Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Quattrol süsteemi muutmine. (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 3358)
kiire-lauri
huviline

Registreerunud 30.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 3,0 Q

postitati 04.12.07 17:39 Tsiteeri
Quattrol süsteemi muutmine.

Auto on ise audi 100 86a q

sooviksin enda quattrol diffri lukke natuke muuta.
praegu on nii :

0-lukud lahti
1-keskdiffer lukus
2 - kesk- ja tagadiffer lukus

sooviksin:
0-lukud lahti
1-tagadiffer lukus
2 - kesk- ja tagadiffer lukus

selleks kiskusin lüliti taguse lahti ja sealt avanes selline pilt:
http://img233.imageshack.us/my.php?image=picture179gt1.jpg
seal on hunnik voolikuid. ja kõik lähevad selle lüliti taha (0 asendis) http://img64.imageshack.us/my.php?image=picture180gt7.jpg

ja tagumise istmealla lähevad nii:http://img81.imageshack.us/my.php?image=picture178sh9.jpg

et aidake ja rääkige kuidas te neid seal tõstnud olete ja mis välja jäänud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
yepi
huviline

Registreerunud 12.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,5 TDQ 103 KW; A3 1,8 92 KW; Perlingo 1,4 55KW

postitati 04.12.07 18:43 Tsiteeri

Miks sul on vaja seda üldse näppida :o

Ihne maksab ühe korra, rumal kaks korda, jobu - kogu aeg.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.07 20:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: yepi

äkki sellepärast, et tagadiffrit saaks eraldi lukustada, mitte koos keskdiffriga?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kiire-lauri
huviline

Registreerunud 30.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.07 21:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
Tsitaat:

äkki sellepärast, et tagadiffrit saaks eraldi lukustada, mitte koos keskdiffriga?

jah täpselt sellepärast.Tarmo räägi kuidas sa endal seal umbes tegid.Mis jätsid välja ja mis jäid.Ma praegu ise ei saa täpselt aru kuidas teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.07 21:32 Tsiteeri

kõik jäid alles ikka, aga ma pean laiali lammutama selleks, et vaadata, ma kaks voolikut tõstsin ainult ringi kui ma nüüd õieti mäletan :) aga värvid olid mul teised. ahjaa, ja mul on väljatõmmatava nupuga see asi :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kiire-lauri
huviline

Registreerunud 30.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.07 21:37 Tsiteeri

Kui viitsid võid lahti endal võtta korraks.Ma homme võtan selle asja tõsisemalt käsile.Midagi kapitaalselt ära ei saa ikka lõhkuda ma loodan.

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 05.12.07 10:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Kas eesmärgiks on, et auto kurvis rohkem külge loobiks, st siis ülejuhitavust tekitada? Sry, aga ma ei saa ka hetkel asja ivale pihta - läbivuse ja jääraja jaoks on avatud difriga autol oluline just keskdiffer lukku saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kiire-lauri
huviline

Registreerunud 30.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.07 11:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
Tsitaat:
Tsitaat:

Kas eesmärgiks on, et auto kurvis rohkem külge loobiks, st siis ülejuhitavust tekitada? Sry, aga ma ei saa ka hetkel asja ivale pihta - läbivuse ja jääraja jaoks on avatud difriga autol oluline just keskdiffer lukku saada.

tahaks jah et auto rohkem külge loobiks.Ja kui on kehva siis saab ju alati tagasi ühendada.

kiire-lauri
huviline

Registreerunud 30.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.12.07 17:00 Tsiteeri

Mul ei ole aimu kuidas neid voolikuid seal ühendada.Aga kui järved kaanetuvad siis proovib ikka uuesti läheneda asjale.Seniks kui keegi on endal veel teinud samal autol nagu mul ,võiks siin nõu anda.

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.08 07:24 Tsiteeri

Selline muudatus võib ju esialgu teoorias ilus tunduda, kui praktikas halb idee.

Tavaline lahtine differ jagab jõudu võrdselt mõlemale poolele, mis lahtiseletatuna tähendab seda, kui üks pool käib tühja ja ei vaja suurt mingit jõudu, siis teine pool saab täpselt sama suure (väikse) jõu, kui tühja käiva ratta ringiajamiseks vajalik.

Tekitame nüüd olukorra, kus ees on lahtine differ, keskel on lahtine differ ja taga on lukus differ, hakkad kohalt ära minema, auto raskuskese liigub tahapoole, esiratastel hakkab pidamine kaduma, lõpuks üks esiratas tõmbab ennast ringi.
Mis nüüd juhub?
Kuna üks esiratas käib tühja, siis saab ka teine esiratas vaid väga väikese jõu ja praktiliselt ei veagi.
Kuna kogu esisild käib seega suht tühja ja jõudu ei vaja, on ka keskmisel diffril sama olukord, esisilda minev pool käib ringi pea olematu jõuga ning sellest tulenevalt läheb pea olematu jõud ka tagasilda, mis on küll superhea pidamisega kuid pea null veojõu tõttu edasi ei vea.
Kokkuvõte kohaltvõtu osas: enamvähem nagu esiveoline auto.

Kui nüüd kurvi lähed, keerad ja gaasi annad, mis siis juhtub?
Keeramine tekitab olukorra, kus auto muutub ülejuhitavaks ja seda mitte vedavate tagarataste pärast vaid lukus tagasilla pärast.
Kui aga lisada siia ka gaasi andmine, tekib kohalt võtuga analoogne olukord, tühja hakkab sellisel juhul käima sisemine esimene ratas ja teised rattad on pratktiliselt null veoga samal ajal, just nagu esiveoline auto, selle vahega, et külg on suurema osa ajast ees, kuid auto edasi ei liigu.

Kogu asja kokkuvõte:
Selleks, et mõlemal sillal oleks pidevalt jõud taga, tuleb lukustada keskmine differ.
Selleks, et kohalt võttes veaks parema pidamisega sillal(tagasillal) mõlemad rattad maksimaalse jõuga, tuleb lukustada tagadiffer.
Ja just sellises järjekorras on ka audil diffrite lülitus ja seda ka põhjusega. Ainult tagadiffri lukustamine ei mõju kuidagi hästi auto läbivusele ja juhitavusele.
Kunagi aastaid tagasi sai seda ka ühe B2 peal proovitud, tulemus ei olnud ootuste vääriline.

Üldine reegel ükskõik millise diffritega toimiva veoskeemi puhul on selline: kuni ükski ratas ei käi tühja, veavad kõik rattad võrdse jõuga. Kui kasvõi üks ratas hakkab tühja käima, muutub olukord sõltuvalt diffrite tüübist. Ainult juhul kui kõik diffrid on 100% lukus, ei muutu midagi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 08.01.08 07:43 Tsiteeri

Natuke täpsustaks eelnevat postitust. Nimelt tõsi ta on, et lukus tagadiffriga on juhitavus olematu. Läbivuse kohalt- piirsituatsioonides ta siiski aitab, mõtlen siinkohal kinnijäämist.
Tegelikult nende diffrite areng on toimunud siiski eelkõige juhitavust arvestades. Torsen differ vahetas tavalise diffri välja just seetõttu, et näit. jäiga kesklukuga auto ei võimalda kurvides igale rattale erinevat pöörlemiskiirust. See aga tähendab automaatselt seda,et üks ratastest käib kas kiiremini või aeglasemalt kui peaks ning kaotab kergemini kontakti teepinnaga. Ega seda ei teinud ainult Audi vaid ka muud tootjad. Ka BMW-l, Supral jne. oli tagasillal piiratud libisemisega, mitte jäik differ.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 08.01.08 15:25 Tsiteeri

Audi100 ga on väga raske sõita kui tagadiffer lukus kuna auto läheb ainult otse, suunda saad muuta ainult gaasiga. Kui on suurem kiirus ja mootor autost üle ei käi siis aint otse minek. Olen selle järgi proovind nii et see on asjatu vaev sull.
Kus juures isegi kui ainult keskdiffer lukku panna siis surub ka otse.

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kiire-lauri
huviline

Registreerunud 30.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.08 22:26 Tsiteeri

noo praegu ma sõidan igatahes nii ,et tagasild lukus ja kesk differ lukus (lüliti nr2) ja vägahea.Sõiduoskus aina paraneb ja ma ei hakka teda ümber muutma ka.

krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 08.01.08 23:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pampkuri
Audi100 ga on väga raske sõita kui tagadiffer lukus kuna auto läheb ainult otse...kui mootor autost üle ei käi siis aint otse minek

No kui käib 51kW diisel Quattro peal autost üle, siis käib ka iga teine mootor. Ei maksa unustada, et samal ajal esirattad mitte ei veere vaid lausa kraabivad sinna poole kuhu keerad. Olen omanud mitmeid LSD ja täislukustatava tagadifriga tagaveolisi ja see probleem endiselt tundmata, et kohe nii vägisi otse läheb, et isegi rooli keeramisel pööramast tõrgub. Keskmise kasutaja jaoks linnaautona on need torsenid tõesti vist optimaalne, eeldusel et neis piisavalt sageli õli vahetatakse ja need ka reaalselt toimivad (90% müügis olevate maasturite poollibisevad difrid näiteks ei tööta, kuna õli lihtsalt vahetamata)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 09.01.08 07:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Teemo
Natuke täpsustaks eelnevat postitust. Nimelt tõsi ta on, et lukus tagadiffriga on juhitavus olematu. Läbivuse kohalt- piirsituatsioonides ta siiski aitab, mõtlen siinkohal kinnijäämist.
Tegelikult nende diffrite areng on toimunud siiski eelkõige juhitavust arvestades. Torsen differ vahetas tavalise diffri välja just seetõttu, et näit. jäiga kesklukuga auto ei võimalda kurvides igale rattale erinevat pöörlemiskiirust. See aga tähendab automaatselt seda,et üks ratastest käib kas kiiremini või aeglasemalt kui peaks ning kaotab kergemini kontakti teepinnaga. Ega seda ei teinud ainult Audi vaid ka muud tootjad. Ka BMW-l, Supral jne. oli tagasillal piiratud libisemisega, mitte jäik differ.

Täiendaksin oma postitust.
Siin teemas ei ole siiski mainitud, et mis otstarbel me neid lukke kasutame. Kes käib ronimas, kes tõmbab mingeid jurakaid, kes sõidab jäärada- aja mitte fun'i pärast.
Kunagi sai oma b2Q-ga testitud kõiki funktsioone ja seda aja peale sõidus. Kõige kiirem oli kesklukk peal, järgmine aeg oli kõik lukud lahti, siis kõik lukud peal ja kõige viletsam tagalukk peal kesklukk lahti.. Aja peale sõit jäärajal ei eelda suurt külglibisemist, kui siis mingi 15kraadi. Kui sõidame tagalukuga, siis mingit väikest S-kujulist kurvi on pea võimatu läbida. Vähese gaasiga kibub otse minema, suurema gaasiga saad tagumiku kõvasti pendeldama, kuid aeg on juba pe....s.:P

pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 09.01.08 09:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: krss
Tsitaat:
Audi100 ga on väga raske sõita kui tagadiffer lukus kuna auto läheb ainult otse...kui mootor autost üle ei käi siis aint otse minek

No kui käib 51kW diisel Quattro peal autost üle, siis käib ka iga teine mootor. Ei maksa unustada, et samal ajal esirattad mitte ei veere vaid lausa kraabivad sinna poole kuhu keerad. Olen omanud mitmeid LSD ja täislukustatava tagadifriga tagaveolisi ja see probleem endiselt tundmata, et kohe nii vägisi otse läheb, et isegi rooli keeramisel pööramast tõrgub. Keskmise kasutaja jaoks linnaautona on need torsenid tõesti vist optimaalne, eeldusel et neis piisavalt sageli õli vahetatakse ja need ka reaalselt toimivad (90% müügis olevate maasturite poollibisevad difrid näiteks ei tööta, kuna õli lihtsalt vahetamata)

Ma tahaks päris näha kuidas see 51 kw käib 80-90 km/h autost üle. ;)

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 09.01.08 13:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma tahaks päris näha kuidas see 51 kw käib 80-90 km/h autost üle. ;)

Njah, nüüd ei oska enam midagi vastu kosta. Selleks ajaks, kui ma sellega jäärada käisin sõitmas (st suurtel kiirustel, mitte funni pärast), ei olnud ka auto enam mitte 51kW mujal kui tehnilise passi järgi ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.01.08 09:16 Tsiteeri

Ja lisaks 51kW diisli moment on ju sama, mis 85kW bensukal.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.0% - SQL: 61.0%]