Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Paremad naastrehvid ette vs.taha (Vastuseid: 49 | Vaatamisi: 4108)
RemyM
huviline

Registreerunud 29.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 04.11.07 12:42
Paremad naastrehvid ette vs.taha

Sooviks nõu, plaan osta 2 uut naastrehvi .Mis oleks otstarbekam ,kas uued naastud taha ja vanad jätta ette või vastupidi ? Tean,et neid arvamusi on seinast seina.Aga siiski igasugused mõtted oleksid oodatud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 04.11.07 13:17

Esiveolise auto puhul tõesti paras dilemma. Ühtaegu tahaks, et vedamine ja juhitavus oleks parem (uued rehvid ette) ja et ohuolukorras taguots ees minema ei kipuks (uued taha). Sel teemal on foorumites ja newsgruppides aastaid väideldud. The truth is out there. :)

Müü poolpidused maha ja osta 4 uut. Kindla peale minek.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
RemyM
huviline

Registreerunud 29.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 04.11.07 13:25

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Esiveolise auto puhul tõesti paras dilemma. Ühtaegu tahaks, et vedamine ja juhitavus oleks parem (uued rehvid ette) ja et ohuolukorras taguots ees minema ei kipuks (uued taha). Sel teemal on foorumites ja newsgruppides aastaid väideldud. The truth is out there. :)

Müü poolpidused maha ja osta 4 uut.

No kes ikka tahab kellegi vanu rehve ,4 uut oleks ideaalne,aga liiga suur väljaminek korraga,parem see aasta 2 uut ja järg. aasta teised 2.
Aga leidsin miskit kummitootja lehelt...

http://www.nokianrenkaat.fi/pidennakayttoikaa

http://www.michelin.fi/fi/auto/auto_cons_bib_pqr_neuf.jsp

spark
huviline

Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2001a.

postitati 04.11.07 15:04

jahhh-sel teemal on kindlasti suht palju erinevaid arvamusi!
ise aga arvan ja siiani olen ka teinud nii,et paremad on ees!
olgu siis esi või tagaveoga tegu olnud.
see nagu rattalgi;)-kui juhitavust ei ole siis uus aadress kuuse 6-olen kõike seda ise kogenud ja testinud.
ja mis see auto nüüd juhitavuse poolest teine oleks-seda enam,et raskus ka esiotsas.
kui muidugi tahad kohapealt paremini minema saada siis pane taha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.

postitati 04.11.07 15:39

mõeldes pidurdamise peale, siis loogika järgi paremad ette, kuna esirattad pidurdavad kergelt pidurdades esimesena, mõeldes aga juhitavusele, siis talvel kerge alajuhitavus tuleb ainult kasuks, tõesti dilemma!

semanoid
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ivoonu
huviline

Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Honda Shadow vt750c

postitati 04.11.07 15:46

Ma olen 2 korda auto ühesuunalisel teel kurvis tagurpidi parkinud kuna tagaratastel puudus pidamine. Tagumine ots arvas lihtsalt, et võiks mööda sõitu teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.11.07 15:56

Tsitaat:
Algselt postitas: semanoid
mõeldes pidurdamise peale, siis loogika järgi paremad ette, kuna esirattad pidurdavad kergelt pidurdades esimesena,

just selle loogika järgi käivadki paremad rehvid taha
kui taga on kehvemad rehvid, siis on tulemus sama, mis käsipidurit tõmmata.
pidurdades langeb raskus esisillale, suruva esimesi rattaid rohkem vastu teed, on mingil määral pidamist ikka, kui ei ole, siis ei ole seda ka heade rehvide korral. taga aga tuleb iga natuke lisapidamist kasuks, kuna tagaots muutub kergeks, kui seal pidamist ei ole, panevad tagumised loha, kui siis veel natuke rooliga või esirehvide erineva haardumisega kaasa aidata, siis ongi spin olemas.

semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.

postitati 04.11.07 17:31

ma väljendasin oma arvamust veidi valesti, mõtlesin linna olu korda foori all pidurdades, ise ma olen pannud paremad alati taha, sest kerge alajuhitavus talvel, mis salata ka suvel on ainult kasuks. esiveolisel natuke gaasi kompenseerib lahjemad esirehvid.

semanoid
bobo777
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf IV

postitati 04.11.07 18:16

eelmisel aastal ostsin uued naastud.eelmise hooajaga tulid siis ees all olnud rehvidelt mõned naastud välja.sel aastal kruvisin eelmisel aastal ees olnud rehvid taha ja vastupidi.Olen eelmistelgi aastatel samuti toiminud,et taga kehvemad ja ees paremad,kuna tahaks,et rool kindlam oleks;)
Ei oska õelda,kas olen õieti toiminud,aga eks see tõenäoliselt harjumuse asi on;)
Tegemist minul pooleveolise autoga;)

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 04.11.07 20:50

Selgeks vaieldud teema. Tingimusel, et rehvid on sõidukõlbulikud üleüldse, mitte mingid eriti ohtlikud pastlad, lähevad VEIDI paremad taha. Pidurdamine pidurdamiseks, tiba pikema pidurdusmaaga on lihtsam arvestada, kui sellega, et tagumik omateed läheb. Paljudele ei mahu see aga pähe. Siiski, tahaks näha, kuidas need kõvad ässad maanteel 90 pealt seda tagumikku tagasi hakkavad tooma. Ega liiklus pole jäärada, kus iga spin on naljakas ja ohutu. Mul omale pandi veidi paremad ette töökojas. Ma ei hakanud vaidlema ka, kuna minu silma järgi olid kõik suht ühesugused, võrdselt naelu jne. Kui 2 rehvi oleks tõesti halvemas korras olnud, siis paremad oleks kindlalt taha läinud.

veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 04.11.07 21:48

Ma kraaksun kah korra:
Kui kardad külglibisemist - siis paremad taha(boonusena saad igalpool mittespinniva auto, a samas täiega alajuhitava ja jäärajal ning jääl pole sellega midagi teha, sest auto ei ole juhitav).
Kui oled rohkem driftimees ja suudad autot kontrollida, siis ette(sel juhul oled ka jäärajal kiirem mees, kuna sul auto boonusena pidurdab ja pöörab).

Eeter minupoolt vaba kommentaarideks.

S8 http://images.spritmonitor.de/1565415_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.png Die Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.11.07 22:35

Kes uued (või üldse võrdse kulumisastmega) rehvid alla paneb (on pannud), siis et vältida sellise nö. raske valiku tegemist järgmisel korral, tasuks aeg-ajalt esimesi ja tagumisi rehve omavahel vahetada. Ma vähemalt arvan, et teen niimoodi.

kulufield
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1998a 1,8 , Toyota avensis 2007

postitati 05.11.07 07:54

http://www.liiklus.ee/51944
Selles artiklis soovitab nii:
"Paremas seisukorras või uued rehvid tuleks paigaldada tagateljele, sõltumata sellest, kas tegu on esi- või tagaveolise autoga"

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 05.11.07 08:06

Kes autoasjandust kõrgemal tasemel õppinud, teab ka, et alati parem rehv taha. See tuleneb eriti just pidurdusel, kus tagaosa niikuinii kaotab sidestust. Juhul kui pidurdamine toimub sirgjooneliselt, siis ei ole ehk hullu. Nii kui aga satume kurvi võime kindlad olla, et plokeerunud rataste korral tagaosa meist mööda tahab sõita. Viletsam rehv ees aitab varem aru saada, et juhitavus hakkab halvenema ja peaks rahulikumalt võtma. Tagaosa võib märku anda ettearvamatult, aga siis on juba hilja.
Tegelt osadel sportautodel kasutatav tagaspoiler, täidab sama funktsiooni ka pidurdustel suurtelt kiirustelt. Näiteks kiirteelt mahapöörded suurtel kiirustel on autoinseneridele andnud alati nuputamisteemat, et kuda see tagaosa paremini maha saada.
Kahjuks marki ei mäleta, kuid 90-ndate keskel oli mingi nn.sportauto, mis käitus eriti ohtlikult 200+km/h kiirustel, kui toimus kiirteelt maha keeramine. Saksa teedel jõudis toimuda üsna mitu õnnetust enne kui paar tuhat esimest eksemplari tehasesse tagasi kutsuti ja tagaspoilerit täiustati. IDEE oli sama-tagaosa tuli paremini pidama saada.

lohe
huviline

Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw

postitati 05.11.07 08:20

Siin teemas küll juttu esi ja tagaveolistest, aga kuidas on lood täisveolistega? Siiani olen ka alati paremad rehvid tagateljel hoidnud (kogemused ainult esiveolistega). Ehk targemad mainivad ka kuidas Q käitub mootoriga pidurdades (paremad rehvid taga)?

Menthor
klubiliige

Registreerunud 11.08.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audid

postitati 05.11.07 08:44

naised saunas rääkisid, et tegelikult Q-l peaks kõik rehvid võrdsed olema

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lohe
huviline

Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw

postitati 05.11.07 09:14

Eks ideaalis peaks nad võrdsed olema ka nii esi kui tagaveolisel. Aga lähtun sellest, et vähemalt minu autol kipuvad tagumised mõnevõrra kiiremini kuluma kui esimesed, siis selle ideaali hoidmiseks peaks neid üsna tihti ümber kruvima.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 05.11.07 09:18

Tsitaat:
Algselt postitas: Teemo
Kahjuks marki ei mäleta, kuid 90-ndate keskel oli mingi nn.sportauto, mis käitus eriti ohtlikult 200+km/h kiirustel, kui toimus kiirteelt maha keeramine. Saksa teedel jõudis toimuda üsna mitu õnnetust enne kui paar tuhat esimest eksemplari tehasesse tagasi kutsuti ja tagaspoilerit täiustati. IDEE oli sama-tagaosa tuli paremini pidama saada.

Audi TT. :)

vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 05.11.07 16:01

Esiveolisel tuleb parem rehv ette panna! Miks? Aga sellepärast, et siisveab külglibisemise korral ka välja. Kui esiots läheb siis ei aita kässar ega miski muu, lihtsalt läheb otse. Vastuvadlejatele niipalju. et olen esiveolistega sõitnud alates 1985 kui tulid müüki vaz 2108-d ja see on väide vastavalt 21 a. kogemustele. 4 veolised on teine teema ja asi sõltub mõlema silla tööle rakendusest.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 16:12

Tsitaat:
Algselt postitas: vreps
Esiveolisel tuleb parem rehv ette panna! Miks? Aga sellepärast, et siisveab külglibisemise korral ka välja. Kui esiots läheb siis ei aita kässar ega miski muu, lihtsalt läheb otse. Vastuvadlejatele niipalju. et olen esiveolistega sõitnud alates 1985 kui tulid müüki vaz 2108-d ja see on väide vastavalt 21 a. kogemustele. 4 veolised on teine teema ja asi sõltub mõlema silla tööle rakendusest.

ja täpselt selle pärast sa külglibisemisse satudki, et taga on kehvemad rehvid :)
ja mõtle nüüd natuke ka selle peale, et kui juba puseriti läheb, siis mis auto osa pauku saades kõige rohkem salongisolijaid säästab? vihje: külg see ei ole ;)

ahjaa, mitte et ma su sõiduoskustes kahtleks, aga tänavarehviga on see vaid unistus, auto uuesti liikuma saada selles suunas, kuhu rattad keerad, on võimalik ainult piikide(jääl), kruusarehvide(kruusal) või slickidega(asfaldil). ja see eeldab toorest jõudu suurtes kogustes või siis linnakiirusel :).

krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 05.11.07 16:21

Minu arvates on see dilemma kehtiv ainult siis, kui sõidetakse lohakalt, kurvides mõistusevastase kiirusega jne. Ise olen 90ndate algusest esiveolistega teinud nii, et paremad rehvid alati ette (st olenevalt veoskeemist VEDAVATELE RATASTELE). Tegelikult olengi ostnud sageli igal aastal 2 uut rehvi, need ette, eelmisel aastal ostetud rattad eest taha. Selle aja jooksul ja vägagi suurte läbisõitude juures pole veel MITTE ÜHTEGI korda tagaots minema läinud, seda ka mitte 7 aasta jooksul Soomes elades, kus tuleb ca pool aastast sõita kiilasjäistel teedel. Üks oluline põhjus veel minu jaoks, et kui auto läheb siiski libisema, on esiveolisel esiratastega võimalik vähemalt gaasi andes end otseks vedada, kehvade rehvide puhul see võimalus puudub. Ma rõhutaksin siiski, et see "paremad rehvid ette" kehtib pigem kogenud ja stabiilse sõidustiiliga inimeste kohta, kehvemate kogemuste puhul tõesti võiks paremad rehvid pigem taga olla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 05.11.07 16:22

Eks see ole üks igavene vana vaidlusteema ja igaüks otsustab ise missuguseid juhtimisvõtteid kasutab.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 16:24

krss, nõus sinuga, aga teemat käsitleme siiski keskmise autojuhi seisukohalt, kes on võimeline ise klaasipesuvett autole lisama. ma arvan et ei ole mõtet siin teemas enda sõiduoskustega vehkima hakata, algaja otsib infot, mis Temale sobilik oleks. Ja algajatele ON mõistlikum otsus korralikumad rehvid tagasillale, seda nii enda, kui teiste liiklejate huvides.

krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 05.11.07 16:34

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: vreps
ja täpselt selle pärast sa külglibisemisse satudki, et taga on kehvemad rehvid :)

ahjaa, mitte et ma su sõiduoskustes kahtleks, aga tänavarehviga on see vaid unistus, auto uuesti liikuma saada selles suunas, kuhu rattad keerad, on võimalik ainult piikide(jääl), kruusarehvide(kruusal) või slickidega(asfaldil). ja see eeldab toorest jõudu suurtes kogustes või siis linnakiirusel :).

Imelik, mõned inimesed satuvad kogu aeg külglibisemisse, teised mitte kunagi. Äkki on selle põhjus siiski milleski muus kui rehvis? Alles see oli, kui sõitsime kõik nende rehvidega mida kätte sai, naeltest või talverehvidest polnud veel kusagilt kuulnudki.
Tegelikult tahtsin kommenteerida hoopis seda viimast lauset otsevedamise kohta: kuival asfaldil on tõesti vaja toorest jõudu, aga kuival asfaldil on ka tegemist auto libisema saamisega:P. Kruusa peal veab otseks juba 100kW masin ning jäisel maanteel ei kannata isegi 1.3L mikromootoritega gaas-põhjas möödasõite teha, sest võimsust on rohkem kui pidamist. Kusjuures otse vedamiseks ei ole tarvis mitte rattaid ringi saada vaid ainult pöörata need õigesse suunda ja kasutada käiku, mis võimaldaks antud kiiruse juures minimaalsetki kiirendust (kuna mittevedavad rattad ainult pidurdavad hoogu). See kõik vajab muidugi harjutamist ja reflekse.

Tarmole: kui neid reflekse ei ole, siis soovitaks üldsegi tagevedu, mis käitub libedal kõie loogilisemalt, ehk siis gaasi maha võttes veab ise otseks, mida paremad rehvid taga seda parem juhitavus ja millega on antud teeolude jaoks liigse kiiruse piir oluliselt paremini äratuntav kui mistahes muu veoskeemi puhul. Muide, ma ei vehi siin mitte oma sõiduoskustega (pole ju väitnud, et pidevalt autot libisemisest välja toon) vaid sellega, et ei tohi oma oskusi (vahet pole kas suuri või väikesi) ülehinnata ning liigelda mõistliku sõidukiirusega, mis on talvel sageli vähem kui eeskirjade järgi lubatu. Kehtib ka algajate kohta ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 16:36

krss, ma ei öelnudki sinu sõidu kohta midagi :)

ahjaa, ja mul on refleksidega kõik korras.
tarmo @ 5. Q juba

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 29.3% - SQL: 70.7%]