Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Mootori remondijärgne "sissesõit". Vajalik või ei ? (Vastuseid: 39 | Vaatamisi: 5439)
Suun
huviline

Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: MB E280

postitati 17.12.07 19:15 Tsiteeri
Mootori remondijärgne "sissesõit". Vajalik või ei ?

Seda sissesõitu käskis teha kaane remondimees ja mu auto mehhaanik:cool:

edit by MaQQu: Korrastasin eelmist teemat ja tõstsin järgnevad postitused uueks teemaks.

- Täpsiracing Team - Sponsored By RedBull
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 17.12.07 19:29 Tsiteeri

Kui mootori alumises otsas miskit ei tehtud,siis ei näe ma mingil sissesõidul mõtet.
Kui just ei ole muud mõjuvat põhjust.
kui klapid ja asjad on korralikult pesadesse ja puksidesse aetud ei juhtu nendega miskit

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 17.12.07 19:35 Tsiteeri

Jah, olen minagi sellist arusaama omanud. Kui alumine ots remondis, siis vaja sissesõitu ja seejärel püüame hobuseid.
Kui aga ülemist poolt või turbot näpime, siis kiirelt hobuseod püüdma enne kui midagi ära laguneb.:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 17.12.07 19:39 Tsiteeri

Mõned mehed sõidavad ju saalesid ka sisse. Sellest ei saa ma kohe üldse aru. Sisse sõidetakse ikka rõngaid :P Või ma lihtsalt ei tea jälle midagi.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarts
huviline

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.07 20:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Offroader
Mõned mehed sõidavad ju saalesid ka sisse. Sellest ei saa ma kohe üldse aru. Sisse sõidetakse ikka rõngaid :P Või ma lihtsalt ei tea jälle midagi.

ja mõned mehed ei sõida rõngaid ka sisse, jäetakse lihtsalt korralik lõtk ja nii kui võtit saab, kohe parem jalg sirgeks.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.07 20:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarts

ja mõned mehed ei sõida rõngaid ka sisse, jäetakse lihtsalt korralik lõtk ja nii kui võtit saab, kohe parem jalg sirgeks.

Mis pole küll ilmselt kuigi tark tegu :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
retspets
huviline

Registreerunud 08.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S2

postitati 17.12.07 20:21 Tsiteeri

ei taha küll offtopicut teha aga saaledele peaks ikka sissesõitu ju tegema. mina olen küll teinud ca 1000 km.
nii on soovitatud aga siis väidate vastupidist?

Audi S2
1/4 miili 13,258@164km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: V8tt

postitati 17.12.07 20:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: retspets
ei taha küll offtopicut teha aga saaledele peaks ikka sissesõitu ju tegema. mina olen küll teinud ca 1000 km.

Saaled ei puutu vändaga kokku,seal on "õlikile" vahel, seetõttu pole ka otseselt sissesõitu vaja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.07 20:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: altz1
Tsitaat:
Algselt postitas: retspets

Saaled ei puutu vändaga kokku,seal on "õlikile" vahel, seetõttu pole ka otseselt sissesõitu vaja.

Rikume küll teise teemat, aga mina väidan, et alguses on ikka saaledele ka vaja. Eks nad ikka töötavad sisse ja kuluvad alguses natuke. Uus saale on ju palju karedama pinnaga kui näiteks 50000km sõitnud saale.

veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 17.12.07 20:51 Tsiteeri

Need pinnad liikudes ei kohtu. Ärge nüüd üle pingutage.

S8 http://images.spritmonitor.de/1565415_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.png Die Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
indrekk
huviline

Registreerunud 04.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: 200 20v

postitati 17.12.07 21:49 Tsiteeri

mina jällegi kuulnud, et rem. mõõdus saalesid peaks sisse sõitma, std. mõõt ei pidavat vajama?

epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.07 22:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: veekaheksa

Küll kohtuvad. Esiteks käivitamise ajal, kui õlirõhku pole. Teiseks - saale ju kulub autol ? Või ma eksin ? Kui need pinnad kokku ei puutu, miks siis saaled kuluvad ?

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 17.12.07 22:47 Tsiteeri

Sõdetakse jah sisse - ja selleks ajaks valatakse mootorisse mineraalõli.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 18.12.07 06:53 Tsiteeri

Kui töö on tehtud korralikult ja TÄPSELT, mis on selliste mootorite puhul ülioluline, pole tegelikus elus vaja mingit sissesõitu, sest enne sõitmist käib kogu kompott juba 4-5h kohapeal. Ning tekib piisav õlikile, mis ei võimalda detailidel omavahel lihtsalt kokku puutuda.
Kahjuks ei suhtu väga paljud remondimehed 20V tegemisse nii nagu peaks, vaid teevad oma tööd sama s*tasti, nagu Lada mootori remondi puhul. Sealt saavad ka hädad alguse.
Tee 1000km sissesõitu-sellega kindlustab mehhaanik oma perset. Näe, ma ju ütlesin vastatakse pärast, kui tema kiirelt ja haltuurakorras tehtud asi laiali lendab.

Mulle meenub valge 200, millel sai vahetatud nii saaled kui rõngad. Koheselt sai pähe astutud. 15tkm, mis peale seda sain sellega liigelda oli asi perfektne.
Plokk sõitis mingi teise auto peal veel ca 30tkm, edasised andmed puuduvad.

Tarts, nii huvipärast küsin, et kui rõngal on loks sees, sissesõit kasvatab plokile mingi kihi juurde, või tekib rõngale mingi lisakiht juurde? Või hoopis keegi paisub? :P
OK, niisama nokin.

Edit: Nendel mootoritel on kahujuks huvitav omadus 10tkm tagant laiali olla, seega pole mõistlik aega raisata sissesõidule :P

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 18.12.07 07:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: epic_metal
Tsitaat:

Küll kohtuvad. Esiteks käivitamise ajal, kui õlirõhku pole. Teiseks - saale ju kulub autol ? Või ma eksin ? Kui need pinnad kokku ei puutu, miks siis saaled kuluvad ?

Õlirõhu puudumine pole mootori normaalparameetrite hulgas ju? Või nii peabki mootor töötama?

Kuluvad jah. Aga arva ära miks? Vasta nüüd ise sellele küsimusele. Kui õlirõhk ja õlikvaliteet on õige ning autoga ainult pikki otsi teha - kestab saale täiesti müstiliselt(inimlike võimsuste puhul).

Äkki hakkate veel rattalaagreid kah sisse sõitma? Seal siiski metall kohtub metalliga(märkimisväärselt rohkem kui saale puhul). Miks siis rattalaagreid sisse ei sõideta?

S8 http://images.spritmonitor.de/1565415_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.png Die Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 07:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Õlirõhu puudumine pole mootori normaalparameetrite hulgas ju? Või nii peabki mootor töötama?

Kuluvad jah. Aga arva ära miks? Vasta nüüd ise sellele küsimusele. Kui õlirõhk ja õlikvaliteet on õige ning autoga ainult pikki otsi teha - kestab saale täiesti müstiliselt(inimlike võimsuste puhul).

Äkki hakkate veel rattalaagreid kah sisse sõitma? Seal siiski metall kohtub metalliga(märkimisväärselt rohkem kui saale puhul). Miks siis rattalaagreid sisse ei sõideta?

Ok, kodanik veekaheksa, anna andeks, et ma oma mootorile sissesõidu tegin. Enam ei tee. Järgmine kord lükkan kohe siibri lahti.

tarts
huviline

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 07:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kiireaudi
Tarts, nii huvipärast küsin, et kui rõngal on loks sees, sissesõit kasvatab plokile mingi kihi juurde, või tekib rõngale mingi lisakiht juurde? Või hoopis keegi paisub? :P
OK, niisama nokin.

Edit: Nendel mootoritel on kahujuks huvitav omadus 10tkm tagant laiali olla, seega pole mõistlik aega raisata sissesõidule :P

ei taba täpselt küsimust, kuid midagi juurde seal sissesõiduga muidugi ei tule. Paisub küll, kuid mitte sissesõiduga vaid iga soojenemisega (kolb siis). Minu point asjas oligi, et sissesõitu ei tehta nt võidusõidu mootoritel, millel tõesti niiehknaa 100-1000km pärast ees laiali võtmine. Ja selleks jäetakse siis suurem lukuvahe rõngastele.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 07:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarts
Tsitaat:
Algselt postitas: kiireaudi
OK, niisama nokin.

ei taba täpselt küsimust, kuid midagi juurde seal sissesõiduga muidugi ei tule. Paisub küll, kuid mitte sissesõiduga vaid iga soojenemisega (kolb siis). Minu point asjas oligi, et sissesõitu ei tehta nt võidusõidu mootoritel, millel tõesti niiehknaa 100-1000km pärast ees laiali võtmine. Ja selleks jäetakse siis suurem lukuvahe rõngastele.

No me siin ju tahame ikka mootoreid, mis kestaksid ka, mitte 1000km. Kui nüüd on valida: teha 1000km sissesõitu ja vahetada seejärel õli ja tuld anda ja mootor kestab vähemalt 200000km või siis hakata kohe peal hoidma, ja kestab ütleme 5000km. Kumma valid ? Pole raske 1000km täis sõita mõne õhtuga, ma leian...

Teine asi: kui sissesõitu ei tehta. kas siis esimese õli vahetame ka pärast 10000km sõitu ? Ma ei taha teada, milline see välja näeb...

kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 18.12.07 07:47 Tsiteeri

Tarts, loe lõppu: niisama nokin....

Minu jaoks isiklikult pole vahet, kas mingi detail selle mootori juures kestab 50 või 200tkm.
Niiehknaa on tegemist hobiautoga, mille pööretepiiraja asub 8300rpm juures.
Õli vahetasin mina sellel autol vist 2x ja seda peale 5tkm läbisõitu.

Edit: Ärge siis nüüd kõike nii isiklikult võtke. Ja ega kõik ei pretendeeri ka absoluutsele tõele. Niipalju kui on inimesi on ka erinevaid arvamusi ning tõekspidamisi ;)

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 18.12.07 07:54 Tsiteeri

Hmm, juhtum järgmine: tuttav ostis tutika diisel peukari, täristas sellega vaikselt (üle 3500 ei lasknud) sissesõidu ära (oli vist 5000-ei mäleta enam) ja sissesõidu perioodi lõpus tekkis masinal jõudu juurde ka alla 3500 rpm-i ja kütusekulu kompuutri järgi vähenes... kas see on siis mingi müstiline tagumiku kergenemine, et tunned kuidas rebib või midagi muud aga krt liikus paremini või on asi kuidagi elektrooniliselt tehtud, et a la peale ~x hulk km muutub soft ajus kuidagi äkilisemaks?
Anyway Gaz 53 mootorid mis kap remondist tulid, nendega selline case, et kui kohe kukkusid tallama siis varsti oli jõud kadunud ja samas kui teisega tegid sissesõidu ära siis oli "jõudu" ikka kauemaks ja max speed spidoka järgi oli 120km/h, kohviks lastud konega aga üle 100 ei läinud.. ok 20V konega ei anna mingit vene V8 võrrelda aga mingi seaduspärasus on ju.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Dan
klubiliige

Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro

postitati 18.12.07 09:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
või on asi kuidagi elektrooniliselt tehtud, et a la peale ~x hulk km muutub soft ajus kuidagi äkilisemaks?

Õige vastus on kirjas sinu postituses ;)
Kas just soft muutub aga aju seda mootorit algul igatahes piirab.

mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 18.12.07 09:31 Tsiteeri

Ainukesed asjad mootoris, mis vajavad sissetöötamist on:
Nukkv6llid
Kolvir6ngad
Mida kujutab endast nukv6lli sissetöötamine? :
Esimese poole tunni jooksul peale käivitamist ei lasta mootoril töötada tyhikäigul, vaid 2000-3000 rpmi/min, olenevalt nukv6llist ja vedrudest.
Kolvir6ngaste sissetöötamine on?:
Mineraal6liga, et h66rdumine oleks suurem, kulumine kiirem, lisaks teatud tööreziimid.
Täissynteetilise 6liga v6ib mootorit ka 20k kmi sisse s6ita.
(Ainult kolvir6ngaste vahetamisel, kui ei hoonita silindrit, ei ole yldse m6tet sisses6iduga vaeva näha, sest vanade r6ngaste poolt poleeritud silindrisein ei kuluta enivei r6ngaid silindri järgi 6igeks)

epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 11:57 Tsiteeri

Lühidalt parem on teha igaks juhuks see 1000 kilomeetrine sissesõit mineraalõliga ja vahetada see siis korraliku õli vastu kui pärast kiruda, et näe oleks pidanud ikka tegema. Mina ei lasknud oma mootoril ennast sissesõidul kordagi üle 3k pöördesse kerida.

jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 18.12.07 12:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Lühidalt parem on teha igaks juhuks see 1000 kilomeetrine sissesõit mineraalõliga ja vahetada see siis korraliku õli vastu kui pärast kiruda, et näe oleks pidanud ikka tegema. Mina ei lasknud oma mootoril ennast sissesõidul kordagi üle 3k pöördesse kerida.

Võib lasta üle 3000p/min, isegi piirajani, kuid ilma boostita, ilma koormuseta.
Kui on vahetatud juhtpuksid/klapid, uued pesad jms plokikaanes va nukkvõllid, ei ole vajalik sissesõit.

See, et keegi nimetab kapitaalremondiks pelgalt rõngaste/saalede/kaane "ülekäimist", on rohkem kui BS, see ei ole kapitaalremont! See on lollus, saan aru, kui mootor on megaks ajatud ning vahetatakse saalesid aegajalt, siis arusaadav.;)

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 14:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jõuvanker
Võib lasta üle 3000p/min, isegi piirajani, kuid ilma boostita, ilma koormuseta.
Kui on vahetatud juhtpuksid/klapid, uued pesad jms plokikaanes va nukkvõllid, ei ole vajalik sissesõit.

See, et keegi nimetab kapitaalremondiks pelgalt rõngaste/saalede/kaane "ülekäimist", on rohkem kui BS, see ei ole kapitaalremont! See on lollus, saan aru, kui mootor on megaks ajatud ning vahetatakse saalesid aegajalt, siis arusaadav.;)

Kui see minu kohta käib - võibolla ma pole piisavalt adekvaatne, aga minumeelest silindrite puurimine ja kolbide-rõngaste-kepsude-saalede vahetus on kapitaalremont küll. Plokikaane remont sinna juurde veel.

Või on kapitaalremont siis alles see, kui ma oma mootorile malmist ise uue ploki valan näiteks ?

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.2% - SQL: 69.8%]