Deprecated: Implicit conversion from float 258313.00000000003 to int loses precision in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 181
Eesti Audi Klubi foorum - Haldexiga nelikvedu kaob
Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Haldexiga nelikvedu kaob (Vastuseid: 22 | Vaatamisi: 8075)
Kolkswagen
huviline

Registreerunud 14.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: 4000 quattro 86a

postitati 02.03.08 06:33 Tsiteeri
Haldexiga nelikvedu kaob

Tere klubilised,

Haldexiga nelikveol kaob tagasilla vedu ära peale 5-10km sõitmist. Sai just vahetatud õli (70 000km) Viga ilmnes peale hooldust. Ka uus õli uuesti kontrollitud, ei lõhna ja on puhas.

Mida teha?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 02.03.08 09:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kolkswagen
Mida teha?

Torseniga auto osta. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kolkswagen
huviline

Registreerunud 14.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.03.08 19:33 Tsiteeri
hea mõte, ehk järgmiseks

Aga mis tegelikult teha?

Auto on muidugi juba vana 2006 aasta, aga siiski.

Kust otsida ja mida?

VAG vigu ei näita.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.03.08 19:57 Tsiteeri

Kuna sa auto marki nimetada ei taha, teen ma järelduse, et tegu ei ole Audiga? Seega ei ole vast päris meie foorumi teema. Kuna aga ka Audide seas esineb (kahjuks) haldex'iga vedu, jätan teema alles ja avatuks. Tingimuseks jääb, et mujalt lahenduse leidmise korral annad sellest ka siin teada.

Suht vana auto jah. Kas Saksa Auto ei võta selliseid uunikume enam ette? Ma ise pakuks lambist siiski mingit juhtelektroonika viga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.03.08 19:59 Tsiteeri

ma küsiks, et millest sa järeldad, et tagasild ei toimeta?
ja mis autol sul see esineb?
A3, G3 või T5?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kolkswagen
huviline

Registreerunud 14.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.08 08:39 Tsiteeri
Auto on T5

Vabandan jah et ei pannud auto marki. See siis T5.

Loomulikult annaks veast kõigile teada kui ise teada saaks.

Esindus ei leia viga! Ilmselt nad usuvad oma elektroonikat rohkem kui vaja. Samas on mingi veider kord et autosid ei soovita maanteel eriti testida?! Kui auto on mõnda aega (paar tundi) seisnud, hakkab kõik jälle tööle.

Tunda on sellest, et tagasild ei vea kui libeda peal oled. On lihtsalt esisilla vedu. Kuna võimu jagub, siis on seda ka näha veojõukontrolli tulukesest, mis libedaga liiga lihtsalt vilkuma kipub ning muidugi nii naljakas kui see ka ei tundu langenud kütusekulust.

Pakkuge palun veel.

Motorist
huviline

Registreerunud 07.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.08 18:37 Tsiteeri

Tule läbi ,uurime asja. Vitamiini 4. Helista enne siiski ette.

Audide remont Tartus. 509 7478.
JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia RS III

postitati 03.03.08 18:48 Tsiteeri

OT küll, aga mind väga huvitab , et mis asi see T5 on? Kuna uuemad audid ei ole enam torseniga siis huvitab eriti. Ainuke mure,et ei suuda välja mõelda,et mis auto see T5 on!:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.08 18:49 Tsiteeri

VW transporter T5, 2003->

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.08 19:15 Tsiteeri

Mina mõtlesin kohe T5 Volvot. :) Ei viitsinud uurima hakata, kas neid ka AWD-na oli või ei.
Tsitaat:
Algselt postitas: JanariA4
OT küll, aga mind väga huvitab , et mis asi see T5 on? Kuna uuemad audid ei ole enam torseniga siis huvitab eriti. Ainuke mure,et ei suuda välja mõelda,et mis auto see T5 on!:D

Mis mõttes? Pikimootori korral kasutatakse ju ikka torsenit. Uue platformi juures toodi lihtsalt differ ettepoole sidurit, et kaalujaotus paremaks saada.

JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia RS III

postitati 03.03.08 19:24 Tsiteeri

vat seda ma ei tea, aga osad uuemad Audid ei ole igatahes torseniga. Millised on-millised ei ole,seda ma hetkel ei tea.

EDIT: Kui ma ei eksi siis: A3, TT, ja vist ka uuem A4?! Viimases ei ole kindel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 03.03.08 19:25 Tsiteeri

Pikimootor on torseniga ja risti on haldex.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cornoyo
huviline

Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2×80 ABK

postitati 03.03.08 19:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Mina mõtlesin kohe T5 Volvot. :) Ei viitsinud uurima hakata, kas neid ka AWD-na oli või ei.

All-wheel-drive täitsa olemas muidu. minule lõi ka kõigepealt silmeette justnimelt volvo:)

.:Rasta I Land:.
Kolkswagen
huviline

Registreerunud 14.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.08 21:16 Tsiteeri
T5

Auto on VW T5 buss

Mootor on risti

Vaevalt et sellel asjal keegi siduri ja diffri kaalu arvetsab.

Täna käidi sõitmas ja konstateeriti fakti, et kõik töötab, nagu eelminegi kord. Ma ei saa aru, kuidas kontrollitakse esinduses 4-vedu töökorras olekut?! Igatahes lähen homme uuesti sõitma ja loodan seda teha koos hooldusmeistriga, et ei jääks lolli muljet. Eks siis paistab, mis öeldakse.

Kus oleks Tartus kõiga libedam koht (mõni tõus või savine teelõik) kus on vähese vaevaga võimalik esile kutsuda esisilla läbi lisbisemist nii et tagasild kindlalt ka nähtavalt tööle hakkab?

woush
huviline

Registreerunud 19.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: STI

postitati 03.03.08 21:27 Tsiteeri

hetkel tartus päris korralik lumekiht maas, hommikuks peaks ikka midagi maas olema, ei tohiks raske olla :)

Kolkswagen
huviline

Registreerunud 14.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.08 20:31 Tsiteeri
Viga mehaanilist laadi

Peale pikka testisõitu leiti viga, mis pidi olema Haldeksi siduris endas.
Viga mehaanilist laadi, kuna kaob ja siis jälle ennistub. Telliti uus terve detail. Kui saab jupid kohale, eks siis võetakse tükkideks ning saab teada mis "puuhobusel kõhus".

Väidetavalt pole seda keegi näinud katkisena, eks siis saame esimesed olema.

Annan kindlasti teada, mis katki oli ja miks.

Seniks sõidan poolevedusega.

killerq
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.08 05:52 Tsiteeri

Mure et tagasild ei vea haldexil
kas sedavõis põhjustada see, abs ajul ei olnud üht toite juhet küljes
autoks leon 4 20vt

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.08 11:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: killerq
Mure et tagasild ei vea haldexil
kas sedavõis põhjustada see, abs ajul ei olnud üht toite juhet küljes
autoks leon 4 20vt

Loomulikult võis, haldex ju lülitubki ABS'i anduritest saadava rataste liiga erineva pöörlemissageduse signaali peale. Isegi automaatkast näiteks ei toimi nii nagu peab, kui üks ABS'i andur läbi on.

Kolkswagen
huviline

Registreerunud 14.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.08 16:37 Tsiteeri
Hm

Viga on kõigi eelduste kohaselt mehaaniline.

Vea tekitajaks on Haldeksi õlipump, mis vahetusse läheb. Auto tööle pannes kõik töötab korrapäraselt. Mingil hetkel lihtsalt pumba rõhk kaob. Imelik on aga ka see, et ta taastub. On juhtunud et vahepeal ka soojal/sõitval autol tuleb tagasi ja läheb jälle ära. Sellepärast oligi vea leidmine keeruline.

VAG ei näidanud veakoodina püsiviga vaid ainult avaldumise hetkel ehk siis ainult nn. online, mis on kõige kummalisem. Ilmselt kui see vahetatakse ja katkine detail üle vaadatakse selgub ka põhjus.

Igatahes vaatan nüüd lootusrikkalt tulevikku ning loodan, et saan esmaspäeval kõik korda.

Aitähh kaasa mõtlemast.
Vabandan et mõne Audiomaniku egot riivasin. Mul on ju ka audi olemas aga see töötab veatult. Arvasin et need haldexi nelikveo probleemid kvalifitseeruvad ikkagi quattro teema alla audi klubis, sest siin palju tarku inimesi koos.

krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 15.03.08 17:49 Tsiteeri

Targemad inimesed räägivad, et järelhaagise vedamine libedal maanteel olevat viskomuhvide surm, kuna esiveduliseks loodud auto tahab alati tõmmata eelistatult ringi pigem esirattaid (haldexi puhul tehakse 100:0 veolisest max 50:50 veoline, aga mitte kunagi 40:60 veoline (nagu bemmid-mersud) või näiteks 10:90 vedu (sisuliselt tagavedu). Nii küpsetatakse neid muhve eriti CRV-del, mis on mõeldudki vabaajaautoks ja hobivahendite kärus vedamiseks. Samas peaks olema mõnelgi kaasaegsel haldexiga neliveolisel juba peal ka 50:50 lukustus, mis ei tohiks oma omadustes ka quattrost maha jääda ning mille puhul mu eelnev jutt ei kehti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Kolkswagen
huviline

Registreerunud 14.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 20.03.08 14:01 Tsiteeri
Veel natuke

Auto on sõitnud 75 000km, aga kuna vanus 2 aastat ja 3 kuud, siis haldexi õlipump mingi garantii alla ei läinud. Õli muidugi vahetati 60 tuhande asemel 75 tuhande pealt, aga see ei pidavat õlipumba tööd mõjutama ja sidur ise oli väidetavalt veatu ning õli ilma nn.kärsahaisuta. Väidetavalt siis lihtsalt braakdetail aga seekord minu rahakoti arvelt.

Autoga on käru veetud umbes 5-l korral ja siis ka kerghaagist.

Sellel versioonil peaks vedu jaotatama kuni 50:50 kui esisild läbi libiseb.

Muidu on auto väga tore ning stabiilne.

Konrad
klubiliige

Registreerunud 27.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: TT RS Roadster / Abarth 124 Spider

postitati 20.03.08 15:40 Tsiteeri

Ei haaku otseselt Kolkswageni juhtumiga kuid oma auto (haldexiga A3) hooldusajalugu uurides selgus, et masin oli 21 tuh km läbisõiduga teenindusse ilmund kuna nelivedu kadund.
Võeti agregaat maha, selgus et pole grammigi õli sees ja kogu kupatus peetis.
Tüübi õnneks läks asi garantiikorras vahetusse, kuid veidi nukraks teeb, et kelladeplokki pole haldexi õlitaseme ohutuld pandud vms. :(

Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 04.04.08 15:29 Tsiteeri

Et siis neiel kes huvituvad haldexist: Vw foorumi jutt haldexi kohta

Ja pumpasi läheb neil erineval kilometraazil ja see on loomulik mina olen 5 pumpa ellu äratanud kindlasti tean seda et ellu äratatud pump kestab umbes 1/3 uuest kuna rootor kulub neil ära. Ja ilmselt teist korda juba elustatud pumpa ei ärata. See on haldexi puhul lihtsalt kulumaterjal. pump on värdjaliku hinnaga ühe mikromoootori kohta 7500 Eek ? oli vist letikas.

2000 eek eest kunagi olen neid elustanud tänaseks nendega ei tegele enam. Midagi mäletan veel 09.08.2017 Töid ma ise ei tee.

Tööle olen neid pannud vist 15tk.

Tallinnas on ühe haldexi sidur ka kindlasti vahetatud ja ühel hüdraulika kolm silindirt uued pandud.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.1% - SQL: 59.9%]