Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Küsimus kütusesüsteemi kohta (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 1164)
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5

postitati 19.12.07 18:31 Tsiteeri
Küsimus kütusesüsteemi kohta

Tere,

Ei osanud asja paremini sõnastada.

Auto on Audi 100 Turbo Quattro 121kw mootoriga.

Probleem selles, et kusagil bensutorus või mingis pisikeses filtrikeses kusagil vahepeal on tükk ees.

Auto absoluutselt edasi ei käinud, niikui vajutasin nii hakkas kohe kakkuma täiega ja venima. Bensiinipump tegi häält---vahetasin pumba uue vastu ära, koos filtriga ja ka õhufiltri.

Juhtus nii, et enam ei poonud kinni kuni momendini, kui kõvemini pedaalile pressida. Siis lõi hingest ikka nii kinni, et tahtis välja surra. Proovisin ja proovisin siis saada autot liikuma, ei midagi.
Järsku, ühe sõidu ajal läks tükk eest ära ja auto hakkas liikuma. Nagu jalaga oleks perse saanud. Kolm päeva sõitsin niimoodi ringi et midagi viga ei olnud. Minek oli lõpuni hea.

Nüüd juhtus jälle midagi ja olen alguses tagasi. Kui gaasiga meelitada, siis tunned kuidas auto tahaks edasi astuda, aga kui nati rohkem peale pressid siis hakkab kakkuma, ja seda kõige hullemini 4000 pöörde juures.

Kust veel võiks midagi otsida. Vahetatud bensupump, bensufilter, õhufilter.

Kas kuskil pritsepea sees ka mingid filtrid on, kuhu midagio võiks koguneda. Mis mulle sealt vastu vaatab kui ma pritsepea lahti võtaksin. Kas mõni vedru ka ära lendab???

Masendus tuleb peale:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a

postitati 19.12.07 18:48 Tsiteeri

ma tean mida sa tunned mul oli /on sama jama ja veani ei ole veel jõudnud vahepeal oli masin ok , astus edasi nagu loom õe 2,5 v6 125kwsele vectrale tegin kiirendusel haledalt pähe ja nüüd ei lähe käimagi enam.vahetasin komplektis pritsungi,bena pumba,küünlad+juhtmed+jagaja kaan+rootor,bensu rõhu regulaatori,temp anduri mis annab ajule inffi mootori tempi kohta aga probleem sama midagi ei muutunud jõud kadunud. minu autox on audi 200 2,2 turbo121 1990 aasta mc moto k-jetronik. pritsepea kakkusin lahti sees on kommirõngad igale silindrile kütte juhtimisex, kokku ma ta sain aga bensiini ei pea enam seal kust ta poolex käib on beiliplekid vahel ja sealt hakkas bensiini välja ajama ja pidama seda ei saanud , sebisin kasutatud pea asemele.(mina arvan et probleem on elektrisaju pexab segast:),:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 19.12.07 19:20 Tsiteeri

minu autox on audi 200 2,1 turbo121 1990 aasta mc moto

Lihtsalt tedmieks et mc on 2,2 kg 2,1 või olen mina juba aastaid milestki valesti aru saad.

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 19.12.07 19:29 Tsiteeri

Hirmutasid ära mind nüüd.

mc on jah 2.2 ikka.

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 19.12.07 19:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: püstolett
Kas kuskil pritsepea sees ka mingid filtrid on, kuhu midagio võiks koguneda.

Võta pritsepeasse minev kütuse toru lahti, seal pritsepea sees võib olla sõel, mis ummistunud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 19.12.07 20:14 Tsiteeri

...

püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.07 20:42 Tsiteeri

Võtsin lahti proovisin, ei näinud mina seal mingit sõela.

Äkki saaks täpsustada, kas see peaks olema seal augus kuhu see polt sisse käib. Kui peab siis mina seda küll sealt kätte ei saanud/ei leidnud. Kui on sügavamal siis on juba minu viga.
Pepuaugus on kah need asjad kuhugi juurde ei pääse. Koguaeg olen öelnud et audid ei ole inimestele tehtud

See selleks.

Küsimus siis veel selle kohta, et kui kähku ta peab peale bensurõhu välja laskmist selle uuesti üles lööma, et ta enam ei puterdaks---lihtsalt küsin huvipärast.

Muidu külma mootoriga selline asi.
Panen käima, jääb käima, ilusti puhtalt 1100 pöörde juures. Kui annan gaasi kõvemini kohapeal, siis ongi kohe selline asi et nagu ei saaks kätte. Ei lähe pöörded vabalt üles ja alla tulles puterdab, ja lööb sumpsi julmalt sisse. Ja seda siis pedaali järsult vajutades. Kui õrnalt ja sujuvalt vajutada siis ei ole mingit probleemi.

Äkki aitab kellegil aru saada mis viga võib veel olla.

Niisiis täna 21 dets panin auto käima hommikul---jaaaa puterdas. Rõhku ei hoia sees korralikult. Käima läheb ilusti, aga tahab kohe välja surra. Kaks minutit pean jamama et käima jääks. Vajutades ikka sama jama, et kui meelitad siis enamvähem, aga kui rohkem vajutada, siis tahab vaata et välja surra.

Miski asi seal rõhu juures on jama, või ei saa ta sellepärast korralikult üles rõhku, et kuskil on ikkagi midagi ees. Pean siis tõesti jälle jõuluimet ootama jääma.

Põhja all pidi mingi must kopsik olema mis kah veel seda pumba rõhku regullib vms. et äkki on seal mingi asi haigestunud?

kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a

postitati 21.12.07 18:14 Tsiteeri

põhja all??? seal on akulumulaatori taoline jublakas ja seal sees ei ole küll mitte kui midagi asub see siis tagasilla tala kohal.kui sa seda mõtlesid:) (kui kottermanni üles leiad anna mulle ka teada.)

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.07 18:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: püstolett
Võtsin lahti proovisin, ei näinud mina seal mingit sõela.

OK, tegelt ei peagi seal sõela olema, aga millegipärast on osadel autodel sinna jäetud sõel, mis uuel autol esimese hoolduse käigus tegelikult eemaldatakse.

Hakka peale bena filtrit näpuga mööda trassi järge ajama ja koht kust kütus pritsepeasse läheb, võta pea küljest lahti (banjo polt). Ja seal pea sees võibki sõel olla. Ei ole kusagil sügaval peidus. Kui on olemas, siis on kohe näha.

Põhja all on, jah, kütuse akumulaator. See võib seest ära roostetada ja siis enam ei hoia vajalikku jääksurvet. On olnud selliseid juhuseid, aga see mõjub siis ainult käima minemisele - võib tahta pikka käiamist.

Kui oled trassist rõhu maha lasknud, siis peaks peale käima panemist piisama mõnest sekundist (5-6?), et süsteem kütusega täituks ja mootor ühtlaselt käima hakkaks. Korra ka veel kergelt pöördeid anda ja peaks korras olema. Muidugi sõltub ka sellest kui tühi süsteem on...

Kui Sul Boschi pump kasutusel, siis seal on ka üks vidin peal, mis jääkrõhku peab hoidma. Pumba ja ühendusvooliku vahel. Lisaks võib jääkrõhu liiga maha lasta ka pritsepeas asuv regulaator. Asub "näoga" sõidusuunas. See reguleerib paika süsteemi rõhu ning mootori seistes ka jääkrõhu. + rõhk võib veel läbi lekkivate pihustite maha kukkuda... jne.

püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 22.12.07 19:49 Tsiteeri

Sõela ikkagi ei ole jah.

Küttepumbal on jah see seenekujuline jublakas olemas, ja see hoiab siiski rõhku. Enne kui viimast korda rõhu välja lasin, siis jäi auto ideaalselt käima. Veel võtsin pistiku ära sellelt pritsepea küljes olevalt regulaatorilt---pöörded langesid ja hakkas lonkama rohkem. Järelikult see töötab.

Pihustid peaksid olema mingi paar aastat vanad, kuna eelmine omanik KINDLASTI vahetas need ära. Andis mulle vanad kaasagi.

Avastasin aga, et selle sissetuleva õhu temp. anduri juhtmed oli täiesti lahti, selle pusimise käigus lahti tulnud seal. Vaatasin ka need otsad üle ja üks oli katki, hoidis ainult õrnalt kinni ja see ei pruukinud ka korralikult ühendust anda isegi siis kui ta veel küljes oli.

Parandasin juhtme ära ja panin külge. Auto hakkas paremini liikuma. Aga kakkumine ikka olemas, KUI tugevamini tallata. 3000-4000 pöörde juures ei jõua nagu korraks ja siis jälle läheb.

Lugesin just, et kui temp. anduri juhtmed lahti siis on boost oluliselt sitem. Kui nüüd aju valeinfot sai, siis auto ei saanudki liikuda paremini ju. Nüüd aga on juhtmed küljes, ja KAS see võtab ajul ka mingi aja, et mootor korralikult tööle panna.

Kui palju see mõjutab külmkäivitust ja tööle jäämist, kui aju ei tea mis tempratuuriga õhk sisse tuleb.

Tänane viimane küsimus Kaitsile, mis juhtmeots kus klemmi küljes peab olema seal Inlet Air Temp anduril. Kaks otsa on: Sinine ja Pruun. Kumb peab olema üleval ja kumb allpool. Kui on valesti, siis kui palju see mõjutab jällegi?

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 22.12.07 20:39 Tsiteeri

See seen pole rõhu hoidmiseks. Rõhku hoiab "pulk", mis pumba sisse keeratakse ja millele voolik/toru kinnitub. Seen on lihtsalt mingi leevendi vms.

Sissetuleva õhu temp. andur on väga tähtis tegelane küll. Käivitumist ta siiski ei mõjuta. Küll aga ei luba aju boostil 100% tekkida ja ka süüde on hilisem kui andur puudu/vigane. Kui sealt on juhe lahti või valesti, siis peaks kohe ka check engine tuli põlema minema kui natuke rohkem vajutada gaasile.
Ma praegu peast tõesti ei mäleta kumb juhe kus käis, aga üritan lähemal ajal üle vaadata.
MC1 mootor unustab veakoodid kohe kui süüde korraks välja keerata ja seega pole ajul mingit õppimise aega vms, et aru saada anduri tööst. MC2 tahab veakoodide kustutamiseks teatud protseduuri läbi teha, et vead kustuksid.

Oled Sa veakoode muidu lugenud? Mõni veakood ajus paneb selle auto ikka väga kummaliselt ja uimaselt liikuma. Ning viga võib olla hoopis mujal kust otsida kohe ei oskakski...

püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 22.12.07 20:46 Tsiteeri

Ei ole ise lugenud. Endisel omanikul oli küll tehtud kaabel nende lugemiseks, aga see tuli neist pistikutest välja ja ma ei ole jõudnud süveneda sellesse kuidas see sinna tagasi panna. Üritan homme seda teha, isegi kirjandus olemas selle jaoks.

Aga oleks hea jah, kui saaks teada, mis juhe mis klemmi otsa läheb selle õhu temp anduri juures.

Ja ma ei jõudnud ikkagi täna ühegi bensuvooliku lahtiühendamise ja läbipuhumise juurde. Ei anna ikka alla, äkki kuskil miskit ees vms.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 13.4% - SQL: 86.6%]