Suun
huviline
Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: MB E280
|
postitati 28.12.07 13:44
|
|
|
Kütuserõhuregulaator
Et kas 2.2t on ka mingisugune originaal kütusrõhu reguaator vahel? Kui panna tuningu regulaator vahele siis tuleb ühendada ka üks vaakum toru ja
küsimus ongi et kuhu täpsemalt see panna tuleb? Nii palju kui kunagi Rax mulle mainis et vaakum on koguaeg küljes aga kui reguleerid siis võtad korra
lahti ja kui reguleetritud siis paned tagasi.
- Täpsiracing Team - Sponsored By RedBull
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 28.12.07 13:48
|
|
|
Väga segane jutt.
Originaalis on kütuselati otsas regulaator, selle võtad vahelt välja ja paned reguleeritava sinna asemele, mis on keerulist? Vaakum peab tulema
drosselklapist mootori poole sisselaskekollektorist.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
Suun
huviline
Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.12.07 13:52
|
|
|
Kummal pool kütuselati otsas, kas radika või käigukasti poolses.
|
|
|
|
andero
klubiliige
Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 3.0 TDI Quattro
|
postitati 28.12.07 14:06
|
|
|
Käigukasti poolses otsas.
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 28.12.07 14:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Suun
Kummal pool kütuselati otsas, kas radika või käigukasti poolses. |
Seda on kohe näha, suur, ümar junn, Boschi toodang, 4.0Bar.
Kui sa ise ei jaga ( tundub ), siis lase asi teha mõnel teadjal.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.12.07 14:29
|
|
|
lisaks omaltpoolt, et AAN mootoril on originaalis jah siis 4bar regulaator, ei näe mingit mõtet seda asendada mingi reguleeritavaga. Sellel autol ju
algupäraselt piisavalt suured pihustid ja kui need on 4bar rõhuregulaatoriga, siis küttenälga ei tohiks kuidagi seal tekkida kui mõistlikku turborõhku
kasutada (ehk selle 320kw saavutamiseks on sellest küll). Reguleeritava regulaatoriga saad küll lõbusa vidina, mida asjaliku näoga kapoti all
kruttida, kuid reaalselt ajad sellega lihtsalt veel rohkem oma "kaardipaki" segamini.
|
|
|
Suun
huviline
Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.12.07 17:33
|
|
|
Mul oleks vaja just maha keerata rõhku, segu on liiga hull.Tavalise maantee sõiduga läheb kolle punaseks Vaja midagi ruttu ette võtta muidu pole ploki remondist midagi kasu.
Aga seda orig. regulaatorit ei saa ju niisama vahelt ära võtta see ju keevitatud kütuselati külge?
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.12.07 17:56
|
|
|
Mul oleks vaja just maha keerata rõhku, segu on liiga hull.Tavalise maantee sõiduga läheb kolle punaseks Vaja midagi ruttu ette võtta muidu pole ploki remondist midagi kasu.
Aga seda orig. regulaatorit ei saa ju niisama vahelt ära võtta see ju keevitatud kütuselati külge? |
seal on vedruklamber (splint) mis hoiab regulaatorit kinni, see maha ja siis tuleb juba tõmmates pesast välja.
edit: AAN ei ole seal splint, tavaline klamber hoopiski, kuid muidu sama teema:

Segu on liiga hull?
Kusagilt teemast on silma jäänud, et sul murelaps ka õhulugeja, ka see võib segu valeks teha. Liigsest küttest vaevalt see kolle punastab, või mis
soft seal on ja mis raua (pihustite) jaoks...
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.12.07 15:41
|
|
|
Kuulge, härrased, SIIN teemas on sellest juttu olnud.
Kütuserõhku reguleerides saad korrektse näidu, kui vaakumi ots on maas. Ja AAN'ile on täiesti "bolt on" regulaatorit saada. Minu seisukoht on, et
kui masinat stock raua alast välja ajada, siis kütuserõhu reguleerimine on vajalik. Siinkohal tuleb aga vaadata/kuulata, millal detoneerima hakkab ja
kasutada lairiba lambat.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
mulk
klubiliige ac aasta auto 2007/2009 võitja
Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V
|
postitati 29.12.07 16:04
|
|
|
Aga seda orig. regulaatorit ei saa ju niisama vahelt ära võtta see ju keevitatud kütuselati külge? |
Tavalise maanteesõidu juures on väljalaskegaaside temperatuur ca 700C'
ja see on punane
olenevalt süütest, A/F ratiost ja mõnest muust vähem tähtsamast asjast.
Enne, kui sa ei tea täpset A/F ratiod ja EGT´d, pole küll mõtet midagi teha.
edit1: to tarts, AAN´il on nii splindiga (nagu minul) ja ka klambriga (V-band), nagu su poolt antud pildil.
|
|
|
Suun
huviline
Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.12.07 22:11
|
|
|
Kindlasti teeb segu valeks õhulugeja puudumine, kuid hetkel vedeleb üks regulaator garaaziz mõtlesin et panen vahele keeran rõhku maha tibake, et
saaks paar nädalat vajalikud sõidud ära teha, siis saab ka õhulugeja süstmeemi korda.
Ja tulevikus ei ole vist siis mõtet seda vidinat vahele jätta nagu ma teie jutust aru saan?
|
|
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
postitati 30.12.07 02:21
|
|
|
Kütterõhu regulaator peab ikka olema.
Sest- lihtsustatult Sinu jaoks- mida suurema rõhu all kütust pihustatakse, seda rohkem kütust tuleb pihtustist ühes ajaühikus. Seega- mida suurem on
kütterõhk, seda rohkem kütust pihustatakse. Kui sul midagi seda ei reguleeri, siis see asi seal ei toimi. Audil muutub see nii, et näiteks kui sul
puhub turbo +1 bar rõhku, suureneb küttesurve 1 bar. jne.
|
|
|
Suun
huviline
Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.07 14:03
|
|
|
Seda küll jah aga ma sain teiste jutust aru et ei ole mõtet originaali välja vahetada et see ajab asja ära kuni 500hp juures.
|
|
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
postitati 30.12.07 14:41
|
|
|
Seda küll jah aga ma sain teiste jutust aru et ei ole mõtet originaali välja vahetada et see ajab asja ära kuni 500hp juures. |
A kas sul ei olnud seal juba mingi värviline manomeetriga julla? 
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.07 15:26
|
|
|
Seda küll jah aga ma sain teiste jutust aru et ei ole mõtet originaali välja vahetada et see ajab asja ära kuni 500hp juures. |
Sorry mehed aga kohati mulle tundub, et te ei saa ikka mõhkugi aru, mida teete. Seepärast ei ole viitsinud ka mõnele küsimusele vastata, sest see jutt
jookseb tuulde.
Edit: Kui kedagi huvitab, miks ma teinekord mitte kõige sümpaatsema ja sallivama suhtumisega ülesse astun, siis vastan, et mulle ei meeldi avalikult
välja öeldud valed ja rumalad seisukohad. Olen nõus, et me kõik oleme kusagilt alustanud ja ikka teinekord juhtub, aga pidevalt läbi jooksvad täiesti
mitte vettpidavad väited panevadki sõna võtma sellel teemal. Oskajad inimesed vastaksid nendele küsimustele, kui see langeks viljakale pinnale.
|
|
|
|
Suun
huviline
Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 22:45
|
|
|
Ega me ju keegi ei ole sündinud audi friigid...Ja nagu öeldakse et küsija suupihta ei lööda
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.08 23:00
|
|
|
Ega me ju keegi ei ole sündinud audi friigid...Ja nagu öeldakse et küsija suupihta ei lööda | Nõus! Palun mõista, et kütusesegu reguleerimine ja a´la 500hp piir ei ole kuidagi omavahel
seotud. Selleks, et masinat häälestada, ongi vaja kütust reguleerida (kui seda pole juba sinu eest SKN'i, MTM'i jne spetsialistid teinud. Kuid minu
teada ei ole sinu masin veel korralikult "käinud"). Loomulikult ei räägi me siin stage1 chipist jne. See jutt on suunatud siiski rohkem sinu
masinale, kus minu arvates on selline asi "must be". Sinu auto teemas olen oma mõtet natuke ka lahti seletanud, mida hiljem ütles ka Mulk siin
teemas, ainult teiste sõnadega.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 03.01.08 18:31
|
|
|
Küsimus ei ole "Audi friik olemises", vaid elementaarsetes sissepritse töö põhitõdedes - aju reguleerib kütusesegu muutes pihustite pritseaega, aga
kuna ajaühikus läbitulev kütusekogus sõltub ka kütuse rõhust, peabki kütuse rõhk olema etteantud väärtusel, mille eest kannab hoolt rõhuregulaator.
See printsiip on sama nii 169 kui kasvõi 869 kilovati arendamise juures.
See, milline see rõhu väärtus peab olema oleneb jällegi valitud pihustitest, aju programmist ja mitmest muust asjaolust, mitte ei käi "tahan - söön
kisselli, tahan - kuulan transistorit" põhimõttel.
|
|
|