Lehekülgi: 1 2 |
reikar
huviline
Registreerunud 17.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B8 2.0TDI 105kw 2008
|
postitati 01.01.08 16:56
|
|
|
Autoga Eestist Lätti? Nõuded?
Plaanis lähipäeval seal ära käia. Kas on mingid kindlad nõuded, nüüd kui Shengeni ruum meil ja puha? Auto pole minu nimel, olemas küll volikiri.
Millised sealsed liikluseeskirjad ja kas vahtraleht seal ka kehtib või võib ilma?
|
|
|
Jaks
huviline
Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant
|
postitati 01.01.08 17:19
|
|
|
No esimne asi mis meenub siis nael rehvidega sinna ei saa.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.01.08 17:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jaks
No esimne asi mis meenub siis nael rehvidega sinna ei saa. |
ei tea misajast?
|
|
|
|
grusiin
huviline
Registreerunud 30.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.01.08 17:25
|
|
|
Leetu ei saa naelaga. Lätis eriti Riias on "tore" liikluskultuur suuremal peaks seal eesõigus olema. Politseile on võimalik pappi anda
|
|
|
Loaded
huviline
Registreerunud 09.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV Variant '06
|
postitati 01.01.08 17:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: grusiin
Leetu ei saa naelaga |
Seoses piiride avanemisega ei ole enam sellist asja, et ei saa. Saab küll, aga ei tohiks (vahele ei tohi jääda).
Tuttav käis just autoga (naelad all) Austrias, Poolas jäid kiirusega vahele, aga see ka kõik.
|
|
|
must_ratsu
huviline
Registreerunud 04.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: quattro coupe
|
postitati 01.01.08 18:15
|
|
|
läti piiril...
käisin ise liisitud autoga leedus ja kui olin läti piirile jõudnud siis saadeti mind sealt tagasi kuna lätakas ytles et mul minig suvaline paber ja
sellega yle piiri ei saa.seega pidin ma tegema omale volikirjale u liisingus pitsatiga paberi.Ehk siis eesti volikiri neid ei koti kui sul ei ole seal
pitsatit peal.
don't smoke drug's,smoke tire's!!!!
|
|
|
|
Cari
huviline
Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 01.01.08 18:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: must_ratsu
käisin ise liisitud autoga leedus ja kui olin läti piirile jõudnud siis saadeti mind sealt tagasi kuna lätakas ytles et mul minig suvaline paber ja
sellega yle piiri ei saa.seega pidin ma tegema omale volikirjale u liisingus pitsatiga paberi.Ehk siis eesti volikiri neid ei koti kui sul ei ole seal
pitsatit peal. |
kui on enda liisitud auto siis oled ju teh passis kirjas, kui liisija on edasi volitanud oma auto (milleks tal seadusliku alust pole), siis on ilmselt
vaja templiga panga volikirja.
|
|
|
|
tagakumm
huviline
Registreerunud 02.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: C3Q ,C4 s4 V8,C5,C6Q
|
postitati 01.01.08 18:53
|
|
|
ma arvan ,et rohelinekaart kintlustuse poolt,kui on veel vaja.ja kiirust mitte ületada,sest lätakad on oma Latiga arust ära.Omast kogemusest tean ,et
neile kõlbavad ainult kas,Latt,Euro või USD.
|
|
|
Kenwood
huviline
Registreerunud 03.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi V8 ; MB
|
|
reikar
huviline
Registreerunud 17.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B8 2.0TDI 105kw 2008
|
postitati 02.01.08 04:47
|
|
|
Tänud vastuste eest!
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 02.01.08 15:08
|
|
|
Hiljutise kohta ei tea, aga eelmine aasta(nüüd juba siis üle-eelmine) oli
mul valga piiripunktis juhus, kus tööautoga (firmapoolt volitatud mind sõitma mistahes firma taksoga) ei tahetud üle piiri lasta. Põhjuseks toodi, et
mul pole firmapoolt välja trükitud ja juhatuse allkirjadega volitusel ARK-i templit. Kusjuures uhtegi uudist pole ma siiani kuulnud selle kohta, et
seda nõutaks. Saadetu esmasp. varahommikul Tartu tagasi, et võtke tempel ja tulge tagasi. Ark ju esmaspäeviti oli kinni tollal ja klient lennuki
check-in-i hiljaks jäämas. Kuidagi Eesti piirivalvuritega peale 2h jahumist sain ikkagi üle. Mis siis, et eelmine nädal olin samast piiripunktist sama
kliendiga läbi saanud ilma ühegi kobisemiseta.
NB! lihtsalt igaksjuhuks hoiatan, ehk on neil veel sama asi. Ja nende naelte keelust ma küll ei hooliks. Sest vastasel juhul ei lastaks ju piirist
läbigi kui oleks terves riigis keelatud.
Kivitare
|
|
|
|
Saga
huviline
Registreerunud 06.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.4 mittequattro
|
postitati 02.01.08 15:38
|
|
|
Piiriületusel käib niisama lihtsalt et sõidad üle piiri ja valmis, keegi ei vaata ega kontrolli midagi, piiripunkti aknadki vineeriga kinni löödud,
sularahaautomaadis saab latte ilusti lihtsasti...elu nagu lill.
Iseasi kui läti võmmidele muidu silma hakkad, sealseid seaduseid vot ei tea...
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 15:46
|
|
|
kustkohas taibud võtavad iga talv infot, et lätis ja leedus naelad keelatud?
ei ole keelatud, täiesti lubatud on!
to kivitare:
§ 17. Mootorsõidukijuhilt nõutavad dokumendid
(3) Eestis registreeritud sõiduki juhil, kui ta ei ole selle sõiduki omanik või tema nimi ei ole kantud sõiduki registreerimistunnistusele sõiduki
kasutajana, peab kaasas olema omaniku või registreerimistunnistusele kasutajana kantud juriidilise isiku või füüsilisest isikust ettevõtja poolt
väljaantud sõiduki kasutamise volikiri, kui omanik ei ole kaassõitja. Volikiri võib olla lihtkirjalik, kui seadus ei nõua ametlikult kinnitatud
volikirja.
(4) Kui juht soovib Eestis registreeritud sõiduautoga või kuni 3500-kilogrammise registrimassiga veoautoga sõita Eestist välja ja tema nimi ei ole
kantud sõiduki kasutajana sõiduki registreerimistunnistusele, peab juhil olema sõiduki omaniku poolt väljaantud ametlikult kinnitatud volikiri, kui
omanik ei ole kaassõitja.
(5) Käesoleva paragrahvi lõikes 4 nimetatud ametlikult kinnitatud volikirja asendab sõiduki rendileping, kui sõiduki omanik ja rendileandja on Eesti
äriregistrisse kantud juriidiline isik, kelle põhikirjaliseks tegevuseks on sõidukite rentimine. Rendileping peab sisaldama käesoleva seaduse § 18
lõikes 1 nimetatud andmeid.
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12875411
|
|
|
|
iuq
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi; Subaru; Isuzu; Ford; Yamaha ja veel mõni
|
postitati 02.01.08 17:45
|
|
|
käin vähemalt paar korda kuus lätis
1. naelrehviga on lubatud sõita kuni poolani
2. tavalisest käsitsi kirjutatud voitusest ei piisa (peab olema kas notariaalne volitus või nimi autodokumentides)
3. kuigi politseid võib seal kohata väga palju, ei noki nad ilma asjata (eriti panevad rõhku valesti parkimisele ja kiiruse ületamisele)
varem kontrolliti tihti ka piiripunktis lube aga enam seda ilmselt ei tehta kuigi pisteliselt võidakse ka seal kontrollida
|
|
|
Jaks
huviline
Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant
|
postitati 02.01.08 18:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
kustkohas taibud võtavad iga talv infot, et lätis ja leedus naelad keelatud?
ei ole keelatud, täiesti lubatud on!
|
No jah kui taibud siis taibud.
Pole see talv üle piiri käinud, aga mõni aasta tasgi oli sellest kindlasti juttu, et 2007/2008 talv enam läti naelaga ei saa. Küll aga on samamoodi
nõutav talve rehvide olemasolu. Seega on ka sellest see teadmine minule meelde jäänud.
Ja no kui sõidetakse naelaga ja oled kindel, et lubatud siis anna minna.
|
|
|
vuchmann
huviline
Registreerunud 21.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: CLS 55 AMG 400 kW
|
postitati 02.01.08 18:53
|
|
|
Sai käidud ka eelmisel kuul Lätis.Autol all korralikud naastrehvid.Lume raasugi polnud.Keegi ei öelnud midagi.
Audi 80,90,100,S4,Coupe jubinaid müün.
|
|
|
|
ulith
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: 80 b4 1.9tdi 94a/ VW G4
|
postitati 02.01.08 18:54
|
|
|
Kui ma eelmine nädal lätis käisin, siis nägin päris paljudel lätlaste autodel naastrehve all... seega vast ikka võib naastrehvidega seal sõita
|
|
|
Vanja
huviline
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: hetkel liikurita
|
postitati 02.01.08 19:48
|
|
|
Käisin 27-28.12 Lätis, polnud näha ei piiri, piirivalvureid ega politseid. Samas nägin ja kuulsin küllaga naeltega sõitvaid autosid.
Pidurdab see kes suudab!!!
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.08 04:01
|
|
|
k
to kivitare:
(3) Eestis registreeritud sõiduki juhil, kui ta ei ole selle sõiduki omanik või tema nimi ei ole kantud sõiduki registreerimistunnistusele sõiduki
kasutajana, peab kaasas olema omaniku või registreerimistunnistusele kasutajana kantud juriidilise isiku või füüsilisest isikust ettevõtja poolt
väljaantud sõiduki kasutamise volikiri, kui omanik ei ole kaassõitja. Volikiri võib olla lihtkirjalik, kui seadus ei nõua ametlikult kinnitatud
volikirja.
(4) Kui juht soovib Eestis registreeritud sõiduautoga või kuni 3500-kilogrammise registrimassiga veoautoga sõita Eestist välja ja tema nimi ei ole
kantud sõiduki kasutajana sõiduki registreerimistunnistusele, peab juhil olema sõiduki omaniku poolt väljaantud ametlikult kinnitatud volikiri, kui
(5) Käesoleva paragrahvi lõikes 4 nimetatud ametlikult kinnitatud volikirja asendab sõiduki rendileping, kui sõiduki omanik ja rendileandja on Eesti
äriregistrisse kantud juriidiline isik, kelle põhikirjaliseks tegevuseks on sõidukite rentimine. Rendileping peab sisaldama käesoleva seaduse § 18
|
Vastavad volitused olid kõik olemas mulle selle autoga sõitmiseks. Ja nandest nõuetest olin ka teadlik. Kuid seda ei loe küll kusagilt välja, et ARK-i
templit sinna volitusele vaja oleks.
Ma arvan, et tegu oli tiba norimisega. Ju vaatasid, et üks sama takso tihedalt käib. Samas ei tea ju ka.
Kivitare
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 04.01.08 09:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
k
to kivitare:
volikirja.
|
Vastavad volitused olid kõik olemas mulle selle autoga sõitmiseks. Ja nandest nõuetest olin ka teadlik. Kuid seda ei loe küll kusagilt välja, et ARK-i
templit sinna volitusele vaja oleks.
Ma arvan, et tegu oli tiba norimisega. Ju vaatasid, et üks sama takso tihedalt käib. Samas ei tea ju ka.
Kivitare |
ei olnud koik olemas. mingi taksofirma ei volita siin midagi ametlikult. notar isegi ja pakuti lihtsamat varianti minna ARK-sse ,mille pitsati
olemasolu volikirjal täiesti piisab. üle 3,5 tonni sis void firma templiga seal lehvitada piiripunktis. vedas ,et üle said.rendifirma ka voib
volitada,vaevalt mingi taksopark sul rentimisega tegeleb ,sest see kohe selgitatakse välja.
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
postitati 04.01.08 09:14
|
|
|
Küsimus tekkis kohe:
Kui ma tahan firma bussiga minna lätti siis ei piisagi sellest volitusest mille on mulle firma kirjutanud? Omanik on ju liising, kasutaja aga meie
firma ja seal toodud ära ka inimesed kellel ei pea volitus olema, mind aga seal pole ja mulle on firma poolt kirjutatud volikiri templi ja allkirjaga?
Sellest siis neile ei piisa? Notariaalne peab olema? Või peab mulle liising kirjutama volituse otse?
Tänan
|
|
|
|
jrgen99
huviline
Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997
|
postitati 04.01.08 09:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: syo
Küsimus tekkis kohe:
Kui ma tahan firma bussiga minna lätti siis ei piisagi sellest volitusest mille on mulle firma kirjutanud? Omanik on ju liising, kasutaja aga meie
firma ja seal toodud ära ka inimesed kellel ei pea volitus olema, mind aga seal pole ja mulle on firma poolt kirjutatud volikiri templi ja allkirjaga?
Sellest siis neile ei piisa? Notariaalne peab olema? Või peab mulle liising kirjutama volituse otse?
Tänan |
Liising kirjutab selle volituse! lähed liisingusse koos oma ülemusega või kes on passis kasutaja ja kirjutatakse sulle volitus liisingus millega saad
üle piiri minna.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.08 09:41
|
|
|
ametlik kinnitamine ja volitus on siiski erinevad asjad.
ametlikult kinnitatakse kas vastavas riigiasutuses või notaris!
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
postitati 04.01.08 13:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jrgen99
Tsitaat: | Algselt postitas: syo
Küsimus tekkis kohe:
Tänan |
Liising kirjutab selle volituse! lähed liisingusse koos oma ülemusega või kes on passis kasutaja ja kirjutatakse sulle volitus liisingus millega saad
üle piiri minna. | tänan
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.08 13:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: heihei
ei olnud koik olemas. mingi taksofirma ei volita siin midagi ametlikult. notar isegi ja pakuti lihtsamat varianti minna ARK-sse ,mille pitsati
olemasolu volikirjal täiesti piisab. üle 3,5 tonni sis void firma templiga seal lehvitada piiripunktis. vedas ,et üle said.rendifirma ka voib
volitada,vaevalt mingi taksopark sul rentimisega tegeleb ,sest see kohe selgitatakse välja. |
Tartus rendib taksosid Rivaal takso. Seda siis vastavat kvalifikatsiooni ja litsentsi taksosõiduks omavale isikule. Sama teeb ka Taksopark. Seal
ainult mõned autod küll, aga siiski. Mina maksin firmale renditasu auto kasutamise eest. Seega kuidas saab niisama taksot sõitma panna tavalise
tanklast ostetud volitusega. Pole päris see.
Samas ehk siis oli see ARK-i jutt õige. Igatahes nii oli.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |