Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: A100 ei lähe soojaks: korras (Vastuseid: 45 | Vaatamisi: 3633)
cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5TDI

postitati 06.11.07 15:34 Tsiteeri
A100 ei lähe soojaks: korras

A100 '94, 2,5tdi kliimaga

Auto ei lähe soojaks, puhub küll leiget õhku aga see ka kõik.
Kui tuure anda, siis hakkab soojemat õhku tulema, aga kui jälle tühikäigul käib läheb õhk jahedaks tagasi.

Termostaat vahetatud, tosooli tase ok. (uue termostaadiga ei tõuse mootori temp 90 peale, nagu kunagi oli. Tühikäigul käies vahest tõuseb sinnakanti, aga sõites kohe langeb tagasi u 80 peale)
Mõlemad lõdvikud, nii salongi minev, kui sealt tulev on kuumad.

Oskab keegi pakkuda, milles võiks probleem olla.

Ja teine küsimus, kuidas saab samalt masinalt starteri maha. Altpoolt ei taha nagu tulla, kas tõesti peab turbo ja staffi maha kakkuma, et pealtpoolt tuleks?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 06.11.07 16:05 Tsiteeri

Odavama otsa termostaatidest, vähemalt neist mis forsis müüakse on vist enamus vigased. Samas 80kraadise temperatuuriga peaks juba üsna usinalt salongi kütma. Juhul kui pöörete andmisega paremaks läheb võiks kahtlustada ehk õhku või siis liigset rõhku jahutuses.

Starter käib sellel masinal küll suhteliselt lihtsalt maha, üks polt ülevalt, ülejäänud pudinad alt ja käes ta ongi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.07 16:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Odavama otsa termostaatidest, vähemalt neist mis forsis müüakse on vist enamus vigased. Samas 80kraadise temperatuuriga peaks juba üsna usinalt salongi kütma. Juhul kui pöörete andmisega paremaks läheb võiks kahtlustada ehk õhku või siis liigset rõhku jahutuses.

Starter käib sellel masinal küll suhteliselt lihtsalt maha, üks polt ülevalt, ülejäänud pudinad alt ja käes ta ongi.

Algul arvasin, et õhus asi, aga see õhk peaks nagu välja tulema. See jama olnud umbes kuu aega.

Starteri poldid sai sai lahti keeratud, aga ruumi polnud nii palju, et starter altpoolt välja tuleks.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ado
huviline

Registreerunud 17.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.07 16:29 Tsiteeri

mina olen oma suksu puhul märganud, et vahetult pärast järsemat keeramist viskab nagu rohkem sooja salongi. nagu soome saunas.
huvitav mispärast nii?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 06.11.07 17:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ado
mina olen oma suksu puhul märganud, et vahetult pärast järsemat keeramist viskab nagu rohkem sooja salongi. nagu soome saunas.
huvitav mispärast nii?

Soojendusmootori rootori kollektori väsimise tunnus:D Pikemas vasakkurvis saab salongi soojaks siis surub harjad paremini vastu kollektori jäänuseid.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.07 22:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Tsitaat:
Algselt postitas: ado
huvitav mispärast nii?

Soojendusmootori rootori kollektori väsimise tunnus:D Pikemas vasakkurvis saab salongi soojaks siis surub harjad paremini vastu kollektori jäänuseid.

Ferdinandil õigus, isegi seda probleemi kohanud. Uued harja päästis hetkeks, kuid lõpuks tuli ikkagi soendusmootori vahetus ette võtta :) ja see polnud just lõbus.

cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 07.11.07 12:41 Tsiteeri

upitaks natuke, äkki kellelgi veel ideid.

priit467
huviline

Registreerunud 01.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: a6 1999 1,8T

postitati 07.11.07 17:29 Tsiteeri

Arvatavasti on ikka aslongikas umbes. Mul oli ka sama moodi et torud mis lähevad radikasse on soojad ja lausa tulised mõlemad aga sooja ei tule. Kui sul kliima ka peal siis võib soojuse andur ka läbi olla. Kuid rohkem kahtlustan ikka umbes radikat. Pese läbi näed kohe kas asi on parem

Kui on diagnostikat teha vaja siis saan aidata,teen seda Kuressaare Revalis
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 07.11.07 19:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cescor

Salongiradikas on tõenäoliselt süüdlane.
Mina vahetaks selle radika juba kindluse mõttes ära, kui autot ka järgmine talv plaanid pidada. See on ju niii odav asi, mingi hädine 300-400 krooni.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 07.11.07 20:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kirsa
Tsitaat:

Salongiradikas on tõenäoliselt süüdlane.
Mina vahetaks selle radika juba kindluse mõttes ära, kui autot ka järgmine talv plaanid pidada. See on ju niii odav asi, mingi hädine 300-400 krooni.

Katsetan siis mingiaeg tegeleda selle radikaga. Oskab keegi ka öelda, mismoodi selle radika kätte võiks saada. Kapoti alt?

Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 07.11.07 20:06 Tsiteeri

Ma ei ole C4 lammutanud, aga C3-l tuli ta ära kapoti alt lammutades.
Võtsin kapoti eest, niimoodi oli mugavam lammutada, salongist tuli mõlema eesistuja jalgade juurest lammutada, aga tervet armatuuri ei pidanud maha kakkuma.
Aega läks 8 tundi, aga ma tegin põhjalikult ja aeglaselt, liimisin katkiläinud plastosasid kokku jne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.11.07 17:22 Tsiteeri

soendussüsteem läbi peastud, soendusradikas maha võetud, aga ikka sama. (natuke nagu oleks parem, aga see võibolla tunne ainult)

On veel kellelgi ideid, mis olla võiks?

cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.11.07 12:06 Tsiteeri

Täna siis uus termostaat jälle. Mootor läheb soojemaks küll aga sooja õhku ikka nii palju ei tule, kui peaks.

On kellelgi äkki veel mingeid ideid, mida vaadata või mida teha.

Paaru andes hakkab sooja tulema.

Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 13.11.07 13:05 Tsiteeri

Tsitaat:
soendussüsteem läbi peastud, soendusradikas maha võetud, aga ikka sama. (natuke nagu oleks parem, aga see võibolla tunne ainult)

Kas sa panid uue soendusradika või pesid vana läbi lihtsalt?

ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 13.11.07 13:07 Tsiteeri

Üldiselt on need mootorid nii ökoks aetud, et tühikäigul ei tekigi eriti sooja ja kui ventika põhja keerad hakkab maha jahutama. Ei ole Audil proovinud aga nt. F. Sierral aitas kui vedelik panna läbi sooja radika teistpidi käima. Ärge nüüd risti lööge nii jubeda võrdluse eest.

cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.11.07 13:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rst
Tsitaat:

Kas sa panid uue soendusradika või pesid vana läbi lihtsalt?

Pesin läbi lihtsalt. Tõenäoliselt peab siis uue ikka vist panema.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 13.11.07 14:11 Tsiteeri

Talve saabudes on diislimeestel alati jama, et enam ei saa korralikku sooja. Pika venitamise peale läheb omal ka auto seest enam- vähem, aga kui tõsised külmad tulevad siis on veel viletsam see olukord. Sellest võib lugeda pikemalt kui paned otsingusse või lappad diislinurgast vanu teemasid.

mouse
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 14.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 3.7 Quattro

postitati 14.11.07 21:18 Tsiteeri

oli kunagi omal sama mure.kõik töötas ilusti.aga kui lasin ära vahetada mootoririhma,veepumba ja kõik sinna juurde kuuluva,nii oli asi pees.sõitsin servicest välja,jäin teeäärde seisma ja tegin suitsu väljas,läksin sisse tagasi ja auto seest külm.helistasin siis servicesse tagasi,et mingi jama.öeldi,et tule homme tagasi,peseme soojendusradika läbi.läksin ja ei midagi targemat.kõik sama.annad natuke pöördeid,tuleb sooja,aga tühikäigul ei essugi.nüüd on sellel autol pandud uuesti uus soojendusradikas,veepump uus ja ikka sama.keegi ei tea siiamaani,mis viga.
autoks oli a6 2.8 q
kui saad kunagi teada,mis viga oli siis anna teada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
argos
huviline

Registreerunud 31.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 2.5TDI 96'

postitati 14.11.07 21:44 Tsiteeri

No pmst, niipalju, kui mina loogiliselt mõelda suudan, saan ma aru, et viga on veepumbas. Mul on samuti praegusel hetkel. Kolm esimest astet küll ei tööta puhuril, ent viimases( IIII )töötab. Kui tuure annad, hakkab veepump koos mootoriga kiiremini lööma ning soendabki, tühikäigul jahtub samuti maha. Autoks on 89' Audi 80. Õhku ei tohiks nagu eriti enam olla süsteemis. Või saan ma millestki valesti aru?

"never crash on understeer, it makes you look like an amateur.."
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 14.11.07 21:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: argos
No pmst, niipalju, kui mina loogiliselt mõelda suudan, saan ma aru, et viga on veepumbas. Mul on samuti praegusel hetkel. Kolm esimest astet küll ei tööta puhuril, ent viimases( IIII )töötab. Kui tuure annad, hakkab veepump koos mootoriga kiiremini lööma ning soendabki, tühikäigul jahtub samuti maha. Autoks on 89' Audi 80. Õhku ei tohiks nagu eriti enam olla süsteemis. Või saan ma millestki valesti aru?

Saad väga valesti asjast aru :D
Kas arvad, et kui tuure ei anna siis veepump ei töötagi ? Sel juhul läheks mootor väga ruttu liiga kuumaks, mitte ei jahtuks maha.
Pakun, et pigem tegemist vigase termostaadiga, laseb jahutusvedeliku liiga vara suurele ringile.

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
seawolf
huviline

Registreerunud 19.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100 2,3 aut.

postitati 15.11.07 06:53 Tsiteeri

Ei olnud küll sama autoga aga BMW 520-l oli sama jama ja tuli välja, et tühikäigul jahutusvedelik ei jõudnud lihtsalt salongi radikasse. Sain siis asja lahendatud nii, et kallasin lihtsalt jahutusvedelikku natuke rohkem sisse ja kompu. Seda protseduuri pidi iga 3 nädala tagant kordama. Kuna üleliigne vedelik visati pikapeale välja.

cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 15.11.07 07:15 Tsiteeri

uue termostaadiga jõudis mootori temp u 87-90 kraadi vahele

eelmise uuega oli 83max. Nii et termostaat oli pees. Kuid katsun millalgi ka uue radika panna, eks siis ole näha, kas päästab.

haiks
huviline

Registreerunud 21.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,8 quattro

postitati 15.11.07 10:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Simps
Tsitaat:
Algselt postitas: argos

Saad väga valesti asjast aru :D
Kas arvad, et kui tuure ei anna siis veepump ei töötagi ? Sel juhul läheks mootor väga ruttu liiga kuumaks, mitte ei jahtuks maha.
Pakun, et pigem tegemist vigase termostaadiga, laseb jahutusvedeliku liiga vara suurele ringile.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
haiks
huviline

Registreerunud 21.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,8 quattro

postitati 15.11.07 10:42 Tsiteeri

Veepumpasi on kahte erinevat on plekk labadega ja on malm labadega. Plek labadega ei tule tühikäigul eriti sooja kuid kui paned malm labadega siis sooja kui palju. See on selle pärast kui võrdlet kahte erinevat laba siis malm labad lähvad koonusesse ja on oma pesas täpsem ja pumpab vett tühikäigul paremini edasi .Metal labad on aga kantis ehk siledad ei lähe koonusesse ja tühikäigul ei jõua pumbata vett piisavalt edasi.
See asi on järgi proovitud. Metall labadega veepump sai vahetatud malm labadega pumba vastu ja tuba soe ka tühikäigul.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 15.11.07 10:57 Tsiteeri

Jutt käib käib ikkagi 2,5 TDI R5 mootorist? Sai mõni aeg tagasi vahetatud mootori ees olev kulumaterjal ja peal oli veepump mille labad olid metallist (mitte plekist) ja uuel veepumbal mis peale panin olid labad plastikust.Visuaalselt polnud mingit vahet ja töötab samamoodi nagu vanaga.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 24.9% - SQL: 75.1%]