näha.
Seda libedaga.

Suvel linnakiirusel vahet pole. Maanteel FWD oma teelpüsivusega peal.

Kumb siis parem on?
Mõlemal on omad eelised:p

krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 18.03.04 10:31 Tsiteeri

Samal seisukohal, et mõlemal on omad eelised. Minu jaoks on siiski tagaveo eelised olulisemad. Kogemusi 13 aasta jooksul igasugustega (40-100tkm/aastas), sest kunagi vahetasin ise autosid paari nädala tagant ning olen sõitnud kõigi oma sõprade/tuttavate/sugulaste autodega ning sõbra autokeskuses (ta omanik) kõigi müügis olevatega uute ja vanadega, seda ka nende firma jäärajal.

Esiveoline: parem läbivus on eelkõige siis, kui oled üksinda kusagil lumises parklas, pole kõrvalist abi kusagilt võtta ning pole ka ruumi manööverdamiseks (keerad rattad viltu ja liigub, tagaveoline nõuab liikuma hakkamiseks kõigepealt rataste otseks keeramist). Teine ja vähemoluline eelis on jäärajal vigursõidul: aga see võibolla ka kogemuse küsimus, kuna enamus mu tagaveolisi olnud suured ja rasked autod. Seda, et libedal maanteel suurel kiirusel libedust ei tunneta, ei julge eeliseks päris nimetada. Samuti peaks kuuluma esiveolise lisavarustusse kohustuslik libisemisvastane seade, kuna enamus maanteid on kumerad ning möödasõidul läheb vähegi võimsama mootori puhul esiots (juhitavad rattad!) libisema. Suurim miinus on kahtlemata aga olematu läbivus kuiva liiva peal (raskus vedavatel ratastel) ja probleemid mäest ülesminekul (mida rohkem inimesi autos, seda hullem, nii liival kui jääl/lumel). See linn, kus praegu elan, on omajagu mägine, ning osa tänavaid on talvel esiveoliste jaoks läbimatud (st tuleb sõita sihtpunkti teist kaudu). Olen neid samu tänavaid sõitnud kümnete ja kümnete erinevate esi- ja tagaveolistega (50ccm 2-kohalisest mopeedautost suure liinibussini) ja parimateks eranditeks esiveoli9ste hulgas pean Audisid ja Saabe: suur osa mootori raskusest asub esisillast võimalikult eespool. Kui aga autos on inimesi, luban iga talv omale paarkümmend korda, et see oli mu elu viimane esiveoline:)

Tageveolistest: kui tegemist mikroautoga ja esimootoriga, siis meeldib esivedu rohkem. Kõigil muudel juhtudel aga tagavedu. Just libedal maanteel ohutute möödasõitude pärast, liigub liival nagu maastur (kui ise lollusi ei tee, nt esirattaid risti ei keera), refleksid on igal inimesel "õigetpidi", st ohtliku olukorra tekkides võtad jala gaasilt ja auto on kohe otse (mida ei saa teha ei esi- ega nelikveolisega). Kui Sirjed jms väikeautod välja jätta, siis vist enamikul tagaveolistest on juba 70ndatest olnud piiratud libisemisega või automaatselt blokeeruvad tagadifrid (oli juba mu 78a Peu504-l, järgmisel 505-l, Opelitel jne). Suurim miinus tagaveolisel on ehk see, et ei tohi end parkida ninapidi kuhugi auku, sest kõrvalise abita seda raske mootoriga nina sealt enam kätte ei saa. Samuti tuleks iga aasta osta 4x uued talvekummid (esiveolisel ostsin iga aasta uued vaid vedavale esisillale ja tõstsin teised taha). Seeeest on aga võimalus sõita üle põldude nagu maasturiga (ballastiks oli Granada tagasillal vaid põhja kujuga ca 1cm paksune raudplaat, maainimesel on nagunii paar killustikukotti pagasnikus) ning kui kinni jääd, tuled vanu jälgi pidi tagasi ja lähed hooga jälle kaugemale. Või kui muidu ei lähe, siis ballasti vedavale sillale juurde (kasvõi maakivid, ise korra Hiluxil ka kasti lund täis kühveldanud) ja läheb ikka. Esiveolisel ei saa vedavale sillale mingi valemiga raskust juurde (linnainimesel pole vajagi, kuid maal paratamatu) ja pöörad otsa ringi ning sõidad koju linna tagasi. Kah palju kordi kogetud, kuna Eestis on mu kodu maal ja tänu sellele on peaaegu kõik autod külas muutunud aja jooksul nelikveolisteks või suuremateks tagaveolisteks

Sorry, natuke pikk jutt tuli:)

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 50.9% - SQL: 49.1%]