Lehekülgi: 1 2 |
mennu
huviline
Registreerunud 22.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 29.11.07 10:14
|
|
|
Järelpaigaldatavad xenonid ja kogemused politseiga?
asi järgmine kui panna 1996 AUDI A6 luupidesse xenonid kudas suhtub pollar nendese liikluses ja kas keegi on saanud nende eest saanud noomida:
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 29.11.07 10:26
|
|
|
Sel teemal siin foorumis küll ja veel arutelusid. Kui puudub automaatne reguleerimis süsteem ja pesurid xenonitel, siis ega see politseile ei meeldi
küll. Ja ka ülevaatuselt ei saa ametlikult läbi.
|
|
|
|
a6audi
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw
|
postitati 29.11.07 10:34
|
|
|
sai ka paar kuud tagasi xenonid paigaltatud.Politseiga pole õnneks pistmist olnud-ptui,ptui,ptui üle õla kohe küll aga kui läksin peale paigaldamist ülevaatus punkti,et tuled korralikult ära regullida sain sõimata nii et
vähe pole ja keeldusid ka neid regullimast.
Kuid siiani pole küll ükski vastu tulev juht vilgutand ja küsisin ka tuttavalt,et kas häirib kui ta mulle vastu sõitis,tema teatel mitte sugugi.
See ei meeldi lihtsalt vana kooli meestele,kes ei jaga asjast muffigi.
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.07 11:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: a6audi
See ei meeldi lihtsalt vana kooli meestele,kes ei jaga asjast muffigi. |
selline mulje jääb küll, et xenonit kardetakse kui tuld. Fakt on see, et luuptuledega autol korralikult reguleerituna on xenontuled liiklusohutust
suurendav tegur, mitte vastupidi.
Aga teemaalgataja küsimuse kohta veel niipalju, et eks politseinikud vaatavad ka selle järgi, mis autol võiks tehasest xenonid olla ning millel mitte.
Kui ikka sierra reflektoritele on "moodsad" 8000kelviniga xenonlambid ette monteeritud, siis on see kaugelt näha ja äratab kahtlust.
Kasutades 4300 valgustemperatuuriga pirne vähegi uuemal/moodsamal autol ei usu, et politseiga väga probleeme tekib. Ülevaatuselt aga läbi ei saa, kui
puuduvad ülalnimetet detailid.
|
|
|
pprz
klubiliige
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.07 11:31
|
|
|
Mind häirivad kõige enam needsamad 9000k lakke suunatud xenonid. Viimasel nädalal on neid lausa mitu tükki liikluses vastu tulnud. Mingi eeltalvine
mood?
Samuti panin tähele, et ka mõned autod (näiteks uus CRV, Mazda 3, uus E-klass) käituvad täpselt samamoodi. Kas tulede regulaatorid ei tööta või asi on
konkreetses autos? Ja pimestab konstantselt, siledal teel vastu tulles, mitte aukudest läbi sõites.
Pange normaalsed 4300K või 5000K (kõige enam originaalxenoni meenutav värv) pirnid, võimalusel vahetage reflektorid ja klaasid uute vastu, reguleerige
tuled paika. Nähtavus paraneb tunduvalt ja keegi ei hakka kobisema. Kui just teil just mõni popima välimusega või 'tjuunitud' liikur pole.
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 29.11.07 11:48
|
|
|
Siis ma pole õnneks ainus, kelle arvates paljud originaal xenonid pimestavad. Mis selles täpselt süüdi on, kahjuks ei tea. Ehk on lihtsalt liialt
piiri peale reguleeritud ja enne kui regulaator asjast aru saab, on valgusvoog juba teisel silmas.
12.301@181km/h
|
|
|
|
Ingvar
huviline
Registreerunud 11.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.07 12:42
|
|
|
Mul ka aftermarketi xenonid ja läks ülevaatuselt läbi ilma ühegi kobinata. Politsei hakkab siis norima, kui muude asjadega silma jääd. Vaevalt niisama
norima hakatakse.
Audi veereb nagu hernekomm.
|
|
|
|
Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
postitati 29.11.07 18:54
|
|
|
esimesel nädalal kui autole xenoni paigaldasin siis paar kohalikku politseinikku vaatasid küll tulesid imelikult aga siiamaani pole politsei selle
kohta midagi küsinud
ülevaatusel ka kui ülevaataja pani kõik tuled ees põlema siis naha ju tegelt on et xenon põleb teistmoodi kui tava/kaugtuli (luuptuledest siis jutt),
küll ta uuris ja puuris aga kapoti alla ei vaadanud plokke ei otsinud ja läbi luubi ju pirni ei näe ja ei ta öelnud midagi
pirnid on mul 4500K valgustugevusega
|
|
|
sada1000
huviline
Registreerunud 06.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.07 19:47
|
|
|
4300K on parajad ja ÜV personal ei pahanda kui just mingite aktivistide otsa ei satu
|
|
|
|
puristaja
huviline
Registreerunud 03.06.05
Kasutaja on eemal
Auto: S6
|
|
vuchmann
huviline
Registreerunud 21.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: CLS 55 AMG 400 kW
|
postitati 30.11.07 06:52
|
|
|
Sportlikust huvist lihtsalt küsin,et mul on audi 100-l 93a.tulede pesurid ja kui ma nüüd need xenonid ette kruvin,siis kuidas politsei teeb kohapeal
kindlaks,kas mul on automaatne kõrguseregulaator või ei ole?Pole seda süsteemi lihtsalt oma silmaga näinud.
Audi 80,90,100,S4,Coupe jubinaid müün.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 30.11.07 07:14
|
|
|
No seda saab ju ülilihtsalt selgeks teha:
1) kui tule juurest kuulata, kui tule põlema paned, siis käib väike kolks, kui tuli paika läheb (automaatselt paika) (vb kõigil ei käi kolksu)
2) kui tuli läheb põlema, siis on näha natuke ka, et valgusvihk tõuseb ülespoole.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.07 07:44
|
|
|
Omal ei ole ka veel politseiga sellega seoses kokkupuudet olnud ja usun, et kui kasutatakse alla 5000K xenoneid siis väga keegi ka kallale ei kipu.
|
|
|
|
-ummi-
huviline
Registreerunud 10.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.07 08:05
|
|
|
Polnud ka mul politseiga probleeme ,peatuledes oli originaal xenon ja udukates 6000K ning ei huvitanud see ühtegi politseid
|
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG
|
postitati 30.11.07 12:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: -ummi-
Polnud ka mul politseiga probleeme ,peatuledes oli originaal xenon ja udukates 6000K ning ei huvitanud see ühtegi politseid |
Ei huvita nii kaua, kuni märuli omad su rajalt maha võtavad. Ühel tuttaval oli BMW ka pooled, täied ja udud xenonid. Ja sai kõige eest. Kus juures
lambist võeti maha aasperes.
|
|
|
|
Driver
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.07 21:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: puristaja
Tsitaat: | Algselt postitas: Driver
esimesel nädalal kui autole xenoni paigaldasin siis paar kohalikku politseinikku vaatasid küll tulesid imelikult aga siiamaani pole politsei selle
kohta midagi küsinud
ülevaatusel ka kui ülevaataja pani kõik tuled ees põlema siis naha ju tegelt on et xenon põleb teistmoodi kui tava/kaugtuli (luuptuledest siis jutt),
küll ta uuris ja puuris aga kapoti alla ei vaadanud plokke ei otsinud ja läbi luubi ju pirni ei näe ja ei ta öelnud midagi
pirnid on mul 4500K valgustugevusega |
Kas sul siis kõik pesurid-reguleerijad olemas? |
ei ole pesureid ega ka automaatset regulaatorit salongis nupust ise saan regullida
|
|
|
Driver
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.07 21:32
|
|
|
mingis liiklus saates rääkis ka sellest (STOP vist oli) et kuidas ülevaatus punktis seda vaadatakse et kas on automaatne regulaator või mitte
ja seal ta väitis seda et kõigepealt vaadatakse kas autos tulede regulaator on või mitte ja kui on olemas siis ei tohi xenoni olla aga ma nüüd ei
mäleta mis case siis on kui ei ole salongis seda nuppu
Tsitaat: | Algselt postitas: vuchmann
Sportlikust huvist lihtsalt küsin,et mul on audi 100-l 93a.tulede pesurid ja kui ma nüüd need xenonid ette kruvin,siis kuidas politsei teeb kohapeal
kindlaks,kas mul on automaatne kõrguseregulaator või ei ole?Pole seda süsteemi lihtsalt oma silmaga näinud. |
|
|
|
Driver
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.07 21:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
1) kui tule juurest kuulata, kui tule põlema paned, siis käib väike kolks, kui tuli paika läheb (automaatselt paika) (vb kõigil ei käi kolksu)
2) kui tuli läheb põlema, siis on näha natuke ka, et valgusvihk tõuseb ülespoole. |
ise enesest minu autol ei ole automaatset regulaatorit aga kui ma auto käima panen ja tuled sisse lülitan siis tuled ka sõidavad seina ääres olles
üles alla ja panevad oma kõrguse paika ilmselt küll sellesse asendisse mille mina salongist määrasin enne kui tuled kustu panin aga ja tuledega üles
alla sõelumine toimub
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 01.12.07 08:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Driver
ise enesest minu autol ei ole automaatset regulaatorit aga kui ma auto käima panen ja tuled sisse lülitan siis tuled ka sõidavad seina ääres olles
üles alla ja panevad oma kõrguse paika ilmselt küll sellesse asendisse mille mina salongist määrasin enne kui tuled kustu panin aga ja tuledega üles
alla sõelumine toimub |
Tavalise manuaalse regulaatori korral ei toimu tulesid sisse lülitades mingit üles-alla sõitmist. Reguleerimismootor rakendub ainult salongist
vastavat nuppu kruttides. See üles-alla värk käib ainult automaatreguleeringuga. Või siis on tulede korpuse või reflektori kinnitused katki ja
kiirtevihk väreleb üles-alla, mis on minu arust liikluses tulede kasutamist puudutava juures üldse kõige häirivam.
Sa räägid hetkel oma profiilis olevast B4-st? Võibolla on keegi sinna automaatregulaatorid paigaldanud?
Teema algatajale nii palju, et eks liiklusjärelvalvega tegelejatel on autodega seoses mõningad kogemused tekkinud. Nad teavad enamvähem, millistele
mudelitele on tehasest xenone paigaldatud ja millistele mitte. C4 kerega A6 laveerib suht piiripeal. Minu teada sel ajal A6-le xenone ei pandud, neid
sai ainult S6-le, mis on väliselt väga sarnane. Pealegi ei torka luubi taga see xenon nii väga silma, nagu näiteks C4 100 suure reflektortule sees.
100 kohta on neil vast teada, et sellele pole xenone tehasest paigaldatud ja et sellel pole kindlasti ka automaatregulaatoreid. Samas sõidab Tallinna
mööda siniseid xenonsilmi volksutades rõõmsalt ringi helesinine (või oli ta heleroheline, ei mäleta enam täpselt) maanteemuhk (ZAZ 965), mis peaks ju
kohe silma torkama. Ei kujuta ette, palju selle omanik sellise privileegi eest kuskile maksnud on.
|
|
|
|
darkSlide
huviline
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8
|
postitati 01.12.07 21:45
|
|
|
Oskab äkki keegi lähemalt rääkida kui palju maksavad need automaatsed reguleerijad ja pesurid (oletame A4 95)? Kas need reguleerijad käivad selle sama
süsteemi külge, mida salongist reguleerid või on oma kaadervärk nendega?
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 01.12.07 23:37
|
|
|
Ka mind lihtsalt sportlikust huvist huvitab, kas on neid automaatseid reguleerijaid üleüldse võimalik paigaldada ja kust neid saab. Tuledega jama.
Samas on mul 90-nel pesurid olemas. Avatarilt ka näha Kui selle ka saaks
ja hind üle jõu ei käi, siis võib ju paigaldada selle xenoni komplekti.
Mõistvat suhtumist oodates
Kivitare
|
|
|
|
Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro
|
|
audi-äss
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 4WD ARBUUS
|
postitati 02.12.07 10:35
|
|
|
Hella hinnad on jah krõbedad
otsisin sealt sellised asjad üles!
tuledepesurid+veepump on hinnaga:
212+51 eur
Part no.: 8WS 008 549-011 + Part no.: 8TW 007 540-211
automaatregulaator on:
219 eur
Part no.: 8XX 008 614-011
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 02.12.07 11:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jaakk
2) kui tuli läheb põlema, siis on näha natuke ka, et valgusvihk tõuseb ülespoole. | Mul üks tuttav tõmbas poliisi nii,et keeras enne
tulede süütamist tulede asendi teiseks ja sisse lülitades liigutaski tulede kõrgust. Igaltahes tookord läks õnneks.
|
|
|
Driver
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.07 18:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tavalise manuaalse regulaatori korral ei toimu tulesid sisse lülitades mingit üles-alla sõitmist. Reguleerimismootor rakendub ainult salongist
vastavat nuppu kruttides. See üles-alla värk käib ainult automaatreguleeringuga. Või siis on tulede korpuse või reflektori kinnitused katki ja
kiirtevihk väreleb üles-alla, mis on minu arust liikluses tulede kasutamist puudutava juures üldse kõige häirivam.
Sa räägid hetkel oma profiilis olevast B4-st? Võibolla on keegi sinna automaatregulaatorid paigaldanud?
|
räägin jah oma profiilis olevast B4-st ja ise olen talle paigaldanud luuptuled ja seoses mootori vahetuse ja konditsioneeri paigaldamisega tuli välja
vahetada ka juhtmestik ja uue juhtmestiku sain sellise auto pealt millel oli salongist reguleeritavad tuled ma väga kahtle et mingi automaatika kuskil
seal on
aga ometi kui tuled sisse lülitan siis tuled mingil määral liiguvad üles alla või tõusid nad lihtsalt kõrgemale kui tuled sisse lülitan (?) kui meeles
on siis ükspäev vaatan täpselt järgi
aga tulede kõrguseregulaatori mootor teeb häält kui tuled liiguvad
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |