Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: kapitaal remont (Vastuseid: 19 | Vaatamisi: 2207)
sigar101
huviline

Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.2 quattro 101kw 90a, Audi A6 2,5 TDI quattro 103kw 97a, Audi S6 C4 2,2 20vt quattro 169kw 96a, Seat Leon Top sport

postitati 06.10.07 22:07 Tsiteeri
kapitaal remont

plaan kap remont teha , tahaks ette võtta mootori ,bloki oskab keegi nõu anda mida kindlasti vahetada, mida ei pea?
saaled ja raamsaaled, kolvirõngad need ikka vahetab .

küsimus just vända laagrid, tihendid ,kolvi sörmed, puksid jne?

kas kellegil on ku mootori jooniseid kus kõik peal on?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 07.10.07 09:39 Tsiteeri

Oletan kuna sa nii küsid siis vist ise tegija ei ole,
ja soovitan enne mõnda remont töökotta minekut endale selgeks teha palju jupid maksavad, või ostad paari tuhandega kasutatud mootori,

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 07.10.07 14:03 Tsiteeri

Kapitaalremont tähendab oma olemuselt seda, et vahetatakse või taastatakse kõik vähegi kulunud detailid. Ette ennustada mida ja mil määral vahetada vaja oleks natuke tobe. Võtad asja pulkadeks lahti ja ongi selge. Kindlasti kolvid/rõngad/saaled/kõik tihendid/ploki ja vända taastamine jpm

Kolvirõngaste ja saalede vahetamine ei ole kapitaalremont.

Mis asjad on vändalaagrid?

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 07.10.07 14:51 Tsiteeri

Mis asjad on vändalaagrid?

Vanasti olid sellised asjad näiteks jawal ja kavrossil kuid autot ma veel ei ole kohand kus need oleks.

Hindadest nii palju et vahetan just 10v turbokal rõngad saaled pihustid ja igasugune muu pudi padi ja raha on läind juba ümarguselt 11 kilo.

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 07.10.07 15:15 Tsiteeri

Mis asi siis saale on, kas tegemist polegi laagri tüübiga?
kepsu laager, vända laager, turbo laager ....

http://badges.fuelly.com/images/smallsig-metric/501789.png
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
alar008
huviline

Registreerunud 05.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3.0 Q, Audi Q7 3.0 171kw

postitati 07.10.07 16:21 Tsiteeri

no jah.kui saale ikka laager on siis kumb-kas rulllaager või kuullaager:Djätame ikka saaled saaledeks ja laagrid laagriteks.
ja samas kui pole autoremondi kogemust siis parem on sõitvat autot mitte remontida,sest tavaliselt toob see kaasa hunniku probleeme ning siis peaksime avama eraldi lukksepa foorumi kus mittelukksepad saaksid ametit õppida,ilma et midagi p***e keeraks.ja pärast minnakse töökotta ,et mingi jama on.

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 07.10.07 16:24 Tsiteeri

Kuullaager, rull-laager, koonusrull-, liuglaager - tundub ka minu jaoks laager olevat .

alar008
huviline

Registreerunud 05.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.07 16:28 Tsiteeri

nõellaager läks meelest:P

alar008
huviline

Registreerunud 05.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.07 16:39 Tsiteeri

ja muidugi kui algset postitust lugeda siis mees luges nagu saaled ette ja siis küsis mingite vändalaagrite kohta.kui ma sama jutuga poodi läheks siis mulle vaadatakse nagu hullule otsa.tean et on olemas väntvõlli otsalaager ehk siis laager mis toetab sidurivõlli.ei vaidle vastu et saale kohta võib öelda ka liuglaager kuid pole mõtet muuta kõike nii tehniliseks.jätame tehnilise keele inseneridele.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.07 16:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: sigar101
saaled ja raamsaaled,
küsimus just vända laagrid,

Saaled ehk liuglaagrid on ju väga levinud laagritüüp, kuid need ju eraldi mainitud. Mis asjad ikkagi on vända laagrid? Kastivõlli tsentris olev laager? Rohkem ei tule vändaga seotud laagreid audi mootoril ette.

pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 07.10.07 18:02 Tsiteeri

Ilmselt peaks uue teema tegema kus saaks lihtsalt laagritüüpide üle möliseda, ja ees on kirjas et tahaks vahetada saaled ja vändalaagrid. Mölseme veel,
väntvõllidel esineb kuullaagreid tavalislt kahetaktilises mootoris kuna neil puudub sundõlitus mis on vajalik liuglaagrite toimimiseks.

Tahab keegi sell teemal veel midagi rääkida?

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rebane22
huviline

Registreerunud 21.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: 2x c4 A6 avant quattro tdi

postitati 07.10.07 18:13 Tsiteeri
njahh...

minu meelest palus nagu inimene abi mootori kap.remondi kohta ja küsis teatud jooniseid!!! ta ei palunud ju nim.erinevaid laagritüüpe...ärgem olgem nii õelad!!
teema postitajale-kui tahad aitan.saada u2u
Tervitused kõigile!!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 07.10.07 18:50 Tsiteeri

ei öelutsemist ja alandamist küllaga siin foorumis,see selleks. aga vhale ajab see et ühel autoosal on niipalju rahvapäraseid nimetusi. saan aru ,et auto mönele nii armsaks saab ,et vötab naise asemel stabika kndi voodisse kaissu. aga minusugusel vöhikul ikka vaja konkreetsust kui poodi lähen teatud osa ostma. önneks olen vahepeal ingliskeelset vastet saanud teatud osale ,tänu pildi kujutistele ja tootekoodile,mis netis liikvel önneks. sest poemüüja ka hiromant pole,et teada mis kurat kulak on ja muud hellitussönad. tegelikult osades remonditöökodades ei teata veel toote öiget nimetust ja selle ka siin foorumis on sama könepruuk olemas. voibolla liialdan,aga enda paaris teemas ei ole saanud tänu sellele siin foorumis küll asjalikku vastust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.07 19:31 Tsiteeri

http://www.elcats.ru/index/index.html
;)

Ning proovi hankida ntx selline raamat:
http://kardaan.pri.ee/lingitud/remont.jpg
;) natuke aegunud kirjandus küll, kuid põhitõed on ikka samaks jäänud, väga asjalik ja hästi seletatud raamat.

alar008
huviline

Registreerunud 05.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.07 20:50 Tsiteeri

Ega ma usun,et keegi siin ei õelutsegi.Ühe lihtsa asja ümber peab nalja ka saama.Ja kui ise ei tee siis kes veel.Ega me siin ka mingid mungad ei ole.
Tõsisemalt rääkida siis soovitan teema algatajal(kui ta ise pole mootoritega sina peal)konsulteerida mõne spetsialistiga kel oleks võimalus ka auto üle vaadata.Mootori remont sellises ulatuses pole võrreldav nurga taga asjal käimisega.Sellisel moel remondi tegemine võib venida poole aasta pikkuseks või isegi kauemaks.Ja lõpuks tekib dilemma,et mõnda asja ei mõista kuskile panna ja osad asjad on üldse kadunud.Usun,et igaüks siin teab kui raske on remontida kellegi autot interneti teel ja kohati isegi võimatu.Arvestada tuleb kodanikul siiski väga suure kulutusega.Kui on kolvigrupp kulunud siis see eeldab,et tuleb ka blokk puurimisse viia,kui on midagi veel puurida ja uus kolvigrupp leida.Sama kehtib väntvõllile kui kulunud siis lihvi kui võimalik ja kui viimane remont see siis tuleb paraku uus väntvõll leida.Ei taha inimest hirmutada kuid tõele tuleb siiski näkku vaadata.Samuti võib seal veel muidki üllatusi tulla millega paraku ei ole arvestatud.Usun,et siin on teemaalgatajale piisavalt mõtteainet,et oled sa valmis selleks kõigeks.Jooniseid võime ju jagada ja ka linke kuskohast jooniseid saab aga eelkõige tuleks inimesele selgeks teha milliste summadega ta peab sellise remondi juures arvestama ja kas see on mõtekas.Peale seda otsustab inimene juba ise kas ta hakkab tegema või otsib teise mootori.Lõpptulemusena kui inimene võimalikud kulutused kokku lööb on tal ehk mõtekas kuskilt juba kap.remonditud mootor osta vahetusfondina.Tean,et keegi sellega tegeleb.Oli isegi Audidele mootoreid,kuid moment paraku ei plahvata pähe see firma ja muidugi kas konkreetset mootorit oli.Kuid see siiski uurimise teema.Kui ei ole siis on ju võimalik küsida,et kas on võimalik saada ja mis hinnaga.
Ise ei teinud põhjalikku kap.remonti ja mul kulus sellegi peale juba ligi 20000.Kas see oli mõtekas nii palju kulutada siis arvan,et oli küll.Sain teada,et kolm aastat võin selle mootoriga veel sõita ja ilma probleemideta.Ja minu eeliseks oli see,et puutun iga päev kokku autoremondiga.Tean küll nii mõndagi kuid samas ei suuda isegi mina kõike ette näha.Nii, et tuli ka minul palju lisakulutusi teha.

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.07 21:27 Tsiteeri

ferdinand,jah elcats-i proovisingi ja saab ametliku nimetuse önneks asjale,vähemalt vene ja inglise keeles. ja isegi kunagi mošu ehitus ja tööpöhimöte peaski oli ,aga praegu suurt meeles pole. ja osad asjad kindlasti vene masinatel puudusid,mis praegu lääne masinatel. muideks mul miski raamat veel vanast ajast on aga lahti küll ei tee,pigem siin netis ka juba manualid kirjas vene keeles. harivam. samas piinlik et ise suurt käsi ei julge auto külge panna:( ja raha tööriistade peale pannes pikaajalise majandamisega tuleb raha alles tagasi.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.10.07 06:25 Tsiteeri

Nagu Tullio juba ütles- igal juhul on remondist odavam kasutatud mootor osta. Kui tegemist on r4 või r5 mootoriga siis paari tonni eest soetad sellise masina mida saab käivitada ja proovida, vahetad mootori ära ja ülejäänu lähetad kuusakoskisse.

Tööriistade soetamine tasub end ära küll kui on aega ja viitsimist asjaga tegeleda.

sigar101
huviline

Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.2 quattro 101kw 90a, Audi A6 2,5 TDI quattro 103kw 97a, Audi S6 C4 2,2 20vt quattro 169kw 96a, Seat Leon Top sport

postitati 09.10.07 19:49 Tsiteeri

sry ise need olid kõik raam saaled ja tihendid otstes
saan terve mootori kui leian venekeele tõlgi ise ei jaga rääkida

tänud kes abiks olid olen targem jälle natuke

inimene õpib terve elu:)

Aaro
huviline

Registreerunud 18.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 93 2.8 quattro

postitati 10.10.07 18:58 Tsiteeri

Tsitaat:

eks anna teada mida vene keelest tõlkida, natuke prussin seda keelekest ;)

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.10.07 06:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Aaro
Tsitaat:

eks anna teada mida vene keelest tõlkida, natuke prussin seda keelekest ;)

kah räägin vene keelt aga minul autoosade juures ei ole sellega midagi teha.isegi paljud naisterahvad ei tea eesti keeles autoosasi .hea sis jah kui seda auto asja keegi vene keeles öppind on voi körvalt möne muukeelsega askeldanud :)

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.8% - SQL: 69.2%]