Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Liikluskindlustuse JAH-ja Ei leping (Vastuseid: 26 | Vaatamisi: 10585)
cornoyo
huviline

Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2×80 ABK

postitati 26.12.07 14:04 Tsiteeri
Liikluskindlustuse JAH-ja Ei leping

Saadeti mulle siis liikluskindlustuse pikendustede. Päris hästi ei saa aru nendest Jah lepingu ja ei lepingu vahest.
nt. Jah lepingu hind 6kuud Ingese kindlustuses on 1588
Ei lepingu hind 1698

Lepingus on tegelikult välja toodud ka mõisted, kuid ei tea kas olen mina loll, igaljuhul raske on aru saada milles iva.

Jah leping-Teil on peale kindlustuspoliisi lõppu kindlustusmakse tasumise kohustus uueks perioodiks

Ei leping-Teil ei ole peale kindlustuspoliisi lõppu kindlustusmakse tasumie kohustust uueks perioodiks.

Et kui mul on tehtud Jah leping 6kuuks ja 4kuu pärast müün auto maha, kas siis saan lihtsalt kindlustuse ära lõpetada ilma et peaksin selleest mingit hüvitist maksma, kuna eelnevalt olen teinud Jah lepingu , kus on mul kindlustusmakse tasumiskohustus selle lõppemisel.

Keeruline jutt tekkis, aga see seepärast et isegi täpselt aru ei saa juu!

.:Rasta I Land:.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Golf3
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4

postitati 26.12.07 14:17 Tsiteeri

jah leping ongi odavam kui ei leping.
ma olen ise tavaliselt nii teinud et teen jah lepingu ja siis hiljem muudan selle ei lepinguks ja pole midagi maksnud vahetuse eest ja pole mingit jama ka tulnud.jah leping on umbes selle pärast hea et see saadetakse sulle koju ja kui sa ei maksa siis kindlustust ka ei saa.aga ma kindluse mõttes tean sulle õhtul hiljem seda asja kindlalt öelda ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 14:21 Tsiteeri

Ma loodan, et väga puusse ei pane, kuid mina olen asjast saanud aru nii:

JAH ja EI lepingu erinevus seisneb selles, et EI lepingu puhul pead iga kord ise uue poliisi ostma, kui vana otsa saab.

JAH lepingu puhul saadetakse sulle vana poliisi lõppedes automaatselt uus poliis koos arvega, mille kestvuseks on esialgselt soetatud poliisi kestvus ning mille tasumiseks on sul kohustus, kui sa pole eelnevalt teada andnud soovist lepingust loobuda.
Lõpetada saad lepingut alati.

Kui ma nüüd ei eksi, siis auto müümise korral sa raha tagasi kindlustuselt ei saa ühelgi juhul, võimalik on seda vaid kontoris ümber vormistada mõnele teisele (näiteks uuele) autole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
arturASE
huviline

Registreerunud 31.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: 2009a. A6 allroad + VW Tiguan 4motion

postitati 26.12.07 14:27 Tsiteeri

Ei lepinguga peaks kindlustusmakse ka odavam olema. Ja kindlusutsraha saab kätte siis, kui lõpetad kindlustuse ära, vahetult enne müümist ja siis vomistad ostja nimele.;)
Vähemalt mulle nii selgitati If kindlustuses.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tann83
huviline

Registreerunud 16.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: coupe 90a

postitati 26.12.07 14:33 Tsiteeri

Kui sa tahad võimalikult odavalt!! Siis minul näiteks tuli kõige odavam if-is tehes interneti panga kaudu! Isegi sellest jah-lepingust odavam! Aga kui mugavat siis jah kõige parem.:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cornoyo
huviline

Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2×80 ABK

postitati 26.12.07 14:39 Tsiteeri

sest selle e-kindlustuse pikendusteate alusel maksab 6kuud If Eesti kindlustus Ingese omast pea 700krooni rohkem.

.:Rasta I Land:.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 14:58 Tsiteeri

Kui sul pole midagi selle vastu, et uus poliis ja arve mingil ajal postkasti tuleb ja selle maksmiseks kohustus on, siis on JAH leping päris hea valik. Valida tuleks siis ikka kõige odavam näiteks e-kindlustuse vahendusel. Perioodi pikkus ei mõjuta hinda nii palju kui EI lepingu puhul, kuna JAH puhul eeldab kindlustusfirma, et on sind oma konksu otsa saanud.

Kui tahad iga x aja tagant ise vaadata, millise seltsi ja millise kestvusega poliisi valid, siis EI leping ja samuti on e-kindlustuse vahendusel hea teha.
EI puhul alla 3 kuu on väga kallis teha (teenustasude % läheb väga kõrgeks). Kõige odavam on aastaks, kuid ka 6 kuud on suht optimaalne värk. Tasub ka jälgida riskigrupi kehtivust ja sättida kindlustuse lõppemine umbes samale ajale.

Audi499
huviline

Registreerunud 07.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c7

postitati 26.12.07 15:14 Tsiteeri

endal olnud koguaeg see "jah" leping läbi kindlustusesti ja väga mugav asi on. u 2 nädalat enne kindlustuse lõppu helistatakse ja küsitakse kas pikendavad ja loevad ka kõik hinnad ette et äkki on vahepeal hind tõusnud, et siis mõne teise pakkuja oma soodsam tuleb. Peale seda on kindlustuspaber ka kohe postkastis ja vaja ainult arve maksta

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 26.12.07 16:49 Tsiteeri

sa vahi isegi küsivad...minule ei taibanud enne jõule makseteadetki saata. Istusin terve jõul autota...kuidagi imelik oli. Ka see JAH leping läbi kindlustusEST-i. Muidu hea, saadavad teate, maksad ära, ja siis kohe pannakse poliis teele.

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: paar käru

postitati 27.12.07 14:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kivitare
sa vahi isegi küsivad...minule ei taibanud enne jõule makseteadetki saata. Istusin terve jõul autota...kuidagi imelik oli. Ka see JAH leping läbi kindlustusEST-i. Muidu hea, saadavad teate, maksad ära, ja siis kohe pannakse poliis teele.

Jah lepingu puhul uueneb ju uus poliis automaatselt, milleks terve jõul autota istuda. Samuti on võimalus läbi neti ju kindlustust panna kehtima kohe minuti pealt. Vähemalt ifi netibüroos on see nii.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5

postitati 06.01.08 11:29 Tsiteeri

JAH leping on ikka nii jah, et saad koguaeg sõita, isegi kui vana poliisi lõppedes maksad uue poliisi eest tiba hiljem.

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 06.01.08 11:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: püstolett
JAH leping on ikka nii jah, et saad koguaeg sõita, isegi kui vana poliisi lõppedes maksad uue poliisi eest tiba hiljem.

heh huvitav,kui kaua saab maksepuhkust? ei ole nagu kuulnud seda asja:P

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.08 12:10 Tsiteeri

Jah lepingu maksekohustus tähendabi seda, et sul on kohustus arve tähtajaks tasuda!
Maksepuhkust ei saa!
Kui jätad arve tähtajaks maksmata, siis sul paberi peal poliis küll on, kuid tegelikult see ei kehti ja sõita sa ei tohi.
Kui tähtajaks makstud pole, siis tõenäoliselt läheb ka info maksehäirete registrisse, võibolla nõutakse seda siis kohtutäituri kaudu või mõne inkassofirma kaudu, kõik sõltub konkreetsest firmast.

püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.08 18:23 Tsiteeri

Ah ma ei vaidle. Sõbral oli küll selline juhus, et müüs auto maha ja poliisi kehtivus sai läbi. Ütlesime ka uuele omanikule et sai läbi ja oli kursis sellega, kuid ei teinud veel uut lepingut. Sõitis enda arvates ilma.
Sõbrale tuli aga koju uus poliis, ja ta mõtles et tema ei maksa enam selle eest, et pole ju autotki. Mingi nädala sõitis ringi uus omanik autoga ja siis kui hakkas tegema siis tuli välja et ikkagi kehtib poliis---see mis maksmata oli:o Maksis ära ja oli kõik ok.

Ei tea siis, äkki oli lihtsalt loll juhus.

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.08 07:06 Tsiteeri

ongi ju koik oige. voi saan valesti aru kui sa ei teata et enam ei telli poliisi siis tulbki takka järgi kindlustus ,mis tuleb kasvoi kohtu kaudu kinni maksta. ei lepinguga oleks jah nii nagu teie oma pääga mötlete:D loll ei olnud juhus,vaid...........:D

exess
klubiliige

Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a

postitati 07.01.08 07:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: serxx
Kui tähtajaks makstud pole, siis tõenäoliselt läheb ka info maksehäirete registrisse, võibolla nõutakse seda siis kohtutäituri kaudu või mõne inkassofirma kaudu, kõik sõltub konkreetsest firmast.

Päris nii ka ikka ei ole...Kui arve maksmata,siis sa sõita lihtsalt EI TOHI!
Kuid mingi maksehäirete registrisse nüüd küll asi ei lähe....
Ei saa ju nõuda raha,kui teenust ei tarbita

Pisike punane putukas
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.08 08:03 Tsiteeri

ei noh nn söbrad mötlesid ,et umbes oleks saanud uus omanik veel söita pärast poliisi löppemist:D uus omanik siis vist maksis nn. söbra tembu kinni. aga uus omanik siis tiirutas teadlikult ilma poliisita jah?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 07.01.08 08:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: exess
Päris nii ka ikka ei ole...Kui arve maksmata,siis sa sõita lihtsalt EI TOHI!
Kuid mingi maksehäirete registrisse nüüd küll asi ei lähe....
Ei saa ju nõuda raha,kui teenust ei tarbita

See, kas Sa sõidad või ei, on Su enda asi. Kindlustusselts müüb Sulle kindlustuskatet. Jah-lepingu korral oled Sa kohustatud kogu lepingujärgse perioodi eest maksma. Kui tähtajaks ära ei maksa ja summa ületab teatud piiri (oli vist 700.-), võib kindlustusselts raha sisse nõudmiseks alustada kohtumenetluse ning lasta Su nime kanda ka maksehäireregistrisse.

Black @ alati Ei-lepinguga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.08 17:03 Tsiteeri

Tiirutas jah teadlikult ringi, aga lõpuks tuli lihtsalt välja, et peab ära maksma ikka, et juba poliis kehtib ja seadust ei rikuta.

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.08 17:28 Tsiteeri

aru sa ei saa.kui sul makstud pole siis ei kehti ja ongi koik.see ei tähenda et sul leping olemas on.

HrOnkel
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant Q (C4)

postitati 08.01.08 07:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black

ka mina pooldasin seda varianti kuid

kui teed kindlustuse läbi e-kindlustuse siis võid valida ka JAH lepingu hoolimata sellest et kas teed järgmise lepingu sama kindlustusfirmaga või ei.

samas on e-kindlustus suhtmugav ja leping saadetakse sulle mailiga kui soovi on st et kogu protsess võtab aega nii 2-4h ja lauatagant ei pea lahkumagi :)

Milleks nuumata kindlustus firmasi

Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 08.01.08 07:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
See, kas Sa sõidad või ei, on Su enda asi. Kindlustusselts müüb Sulle kindlustuskatet. Jah-lepingu korral oled sa kohustatud kogu lepingujärgse perioodi eest maksma. Kui tähtajaks ära ei maksa ja summa ületab teatud piiri (oli vist 700.-), võib kindlustusselts raha sisse nõudmiseks alustada kohtumenetluse ning lasta Su nime kanda ka maksehäireregistrisse.

mis poindiga sa selle EI lepingu peal? kartusest, et unustad arve maksta või ei ole raha selle maksmiseks? või sa ei kindlusta oma autosid 365 päeva aastas?

minul samuti e-kindlustusest võetud JAH leping, kindlustusseltse olen seal vahetanud aastate jooksul mitu korda, valin iga 3 kuu tagant hetke odavaima ja mingeid probleeme pole nagu tähendanud, kindlustus kõvasti odavam ka.

teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro

postitati 26.11.13 06:40 Tsiteeri

Endal ka probleem ühe JAH-lepinguga. Nimelt on auto müüdud paar kuud tagasi, aga pole siiani ümber vormistatud. Kindlustus sai läbi ja saadeti mulle uus poliis koos arvega, täna sain kordusarve juba, sest pole maksnud. Selgitasin küll, et auto müüdud ja ei kavatse maksta. Kui uus omanik oleks auto ümber vormistanud, kas siis oleks minu jaoks see JAH-leping automaatselt lõppenud, või peab igal juhul ise lõpetama? Esimesel juhul ma endal mingit süüd ei näeks, teisel juhul peaks vist ära maksma ikka. Kas on karta ka maksehäiret?

mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 26.11.13 06:48 Tsiteeri

Tee maksevabastus peale ja asi ants - läbi maakleri on see nii lihtne - saadad ainult kirja, et soovid maksevabastust ja teevad selle kohe ära. Ehk peale poliisi lõppu hakkab kehtima ja kehtib seni, kuni maaklerilt uue poliisi küsid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
teet82
huviline

Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro

postitati 26.11.13 07:15 Tsiteeri

Saatsin uue kirja maaklerile, äkki saab siis maksevabaks muuta selle. Esimeses kirjas vastas maakler, et lepingut lõpetada pole enam minul õigust, et ainult uus omanik saab seda teha. Huvitavad on need seadsed, mingeid õigusi mul enam pole, aga arveid saadavad ikka mulle.
Kui viimane kord autot ostmas käisin, siis müüja kirjutas julmalt peale ostü-müügi lepingule, et kehtib selle kuupäevani, peale seda on see paber kehtetu põhimõtteliselt. Peab vist ise samamoodi tegema hakkama, pidevalt on mingi jama, et ei registreerita ümber uue omaniku poolt.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 46.1% - SQL: 53.9%]