Lehekülgi: 1 2 |
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant
|
postitati 13.10.07 09:37
|
|
|
Kui kaua soojendate aut. kaste?
Mul oli eelmise talve alguses, esimese -7c külmaga selline juhus, et panin auto käima ja sõitsin kohe minema. Kohale jõudes ei saanud enam tagurdada,
kuna D ja R olid korraga sees ja Drive'i lamellid kokku sulanud.
Remondimees, kes käigukasti asja jagab, veel hiljem rääkis mulle, et tema oma auto paneb hommikul käima ära ja siis läheb tuppa kohvi jooma 10
minutiks. Ja oli tal olnud juhtum, kus küsib kliendilt, et " No kas siis ei tea, et peab soojendama?" Klient:" No tean küll, aga kurat kiire oli ja
see ainult üks kord."
Nüüd nagu ei julge päris külmalt enam sõitma minna. Kui kaua teie tavaliselt automaatkaste soojendate, kui üldse?
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 Quattro
|
postitati 13.10.07 09:52
|
|
|
Pole kunagi kasti eraldi soendanud,lihtsalt lasen alati autol enne sõitmist mingi 4-5min kohapeal tiksuda.Kohe ei tasu eriti kuuma ka anda,siis pole
erilist soendamist vaja.
|
|
|
Aiku
klubiliige
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.
|
postitati 13.10.07 09:59
|
|
|
No kui tahad mootorist ja kastist ruttu lahti saada ,anna aga külmalt minna. Nägin eemine talv kuidas diisel -15c pilbasteks lendas. Mina lasin isegi
täna hommikul veidi mootoril tuksuda.
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
postitati 13.10.07 10:04
|
|
|
Sõltub ilmast külmemaga laseb ikka vähe tiksuda kohapeal enne kui stardib.
Aga muidu hüpake ikka talvel külmaga masinasse ja täiega talda siis läheb mootor ruttu soojaks ja saab salongi ka sooja.
ehtib nii turbo kui tava mootorite puhul.
Eelnev jutt oli nali ja ei soovita nii kodus teha.
Võib väga kalliks minna.
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.07 10:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Aiku
No kui tahad mootorist ja kastist ruttu lahti saada ,anna aga külmalt minna. Nägin eemine talv kuidas diisel -15c pilbasteks lendas. Mina lasin isegi
täna hommikul veidi mootoril tuksuda. |
muide, tehas soovitab siiski soojendada mootorit sõites madalate pööretega, mitte kohapeal tiksudes!
aga tahhot punasesse lasta külma motoga on muidugi geniaalsuse tipp 
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.07 11:21
|
|
|
üle nulli, siis 30sek alla nulli 1 minut.
|
|
|
tarmo90
huviline
Registreerunud 15.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: a6 2.6
|
postitati 13.10.07 13:26
|
|
|
a6 2.6 aut tavaliselt soojendan nii 60 ni siis hakkan sõitma muidugi talvel -30 panen auto käima ja tuppa kohvi jooma,ja külmalt kohe sõites ka
kütust oluliselt rohkem kulub seega 5 min ikka aega autot soojendada
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 13.10.07 13:53
|
|
|
Nagunii tuleb paar minti oodata,kuni tuurid 1300 pealt alla laseb.Enne ei tohiks küll liikuma minna.Talvel ikka nii 5 min. kindlasti.Sõltub kui külm
on.-20 kraadiga sõidan esimesed kilomeetrid ikka väga rahulikult.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia RS III
|
postitati 13.10.07 16:09
|
|
|
Ma ei tea,kas see nüüd õige on, aga mina käitun smuti, et lasen tuurid lihtslt 1300 alla kukkuda ja siis rahulikult minema. Kuna mul auto seisab aasta
läbi soojas garaazis,siis harjumusest käitun nii ka suvel. Õigem vast on jah rahuliku sõiduga soojendada,aga see 1-2 minutit mootori loomuliku
soojenemise aja ikka leiad,et kohapeal tiksuda.Mina olen kõikide autodega nii teinud ja pole midagi juhtunud. Talvel,kui juhtub tööjuures väljas
seisma,siis aitab puldiga webasto--kulin -kulin
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 13.10.07 17:22
|
|
|
Kohe peale käivitamist häält peeneks ajama hakata on muidugi tobe, sama tobe on spetsiaalselt autot pool tundi soojendada.
Talvel kõva külmaga käivitan auto tavaliselt koeraga välja minnes st, et mootor käib 5-10min enne sõitma hakkamist. Seda just seetõttu, et soojema
masinaga lihtsalt mugavam sõita.
Hommikuti on mul valida kahe ühepikkuse marsruudi vahel, üks läheb kohe maanteele ja teist mööda tuleb kilomeeter läbi linna kulgeda. Just masina
tervise eesmärgil kasutan just seda linnasisest marsruuti.
Samas kui kütus külmast tahke oli siis sai masin paela otsa pandud ja otse prisma parklasse veetud (u 25km rahulikus tempos), seni pole küll mingeid
imelikke sümptomeid esinenud. Kastile on tõenäoliselt ohtlik vaid selline situatsioon kus tõesti 30kraadise pakasega kohe peenestama hakata.
Ja muidugi sõltub ka mis mootori otsas kast on. Suur pöördemoment (diislid) hävitab kasti kõige rohkem.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 13.10.07 18:04
|
|
|
Tavaliselt lasen ka natuke kohapeal tiksuda .Elektroonika laseb pöörded alla ja siis võib rahulikult startida . Diffriõlid ju kohapeal niikuinii ei
soene.
|
|
|
tiitk
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,4Q 2004
|
postitati 13.10.07 19:22
|
|
|
Kui jutt automaatkasti soojendamisest, siis peaks kang tühikäigupööretel Drive asendis ja auto paigal olema mõnikümmend sekundit. Kohvijoomine on sel
puhul veidi keeruline.
|
|
|
pontu
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2,8Q C5 , on ajalugu.
|
postitati 13.10.07 19:40
|
|
|
Aut.kasti soojendamine, see oleks nagu natuke hülge jutu moodi. Ära pane pahaks HannesT, aga tundub et see kasti parandaja ajas sulle jama või on ta
võhik. Ta võis sulle öelda mis oli seal sees juhtunud( lamellid kokku sulanud väidetavalt), aga mis seda põhjustas seda ta vaevalt täpselt teadis ehk
kuulas su oma versiooni ja kujundaski sulle legendi . See, et sul kast laiali läks võis olla sajast muust põhjusest (näitesk:eelmise omaniku
sõidustiilist ,järelhaagise vedamisest,suurest läbisõidust jne.) tundub
,et kast oli piisavalt palju sõitnud ja kulunud, juhtus veel õli ka natuke vähe olema siis polegi palju vaja, no see on selline "pliiatsist" imetud
versioon. 
|
|
|
Aiku
klubiliige
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.07 20:20
|
|
|
Kõik see eelnev jutt õiga ,aga lisn siiski ,et ATM kastsit jookesb jahutusvedelik läbi nii ,et eks ta ikka veidi soojene mootori kohapeal käies küll.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 13.10.07 20:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Aiku
Kõik see eelnev jutt õiga ,aga lisn siiski ,et ATM kastsit jookesb jahutusvedelik läbi nii ,et eks ta ikka veidi soojene mootori kohapeal käies küll.
|
Ei jookse ATM kastist, vähemalt vanematest versioonidest, mingit jahutusvedelikku läbi. Küll, aga on automaatidel vähe teistsugune radikas, sellest
jookseb hüdroõli läbi küll.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Aiku
klubiliige
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.07 20:49
|
|
|
Kuna olen oma 200 vähemalt kolmel korral ATM kasti vahetanud siis võin ka väita ,et 89a. omal joogseb jahutusvedelik ATM kasti. Tegelikult jah kui
tähte närida jookseb kasti õli hoopis läbi jahutisvedeliku anuma mis on kasti tgumises otsas.
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.07 23:09
|
|
|
Igatahes päris külmalt sõitma hakates on kast küll nagu kummi otsas - eriti uimane.
Kõigil autodel peaks ikka tosool läbi käigukasti jooksma. Algul soojenduse ja hiljem jahutuse pärast. Eitea kas tegu on siis ikka "väikse ringi"
tosooliga?
PS: Iseenesest võiks ju panna D sisse ja siis kässar peale tõmmata, aga minumeelest ongi asja mõte selles, et enne kui mingit käiku üldse lülitada
võiks olla õli ikka soojem ja vedelam kui tavott.
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
postitati 14.10.07 12:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HannesT
aga minumeelest ongi asja mõte selles, et enne kui mingit käiku üldse lülitada võiks olla õli ikka soojem ja vedelam kui tavott. |
Oleneb mis õli kastis on, vaevalt et tehase poolt ettenähtud õlid nii paksuks muutuvad meie kliimas.
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia RS III
|
postitati 14.10.07 12:37
|
|
|
Vot see viimane pakutud variant, et panen D-peale -tõmban kässari peale--see oli hea
Arvan,et see on valikust kõige hullem üldse
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
postitati 14.10.07 18:54
|
|
|
Fakt üks: Üldiselt on aut. kastidel jahutus kas siis läbi soojusvaheti, mis asub jahutusradiaatoris(ehk kasti õli jookseb läbi jahutusradika) või on
tal üldse eraldi radikas(nt.BMW)
Fakt kaks: Kui räägime, et lasta autol kohapeal 5min. käia, siis on ka kast soe- tekib küsimus, et miks meil on siis termostaat. Kui väidame, et
mootor soeneb ja seega ka kast soeneb,siis mismoodi? Külma ilmaga 5 minutiga ei lähe jahutusradikas soojakski, sest termostaat on veel kinni. Seega ka
ei muutu eriti kasti temp. Seda näitas ka eelneva postitaja katse Vag-Comiga--1kraad kohapeal tiksudes.
Kasti õli ikka soeneb sõites...
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.10.07 19:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Teemo
Fakt üks: Üldiselt on aut. kastidel jahutus kas siis läbi soojusvaheti, mis asub jahutusradiaatoris(ehk kasti õli jookseb läbi jahutusradika) või on
tal üldse eraldi radikas(nt.BMW)
Fakt kaks: Kui räägime, et lasta autol kohapeal 5min. käia, siis on ka kast soe- tekib küsimus, et miks meil on siis termostaat. Kui väidame, et
mootor soeneb ja seega ka kast soeneb,siis mismoodi? Külma ilmaga 5 minutiga ei lähe jahutusradikas soojakski, sest termostaat on veel kinni. Seega ka
ei muutu eriti kasti temp. Seda näitas ka eelneva postitaja katse Vag-Comiga--1kraad kohapeal tiksudes.
Kasti õli ikka soeneb sõites... |
Audidel on ka õliradikas. Ja kui mul õigus on, siis soojusvahetisse läheb ikkagi nn väikse ringi toool, mis soojeneb kiiremini.
|
|
|
tiitk
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,4Q 2004
|
postitati 14.10.07 19:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Kogu asjast tegin endale järelduse, et karmidel talvedel sõidaksin parema meelega manualkastiga |
Karmil talvel on manuaalkastis õli ilmselt veel paksem kui automaadis (tunda käigukangi liigutamise raskusest).
Kas P asendis õli ikka liigub läbi soojusvaheti? Kui ei siis lootus soojenemisele väike.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 14.10.07 19:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tiitk
Karmil talvel on manuaalkastis õli ilmselt veel paksem kui automaadis (tunda käigukangi liigutamise raskusest). |
Kalla pudelikorki kastiõli ja pane sügavkülma. Saad teada, et tegelikult pole sel õlil häda midagi ja mingit erilist "paksu" ollust ei teki.
Manualkastiga mängib hoovastik rolli, mis kinni külmub ja kõiksugu "kummielemendid", mis hoovastikku kaitsevad, muutuvad tuimaks, mitte "õli
paksus" ei takista hooba liigutada 
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.10.07 19:57
|
|
|
Ma nüüd tiptronicu kohta ei tea aga vähemalt multitronic läheb kohapeal (pöördeid hoides) tunduvalt kiiremini soojaks...
Aga jah, üldiselt võiks lasta pööretel norm asendisse langeda ja siis tasapisi kulgemist alustada.
Suurte külmadega hakkab tavaliselt mootori õli välja lööma ja osadel juhtudel päris hullusti...
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |