Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: K: Originaalmakile SUBwoofri ja võimu lisamine?? (Vastuseid: 22 | Vaatamisi: 7756)
An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

Auto: A5 Coupe Quattro 2010

postitati 08.05.08 08:25 Tsiteeri
K: Originaalmakile SUBwoofri ja võimu lisamine??

Tere!

Palun seletage, et mis süsteemiga lisada Concert makile subwoofrit? RCA väljundit makil pole ju, remote tuleb ka mingist otsast ise vedada (vist pistikus ikke olemas).

Et kas on vaja mingi RCA-üleminekut (muundurit) vms?

Kuidas ühendada siis ning mida arvestada...?

Tänud!

Audi MMI 2G, 3G (jt) + teiste automarkide originaal navigatsioonikaartide ja tarkvara uuendus: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=153067
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 08.05.08 08:37 Tsiteeri

Enamus audioga tegelevates poodides on see olemas. Teeb iso pistikud RCAdeks.

Näiteks see http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=55&id3=405
Muidugi sellisel juhul peaksid ohverdama tagumise kanali subwoofrile ja esimene kanal jääb siis esikõlaritele (ja tagakõlaritele, kui soovid)

Remote on jah olemas, tavaliselt sinine juhe.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Muhemees
huviline

Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Quattro 2.5 Tdi Tiptronic

postitati 08.05.08 12:51 Tsiteeri

Sama dilemma ees. Et kas ei oleks võimalik kuidagi originaal woofri pealt võtta võimule heli peale? remote peaks olema võimalik, aga mis juhtmed ja kust? keegi targem võiks seletada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.05.08 13:25 Tsiteeri

aga kuhu pesasse see mini-iso nagu läheb? või mille asemele? mis mõttes tagumisest kanalist loobuda? Mõtled tagakõlaritest?
Et siis nagu tagumised ühendada esimestega kokku vms?

Tsitaat:
Algselt postitas: raunz
Enamus audioga tegelevates poodides on see olemas. Teeb iso pistikud RCAdeks.

Näiteks see http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=55&id3=405
Muidugi sellisel juhul peaksid ohverdama tagumise kanali subwoofrile ja esimene kanal jääb siis esikõlaritele (ja tagakõlaritele, kui soovid)

Remote on jah olemas, tavaliselt sinine juhe.

Audi MMI 2G, 3G (jt) + teiste automarkide originaal navigatsioonikaartide ja tarkvara uuendus: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=153067
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.05.08 14:57 Tsiteeri

Need lähevad maki külge, seal on vastav koht olemas.

Kuna sealt tuleb välja vaid 2 kanalit (ette ja taha), siis kui tahad ühendada subwoofri, siis pead kasutama ühte nendest kanalist. Ehk vabaks jääb üks (olenevalt kuidas Sa ühendasid - kas esikõlarite kanal või tagakõlarite).

Samas kui paneksid ka teised kõlarid autos 4-kanalise võimu taha, saad kasutada ka tagumiseid kõlareid.

Või siis kui ostad võimendi, millel annab erinevate kanalitelt sagedusi lõigata, saad tagakõlarid ja woofri panna ühe kanali pealt ja ühe võimu pealt.
Kui aga sagedusi lõigata ei anna, siis hakkab kas kõik kõlarid madalat mängima, koos woofriga või vastupidi, kõik kõrget

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.05.08 16:29 Tsiteeri

Et siis ühesõnaga kui lükkan selle mini-iso sinna pessa, siis üks kahest kõlaripaarist toimima ei hakka? Nt tagumiste kanalisse ja siis tagakõlareid enam ei kuule?

Kui nii, siis kas tohiks tagumised ühendada esimestega kokku?

Tsitaat:
Algselt postitas: raunz
Need lähevad maki külge, seal on vastav koht olemas.

Kuna sealt tuleb välja vaid 2 kanalit (ette ja taha), siis kui tahad ühendada subwoofri, siis pead kasutama ühte nendest kanalist. Ehk vabaks jääb üks (olenevalt kuidas Sa ühendasid - kas esikõlarite kanal või tagakõlarite).

Samas kui paneksid ka teised kõlarid autos 4-kanalise võimu taha, saad kasutada ka tagumiseid kõlareid.

Või siis kui ostad võimendi, millel annab erinevate kanalitelt sagedusi lõigata, saad tagakõlarid ja woofri panna ühe kanali pealt ja ühe võimu pealt.
Kui aga sagedusi lõigata ei anna, siis hakkab kas kõik kõlarid madalat mängima, koos woofriga või vastupidi, kõik kõrget

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 08.05.08 16:47 Tsiteeri

Näib, et sa soovid hakata kodustes tingimustes omapäraste vahenditega pauku tegema :D Selliste küsimuste korral soovitan soojalt oma ala spetside juurde pöörduda ja natuke rahakotti kergendada, mitte pärast minna kokku keeratud jama veel suurema raha eest kõrvaldama...

Väga vabandan, kui see post negatiivselt mõjub.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.05.08 19:38 Tsiteeri

absull ei mõju negatiivselt. Ma ei ole neis asjudes siiski nii rumal :D

Lihtsalt audidel mingi oma süsteem nende kõlarite ja võimendamistega. Ei ole originaalmakki nii lihtne välja vahetada kui tahaks.

Olen makki mitu korda välja võtnud ja näppinud, aga see RCA liini tekitamine on siiski veel selgusetu. Kui korra ära näeks, mis ja kuidas oleks edasi lebo.

laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 08.05.08 21:26 Tsiteeri

Vanemate kohta täpselt eitea, aga Concert II näiteks on selline, et esikõlarid on maki võimu tagant, aga tagakõlarid on aktiivkõlarid millel eraldi võim. Imelik nats. Siis oligi nii, et bassikat ühendada pidin tagumistest loobuma. Ja iseenesest parem on kah, helipilt on juhile parem. Sest ikkagi, sina sõidad selle autoga, ega auto mingi diskoteek sõpradele pole.

Aga põhimõtselt on sul maki taga samsugune pistik nagu siin link oli toodud. Vahe võib selles olla, et ta võib nagu ühes pistikus koos olla. Mul oli kolm sellist sektsiooni nagu koos. Vaata maki ühenduskeemi, siis peaksid aru saama. Selle juhtme pistad taha ja sealt tulebki RCA ja remote sul välja kohe. Ja tagakõllid on siis ilmselt läinud jah.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.05.08 06:35 Tsiteeri

selge! See vastus oli üpriski ammendav.

Kuna mul 2003a mudel, siis peaks juba olema Concert II ikka. Seega suht sama süsteem.

Tegemist TT-ga, st et tagaistujaid mul polegi. Aga tagumised kõlarid on kõrvast mingi 20-30 cm kaugusel ja kuna BOSE mul pole, siis usun, et 2 kõlari kaotamisega, väheneb salongis heli tunduvalt ju ??? Sub läheb pagasiruumi, mis pm on ka osa salongist. Peab vist lihtsalt proovima.

Kas oleks mingit varianti, et tagakõlarid jäävad ikka toimima, aga rca siiski selle sama pistikuga?

raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 10.05.08 06:29 Tsiteeri

On ikka, nagu ma ütlesin, tuleb muretseda selline võimendi, millel annab erinevatel kanaliltel erinevaid sagedusi lõigata. Ehk paned ühe kanali kõiki sagedusi mängima (tavakõlarid) ja ühe kanali vaid madalaid (subwoofer).
Netist vist müügi saitidel seda näha ei ole, peaksid minema kuhugi audio poodi ja sealt nõu küsima.

Samas ma ei tea, endal kogemus puudub, aga võid proovida ka nii, et paned subwoofri vahele sagedusfiltrid http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=91&id3=637
või http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=91&id3=634
Muidugi audiofiilid seda ei kiida, samas töötama ta peaks ja võib-olla mitte-tippsüsteemis ei saagi vahest aru.

Enda kogemusest võin öelda, et kui paigaldasin subwooferi, sedaanis, isegi siis ei kuulnud ma enam tagakõlareid ja mina võtsin nad lõpuks üldsegi autost ära.

Mina esialgu prooviks seda, et jätaksin tagakõlarid üldse ära, kui on jama, siis saab nad alati süsteemi tagasi lisada.

laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.05.08 07:21 Tsiteeri

Ma vb eksin veits, aga tal pole ju tähtsust mis võim on, sest taga on ju originaal kõlarid oma enda võimuga. Kui oleks mingid enda pandud siis saad jah võimust edasi lasta.

Kõlarid saad nii mängima jätta, et võtad sellest samast vanast pistikust mis praegu makis on, RCA'd välja. Vead sealt juhtme, left right ja remote võimule. Peaks toimima, aga ranz teab seda paremini ma arvan.

Ja siiski, ma sinu asemel ei vaevuks nende tagakõlarite pärast. Mul oli alguses sama dilemma, et eriti nõme tagakõlareid ei olegi enam :D Kui nüüd mõni aeg tagasi süsteemi välja viskasin ja originaali tagasi panin oli väga harjumatu alguses, et muusika tuleb nagu tagant kah.
Mulle meeldis palju rohkem kui ainult esimesed mängisid. See mingi tümpsu lisa on nii väike nende tagakõlarite arvelt, et ei tasu nagu selles mõttes kah ära. Ja pealegi, kui sul on originaalsubwoofer kah, siis pead selle kuidagi tummaks tegema, sest see hakkab segama.
Tagakõllid ja subwoofer käivad koos. Makist tuleb RCA originaal võimule ja sealt edasi läheb tagakõlaritele ja bassikale.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.05.08 10:16 Tsiteeri

No mul pole originaalis subwoofrit. On ainult esimesed ja tagumised kõlarid. Tahan osta väikse mingi 200w rms vms võimendi ja sama võimsa supaka. Vedada akust vool ja makist rca + remote. Lihtsalt siiani oli segane, et mis süsteemiga seda originaalmakist teha.

Loodan, et mini-ISO täidab oma eesmärgi ära. Ja tagakõlarid võiksid ju ka funktsioneerida. Ilu pärast pole mõtet neid ju hoida.

ranz võiks siia siis oma kommentaari jätta. Oleks tänulik! :)

villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 12.05.08 11:02 Tsiteeri

No siis võtatdki sellest mini iso pistikust RCA otsad ja Remote. Igas auto audioga tegelevas poes on vastavat üleminekut müüa. Oli vist kollane, pistad klõpsti taha ja ongi RCA olemas koos remotega. Kuna sul subwoofrit praegu ju ei ole, siis peaks raadiol antud pesa tühi olema.

http://www.erta.ru/base/audi/pic/concert-cd-grun-pin.jpg

Edit:
Leidsin ka pildi, midagi sellist on vaja.

http://www.hot.ee/quattro4/image/IMG_3559.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Vector
huviline

Registreerunud 08.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 b6

postitati 13.05.08 17:45 Tsiteeri

Minu autos on Concert II makk ja sellel on kõik need kolm sektsiooni pistikut täidetud. Kuidas sellisel juhul annaks RCA saada? Pagasist leidsin ka originaalvõimendi mille taga paiknevad siis nii esi kui tagakõlarid aga ka seal rohkem väljavõtteid pole et saaks eraldi võimendisse signaali viia.
oskab ehk keegi nõu anda?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.05.08 22:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Vector
Minu autos on Concert II makk ja sellel on kõik need kolm sektsiooni pistikut täidetud. Kuidas sellisel juhul annaks RCA saada? Pagasist leidsin ka originaalvõimendi mille taga paiknevad siis nii esi kui tagakõlarid aga ka seal rohkem väljavõtteid pole et saaks eraldi võimendisse signaali viia.

Sul on siis Bose ? Sest tavalisel on ainult tagakõlarid ja bassikas läbi orig. võimendi. Tõmbad sealt bassika küljes juhtme välja siis jäävad tagumised vait. Ja ma eeldan et sul peaks siis see kõlariväljundi koht kah tühi olema, kus on left front ja right front.

Variante on mitmeid. Tõmbad selle pistiku välja ja paned RCA'dega miniiso pistiku asemele. Vead võimust lisaks bassikale ka esikõlaritele juhtmed ja ongi korras.
Või, tinutad sinna pistiku külge RCA otstega juhtme, ja saad lisaks võimule kah signaali sealt. Seda ei soovita teha, jube kompott tuleb kokku, sest terve auto originaalsüsteem jääb kah toimima, kaasaarvatud bassikas.
Või, ostad hi/low muunduri. Selle torkad sinna kus peaks esikõlarite väljund olema. Seda soovitan isiklikult kõige rohkem, sest kui sealt line outist võtta selle mini iso pistikuga siis tekivad igasugu häired sisse. Selle muunduriga tuli mul häireid mitu korda vähem, kuid siiski veits jäi sest mul olid esikõlarite filtrid väga lolli koha peal (kaitsmeploki all ja salongi vendi all :D ) Mul üks selline muundur üle kah kui huvi on.

Ja kui sul Bose on, siis viska kogu krempel välja, osta uued kõllid ja võimud sisse, ning Bose müü mulle :D

An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 14:25 Tsiteeri

Nii! Täna alustasin paigaldamist. Kaablite vedamisega pole probleeme.

Aga Concert II suhtes õigus - kõik pesad täidetud: 1) voolupistik 2) Esikõlarid 3) tagakõlarid.

Tagakõlarite pistik välja võttes, saan lisada selle mini-ISO. Kuid see tähendab tagakõlarite töötamise lõppu :(

Küsimus järgmine: kui jätan alles tagakõlarite pistiku ning lükkan selle pistiku samade juhtmete (pesadesse) veel selle mini ISO pistiku otsad - vastavalt sellele kuhu nad muidu peaks ka minema (remote, left, right). Et kas siis peaksid tagakõlarid ju töötama?

Kuid kas see häirib subwoofri tööd kuidagi, kui samades pistikutes on nii tagakõlarite juhtmed kui ka mini-ISO juhtmed? St nagu kokku ühendatud?

laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 15:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: An-TT-o
Nii! Täna alustasin paigaldamist. Kaablite vedamisega pole probleeme.

Aga Concert II suhtes õigus - kõik pesad täidetud: 1) voolupistik 2) Esikõlarid 3) tagakõlarid.

Tagakõlarite pistik välja võttes, saan lisada selle mini-ISO. Kuid see tähendab tagakõlarite töötamise lõppu :(

Küsimus järgmine: kui jätan alles tagakõlarite pistiku ning lükkan selle pistiku samade juhtmete (pesadesse) veel selle mini ISO pistiku otsad - vastavalt sellele kuhu nad muidu peaks ka minema (remote, left, right). Et kas siis peaksid tagakõlarid ju töötama?

Kuid kas see häirib subwoofri tööd kuidagi, kui samades pistikutes on nii tagakõlarite juhtmed kui ka mini-ISO juhtmed? St nagu kokku ühendatud?

Seda ma seletada üritasingi, et pistad ühe paari juhtmeid sinna veel külge. Aga ma eitea mismoodi see võimendi tööd mõjutab.

Ja ma soovitaks tegelt ka sul seda muunduri asja kaaluda. Heli on puhtam. Töö on enamvähem sama, pead esikõlarite väljunditest juhtmed vedama muundurile.

Vector
huviline

Registreerunud 08.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 b6

postitati 14.05.08 17:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Vector

Siiski enda maki suhtes eksisin..minul on autos Symphony II ja see pistik mida eelpool mainiti on vaba, seega ilmslet valin selle tee, et ostan selle muunduri. Tänud vastamast.

An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 15.05.08 06:16 Tsiteeri

ISe küsin, ise vastan :))

Tegin eile selle puli ära siis. Kuna pidin selle pistiku eemaldama, millega toimisid tagakõlarid, siis lõhkusin ta vapsee ära :D

Kohe seletan ka. Esiteks üritasin kätte saada neid juhtmeotsi ükshaaval seal. Aga polnud nii peenikest traati käepärast, et teha selline jublakas, mis need juhtmeotsad oma pesast vabastab. Vaikselt hakkasid katki minema ja nii ta läks.

Aga hakkasin proovima - tagakõlarite juhtmeid oli selles pistikus 3 : üks mõlema kõlari kohta ning üks toite jaoks.

Vaatasin, millise klemmi otsas need ennem olid, ning lisasin tagantpoolt sellesse mini-ISOsse. Tulemus ---> Tagakõlarid hakkasid tööle :)

Siis mis veel - samas pistikus tulid makki veel ka "communication" ja "light" juhe. Ehk siis originaalraadio puhul see, et näitab jaamasid spidoka displeylt ja teine maki nuppude taustvalgus.

Kuna mini-ISO oli pisike, siis valguse ja com. klemmid asetsesid hoopis kõrval. Selleks pidin eraldi pistikud tegema vanast lõhutud otsikust.

Enivei - sain ilusti toimima, kuid märkuseks, et vahepeal lõi mingi häire sisse - auto käima pannes ja makk nulli keerates on tagakõlaritest kuulda raginat ja undamist. Gaasi andes valjeneb.

Samas vahepeal kadus see ära. SÕites ja peale seda pole probleemi. Arvan, et mingi juhe on kas kuskilt halvasti või millegagi kippub kokku minema. Vaatan ühendused üle ja annan teada.

Igatahes tänud siiani kõigile, kes on soovitusi andnud :)

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 15.05.08 06:36 Tsiteeri

Sellise asja jaoks on "ground loop filter" audiokaabli vahele. Mingi vajaliku massi suutsid sa ilmselt ära retsida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 15.05.08 10:35 Tsiteeri

täiendan väheke:

Tuli mõte, et ostan uue originaalpistiku, millest juhtmed välja jooksevad lihtsalt. Nende külge ühendan autost tulevad juhtmed vastavalt kuhu nad peavad jooksma, ning mini-ISO pistiku omad veel samuti lisaks.

Sellisel variandil jääb toimima kõik mis ennegi. Muide originaalpistikut mängust välja jättes ei toimiks ka maki süütest automaatselt välja lülitumine. Seega paras ebamugavus see supaka lisamine :D

AGA - kas kellegil oleks seda kolmandat pistikut üle??? Kuna enda oma lolli peaga ära lõhkusin, siis nüüd uut vaja :D ehk on kellegil, kellel muu makk ja pole vaja seda??

An-TT-o
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

postitati 16.05.08 08:09 Tsiteeri

VALMIS! :)

Pistikut veel ei saanud, kuid kõik juhtmed ühendasin ära nii nagu nad ennem olid ja voilaaa :D Audi TT-s on koos originaal Concert II-ga eraldiseisev võimendi ja subwoofer :))

Ühesõnaga, kellel veel küsimusi sama asja kohta. võin aidata igati.

Kõik asjad, mis ennem toimisid, jäid toimima ka nüüd - k.a TAGAKÕLARID! MIngeid häireid ega asju enam pole, kõik toimib ideaalselt. Subwoofer lülitus sisse koos makiga. Süütest võtme eemaldades, esimest korda lülitab maki ja supaka välja. Kui soovi võib maki nupule vajutades ilma võtmeta ka tööle panna.

Minu jaoks ideaalne lahendus. Kuna DVD ja muud vidinad tulevad hiljem, siis praegu väike (vendiga) kast nii 150w rms võimsuses võimu ja supakaga on täiesti paras. Väristab TT salongi korralikult ja nii, et numbrimärk tuleks lausa ära silikoonida :D

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.0% - SQL: 58.0%]