Lehekülgi: 1 2 3 |
jyrx
huviline
Registreerunud 20.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,9 TDi 2003
|
postitati 18.09.07 11:40
|
|
|
püsikiirusehoidja ja kompuutri paigaldus
Kui palju cruise controli paigaldus võiks maksta? Olen igasugu numbreid kuulnud. Ja kas kompuutrit on ka mõtet panna? Mida ta siis mulle kuvama
hakkab? Hetkel näitab ainult palju järelejäänud küttega sõita saan.
Ootan vastuseid
|
|
|
ivar80
huviline
Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: A90 B3 2,3, Seat Altea XL 2,0TDI DSG
|
postitati 18.09.07 12:04
|
|
|
Püsikiirusehoidja kang peaks 700kr kanti maksma + siis paigaldamine. Kompuuter on su masinal juba ilmselt peal kui näitab palju sõita saad, vajuta
lihtsalt kojameeste kangi otsas olevat nuppu.
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 18.09.07 12:14
|
|
|
Mõningatel polegi roobi otsas neid nuppe, kas siis roop vahetatud või siis sellisel kujul piirati kompuutri funktsionaalsust, seda ei tea, kuid võid
proovida kas aitab see, kui paned teise roobi, millel kompu nupud olemas.
Püsikiirusehoidjaga on selline asi, et ajus vaja aktiveerida ka selline funktsioon, et olemas on.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe '95 85kW
|
postitati 18.09.07 12:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ivar80
Kompuuter on su masinal juba ilmselt peal kui näitab palju sõita saad, vajuta lihtsalt kojameeste kangi otsas olevat nuppu. | Ei ole
alati nii. Kompuutrita auto info-ekraan nimelt näitabki kui palju paagitäiega veel sõita saab. Tänapäeva autotööstuse kokkuhoiupoliitika - samasugust
ekraani on odavam toota. Kompuutri olemasolu esmane reetja on siiski kompuutri kontrollklahvid (üles- ja allanool ning reset) kojamehekangi küljes.
Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4  Coupe 
|
|
|
|
ivar80
huviline
Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: A90 B3 2,3, Seat Altea XL 2,0TDI DSG
|
postitati 18.09.07 12:58
|
|
|
Selleks, et teada saada palju olemasoleva kütusega veel sõita saab, selle jaoks peab kompuuter selle arvutama, järelikult on olemas. Võib-olla siis
tõesti, et nupud ainult puudu.
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.07 12:59
|
|
|
Ka iga elektronkella sees on kompuuter.
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4  Coupe 
|
|
|
|
jyrx
huviline
Registreerunud 20.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.07 13:19
|
|
|
No nuppe mul seal kojamehe hoova küljes pole, aga mida see kompuuter mulle annab siis? Mida ta näitab? Püsikiirusehoidja peaks sama hoova küljes
olema?
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.07 13:25
|
|
|
Püsikiirusehoidja vanem versioon on suunatulekangi küljes, uuem (alates kas 2003 või midagi sinnakanti) on eraldi kangiga suunatulekangi kõrval.
Kompuuter näitab sõiduaega, keskmist kiirust, hetke kütusekulu, keskmist kütusekulu ja järelejäänud kilomeetreid.
|
|
|
|
jyrx
huviline
Registreerunud 20.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.07 13:32
|
|
|
Suured tänud! Kiirusehoidja panen kindlasti, aga kompu peale veel mõtlen 
|
|
|
yokker
huviline
Registreerunud 12.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: 2x1.9tdi 66&96kw+suzuki sv1000s
|
postitati 18.09.07 13:36
|
|
|
Sai siis omal paar nädalat tagasi paigaldatud püsikiiruse hoidja ja kompuuter! Pidin juurde ostma ka steering sensori (8E0 953 549 N ) et need asjad
toimima hakkaksid. Püsikiiruse kang ja steering sensor läksid maksma 3047 eek`u ja kompuutri kang maksis 1497 eek´u. (avant) Paigaldamise leiad siit
Õllesõber 
|
|
|
|
jyrx
huviline
Registreerunud 20.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.07 13:39
|
|
|
no vaevalt ma seda ise tegema hakkan aga huvitav lugemine oleks küll kuisellest keelest aru saaks
|
|
|
yokker
huviline
Registreerunud 12.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: 2x1.9tdi 66&96kw+suzuki sv1000s
|
|
kondensor
huviline
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.11.07 13:28
|
|
|
Kas B4-le (2,6 110 kw) ka püsikiirusehoidjat on võimalik paigaldada ja kui palju see maksab?
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5
|
postitati 09.09.08 20:37
|
|
|
No nii, tõstatan vanat teemat nati. Nimelt oleks soovi paigaldada oma A6-le püsikiirusehoidjat kuna päevas sõidan pikki otsi ja nii 150km hulka. Mind
aga huvitab kui palju maksab selline viisaka välimusega (nagu oli Yokkeri esimeses õpetuses). Nagu aru sain siis neil autodel millel see kompuuter
peal (kojamehe kangi otsas on see nupp olemas) on see paigaldamine kuidagi lihtsam. Niipalju kui mina netist leidsin, siis pidavat diiseversioonidel
juba vajalikud seadmed küljes olema, vaid vaja lisada kang ja kompuutrist asi sisse lülitada.
Kas bensiinimootoriga masinal on ka see nii?
Seletage nati seda asja mulle ligemalt, nimelt mida vaja juurde osta ja mis nende maksumus võiks olla, kust neid kõige mõistlikuma hinna eest saaks.
Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
|
|
|
|
carputer
huviline
Registreerunud 28.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Quattro 2.4 V6 121kW
|
postitati 10.09.08 05:24
|
|
|
Ise tahaks ka oma A6-ele panna cruise controli. Jagage näpunäiteid palun.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.09.08 06:37
|
|
|
Bensiinimootoriga autodele ei saa seda nii lihtsalt panna, et kang ja ajust aktiveerida.
Bensukale on hetkel kõige lihtsam paigaldada mõni järelturu toodetud seadeldis. Paistab, et minu enne antud link on vana, lisan nüüd siia uue: http://www.audiodesign.ee/et/Car/LISAD/LITE-ON-Kiirushoidik
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.09.08 09:25
|
|
|
No kui lugeda siit samast eespoolt siis ütleb kasutaja "jaakk" ka et kang külge ja aktiviseerida. Ei saa küll aru selle õpetuse keelest aga seal paistis et ta muretses
kangi ja midagi veel (ei saanud aru hästi mis see nüüd oli) ja aktiveeris selle.
Oleks hea kui kasutaja "yokker" natuke siinkohal seletaks mida ta täpselt tegi ja kust vajalikud tarvikud sai.
Lisaks kuskilt lugesin et mingi skoda kang pidi ka sobima
|
|
|
|
carputer
huviline
Registreerunud 28.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Quattro 2.4 V6 121kW
|
postitati 10.09.08 10:57
|
|
|
Aga samas kui nüüd võtta sellises perspektiivis, et osadel bensukatel on juba püsikiiruse hoidja tehase poolt olemas. Aga kui lihtsalt vajalikud osad
ümber tõsta (avariis olnud autolt) ning panna oma soovitud autole, siis peaks ju ideepoolest sobima või ma eksin ?
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.09.08 11:16
|
|
|
Eksite jah. Nimelt on bensiinimootoriga autodel gaas trossiga, diislil aga elektrooniline. Nüüd kui bensiinimootoriga autole püsikat tahta, tuleb veel
peale elektroonika lisada ka vaakumklapid ja vardad ja paagid jne jen jne mis seda gaasi seal liigutama hakkab, diisilil pole seda manti vaja ja
sellepärast ainult kangi ja aktiveerimisega hakkama saabki.
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 10.09.08 12:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
Eksite jah. Nimelt on bensiinimootoriga autodel gaas trossiga, diislil aga elektrooniline. Nüüd kui bensiinimootoriga autole püsikat tahta, tuleb veel
peale elektroonika lisada ka vaakumklapid ja vardad ja paagid jne jen jne mis seda gaasi seal liigutama hakkab, diisilil pole seda manti vaja ja
sellepärast ainult kangi ja aktiveerimisega hakkama saabki. |
Päris üldistada ei maksa. Uuemad bensukad on kah elektrilise trosselklapiga.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.09.08 13:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
sellepärast ainult kangi ja aktiveerimisega hakkama saabki. |
Päris üldistada ei maksa. Uuemad bensukad on kah elektrilise trosselklapiga. |
Jah seda küll, aga arvestades seda, et otsitakse odavaid alternatiive siis eeldasin, et tegu on vanemate masinatega.
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.09.08 13:47
|
|
|
Asi ei ole nüüd selles et ma tahaks kõige odavamat lahendust vaid rohkem nagu selles, et asi jääks normaalne ja ma ülearu selle eest välja ei käiks.
Muidugi uurin ma ennem asja kui lähen huisapäisa kuskile seda tegema. Ja kui lugesin et saab enamvähem nii et kang külge ja siis kuskile programa,
siis olin ma muidugi asjast huvitatud. Ei näe ma lihtsalt põhjust ülearu maksta asja eest ja pärast kanda silti "Loll".
No nii tagasi teemasse. Lugedes asjast siis sai välja loetud et vanematel mudelitel oli see püsikiirusehoidja kohe kojamehe kangi küljes, aga
siinkohal huvitab mind kas sellel oli see kompuutri juhtimine (bensiinikulu, km sõita jäänud vaatamine) küljes ja kui kellegil on, siis võiks näidata
pilti sellest kangist. Ja kui panna mingi süsteem peale, kas sellega saab seda juhtida ?
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.09.08 13:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MorpheusS
No nii tagasi teemasse. Lugedes asjast siis sai välja loetud et vanematel mudelitel oli see püsikiirusehoidja kohe kojamehe kangi küljes, aga
siinkohal huvitab mind kas sellel oli see kompuutri juhtimine (bensiinikulu, km sõita jäänud vaatamine) küljes ja kui kellegil on, siis võiks näidata
pilti sellest kangist. Ja kui panna mingi süsteem peale, kas sellega saab seda juhtida ? |
Püsikiiruse hoidja nupud on suunatule kangi küljes ning kompu omad kojameeste kangi küljes. Need on kaks teineteisest täiesti sõltumatut süsteemi.
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.09.08 14:03
|
|
|
No näed sinna maani ma tahtsingi jõuda lõpuks, sest eelnevatest juttudest sain aru et ta kojameeste kangi küljes (ise sõitnud fordiga kus see oli seal
pool). Aga jäi vastamata kas seda suunatulede kangi saab siis vahetada nii et see püsikiirusehoidja ka tööle hakkaks. On ültse tehases bensiinikatele
ültse seda funktsiooni mõeldud?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |