Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Hammasrihmal hammas üle visanud? (Vastuseid: 28 | Vaatamisi: 4864)
uunox
huviline

Registreerunud 31.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.4D C4, Space Wagon 1,8TD

postitati 02.11.07 11:30 Tsiteeri
Hammasrihmal hammas üle visanud?

Täna hommikul panin oma 2,4D käima, 2 min käib, jääb seisma. Starterit andes lubab, aga ei lähe. Hea küll, vaatan kapoti alla ja leian ventilaatoririhma ribad hammasrihma vahelt.

Igaks juhuks rohkem ringi ajada ei proovinud...

Starterit andes lubab, suits, mis tagant väljas, on hall, mitte must. Kas keegi oskab öelda, kuidas (kus on märgid) kontrollida , kas süüde on paigas ja kas seda on üldse võimalik ilma esiotsa puhtaks kiskumata kontrollida ja paika saada (masin maja ees parklas praegu)?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 02.11.07 12:52 Tsiteeri

Kui h.rihma vahelt miski läbi on käinud ,siis ära riski ja pane uus h.rihm.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.

postitati 04.11.07 16:58 Tsiteeri

üks märk on sidurikoja augus näha, see on -0 vaevalt vaevalt näha, nukaga on asi probleemsem, oleneb motost vanal 2,4-l on pumba rihm moto taga, seal on ka pumbaratta märgid olemas. loodetavasti ei ole keegi suvaliselt neid ümber seadistanud (nuka rattad ju kõik ilma kiiluta!)proovi, sellel motol on tugevad klapid, naljalt neid kõveraks ei aja. muidugi ettevaatus on tarkuse.......

semanoid
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 04.11.07 18:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: semanoid
proovi, sellel motol on tugevad klapid, naljalt neid kõveraks ei aja. muidugi ettevaatus on tarkuse.......

Kui sa ikka asjast midagi aru ei saa, siis ole parem vait. Oled nõus ise pärast kinni maksma remonti? Sel juhul, palun väga. Klappide tugevus ei loe mootori juures mitte kui midagi. On 2 varianti. Kas klapid saavad kolbidega kokku (klapid kõveraks) või ei saa. Sellist varianti, et klapp nii tugev, et kolviga kohtudes jääb sirgeks, ei ole olemas.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.11.07 18:32 Tsiteeri

ära köhi kui ei tea, kogemused räägivad enda eest, muidugi mitte enda tekitatud! sorry läksin endast välja, 2,4d-l on klapid kolbide suhtes otse, et neid kõveraks ajada selleks on vaja ikka suurt jõudu mida tühikäigul ei saavuta.

semanoid
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 04.11.07 18:34 Tsiteeri

Ma arvan, et siin foorumis jagavad kõik, kes vähegi asjast üldse midagi aru saavad, siiski minu arvamust. Elukutseline mehaanik kukub selili selle jutu peale, kui keegi tuleb väidab, et klapid nii tugevad. Mismoodi sa siis ette kujutad asja? Et mootor seisab paugust? :D Või käib klapp vahepeal läbi kolvi:P

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.11.07 18:41 Tsiteeri

mul endal sama motoga volvo tean millest räägin. sellega see juhtuski! ära unusta, et rihm annab ennem järgi. ma olengi elukutseline;)

semanoid
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 04.11.07 19:48 Tsiteeri

Tule taevas appi.:o Kui elukutseline automehhaanik jagab sellise soovituse, et tühikäigul võib vabalt klappe kolbidega kokku lasta siis selle mehhaaniku juurde autoga seonduvate probleemidega küll ei tohiks pöörduda. Ka minul on olnud juhus kus samasuguse ehitusega mootoril on klapid terveks jäänud, kuid olen ka küllaga katkisi plokikaani, nukiraame, nukkvõlle ja kolbe näinud.
Kui rihma vahelt on miskit läbi käinud siis esimese asjana tuleb märgid üle kontrollida, seda aga on siin juba soovitatud.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.07 16:14 Tsiteeri

Olen näinud sellist mootorit ,kus klapid kolviga kokku said. Tulemus oli lihtne : nukkvõll viieks tükiks. Oli seesama 2,4D.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 05.11.07 16:20 Tsiteeri

Võiks siis avalikustada kus selline tehnik töötab.:D Teaks kaugele hoida.

semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 07.11.07 16:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Tule taevas appi.:o Kui elukutseline automehhaanik jagab sellise soovituse, et tühikäigul võib vabalt klappe kolbidega kokku lasta siis selle mehhaaniku juurde autoga seonduvate probleemidega küll ei tohiks pöörduda. Ka minul on olnud juhus kus samasuguse ehitusega mootoril on klapid terveks jäänud, kuid olen ka küllaga katkisi plokikaani, nukiraame, nukkvõlle ja kolbe näinud.
Kui rihma vahelt on miskit läbi käinud siis esimese asjana tuleb märgid üle kontrollida, seda aga on siin juba soovitatud.;)
jutt oli käivitamisest ja see ei ole reegel. ma lihtsalt andsin inimesele lootust, et mootor ei pruugi olla kottis.
ps. lugege ka ridade vahelt.

semanoid
kaljukoll
huviline

Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4

postitati 08.11.07 19:24 Tsiteeri

mes te kaklete - ineme küsis kas saab märke õigeks ilma esiotsa maha kakkumata - vastus on et saab küll, hooratta pealt null paika, siis nukk paika - kui märke ei tea siis klapikambri kaan maha ja nuka peal on ka märk mis millegagi paraleelselt jookseb, alles oli siin sellest juttu, nii et pole ullu midagi, aga kui rihma vahelt miski läbi on käinud siis tuleb küll pill aatomiteks kiskuda
;)

Mülkad mulle meeldivad raisk ....
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.11.07 12:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaljukoll
mes te kaklete - ineme küsis kas saab märke õigeks ilma esiotsa maha kakkumata - vastus on et saab küll, hooratta pealt null paika, siis nukk paika - kui märke ei tea siis klapikambri kaan maha ja nuka peal on ka märk mis millegagi paraleelselt jookseb, alles oli siin sellest juttu, nii et pole ullu midagi, aga kui rihma vahelt miski läbi on käinud siis tuleb küll pill aatomiteks kiskuda
;)

normaalne inimene!!!

semanoid
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.11.07 13:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Võiks siis avalikustada kus selline tehnik töötab.:D Teaks kaugele hoida.
no broblemo tee ise, 20 aasta jooksul ei ole mul exsesse olnud.:D

semanoid
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.08 18:02 Tsiteeri

nüüd on meil jällegi näide, jälle muidugi volvo sama motoga mis audi 2,4. antud juhul nukk tükkideks, aga klapid sirged mõõtsime ära, ei mingit muutust. sellest järeldus, ei maksa pilli kohe nurka visata. kusjuures nukk maksab ainult 2100eek. uus.

semanoid
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 06.11.08 18:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: semanoid
nüüd on meil jällegi näide, jälle muidugi volvo sama motoga mis audi 2,4. antud juhul nukk tükkideks, aga klapid sirged mõõtsime ära, ei mingit muutust. sellest järeldus, ei maksa pilli kohe nurka visata. kusjuures nukk maksab ainult 2100eek. uus.

1. Volvol ja audil ei ole ühesugust 2,4D mootorit.
2. Nood pikad nukkvõllid lähevad tükkideks suhteliselt sagedasti ning see ei ole mingi saladus olnud. Vahel harva jäävad ka kõik klapid seejuures sirgeks.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
antskantoss
huviline

Registreerunud 24.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5 tdi, Niva2121

postitati 06.11.08 18:45 Tsiteeri

No tule taevas appi!!!:mad: Kui sellist möla ajavad elukutselised, siis on vist tõesti targem vana siks välja ajada kuna sellel võib veel ise nukkasid ja klappe vahetada. Äkki leiutame veel rihma ka sellise, mis hirmus tugev... Mis siis edasi järgi annab? Tugevad klapid, megatugev rihm, mingist kosmose metallist nukk jne.

Ja nüüd mõttetera teema algatajale- uus rihm võib pääsat mootorit

Elame vaid korra...
Elame siis mugavalt...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a6quattro
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A8 Quattro TDI

postitati 07.11.08 07:10 Tsiteeri

Neid juhtumeid ju küll kui algselt nagu oleks kõik korras (klapid oletatavalt sirged)kliendil hea meel...sai sootsalt...Aga oh häda kui klapp puruneb siis hiljem...Keda siis kohe süüdistatakse,eks ikka remondimeest.Ma arvan et ei saa kunagi väita seda et klapid sirged! Tühikäigul või siis starteriga ringi ajades on piisavalt nii palju jõudu et kõik kotti ajada.

vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 07.11.08 13:08 Tsiteeri

Vabandage aga mulle tundub, et siin räägitakse erinevatest mootoritest . Audi C4 2,4D on R5 ja Volvol on vana volkari 2,4 D R6 (uued on Volvo oma 2,4D mootor ja ei oma antud teemaga midagi ühist).

semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

postitati 07.11.08 17:43 Tsiteeri

jutt on praegu volvo s70-st. millel on a. mootor väljaarvatud pumba rihma pool. me ei räägi praegu megadest vaid võimalustest, kui inimene tahab ise kindlaks teha, kui palju moto sai kannatada, kui minna teenindusse siis ka ülevaatamine maksab. foorumi idee ongi jagada kogemusi, või ma eksin?

semanoid
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 08.11.08 16:04 Tsiteeri

Tsitaat:

mis soovitus nüüd see on ?

päris nii see asi nüüd ka pole etr kui juga rihma alt midagi läbi on käinud siis tuleb kohe uus panna, kui vana see rihm sul seal on ? (oled kursis?)
vaata rihm üle et hambad lahti pole (mis on väheusutav) või et mingit tõsist kahjustust pole ja kui ei ole siis ei näe ma küll mõtet rihma vahetada

vaja on jah uuesti märgid paika saada ja ilmselt sellega ka probleem kaob
klapikambri kaane kui maha võtad siis veendu et nukkvõll pole juba viga saanud käivitamisega, ja küttepumba rihma ma ei näpiks sest varem ta ju töötas ja süüde oli õige

ma küll ei tea hetkel kuidas esimene rihmaratas nuka küljes kinni on kas on kiiluga või on ilma kiiluta, kui on kiiluga siis on asi lihtne paned väntvõlli ja nukvõlli märgid paika ja kogu muusika sest pumba märki ju keegi paigast ära pole ajanud seega ei saa ka süüde vale olla

ehk said aru mis tegema peab :)

aga kus need märgid seal nukal on seda ma küll hetkel ei tea

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
OnuJack
huviline

Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a

postitati 08.11.08 16:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Driver
Tsitaat:

päris nii see asi nüüd ka pole etr kui juga rihma alt midagi läbi on käinud siis tuleb kohe uus panna, kui vana see rihm sul seal on?

See oleks mingis mõttes ehku peale minek - kõike ei pruugi silmaga näha, eriti kui rihma töökeskkond ei ole reaalne vaatluse ajal... Mingid praod, mida niisama laua peal vaadates ei näe ja ongi potentsiaalne klapid pähe stsenaarium koos sinna juurde kuuluvaga käes... :D

Ei ole see rihm nii kallis, et selle pealt kokku hoidma hakata.

Hingerahu on ka midagi väärt :D

A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together... ;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 08.11.08 16:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: OnuJack
Tsitaat:
Algselt postitas: Driver
Tsitaat:

päris nii see asi nüüd ka pole etr kui juga rihma alt midagi läbi on käinud siis tuleb kohe uus panna, kui vana see rihm sul seal on?

See oleks mingis mõttes ehku peale minek - kõike ei pruugi silmaga näha, eriti kui rihma töökeskkond ei ole reaalne vaatluse ajal... Mingid praod, mida niisama laua peal vaadates ei näe ja ongi potentsiaalne klapid pähe stsenaarium koos sinna juurde kuuluvaga käes... :D

Ei ole see rihm nii kallis, et selle pealt kokku hoidma hakata.

Hingerahu on ka midagi väärt :D

eks ta mõistlik oleks vahetada jah aga lihtsalt ütlesin seda et ei see ei ole päris nii et kohe peab :)
ja vaata rihm ei maksa küll midagi aga töö seal jures on üsna aeganõudev :) ja kui seda ise veel teha ka ei oska siis kisub nutuseks
mitte, et ma täiega selle vastu olen, et rihma ei tohiks vahetada ärge saage valesti aru :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 08.11.08 18:19 Tsiteeri

Lugupeetud foorumikasutaja Driver.
Kui hammasrihma vahelt on juba midagi läbi käinud siis on rihma vahetus kohustuslik.
Kuna rihma sees olevaid kevlari kiudusid on täiesti võimatu hinnata. Hammast ei peagi lahti viskama ,piisab kui venitab rihma ühest küljest veidi ära ja tagajärg ei ole enam kaugel.
Been there ,done that.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 08.11.08 18:23 Tsiteeri

Driver, kui sa ei taha siis ära vaheta muidugi, aga ära teistele selliseid debiilseid soovitusi jaga, mõned asjad tuleks enda teada hoida.

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 33.4% - SQL: 66.6%]