elevant
huviline
Registreerunud 21.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: a6
|
|
postitati 10.12.07 12:54
|
|
|
mootori õli
A6 2002,on ette nähtud täissünt õli,kas poolsünt oli võib pann?
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.12.07 12:57
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: elevant
A6 2002,on ette nähtud täissünt õli,kas poolsünt oli võib pann? |
Jummala ükskõik on millist õli Sa autole peale kallad aga tähtis on see mida mootorisse, kasti, diffrisse, roolivõimu ja piduritesse valad aga need
kõik sõltuvad sellest mis mootoriga ja kastiga auto on!
|
|
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
|
postitati 10.12.07 13:21
|
|
|
Julge soovitus sul, mina olen küll kuulnud, et ikka täissõndile mineraali kindlasti ei tohi peale kallata. Tavaline juhus kui just ostetud auto ja
kuskil pole kleepsu mis õli sees on aga varras näitab alla miinimumi. Sõita nagu tahaks aga õli vähe.
|
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
|
Urmet24
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: a4 avant b8
|
|
postitati 10.12.07 14:25
|
|
|
sa ei saand juksi vastusest aru peale ehk auto peale vala mis tahad aga
mootoriõli soovitamiseks vaja teada mis mootoriga auto on
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
|
postitati 10.12.07 14:41
|
|
|
Krt, ei pannud tähelegi... juksi õel huumor soovitada autot sisse määrida... soola eest ehk kaitsebki, kuid kaubanduslik välimus on nagu veneaja
sigullidel.
|
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
|
postitati 10.12.07 16:20
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
Julge soovitus sul, mina olen küll kuulnud, et ikka täissõndile mineraali kindlasti ei tohi peale kallata. Tavaline juhus kui just ostetud auto ja
kuskil pole kleepsu mis õli sees on aga varras näitab alla miinimumi. Sõita nagu tahaks aga õli vähe. |
Mina ka ei segaks,igaks juhuks ,mine tea...
Kuid samas olen ma lugenud pika loengu mingi Castroli koolitusi läbinud venna poolt,kes väitis,et vähemalt üldtuntud õlisid võib omavahel segada küll
ja midagi ei juhtu.
Tootjatele pidid olema väga ranged nõuded,et erinevad õlid omavahel konflikti ei läheks.See jutt,et ei tohi segada pidi olema vanakoolimeeste
jutt,kuid siis olid teised ajad ning õlid.Segamisel muutuvad muidugi õli näitajad kuhugi sinna kahevahele,sõltub muidugi kogustest.Tema teooria oli
minu jaoks piisavalt veenev,võib-olla leian veel kuskilt üles.
Ja kui mootoris õli ei ole ,siis parem on panna kasvõi kamazi õli et koju saada,kui kuivalt kulgeda.
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
|
postitati 10.12.07 17:44
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Kuid samas olen ma lugenud pika loengu mingi Castroli koolitusi läbinud venna poolt,kes väitis,et vähemalt üldtuntud õlisid võib omavahel segada küll
ja midagi ei juhtu.
Tootjatele pidid olema väga ranged nõuded,et erinevad õlid omavahel konflikti ei läheks.See jutt,et ei tohi segada pidi olema vanakoolimeeste
jutt,kuid siis olid teised ajad ning õlid.Segamisel muutuvad muidugi õli näitajad kuhugi sinna kahevahele,sõltub muidugi kogustest.Tema teooria oli
minu jaoks piisavalt veenev,võib-olla leian veel kuskilt üles.
Ja kui mootoris õli ei ole ,siis parem on panna kasvõi kamazi õli et koju saada,kui kuivalt kulgeda. |
Üks asi on segada sama masti erinevate tootjate õlisid omavahel. Need ranged nõuded pigem sama tüübi õlidele kehtivad.
Hoopis teine teema on kui segada sünti mineraaliga. Need on siiski erinevad teemad.
|
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
|
postitati 10.12.07 18:18
|
|
|
Ahh,lugege parem ise,leidsin selle teksti üles.Loodan,et autor "tõe"huvides ei pahanda:
Tsiteerin.
Olles tegelenud mootoriõlidega 12a ja käinud sellajal ca u 25 vastaval koolitusel lugedes eelnevaid postitusi paistab,et Eesti rahavas teab küll palju
õlidest. Mis jutt see on ,et ei või segada ,õlitootjatel on range ettekirjutus mis ei luba erinevae õlitootjate õlid konflikti sattuda,lihtsalt
erinevad tootjad kasutavad erinevaid lisandeid ja tehnoloogiaid kuid mitte nii erinevaid,et segada ei tohiks, (kõiki mootoriõlisid võib segada
).Lihtsalt kui segada täissünteetilist poolsünt või mineral õliga pole täissünt enam täissünt või vastupidi ,see kas üks on 5w40 ,10w40 või 15w40
näitab ainult õli viskoosust ja ei midagi muud ehk kui vedel või paks õli on,lihtsalt enamjaolt on 0w30,40 5w40 täissünt või sünteetiline 10w40
poolsünt või mineraalõli 15w40 20w40,50 enamjaolt mineraalõliõli ,õli olemust näitavad API või ACEA järel olevad standardid .Näiteks pole mõtet segada
vw 505,1 pumppritsega diiselmootoritel kasutatavaid õlisid või longlife õlisid omavahel sest pärast pole jällegi enam see mis ta olema peaks .Sellist
asja,et ei segune või läheb vahule või misig võis juhtuda vaid SRÜ õlidega millel puudusid API või ACEA standardid ,niiet vanakooli luksepad võivad
sellist juttu ajada mis siin aetakse.Inimene tehku endale selgeks kas ta tahab ,et tema autos voolaks täissünt ,sünteetiline,poolsünteetiline või
mineraalõli,igaöhega kaasnevad ka vastavad kvaliteedid. Loomulikult jälgige ka oma masina vanust ja nõudeid.
Valdava enamuse kaubamärkide pakendil on kirjas kas Full syntetic , syntetic, semi-syntetic või mineral motor oil ,tõsi küll mõningatele
mineraalõlidele pole kirjutatud ,seal tuleks küsida müüjalt ja kui müüja ei oska öelda on võimalik küsida sertifikaati,nendel õlidel on ka madalamad
klassid näit API SF/CD;SG/CD mida enam sünteetilistel ei kasutata.
Full syntetic ehk 100%sünteetiline synteticul on väga vähesel määral mineraal aineid sees poolsünt ehk osasünteesõli on sisuliselt sünteetilise ja
mineraalõlisegu,ilma mingi kindla protsendita.
Vot selline lugu siis
Kindlasti ei pretendeeri absoluutsele tõele.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
|
postitati 10.12.07 21:04
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: juks11
Jummala ükskõik on millist õli Sa autole peale kallad aga tähtis on see mida mootorisse, kasti, diffrisse, roolivõimu ja piduritesse valad
| Muidugi võib autole ükskõik mis õli peale kallata aga mootori sisse küll ei või ükskõik mida kallata !!!
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.12.07 07:13
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: forsin
| Tsitaat: | Algselt postitas: juks11
Jummala ükskõik on millist õli Sa autole peale kallad aga tähtis on see mida mootorisse, kasti, diffrisse, roolivõimu ja piduritesse valad
| Muidugi võib autole ükskõik mis õli peale kallata aga mootori sisse küll ei või ükskõik mida kallata !!! |
No ja mida ma siis ütlesin!?
|
|
|
|
|
|
|