Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: soojendus mootori harjad (Vastuseid: 27 | Vaatamisi: 6976)
maxs30
huviline

Registreerunud 11.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5 TDI

postitati 06.02.05 16:35 Tsiteeri
soojendus mootori harjad

Kas keegi on vahetanud a 100 c4 soojendusmootori harju. Lahti tuleb harjad joota (seda ma tean) Aga probleem on selles et kust selliseid harju saada. Nad ei ole rootori otsaga risti vaid nurga all.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 06.02.05 17:40 Tsiteeri

no täpselt sinule vaja minevaid harju vast saad poest tellides ikka:) aga kui miskit sobitama tahad hakata siis küll ei oska öelda kus neid nii igas mõõdus saadaval on :)
aga mõttekam need vist vastavalt sinu autole tellida, kui sa nad nagunii ostma pead siis pane parem need mis seal käivad mitte ära hakka aretama :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
maxs30
huviline

Registreerunud 11.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.02.05 17:51 Tsiteeri

selge.Üritan tellida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 06.02.05 19:54 Tsiteeri

Tellida pole sul sealt suurt midagi.Poes küsitakse ikka esimese asjana mis mõõtudega hari on ja see on kõik.
Mõõdad harja ära,viiliga lükkad harjaotsa enamvähem õige nurga alla,ja edasi kulub asi juba ise rootori järgi õigeks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 06.02.05 21:58 Tsiteeri

Paeko OÜ
Peterburi mnt. 34
Avatud: E-R 9-18 L. 10-15
Tel 6214370
GSM 5059684

Küsid sealt 7x7x~15 harjad, viilid otsa kollektori järgi nurga alla ja paned paika. Lahti pole vaja joota, algselt on vaskkaabel kinni pressitud. Lõikad lahti ja uued joodad külge.
Kuigi palju kordi seda operatsiooni siiski korrata ei saa, kuna ka kollektor kulub ära.

http://pildid.audiclub.ee/black/ventikaharjad01.jpg http://pildid.audiclub.ee/black/ventikaharjad02.jpg

http://pildid.audiclub.ee/black/ventikaharjad03.jpg

http://pildid.audiclub.ee/black/ventikaharjad04.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 06.02.05 22:26 Tsiteeri

Pole küll kogemusi C4 soojenduse mootoriga, kuid pildi järgi tundub mootor olevat samasugune kui C3'el. Kahel korral on minu masinatel soojenduse mootor ära koolenud ja mõlemal korral on millegipärast viga olnud justnimelt lõpuni ära kulunud kollektoris. Kusjuures harjad on olnud veel täiesti kasutuskõlbulikud?! Seega, enne kui lähed harju ostma või tellima siis vaata ikkagi järgi mis seisukorras rootor on. Uue mootori eest (C3'e mootori eest siis) küsiti forsis miski 700.-, pruugitud olen siiamaani saanud 200 eest. Samas sõbra mazdale sai paigaldatud audi harjad, seega on need ilmselt enamuses üsna sarnases mõõdus. Tõenäoliselt oleks kõige odavam (u10.- tk) paigaldada näit. lada generaatoriharjad, neid tuleks ainult viiliga natuke töödelda. Kuna harjad on väga pehmest materjalist siis pole see eriti raske.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
maxs30
huviline

Registreerunud 11.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.05 14:00 Tsiteeri

Võtsin mootori maha ja võtsin harjad maha.Paekost sain harjad.Mis olid 8x8 ja maksis 40 eeki tk.Nüüd kõik korras,Tänan kes vastasid.

jokker
huviline

Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 '96 ABK

postitati 16.02.07 14:17 Tsiteeri

Äkki keegi seletab, kuidas täpsemalt saab c3 variandil salongi puhuri mootori kätte? niipalju sain lammutatud, et see kinnitusvitsa ära, sisse tulevad juhtmed lahti, trossid lahti. Aga edasi, jooksis juhe kokku, kogu kupatus ei liigu kuskile. Või hoopis saab mootori ilma seda kolakat välja võtmata kätte?
Paluks hüva nõu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 16.02.07 15:16 Tsiteeri

Kui ilma el. kliimata variant, siis minuteada ei pea ahju välja võtma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kiil
klubiliige

Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroads

postitati 16.02.07 16:03 Tsiteeri

peaks küljepealt kenasti välja tulema!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.02.07 16:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jokker
Äkki keegi seletab, kuidas täpsemalt saab c3 variandil salongi puhuri mootori kätte? niipalju sain lammutatud, et see kinnitusvitsa ära, sisse tulevad juhtmed lahti, trossid lahti. Aga edasi, jooksis juhe kokku, kogu kupatus ei liigu kuskile. Või hoopis saab mootori ilma seda kolakat välja võtmata kätte?
Paluks hüva nõu.

Kogu see kupatus on mingisuguse hermetiseeriva möginaga kinni, kui enne pole soojendus maha käinud siis tuleb päris tõsiselt eebli või kangiga kaasa aidata, eriti veel praegusel külmal ajal.
Kliimata variandil saab mootori tõesti väga lihtsalt vahetatud. Pistiku juurest stopper maha ja käes ta ongi. Kliimaga variandil tuleb kogu soojenduse kobakas siiski välja tõsta. Seepärast tasub kasutatud mootori paigaldamisel seda ülima põhjalikkusega uurida, kuna need on enamuses viimase piirini kulunud.

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.02.07 16:15 Tsiteeri

Oma el. kliimaga C3 100-l vahetasin just hiljuti soojenduse mootori uue vastu. Remontida polnud sisuliselt midagi, sest nagu arvata oligi - nii ankur kui ka harjad kulunud.
Forss'is maksis orig. Boschi mootor ca. 2700.- EEK. Mootorid on erinevad vastavalt kas on el. kliima või mitte.

El. kliimaseadmega autol saab töö tehtud niimoodi, nagu alloleval lingil kirjeldatud:
http://members.aol.com/c1j1miller/climate.html#Heater%20blower

Ise tegin sellist tööd esimest korda ja ausalt öeldes oli asi palju lihtsam kui arvasin. Ei tasu alati külajutte kuulata...

jokker
huviline

Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 '96 ABK

postitati 16.02.07 20:28 Tsiteeri

ehk siis võtan mootori pistiku tagant(2otsaga)
ja tõmbab koos vurriga kõrvalistuja poole välja?
mingid nipid ka?
ilma kliimata variant on

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.02.07 07:47 Tsiteeri

Nii jah. Mootori tagaosas on stopper seib, see võta ka enne ära. See "vurr" ehk puhuri ratas/labad ei käigi eraldi mootori küljest ära.

ain112
huviline

Registreerunud 14.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.08 16:28 Tsiteeri
Salongiventika mootori harjad!?

Mõne jaoks ehk asjatundmatu küsimus, aga millised on kulunud harjade ja rootori tundemärgid? Mul siin üks mootor, võtsin lahti, näha on, et rootoris on mingi 3mm harjade jälg sisse kulunud. Harjad on siis täpselt rootori kuju järgi kulunud. Milline näeb välja kulumata hari ja rootor?? Kas on mõtet vahetama hakata?

medical
klubiliige

Registreerunud 01.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: AAN

postitati 11.03.08 16:50 Tsiteeri

Need samad tundemärgid ongi mida sa nägid -kui on juba tugevalt sisse kulunud ja harjadest on alles ainult juhtmejupp.:)
Uus rootor on ilus sile kus pole harjade kulumis ranti.
Enda autol ei hakanud harjade vahetusega aega viitma ning panin kohe uue mootori.Oli ka mingi 2 mm kulumisrant.
Kui riskid võid ju rootori ära puhastada ja uued harjad panna käib ehk mõneaja.
Oleneb ka muidugi pukside olukorrast.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.08 20:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ain112
Mõne jaoks ehk asjatundmatu küsimus, aga millised on kulunud harjade ja rootori tundemärgid? Mul siin üks mootor, võtsin lahti, näha on, et rootoris on mingi 3mm harjade jälg sisse kulunud. Harjad on siis täpselt rootori kuju järgi kulunud. Milline näeb välja kulumata hari ja rootor?? Kas on mõtet vahetama hakata?

Siin teemas eespool olnud pildil http://pildid.audiclub.ee/black/ventikaharjad04.jpg
on hästi näha milline näeb välja lõpuni ära kulunud kollektor. Selline mootor küll töötab, kuid kuna lamellide kontaktpind on normaalsest oluliselt väiksem siis väiksema võimsusega. Tundemärgiks on sellisel mootoril vasakkurvis (või mahavõetud mootoril tiivik ülespidi keerates) tuntavalt kiiremini töötamine kuna siis puutuvad harjad rohkem vastu kollektori kulumata osa. Kusjuures suurem enamus pakutavatest nn "heas korras" mootoritest on sellises staadiumis.

Kuna uued mootorid on suht kallid ja normaalseid kasutatuid ei ole ka leida siis kaaluks ise harjade nihutamist, pildilt paistab, et ruumi selleks on. Omaette teema kuidas seda tehniliselt teostada õnnestuks, tõenäoliselt peaks saama harjahoidja korpuse küljest lahti neetida?

arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: D2 s8 97a. manual

postitati 12.03.08 13:22 Tsiteeri

millisele C3-le täpsemalt see mootor 700 .- maksis ? et saaks uurida palju ta nüüd maksab .

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.08 15:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arvi
millisele C3-le täpsemalt see mootor 700 .- maksis ? et saaks uurida palju ta nüüd maksab .

Nii palju kui mina neid lahanud olen on nad kõik ühesugused nii c3'del kui c4'del, kuigi mingitel variantidel on kuuldavasti ka mingi eriline versioon kasutusel. Praegune odavaim hind peaks olema sutsu üle 2000.-

Darkdog
huviline

Registreerunud 20.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 12.03.08 16:29 Tsiteeri

Tsitaat:

Nii palju kui mina neid lahanud olen on nad kõik ühesugused nii c3'del kui c4'del, kuigi mingitel variantidel on kuuldavasti ka mingi eriline versioon kasutusel. Praegune odavaim hind peaks olema sutsu üle 2000.-

Just alles tellisin endale uue, Boschi originaali. Maksis 3200 eek. Autoks siis C4 kerel S4.
2000 krooni eest ei pakutud midagi.
Arvan, et siiski on neil mingi erinevus C3 versiooniga, sealt ka hinnavahe, aga ise C3 oma näinud ei ole, nii et täpselt ei tea.

C4 vana mootor oli selline: Kood: 0130111162

http://ritamel.planet.ee/AudiS4TQ/Vmotor.jpg

medical
klubiliige

Registreerunud 01.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.08 21:45 Tsiteeri

Enda C4 le(Kliimaautomaatika) sai ka pandud C3 ventikamootor(650.- uus)Erinevus oli nn."turbiinis" selle pidi ümber vahetama.Panema c4 oma.
Kui õieti aru sain sis orig. mootor oli 350 w aga c3 oma 300w.muidu täiesti identne.Et sis nõks lahjem.
Samas ma küll ei kurda et ta kuidagi vähe puhuks.

arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.08 08:25 Tsiteeri

väga hea hind ju.poolmuidu saadud,ikkagi viis korda odavam. kust ostsid ? äkki oskad ka v.osa koodi öelda.?
aga seda venti ei pidanud ju vahetada saama !? või saab siiski .

exess
klubiliige

Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a

postitati 13.03.08 08:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arvi
väga hea hind ju.poolmuidu saadud,ikkagi viis korda odavam. kust ostsid ? äkki oskad ka v.osa koodi öelda.?
aga seda venti ei pidanud ju vahetada saama !? või saab siiski .

Saab küll venti vahetada,kuid asjale tuleb läheneda ettevaatlikult,et ära ei lõhuks;)

Pisike punane putukas
arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.08 08:38 Tsiteeri

to:medical

ikkagi tahaks tead kust sellise hinnaga seda mootorit saab ?

varuosa kood ?

medical
klubiliige

Registreerunud 01.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.08 17:32 Tsiteeri

Enda oma ostsin Viljandist.Koodi ma ei tea kahjuks.
Poes kataloogist vaatasin c3 oma.Seal mingeid valikuid ei olnud.kui õieti mäletan sis mingi 87-90 vla. puha sama mootor.c3 uuel mootoril on ainult selline plastikkate taguotsa ümber mis alguses ära petab.See tuleb eemaldada.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 50.5% - SQL: 49.5%]