ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi rs6, c5
|
|
postitati 19.09.07 19:22
|
|
|
96a, a4 roolilatt(1,9tdi)
Olen end õhtuga roheliseks lugenud - otsingut kasutades.
Mure nimelt selles, et latt ajab vasakust porikummist õli välja ja vedelikukadu üha suureneb! Suutsin selgeks saada, et ilam lati vahetuseta ei anna
siin olukorda lahendada(pingutusest/pealekeeramisest pole enam kasu) kuid kas ei anna roolivõimu pumpa kuidagi protsessist ajutiselt
ellimineerida(rihm maha?). Et auto töötaks ilma roolivõimuta?? Tundub lollusena a ehk on kellegil kogemusi. Ja keegi oskab äkki odava koha välja käia
kus saaks Tallinnas odavalt uue lati külge kruvida? Pole vist kodus vahetamiseks mõeldud?
täname. täname...
|
|
|
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
|
postitati 19.09.07 19:33
|
|
|
Aaneljadel pidavat see lekkiv roolilatt tüüpviga olema.
Pumpa elimineerida... khm.. nojah, latti minevad 2 voolikut saaks ju omavahel kokku ühendada või pimedad ette panna vms. Pumba rihma kahjuks ära ei
saa võtta, kuna see ajab ka teisi asju ringi (vähemalt 1.8T'l). Aga selle tulemusega läheb rool rõvedalt raskeks ja lati liugpinnad totaalselt metsa,
kuna käib kuivalt.
Lati saab tõstuki abil kodustes tingimustes maha küll (omad kogemused), aga seda remontida ise ei soovitata 
Hindadest: lati renoveerimine 3-5k, tehase renoveeritud latt ~6.8k.
|
|
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.09.07 19:41
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: lunatic
Aaneljadel pidavat see lekkiv roolilatt tüüpviga olema.
Pumpa elimineerida... khm.. nojah, latti minevad 2 voolikut saaks ju omavahel kokku ühendada või pimedad ette panna vms. Pumba rihma kahjuks ära ei
saa võtta, kuna see ajab ka teisi asju ringi (vähemalt 1.8T'l). Aga selle tulemusega läheb rool rõvedalt raskeks ja lati liugpinnad totaalselt metsa,
kuna käib kuivalt.
Lati saab tõstuki abil kodustes tingimustes maha küll (omad kogemused), aga seda remontida ise ei soovitata 
Hindadest: lati renoveerimine 3-5k, tehase renoveeritud latt ~6.8k. |
tänud
Mul mingi kanali kasutamise võimalus on täitsa olemas. Saab selle lati siis vasakpoolsest koopast kätte, või alt, tuleb logar ära kakkuda? Võibolla
mõned näpunäited? Mul on mingi kasutatud latt olemas saaks selle ehk külge kruvida ise.
Kui nüüd rääkida pumba elimineerimisest siis vist ei võida selle pimedate otsa toppimisega midagi kuna ikka peab auto alla ronima ja mürama seal -
siis juba otstarbekas natuke jala käia ja vahetamine ette võtta.
|
|
|
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
|
postitati 19.09.07 20:45
|
|
|
Kuna ise jamasin just sama teemaga paar õhtupoolikut, siis üritan veidi kirjeldada asjade käiku.
Kogu jutt on mul siis A4 95a 1.8Tq kohta, aga latid on kõigil vist põhimõtteliselt samad.
Elcats.ru pildike
Järjekord võiks siis olla selline:
* Salongist roolialune/juhi_jalgadepealne kate maha (kokku 4-5 polti, 8ne padrun. NB. kaks kinnitus on kaitsmekarbis)
* Siis saab ligi rooli ja latti ühendavale kinnitusele (joonisel nr 2 ja 3. nr 16 silmus sobis sinna hästi, teisel pool oli vist 7torx. Vihje: tasub kasutada rooli lukustamist, et
roolivarras ei pöörleks)
* Kapoti all aku maha, aku all nurgas on peidus üks nr 10 tähik (12-kandiga) padruniga avatav polt, teine on pidurivõimendi juures. Neid ei tasu kohe
lõpuni lahti keerata, soovitaks selle jätta üsna viimaseks. Mul läks vaja lisaks kaks võtme pikendust ja torujuppi.
* Rattad maast lahti ja alt ära. Rooliotsade juurest latt lahti võtta paari paljulevinud silmuse abil. (ülevalt pisem lõpuni välja keerata, siis
küljepealt ka lahti ja polt välja võtta, et üle kiilu tuleks).
* Võiks eemaldada vasakpoolses koopas oleva väikese plastkatte, kust küljest jookseb absi juhe. Siis mahub latt pärast paremini välja.
* Alt kaks õlivoolikut lahti päästa, 19 ja 22 padrunitega ja pikendustega (hea ka, et sassi ei lähe)
* Õlireostus ära koristada 
* Kapoti alt kaks kinnituspolti lõpuni lahti päästa
* Latt ettevaatlikult vasakust rattakoopast välja aidata.
Otse loomulikult tegin ma ise enamik asju vales järjekorras + kõiki võtmeid polnud kohe käepärast ja seetõttu kuluski
kaks õhtupoolikut. Näiteks kellelegi ei soovita salongipolstrite eemaldamist tõstuki peal ratasteta rippuvas autos, pea alaspidi ja lisaks ei mahtunud
uksedki korralikult lahti.
|
|
|
|
ivar80
huviline
Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: A90 B3 2,3, Seat Altea XL 2,0TDI DSG
|
|
postitati 20.09.07 05:20
|
|
|
Selle töö teeb ilma kanalita edukalt ära, ainult tungraud võiks olemas olla 
Rooli fikseerimine on väga oluline sellepärast, et kui pärast paned valesti kokku siis keerad esimese korraga vedrujuhtme puruks, mis ühendab
roolipealset airbag'i ja signaali lülitit.
|
|
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.09.07 15:21
|
|
|
Tänan VÄGA abistava info eest!!
kui küsimusi tekib eks ma siis pöördu siia.
|
|
|
|
|
|
audiboy
huviline
Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia III vRS '16
|
|
postitati 20.09.07 21:03
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: lunatic
* Kapoti all aku maha, aku all nurgas on peidus üks nr 10 tähik (12-kandiga) padruniga avatav polt, teine on pidurivõimendi juures. Neid ei tasu kohe
lõpuni lahti keerata, soovitaks selle jätta üsna viimaseks. Mul läks vaja lisaks kaks võtme pikendust ja torujuppi.
|
Mul oli veel ka kolmas polt millega latt kinni oli. Asus ta lati keskkohas ja lahti tuli see keerata altpoolt paari pikenduse abil. Tea kas sul oli
see sealt puudu või ei pidanudki seal midagi olema.
How hard can it be? I mean, what could possibly go wrong? 
|
|
|
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.09.07 20:27
|
|
|
Foorumlaste abiga sain nüüd lati peale kuid sild vajab reguleerimist. Kust leiaks Tallinnas lühikeste järjekorraga autoremondi koha. Vähene kogemus
pealinna autoremondi kohtadega.
Kellegil värskem kogemus?
|
|
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
|
postitati 23.09.07 22:00
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ml110
Foorumlaste abiga sain nüüd lati peale kuid sild vajab reguleerimist. Kust leiaks Tallinnas lühikeste järjekorraga autoremondi koha. Vähene kogemus
pealinna autoremondi kohtadega.
Kellegil värskem kogemus? |
Mina olen lasknud igatsugu pisiasju teha ja üks kord ka silda reguleerida Autopartneris (Laagri kontor) tavaliselt saab aja järgmiseks päevaks,
tulemus on täitsa hea.
Lisaks olen käinud sillaga ka http://ahtiauto.ee/ nimelises kontoris - asukoht on küll selline,
et raske on üles leida aga päris asjalikud tegelased ning tulemus oli samuti hea.
|
|
|
|
ml110
huviline
Registreerunud 01.01.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.09.07 17:30
|
|
|
Jõudsin juba vahepeal silla paika saada, kuid tänud.
Lasin siis Pirni tänaval asuvas autoremondi töökojas ära timmida, poiss võttis veel peale tööp auto ette.
|
|
|
|
|
|