Lehekülgi: 1 2 3 .. 6 |
uko
huviline
Registreerunud 11.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad(132 kiluvatti),Avensis (130 kiluvatti)
|
postitati 28.04.08 16:49
|
|
|
trahvi tegemine kiiruse eest?
Lugu selline,et täna sõites tln-rakv. pidasid mind kinni härrad politseid ja näitasid mulle oma fööni millel oli minu kiirus.Neile olevat vihje tehtud.Aga nende kohtade vahel,kus see minu nn. kiirus
mõõdeti ja see kuskohast nemad seda mõõtsid,puudus igasugune silmside ja vahemaa oli ikka head mitmed km.Ning kiirus ei olnud kohe kindlasti see mida nad mulle sokutavad.Kui ma nendest(passisid suunal rakv.-tln) mööda sõitsin olid nad rajalt maha korjanud ühe teise masina.Minule
järele sõideti u.15km pärast.Küsimus selline,et kus ma tean et mulle seda teise raskejalaga mehe kiirust pähe ei määrita?Kui suur on asja vaidlustades
võimalus ennast säästa?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
uko
huviline
Registreerunud 11.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.08 17:35
|
|
|
Aga milline oleks see kõige parem variant vaidlustamiseks siis?Kas saata e-mail,tavakiri või siis ise kohale minna?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 28.04.08 17:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: uko
Aga milline oleks see kõige parem variant vaidlustamiseks siis?Kas saata e-mail,tavakiri või siis ise kohale minna? |
Üldjuhul "teevad nad ära" ikka, juhul muidugi kui sul endal kaalukaid tõendeid pole. Tõendamiseks sobib ka tunnistaja või paar.
Vaidlustamise kord on erinev sõltuvalt kas vaidlustad väärteoprotokolli, kiirmenetluse või üldmenetluse otsused, halvim variant on lasta kohtuvälisel
menetlejal otsus valmis teha sest seda saab vaidlustada vaid maakohtus ja seda otsust omakorda ringkonnakohtus vaidlustada ei saa.
Hr Indrek Sirk oskab ilmselt kõige paremat nõu anda, tema osalusega kohtulahendeid lugedes jääb kohati lausa mokk töllakile.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.08 18:24
|
|
|
Tsitaat: |
...halvim variant on lasta kohtuvälisel menetlejal otsus valmis teha sest seda saab vaidlustada vaid maakohtus ja seda otsust omakorda ringkonnakohtus
vaidlustada ei saa.
|
Jutt või asi. Enamik otsuseid politsei ise tavaliselt ei tühista, kohus teeb seda. Politsei ise tühistab kui on näha, et lauslollusega hakkama saadud
nende endi poolt.
|
|
|
siimp
huviline
Registreerunud 31.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 (B8) 2.0TDI
|
postitati 28.04.08 18:48
|
|
|
kuna õpin juurat, siis sattusin ükspäev ühele kohtuistungile, kus üks mees oli edasi kaevanud samalaadse politsei otsuse. nimelt oli mees opel
calibraga sõitnud ja mingi hetk politsei sabas ja rääkima, et tema olevat kiirust ületanud ja et nüüd ränk trahv tulemas. mees muidugi süüd ei
tunnistanud ja kaebas otsuse edasi. istunigile oli politsei poolt saadetud kaitsjaks noor naine, kes ei jaganud maast ega ilmast essugi ja kuulates
mehe fakte (oli bbc pealt vaadanud saadet, kus räägiti radaritest ja kuidas need teatud kiirete liigutuste või liikumiste pealt petavad jne) jäi küll
suu lahti. kahjuks ei ole lõppotsusega kursis kuid tänu mehe faktidele saadeti asi pikemale menetlemisele. nii et kui piisavalt asjaolusid teada ja
endas kindel olla, siis miks mitte proovida vaidlustada.
|
|
|
uko
huviline
Registreerunud 11.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.08 18:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Aga milline oleks see kõige parem variant vaidlustamiseks siis?Kas saata e-mail,tavakiri või siis ise kohale minna? |
Üldjuhul "teevad nad ära" ikka, juhul muidugi kui sul endal kaalukaid tõendeid pole. Tõendamiseks sobib ka tunnistaja või paar.
Vaidlustamise kord on erinev sõltuvalt kas vaidlustad väärteoprotokolli, kiirmenetluse või üldmenetluse otsused, halvim variant on lasta kohtuvälisel
menetlejal otsus valmis teha sest seda saab vaidlustada vaid maakohtus ja seda otsust omakorda ringkonnakohtus vaidlustada ei saa.
Hr Indrek Sirk oskab ilmselt kõige paremat nõu anda, tema osalusega kohtulahendeid lugedes jääb kohati lausa mokk töllakile. |
Aga kus ja kuidas saaks selle Hr. Indrekuga kontakti?Ning kas tema nõuanne maksab ka midagi?Ma mõtlen rahaliselt?
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 28.04.08 19:41
|
|
|
Aga kus ja kuidas saaks selle Hr. Indrekuga kontakti?Ning kas tema nõuanne maksab ka midagi?Ma mõtlen rahaliselt? |
Neti.ee otsing andis mulle vastuseks: http://www.liiklusabi.ee/
Ja kui selle tqhq teema läbi loed, mis üleval mainiti, saad aru, et päris tasuta pole jah, kui asi ikka tõsisemaks läheb.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.08 20:16
|
|
|
Esmalt valgusta rahvast, milline oli rikkumine ja milline oli määratud karistuse vorm, siis ehk oskab keegi juhendada kuidas võimalikult väikeste
"kuludega" sellest supist pääseda. Igal juhul ei tasu eriti pallikesena põrgata, kuna närvikulu, ajakulu, kaudne kulu ja otsene trahvisumma võib
kogu sinu "kokkuhoiu" ära nullida ja veel suuremasse "kahjumisse" viia. Usu, kui isegi saavutad midagi, siis number 1 reegel on see, et "MITTE
KEEGI EI ÕPI SELLEST MITTE MIDAGI". See case käib nii väikesest ringist läbi, et enamus sauadega tegelasi ei saa sellest isegi mitte kuulma.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
postitati 28.04.08 23:28
|
|
|
kiirmenetlus tehakse tavaliselt väikerikkumiste puhul see oleks siis kiirus kuni 20km/h üle lubatud, pakun, et kõnealune asi on ikka väärtegu.
noh asi käib nii, et kuu aja jooksul on politsei poolt tehtud otsus sinule kättesaadav (pead ise järgi minema, protokollis on päev märgitud), siis
edasi on sul 15päeva aega see asi kohtusse edasi kaevata.
sinna pead minema kohale (kantseleisse vms), ja annad kirjaliku seletuse/koos tunnistajate ütelustega/tõendavate vms faktidega - kahes eksemplaris
(kolmas tee enda jaoks, et sa hiljem ka teaksid mis seletuse sa oled andnud).
üldiselt mõtle läbi mida sa räägid, ja hea kui see on võimalikult lihtne, lühike ja lööv.
väärteoasja kohtusse edasikaebamine ei maksa mitte midagi. tulemusest olenemata keegi sult lisaraha ei küsi.
proovida võid, kaotada pole midagi.
edu!
|
|
|
r2its
huviline
Registreerunud 16.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 c5
|
postitati 29.04.08 03:47
|
|
|
need mendid kes on tee peal on lambad sellepärast nad seal ongi et kontorisse lambaid ei lasta mina tavaliselt lasen tee peal paberid ära vormistada
ja siis on aega edasi kaevata.
|
|
|
uko
huviline
Registreerunud 11.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.04.08 04:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Esmalt valgusta rahvast, milline oli rikkumine ja milline oli määratud karistuse vorm, siis ehk oskab keegi juhendada kuidas võimalikult väikeste
"kuludega" sellest supist pääseda. Igal juhul ei tasu eriti pallikesena põrgata, kuna närvikulu, ajakulu, kaudne kulu ja otsene trahvisumma võib
kogu sinu "kokkuhoiu" ära nullida ja veel suuremasse "kahjumisse" viia. Usu, kui isegi saavutad midagi, siis number 1 reegel on see, et "MITTE
KEEGI EI ÕPI SELLEST MITTE MIDAGI". See case käib nii väikesest ringist läbi, et enamus sauadega tegelasi ei saa sellest isegi mitte kuulma.
|
No rikkumine on kiiruse ületamine.Ja asi saadetakkse komisjoni.Kuu aja pärast tehakse otsus.
|
|
|
VipMan
huviline
Registreerunud 01.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1,8 Turbo, Audi S4 4,2 V8
|
postitati 29.04.08 04:57
|
|
|
kõige targem on ise kohale minna
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.04.08 05:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pierre
kiirmenetlus tehakse tavaliselt väikerikkumiste puhul see oleks siis kiirus kuni 20km/h üle lubatud, pakun, et kõnealune asi on ikka väärtegu.
|
Tehke asjad omale selgeks ükskord, räägite siin kiirmenetlustest ja väärtegudest nagu mingitest erinevatest asjadest.
On olemas kaks varianti: kuritegu, väärtegu
Autojuhtimise puhul kuriteoks on täispeaga kellegi surnuks sõitmine, kuriteo puhul on tulemuseks kas vangistus (vanglas) või rahaline karistus;
väärteo puhul on kas arest (kohalikus arestikambris) või rahatrahv.
Väärtegusid menetletakse kolmes variandis:
Hoiatusmenetlus - väikese rikkumise korral (suuline või kirjalik, või natukene rahakotist) see ei lähe registrisse kirja;
Kiirmenetlus - rikkuja on nõus, asjad selged
Üldmenetlus - midagi ona segast, rikkuja ei ole nõus vms...
enne kui tühja täristama hakkate: http://riigiteataja.ee
kasutage ka seal Otsingut, leiate nii mõnelegi lollakale küsimusele vastuse enne, kui ennast siin lolliks tembeldada lasete.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.04.08 17:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: priidik
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
...halvim variant on lasta kohtuvälisel menetlejal otsus valmis teha sest seda saab vaidlustada vaid maakohtus ja seda otsust omakorda ringkonnakohtus
vaidlustada ei saa.
|
Jutt või asi. Enamik otsuseid politsei ise tavaliselt ei tühista, kohus teeb seda. Politsei ise tühistab kui on näha, et lauslollusega hakkama saadud
nende endi poolt. |
Vabandan enda rutakliku sõnastuse pärast.
Politsei tavaliselt ei tühista menetlust enne otsuse tegemist (jutt siis üldmenetlusest). Enda tehtud otsust ta ise tühistada ei saa, seda teeb kohus.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 30.04.08 15:04
|
|
|
Kui kohtuni jõuad,siis mina küll ei mõista kuidas need mendid suudavad tõestada radari näidu seose Sinu auto kiirusega(peatati 15km hiljem).Seda juhul
kui politseiautos puudus radariga ühendatud kaamera. Edu ja ära lase riigikassa puudujääkide lappimiseks endale pähe istuda.
|
|
|
uko
huviline
Registreerunud 11.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.05.08 08:12
|
|
|
Sai eile siis protestikiri ära saadetud.Ja ma ei kavatsegi sellise asjaga leppidaJa miks mind siis kohe maha ei võetud kui ma sellise "lennuga" neile radarisse jäin?Ennegi ju masinaid mõlemast suunast korraga maha
võetud.Ei ole muud midagi öelda kui ainult piiiiip
|
|
|
ullivilli
huviline
Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4A 2,5TDIQ, BMW GS1100
|
postitati 01.05.08 09:04
|
|
|
Aga palju oli radaril kiirus ja paljuga sa ise sõitsid(palju spido näitas)?
Kui ikka 140ga sõitsid, pole siin midagi köhida ja leppida, et isegi kergelt pääsesid.
Kui aga 100-110 ja joonistatakse 140+ vms, siis anna aga minna.
Minge metsa!
www.minemetsa.ee / www.ripptelk.ee
|
|
|
|
uko
huviline
Registreerunud 11.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.05.08 09:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ullivilli
Aga palju oli radaril kiirus ja paljuga sa ise sõitsid(palju spido näitas)?
Kui ikka 140ga sõitsid, pole siin midagi köhida ja leppida, et isegi kergelt pääsesid.
Kui aga 100-110 ja joonistatakse 140+ vms, siis anna aga minna. |
Ammu enne seda kui ment oleks üldse saanud kiirust mõõta oli kiiruseks 100-105km/h.Ja see kiirus oli selline sinnamaani kui mind maha võeti.Aga
joonistasid nad mulle radarile 175km/h
|
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.05.08 09:57
|
|
|
Veidi raskeks võib minna tõestamisega, et kes roolis oli tol väidetaval rikkumise hetkel. Veelgi enam, millise autoga üleüldse tegelikult rikkumine
toime pandi. Politsei peab ikka erilise kotkapilguga olema, et fikseerida 100%-lise täpsusega juht, sõiduk kui ka selle number, kui temast 180-ga
mööda lennata (kaamerapildi puudumisel).
Pealegi, sina sõitsid selle autoga ju hoopis teist teed mööda....
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.05.08 12:04
|
|
|
Veidi raskeks võib minna tõestamisega, et kes roolis oli tol väidetaval rikkumise hetkel. Veelgi enam, millise autoga üleüldse tegelikult rikkumine
toime pandi. Politsei peab ikka erilise kotkapilguga olema, et fikseerida 100%-lise täpsusega juht, sõiduk kui ka selle number, kui temast 180-ga
|
Sellistel postidel pole siin teemas kohta... Siin on inspektori sõna sinu sõna vastu, seega kellel rohkem tõendeid, see võidab ja suhtutakse sellesse
samasuguse üleolemisega. Paraku pole hetkel süüdistataval eriti mingit muud tõestust kui ainult enda sõna. See jutt, et mina polnud roolis või muu
värk tasuks endale sinnakohta toppida.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.05.08 10:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
|
Sellistel postidel pole siin teemas kohta... Siin on inspektori sõna sinu sõna vastu, seega kellel rohkem tõendeid, see võidab ja suhtutakse sellesse
samasuguse üleolemisega. Paraku pole hetkel süüdistataval eriti mingit muud tõestust kui ainult enda sõna. See jutt, et mina polnud roolis või muu
värk tasuks endale sinnakohta toppida. |
Ei näe sinus just erilist kohtumõistjat, niiet topi endale mida soovid..
Mis tõestus politseil on, peale tunnistaja ehk teise politseiniku ning mingi x kiirus radaril? Kriminaalpoliitika näeb ette süüdistaja kohustuse
rikkumine tõendada, seega kahtluse korral süüdistatava kasuks...
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 03.05.08 16:08
|
|
|
http://www.politsei.ee/?id=860
Politseiasutustes on kasutusel erinev mõõtetehnika. Politseis kehtestatud kiiruse mõõtmise laiendmääramatused (st +- arvutamine) tulenevad kiiruse
mõõtmise metoodikast ning on politseiasutuste kaupa välja toodud Eesti Akrediteerimiskeskuse koduleheküljel aadressil www.eak.ee lingi all
akrediteeritud – erialaselt pädevad.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 .. 6 |