Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Autoga Eestist Lätti? Nõuded? (Vastuseid: 29 | Vaatamisi: 4647)
reikar
huviline

Registreerunud 17.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B8 2.0TDI 105kw 2008

postitati 01.01.08 16:56 Tsiteeri
Autoga Eestist Lätti? Nõuded?

Plaanis lähipäeval seal ära käia. Kas on mingid kindlad nõuded, nüüd kui Shengeni ruum meil ja puha? Auto pole minu nimel, olemas küll volikiri.
Millised sealsed liikluseeskirjad ja kas vahtraleht seal ka kehtib või võib ilma?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jaks
huviline

Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant

postitati 01.01.08 17:19 Tsiteeri

No esimne asi mis meenub siis nael rehvidega sinna ei saa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.01.08 17:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jaks
No esimne asi mis meenub siis nael rehvidega sinna ei saa.

ei tea misajast? :o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
grusiin
huviline

Registreerunud 30.12.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.01.08 17:25 Tsiteeri

Leetu ei saa naelaga. Lätis eriti Riias on "tore" liikluskultuur suuremal peaks seal eesõigus olema. Politseile on võimalik pappi anda :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Loaded
huviline

Registreerunud 09.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Golf IV Variant '06

postitati 01.01.08 17:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: grusiin
Leetu ei saa naelaga

Seoses piiride avanemisega ei ole enam sellist asja, et ei saa. Saab küll, aga ei tohiks (vahele ei tohi jääda).

Tuttav käis just autoga (naelad all) Austrias, Poolas jäid kiirusega vahele, aga see ka kõik.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
must_ratsu
huviline

Registreerunud 04.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: quattro coupe

postitati 01.01.08 18:15 Tsiteeri
läti piiril...

käisin ise liisitud autoga leedus ja kui olin läti piirile jõudnud siis saadeti mind sealt tagasi kuna lätakas ytles et mul minig suvaline paber ja sellega yle piiri ei saa.seega pidin ma tegema omale volikirjale u liisingus pitsatiga paberi.Ehk siis eesti volikiri neid ei koti kui sul ei ole seal pitsatit peal.

don't smoke drug's,smoke tire's!!!!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Cari
huviline

Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 01.01.08 18:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: must_ratsu
käisin ise liisitud autoga leedus ja kui olin läti piirile jõudnud siis saadeti mind sealt tagasi kuna lätakas ytles et mul minig suvaline paber ja sellega yle piiri ei saa.seega pidin ma tegema omale volikirjale u liisingus pitsatiga paberi.Ehk siis eesti volikiri neid ei koti kui sul ei ole seal pitsatit peal.

kui on enda liisitud auto siis oled ju teh passis kirjas, kui liisija on edasi volitanud oma auto (milleks tal seadusliku alust pole), siis on ilmselt vaja templiga panga volikirja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
tagakumm
huviline

Registreerunud 02.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C3Q ,C4 s4 V8,C5,C6Q

postitati 01.01.08 18:53 Tsiteeri

ma arvan ,et rohelinekaart kintlustuse poolt,kui on veel vaja.ja kiirust mitte ületada,sest lätakad on oma Latiga arust ära.Omast kogemusest tean ,et neile kõlbavad ainult kas,Latt,Euro või USD.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kenwood
huviline

Registreerunud 03.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi V8 ; MB

postitati 01.01.08 22:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: grusiin
Leetu ei saa naelaga. Lätis eriti Riias on "tore" liikluskultuur suuremal peaks seal eesõigus olema. Politseile on võimalik pappi anda :D

No ma ei tea , alles käisin leedus, pooltel olid naelad all ja autodel oli veel peal kleebis ,et naelkummid on all.
Aga leedus on kuked imelikud, veerevad tasakesi mööda tee äärt ja möödavad kiirust. Ja möödasõidud on klass omaette seal, pead tee äärde võtma ,et ta saaks keskelt läbi tulistada.:o

Samas, head kokka tunneb sellest, et pann on tahmane.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
reikar
huviline

Registreerunud 17.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B8 2.0TDI 105kw 2008

postitati 02.01.08 04:47 Tsiteeri

Tänud vastuste eest!;)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 02.01.08 15:08 Tsiteeri

Hiljutise kohta ei tea, aga eelmine aasta(nüüd juba siis üle-eelmine:D) oli mul valga piiripunktis juhus, kus tööautoga (firmapoolt volitatud mind sõitma mistahes firma taksoga) ei tahetud üle piiri lasta. Põhjuseks toodi, et mul pole firmapoolt välja trükitud ja juhatuse allkirjadega volitusel ARK-i templit. Kusjuures uhtegi uudist pole ma siiani kuulnud selle kohta, et seda nõutaks. Saadetu esmasp. varahommikul Tartu tagasi, et võtke tempel ja tulge tagasi. Ark ju esmaspäeviti oli kinni tollal ja klient lennuki check-in-i hiljaks jäämas. Kuidagi Eesti piirivalvuritega peale 2h jahumist sain ikkagi üle. Mis siis, et eelmine nädal olin samast piiripunktist sama kliendiga läbi saanud ilma ühegi kobisemiseta. :o:o

NB! lihtsalt igaksjuhuks hoiatan, ehk on neil veel sama asi. Ja nende naelte keelust ma küll ei hooliks. Sest vastasel juhul ei lastaks ju piirist läbigi kui oleks terves riigis keelatud.

Kivitare

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Saga
huviline

Registreerunud 06.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.4 mittequattro

postitati 02.01.08 15:38 Tsiteeri

Piiriületusel käib niisama lihtsalt et sõidad üle piiri ja valmis, keegi ei vaata ega kontrolli midagi, piiripunkti aknadki vineeriga kinni löödud, sularahaautomaadis saab latte ilusti lihtsasti...elu nagu lill.
Iseasi kui läti võmmidele muidu silma hakkad, sealseid seaduseid vot ei tea...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.08 15:46 Tsiteeri

kustkohas taibud võtavad iga talv infot, et lätis ja leedus naelad keelatud?
ei ole keelatud, täiesti lubatud on!

to kivitare:

§ 17. Mootorsõidukijuhilt nõutavad dokumendid

(3) Eestis registreeritud sõiduki juhil, kui ta ei ole selle sõiduki omanik või tema nimi ei ole kantud sõiduki registreerimistunnistusele sõiduki kasutajana, peab kaasas olema omaniku või registreerimistunnistusele kasutajana kantud juriidilise isiku või füüsilisest isikust ettevõtja poolt väljaantud sõiduki kasutamise volikiri, kui omanik ei ole kaassõitja. Volikiri võib olla lihtkirjalik, kui seadus ei nõua ametlikult kinnitatud volikirja.

(4) Kui juht soovib Eestis registreeritud sõiduautoga või kuni 3500-kilogrammise registrimassiga veoautoga sõita Eestist välja ja tema nimi ei ole kantud sõiduki kasutajana sõiduki registreerimistunnistusele, peab juhil olema sõiduki omaniku poolt väljaantud ametlikult kinnitatud volikiri, kui omanik ei ole kaassõitja.

(5) Käesoleva paragrahvi lõikes 4 nimetatud ametlikult kinnitatud volikirja asendab sõiduki rendileping, kui sõiduki omanik ja rendileandja on Eesti äriregistrisse kantud juriidiline isik, kelle põhikirjaliseks tegevuseks on sõidukite rentimine. Rendileping peab sisaldama käesoleva seaduse § 18 lõikes 1 nimetatud andmeid.

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12875411

iuq
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi; Subaru; Isuzu; Ford; Yamaha ja veel mõni

postitati 02.01.08 17:45 Tsiteeri

käin vähemalt paar korda kuus lätis:P
1. naelrehviga on lubatud sõita kuni poolani
2. tavalisest käsitsi kirjutatud voitusest ei piisa (peab olema kas notariaalne volitus või nimi autodokumentides)
3. kuigi politseid võib seal kohata väga palju, ei noki nad ilma asjata (eriti panevad rõhku valesti parkimisele ja kiiruse ületamisele)

varem kontrolliti tihti ka piiripunktis lube aga enam seda ilmselt ei tehta kuigi pisteliselt võidakse ka seal kontrollida

Jaks
huviline

Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant

postitati 02.01.08 18:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
kustkohas taibud võtavad iga talv infot, et lätis ja leedus naelad keelatud?
ei ole keelatud, täiesti lubatud on!

No jah kui taibud siis taibud.
Pole see talv üle piiri käinud, aga mõni aasta tasgi oli sellest kindlasti juttu, et 2007/2008 talv enam läti naelaga ei saa. Küll aga on samamoodi nõutav talve rehvide olemasolu. Seega on ka sellest see teadmine minule meelde jäänud.
Ja no kui sõidetakse naelaga ja oled kindel, et lubatud siis anna minna.

vuchmann
huviline

Registreerunud 21.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: CLS 55 AMG 400 kW

postitati 02.01.08 18:53 Tsiteeri

Sai käidud ka eelmisel kuul Lätis.Autol all korralikud naastrehvid.Lume raasugi polnud.Keegi ei öelnud midagi.

Audi 80,90,100,S4,Coupe jubinaid müün.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ulith
huviline

Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 1.9tdi 94a/ VW G4

postitati 02.01.08 18:54 Tsiteeri

Kui ma eelmine nädal lätis käisin, siis nägin päris paljudel lätlaste autodel naastrehve all... seega vast ikka võib naastrehvidega seal sõita :)

Vanja
huviline

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: hetkel liikurita

postitati 02.01.08 19:48 Tsiteeri

Käisin 27-28.12 Lätis, polnud näha ei piiri, piirivalvureid ega politseid. Samas nägin ja kuulsin küllaga naeltega sõitvaid autosid.

Pidurdab see kes suudab!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.01.08 04:01 Tsiteeri

Tsitaat:
k
to kivitare:

(3) Eestis registreeritud sõiduki juhil, kui ta ei ole selle sõiduki omanik või tema nimi ei ole kantud sõiduki registreerimistunnistusele sõiduki kasutajana, peab kaasas olema omaniku või registreerimistunnistusele kasutajana kantud juriidilise isiku või füüsilisest isikust ettevõtja poolt väljaantud sõiduki kasutamise volikiri, kui omanik ei ole kaassõitja. Volikiri võib olla lihtkirjalik, kui seadus ei nõua ametlikult kinnitatud volikirja.

(4) Kui juht soovib Eestis registreeritud sõiduautoga või kuni 3500-kilogrammise registrimassiga veoautoga sõita Eestist välja ja tema nimi ei ole kantud sõiduki kasutajana sõiduki registreerimistunnistusele, peab juhil olema sõiduki omaniku poolt väljaantud ametlikult kinnitatud volikiri, kui omanik ei ole kaassõitja.

(5) Käesoleva paragrahvi lõikes 4 nimetatud ametlikult kinnitatud volikirja asendab sõiduki rendileping, kui sõiduki omanik ja rendileandja on Eesti äriregistrisse kantud juriidiline isik, kelle põhikirjaliseks tegevuseks on sõidukite rentimine. Rendileping peab sisaldama käesoleva seaduse § 18 lõikes 1 nimetatud andmeid.

Vastavad volitused olid kõik olemas mulle selle autoga sõitmiseks. Ja nandest nõuetest olin ka teadlik. Kuid seda ei loe küll kusagilt välja, et ARK-i templit sinna volitusele vaja oleks.

Ma arvan, et tegu oli tiba norimisega. Ju vaatasid, et üks sama takso tihedalt käib. Samas ei tea ju ka.

Kivitare

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 04.01.08 09:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kivitare
Tsitaat:
k
to kivitare:

Vastavad volitused olid kõik olemas mulle selle autoga sõitmiseks. Ja nandest nõuetest olin ka teadlik. Kuid seda ei loe küll kusagilt välja, et ARK-i templit sinna volitusele vaja oleks.

Ma arvan, et tegu oli tiba norimisega. Ju vaatasid, et üks sama takso tihedalt käib. Samas ei tea ju ka.

Kivitare

ei olnud koik olemas. mingi taksofirma ei volita siin midagi ametlikult. notar isegi ja pakuti lihtsamat varianti minna ARK-sse ,mille pitsati olemasolu volikirjal täiesti piisab. üle 3,5 tonni sis void firma templiga seal lehvitada piiripunktis. vedas ,et üle said.rendifirma ka voib volitada,vaevalt mingi taksopark sul rentimisega tegeleb ,sest see kohe selgitatakse välja.

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 04.01.08 09:14 Tsiteeri

Küsimus tekkis kohe:

Kui ma tahan firma bussiga minna lätti siis ei piisagi sellest volitusest mille on mulle firma kirjutanud? Omanik on ju liising, kasutaja aga meie firma ja seal toodud ära ka inimesed kellel ei pea volitus olema, mind aga seal pole ja mulle on firma poolt kirjutatud volikiri templi ja allkirjaga? Sellest siis neile ei piisa? Notariaalne peab olema? Või peab mulle liising kirjutama volituse otse?

Tänan

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jrgen99
huviline

Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997

postitati 04.01.08 09:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: syo
Küsimus tekkis kohe:

Kui ma tahan firma bussiga minna lätti siis ei piisagi sellest volitusest mille on mulle firma kirjutanud? Omanik on ju liising, kasutaja aga meie firma ja seal toodud ära ka inimesed kellel ei pea volitus olema, mind aga seal pole ja mulle on firma poolt kirjutatud volikiri templi ja allkirjaga? Sellest siis neile ei piisa? Notariaalne peab olema? Või peab mulle liising kirjutama volituse otse?

Tänan

Liising kirjutab selle volituse! lähed liisingusse koos oma ülemusega või kes on passis kasutaja ja kirjutatakse sulle volitus liisingus millega saad üle piiri minna.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.01.08 09:41 Tsiteeri

ametlik kinnitamine ja volitus on siiski erinevad asjad.
ametlikult kinnitatakse kas vastavas riigiasutuses või notaris!

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 04.01.08 13:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jrgen99
Tsitaat:
Algselt postitas: syo
Küsimus tekkis kohe:

Tänan

Liising kirjutab selle volituse! lähed liisingusse koos oma ülemusega või kes on passis kasutaja ja kirjutatakse sulle volitus liisingus millega saad üle piiri minna.
tänan

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.01.08 13:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: heihei

ei olnud koik olemas. mingi taksofirma ei volita siin midagi ametlikult. notar isegi ja pakuti lihtsamat varianti minna ARK-sse ,mille pitsati olemasolu volikirjal täiesti piisab. üle 3,5 tonni sis void firma templiga seal lehvitada piiripunktis. vedas ,et üle said.rendifirma ka voib volitada,vaevalt mingi taksopark sul rentimisega tegeleb ,sest see kohe selgitatakse välja.

Tartus rendib taksosid Rivaal takso. Seda siis vastavat kvalifikatsiooni ja litsentsi taksosõiduks omavale isikule. Sama teeb ka Taksopark. Seal ainult mõned autod küll, aga siiski. Mina maksin firmale renditasu auto kasutamise eest. Seega kuidas saab niisama taksot sõitma panna tavalise tanklast ostetud volitusega. Pole päris see.
Samas ehk siis oli see ARK-i jutt õige. Igatahes nii oli.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.7% - SQL: 57.3%]