Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Surveaste (Vastuseid: 3 | Vaatamisi: 1335)
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.07 15:52 Tsiteeri
Surveaste

Selline probleem siis, et minu sigaril on KU(2.2 liitrit, 101kw) mootor, mis on parajalt läbi, plokk koos vändaga on päris talutavad veel, kuid kolvid ja rõngad on küll väga läbi.

Sain siis ühe audi 80/90-ne NM mootori, mis on originaalis dohc plokikaanega 2 liitrise mootori, mis arendab 118kw. Kahjuks pole sellel plokikaant.

Väliselt on see NM mootor täpselt sama, mis minu KU. See NM oli varem ühe rallika peal ning sinna on sisse topitud teine väntvõll, mis muudab töömahu ikkagi 2.2 liitriseks, täpselt ei oska sentimeeetri pealt öelda, ei ole nii täpselt arvutanud hetkel.

Igatahes mure on selles, et tahtsin sinna NM-i peale visata oma mootori plokikaane ning asjaga rõõmsalt edasi sõita, kuna see NM on päris normaalses korras. Kahjuks on asi sedasi, et KU-l on kolvid nõgusad, mille tõttu on põlemiskamber suurem, kuna NM-il on kolvid pealt siledad.

Seega jääks surveaste liiga suureks ning tavalise 95-ga ei saaks ma kohe kuidagi sõita. Seega on nüüd mitu varianti. Esiteks mõõtsime ja VIST on võimalik neilt siledatelt kolbidelt mingine 2mm maha treida ja saaks ikkagi enam-vähem õige surveastme. Teine variant on muretseda metallist plokikaanetihend, ise teha on ka võimalik, kuid aeganõudev.

Mida soovitate? Kas kellelgi on äkki olemas kasutult seisev metallist tihend, oleks väga huvitatud asjast. Põhimõtteliselt peaks olema 10v turbokatel ka sama tihend, kuna plokk ise on väga sarnane.

Selline variant on ka, et äkki on kellelgi normaalseid kolbe pakkuda mu KU-le, võiks rõõmsalt sellega ka edasi sõita. Ei taha mingeid väidetavalt sõitnud mootoreid, mis on tegelikult lootusetult läbi ja võib paadiankruna kasutada. Uusi kolbe ei raatsi osta, kuid oma vanasid ka ei topi. Kolvirõnga pesa oli 1.5mm asemel 2mm-seks kulunud :o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 04.11.07 20:43 Tsiteeri

Keegi ei tea miskit?
Igatahes kolbidelt maha treida ei saa :(
Seega siit küsimus, kas kellelgi on metallit plokikaanetihendit Või korralikke KU kolbe pakkuda?

Kui ma metallist tihendi vahele topin, siis muutub ju ka põlemiskambri kuju, kuna kolvid on pealt lamedad(KU-l nõgusad).
Kas see mõjutab ka kütuse põlemist ning kütusekulu?

jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 05.11.07 06:35 Tsiteeri

Sul on mootor laiali, milles probleem? Mõõda ruumalad ära; kolb ASS-i ja vala silinder mingid viskoossemat möksi täis, samaaegselt mõõtes ( suur süstal vms ) palju möksi silndrisse läheb, täida ploki ääreni, kirjuta kogus ülesse. Keera plokikaas tagurpidi, klapid kinni, samamoodi mõõda, palju läheb möksi põlemiskambrisse, et see ääreni saaks. Ääreni kindlasti, ära üle pinguta pindpinevusega:)
Jaga saadud tulemused - silidriüldmahu suhe põlemiskabmri mahusse st mitu korda mahub põlemiskbriruumala sildriüldruumalasse; 9.0:1
10:1
11:1 jne jne, vaata, mis vastuseks saad.
Üle 11-ne on palju selle mootori jaoks, kuid võid katsetada.

Nii saad ligikaudse tulemuse - oleneb mõõtetäpsusest.
Täpsemalt saad nii, et arvutad silindri ruumala, arvestades kolvipõhjakuju jne, pead jube täpselt mõõtma, ka silindri koonilisust, ellipsilisust arvestama. Sama põlemiskambriga plokikaanes - keeruline mõõta ja arvutada.

Head katsetamist:)

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 09:48 Tsiteeri

No point on selles, et ma ei pea konkreetselt mõõtma seda. Ma tahtsin panna oma vana plokikaant uuele plokile peale. Vanal plokil käisid kolvid äärega tasa, kuid kolvid olid nõgusad pealt. Uuel plokil käivad ka äärega tasa, kuid kolvid on pealt siledad.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 6.9% - SQL: 93.1%]