shoyer
huviline
Registreerunud 23.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: b4 92 2.3
|
|
postitati 18.01.08 17:45
|
|
|
kas tõesti tühikäigumootor
asi siis järgmine,et sõites käik sees ja gaasi mitte andes natuke aega hakkavad pöörded kõikuma kui käik välja võta,vast saab keegi sellest jutust
midagi aru.autoks b4 2.3
|
|
|
|
HTafka
huviline
Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 18.01.08 18:37
|
|
|
vabandust OT eest, aga mul jääb 1 asi arusaamatuks. Minuarust siin foorumis kõige probleemsem mootor on 2.3, kuigi räägitakse et pommikindel ja üldse
väga hea mootor
Milles konks?
|
|
|
|
shoyer
huviline
Registreerunud 23.08.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 18.01.08 19:15
|
|
|
ongi ju..normaalne moto. ehh ex igal autol ja mootoril on omad vead siin foorumis on nende mootori omanike lihtsalt hästi palju
|
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.3 , Coupe 2.1 typ 81, 3x 90 2.3, A4 1.8 TQ, 2x 90Q 2.3
|
|
postitati 19.01.08 23:15
|
|
|
2.3-l on 1 suur viga ja see on pritsesysteem koos tyhikäigu teema ja muu sellisega! Muu on tõesti pommi ja kõige muu kindel!!!
|
Life is too short to drive slow...
|
|
|
|
|
shoyer
huviline
Registreerunud 23.08.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.01.08 17:14
|
|
|
no jah aga mis asi seda kõikumist siis mõjutab(eriti on seda pulli palju sooja mootoriga)kui kas või käiguga pidurdada mingi maa siis kohe
jumpsib,äkki keegi oskabaidata
|
|
|
|
kärnakas
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 18.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 b4 2,3
|
|
postitati 23.01.08 17:20
|
|
|
(kas tõesti tühikäigumootor) vat mul ka 2.3 aa kus tal selline vidin asub ...... kas ma loll vai ... tal peaks olema tyhikäigu andur.....
|
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.3 , Coupe 2.1 typ 81, 3x 90 2.3, A4 1.8 TQ, 2x 90Q 2.3
|
|
rau1
huviline
Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi b5 Avant
|
|
postitati 24.01.08 11:59
|
|
|
ei hakka uut teemat tegema, aga äkki keegi oskab nõu anda:
audi 80 avant 2.0 85kW motoga
tühikäik on liiga kõrge(1100-1300rpm soojast peast).
kas tühikäigumootor saab signaali peale ajust? kui nii, siis äkki on temp andur, mis ajule infot jagab, segi läinud?
kui tühikäigumootorilt juhe tagant võtta, siis langevad pöörded 600-700 kanti(mis peaks täiesti minimaalne olema, et mootor töötaks, aga mitte
normaalne - mootor läheb tollest punktist puterdades pöördesse).
lisaks on tühikäigul (nn, sest 1300 polegi õige tühikäik) HC u135 ehk põlemata jääke natuke liiga palju. (tegelikult on kat ka vahelt võetud, aga HC-d
ei tohiks see mõjutada)
ja kust saab radika ventikas signaali, et tööle hakata? nimelt, mul hakkab see tööle juba süütega.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.01.08 12:59
|
|
|
Kontrollige kõigepealt lõdvikute korrasolek ära. 2,3 motol on suht pikk teekond tühikäigu mootorini ning vanusega saavad asjad miskil ajahetkel kõik
otsa.
Ehk siis tasuks maha võtta lõdvik mis läheb tühikäigu mootorist sisselaskesse ning mis läheb tühikäigumootorist segusiibri ette (see koosneb mitmest
tükist) ja need kõik üle kontrollida.
Paras nikerdamine on seda tööd peal oleva sisselaskega teha, et suht tasuks mõelda variandile sisselase sealt poole pealt lahti lasta ja eest ära
võtta.
Lisan ka juurde, et enda 2,3-l oligi just probleemiks seesama lühem lõdvik mis sisselaskest tühikäigu mootorini läks.
Loomulikult võiks ka tühikäigumootori läbi leotada ja korralikult puhastada.
| Tsitaat: | | kust saab radika ventikas signaali, et tööle hakata? nimelt, mul hakkab see tööle juba süütega |
Selle signaali saab ta radikas olevalt andurilt, andur asub radika kõige alumises punktis suunaga salongi poole ning juhipoolses servas.
| Tsitaat: | | kui tühikäigumootorilt juhe tagant võtta, siis langevad pöörded 600-700 kanti |
Tegelt peaks olema vastupidi, kui tühikäigu mootorilt juhe tagant ära võtta peaks pöörded tõusma hoopis.
|
|
|
|
|
|
rau1
huviline
Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.01.08 14:17
|
|
|
| Tsitaat: |
| Tsitaat: | | kui tühikäigumootorilt juhe tagant võtta, siis langevad pöörded 600-700 kanti |
Tegelt peaks olema vastupidi, kui tühikäigu mootorilt juhe tagant ära võtta peaks pöörded tõusma hoopis. | kust ma peaks siis viga
otsima?
iseenesest on tühikäigumootor ju õhupump. natuke imelik kahtlus, aga äkki ta pumpab õhku valet pidi? aga siis ei läheks ta külmalt üldse tööle ju.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.01.08 14:21
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: rau1
| Tsitaat: |
Tegelt peaks olema vastupidi, kui tühikäigu mootorilt juhe tagant ära võtta peaks pöörded tõusma hoopis. | kust ma peaks siis viga
otsima?
iseenesest on tühikäigumootor ju õhupump. natuke imelik kahtlus, aga äkki ta pumpab õhku valet pidi? aga siis ei läheks ta külmalt üldse tööle ju.
|
Ei ole pump, klapp on, laseb segusiibrist õhku mööda vajalikus koguses.
|
|
|
|
|
|
rau1
huviline
Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.01.08 18:23
|
|
|
| Tsitaat: | | Tsitaat: | | Tsitaat: | | Algselt postitas: ranz | kust ma peaks siis viga otsima?
|
Ei ole pump, klapp on, laseb segusiibrist õhku mööda vajalikus koguses. |
just jah, eksisin.
enne töö juures hakkasin uurima, et sealt kollektori ja tühikäigumootori vahelt on veetud vaakumivoolik ühte salongiradikasse suunduvasse lõdvikusse
mingi klapi juurde(täpset otstarvet ma sellel klapil välja ei mõelnudki - pole teistel sellistel mootoritel taolist vigurit näinud.). sellega oli
pikendatud tühikägumootori ja kollektori vahelist teekonda. võtsin vahelt ära ja natuke muutus tühikäik tahoka järgi vaadates(nii täpne kui see ka ei
ole) ja pöörded on nüüd tsipa alla 1000(enne tsipa üle 1000 vist). kuidas reaalselt olukord on, seda mõõta polnud kuskil täna.
aga millest HC võib kõrge olla just tühikäigul? pööretel on paigas.
kui mõni pihusti "tilguks", siis oleks ju pööretel ka HC kõrge? umbes õhuvõtt peaks ka ju pööretel mõjuma?
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 25.01.08 16:54
|
|
|
Kui HC on kõrge ainult tühikäigul ja pööretega on korras,siis saab olla seletus ainult gaasijaotuses.
Ehk siis üks või mõlemad nukad on paar kraadi valed.
Abiks oleks rakis peale panna nukkadele ja nende asend ära kontrollida.
|
|
|
|
|
|
lauri55
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90 2.3 98kw; 80 B2 1980
|
|
postitati 30.01.08 17:30
|
|
|
Vaevlesin siis sama jama käes nagu teemaalgataja. Eile sai siis kätte võetud ja tühikäigu mootor ära puhastatud ja sinna viivad lõdvikud kõik üle
vaadatud ja korralikult kinnitatud. Minu mure igatahes leidis lahenduse.
|
|
|
|
shoyer
huviline
Registreerunud 23.08.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 12.02.08 20:04
|
|
|
ma puhastasin seda tühikäigu mootorit aga ei mingit muutust,see kepp on ainult soojalt(temp. näidik kah ei näita vahest kui auto on tükk aega kohapeal
käinud siis näitab),kas mull võib olla siis temp.andur läbi we ja sellest see pull,kas see on see suuri pistikuga.Palju rüügitakse veel foorumis et
mingi relee 30,mida to regullib siis veel karteri tuulutusest määne see täpselt on.Pritsungi peal on mingi vaakumklapp 2-juhtmega pistik
küljes(2või3)voolikut mis see on,mul ta tiksub päris kõvasti.Äkki keegi on sellest jamast lahti saanud peale mootori pesemist.
|
|
|
|
jokker
huviline
Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 '96 ABK
|
|
postitati 13.02.08 00:52
|
|
|
Lambda võib selliseid trikke teha ja mul mehaanilise pritsega mt pani pöörded kõikuma tuksis õhulugeja. Ja seda kõike siis sooja mootoriga. Külma
mootoriga need vidinad istuvad omaette.
|
|
|
|
shoyer
huviline
Registreerunud 23.08.07
Kasutaja on eemal
|
|