Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: seier näitab 110 kraadi (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 1547)
tiiger021
huviline

Registreerunud 08.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.07 18:09 Tsiteeri
seier näitab 110 kraadi

audi 80, 1,8 moto
temperatuuri seier näitab 110 ja ohu tuli vilgub.olen vahetanud ära kõik tatsikud,et võibolla nende viga,aga kasu ei ole sellest saanud.milles võib veel viga olla?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 08.09.07 18:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tiiger021
audi 80, 1,8 moto
temperatuuri seier näitab 110 ja ohu tuli vilgub.olen vahetanud ära kõik tatsikud,et võibolla nende viga,aga kasu ei ole sellest saanud.milles võib veel viga olla?

"Viga" võib olla selles, et jahutusvedelik ongi 110 kraadi soe...
Seda võivad aga põhjustada mitmed hädad, näiteks:
- jahutsuvedelikku on liiga vähe
- jahutusradiaator on umbes
- termostaat ei avane
- veepump on kulunud
- ventilaator ei tööta

Kontrolli algatuseks kas vedelikku on piisavalt. See hoiatuslamp läheb põlema kahel juhul - kui temp. on liiga kõrge (vist >110 C) või kui vedeliku tase on liiga madal.
Kui jahutusvedelikku on piisavalt, kontrolli, kas jahutusradiaator soojaks läheb ning kas salongi sooja tuleb. Kui jahutusradiaator soojaks ei lähe, siis kas termostaat ei avane või on radikas umbes. Kui paisupaaki vett tuleb aga jahutusradikas ei soojene, siis termostaat avaneb ning järelikult on radikas umbes.

Ahjaa, kasuta otsingut, palun! Jahutuse teemadel on siin seletatud küll ja küll.
Kui otsingu abil selgust ei saa, mõtleme edasi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tiiger021
huviline

Registreerunud 08.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.07 20:36 Tsiteeri

olen otsinud juba küll ja küll,aga sellisele veale ei ole ma veel vastust leidnud.
radikas on uus ja salongi sooja tuleb.termo ja veepump on ka uued ning temperatuuri tatsik on ka vahetatud
sai isegi temp. kell ära vahetatud,aga näitab ikka sama moodi

andrus714
huviline

Registreerunud 28.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5TDI 103kw

postitati 08.09.07 21:20 Tsiteeri

lase mootor kuumaks ja siis mõõda paisupaagis temperatuur üle mingi teise termomeetriga siis saad olla kindel mis ta ka tegelikult on.mul omal näitab ka mingi 98 kraadi aga paisupaagis on hoopis 89-91.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 08.09.07 22:08 Tsiteeri

Tsitaat:
olen otsinud juba küll ja küll,aga sellisele veale ei ole ma veel vastust leidnud.
radikas on uus ja salongi sooja tuleb.termo ja veepump on ka uued ning temperatuuri tatsik on ka vahetatud
sai isegi temp. kell ära vahetatud,aga näitab ikka sama moodi

Kas see uus radikas ikka läheb ilusasti tuliseks?
Kas sul on võimalik vag-com'iga uurida, mida aju temperatuurist arvab? (erilist usku ei ole, et ta midagi muud näitab aga mine sa tea).

Igastahes on sul vaja esmalt saada teada, kas temperatuur ongi 110 kraadi või näitavad näidikud valesti.

Kui temperatuur ongi 110 kraadi, siis on kuskil jahutuses midagi kapitaalselt viltu, eriti arvestades, et sa oled termostaati ja veepumpa vahetanud...

Näidik näitab, mis temperatuuriga on vesi, mis vahetult mootorist tuleb. Oletame, et seal ongi 110 kraadi. Sellel saab olla üldiselt kaks põhjust - kas vesi ei käi piisava kiirusega ringi või ei jahutata vett piisavalt.

Kas see 110 kraadi sõites väheneb?
Kas ka radiaator on 110 kraadi (või vähemalt nii kuum, et kätt peal hoida ei saa)?
Kas radiaatori ees ventilaator käib? (kui mootorist tuleb 110 kraadine vesi konstantselt, siis peaks ventilaator radika ees tiirlema nagu pöörane).
Kui kiiresti külm mootor 110 kraadini läheb?

Kuna temperatuuriandur on sisuliselt termotakisti ja temperatuurinäidik on sisuliselt väga suure inertsiga voltmeeter, siis on teoreetiline võimalus, et süsteem näitab rohkem, kui temperatuurinäidiku ahelas on mingil põhjusel ülepinge. Aga sellisel juhul ei tohiks hoiatustuli põleda.

Kuidas see süsteem sul seal ehitatud on, kas on kaks andurit, üks aju jaoks ja teine kellade jaoks?
Samuti, kuidas on sinu autol lahendatud jahutusradiaatori lülitus - kas on elektriline termolüliti radiaatori allotsas või mingi muu süsteem?

Tsitaat:
Algselt postitas: andrus714
lase mootor kuumaks ja siis mõõda paisupaagis temperatuur üle mingi teise termomeetriga siis saad olla kindel mis ta ka tegelikult on.mul omal näitab ka mingi 98 kraadi aga paisupaagis on hoopis 89-91.

Selleks ajaks kui vesi paisupaaki jõuab, võib ta vabalt olla niipalju jahtunud.

andrus714
huviline

Registreerunud 28.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5TDI 103kw

postitati 03.12.07 19:39 Tsiteeri

mul näitab nii talvel kui suvel sinna 90-100 vahepeale termostaat on samamoodi vahetatud ja samuti on vahetatud see andur mis radikas mis lülitab ventikaid tööle.ventikad hakkasid mul suvel samas ainult väga palavate ilmadega tööle ja haruarva kell näitas samal ajal mingi 99 kraadi.ma olen nagu kuskilt lugenud et tegelikult peaks ventikas tööle hakkama mingi 95 kraadi juures.nii et ma arvan et tegelikult paneb kas kell segast või on see teine temp.andur mis plokikaane küljes on läbi.

Taf
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: A 6

postitati 03.12.07 19:46 Tsiteeri

Tsitaat:
audi 80, 1,8 moto
sõida vahelduseks trolliga:D:D:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tanelr4
huviline

Registreerunud 28.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.12.07 19:46 Tsiteeri

eelmisel talvel vahetasin sierral ise termostaati ja panin suure kiiruga selle kuulikese mis õhu peaks välja laskma suunaga mingi 5-6 peale mitte 12 peale ja siis näitas ka näidik kuidagi liiga sooja kuid siis oli soojendusradikas kuulda mulinat.

spark
huviline

Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2001a.

postitati 03.12.07 20:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Taf
Tsitaat:
audi 80, 1,8 moto

...väga labane kommentar!
kui aidata ei oska siis pole vaja niisama pulli pärast klahve toksida!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
pontu
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2,8Q C5 , on ajalugu.

postitati 03.12.07 21:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tanelr4
eelmisel talvel vahetasin sierral ise termostaati ja panin suure kiiruga selle kuulikese mis õhu peaks välja laskma suunaga mingi 5-6 peale mitte 12 peale ja siis näitas ka näidik kuidagi liiga sooja kuid siis oli soojendusradikas kuulda mulinat.

Väga segane võrdlus. Kas ise ka aru saad mida kirjutad.:o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Taf
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: A 6

postitati 03.12.07 22:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: spark
Tsitaat:
Algselt postitas: Taf
Tsitaat:
audi 80, 1,8 moto

...väga labane kommentar!
kui aidata ei oska siis pole vaja niisama pulli pärast klahve toksida!
kahjuks on kommentaar minu nime alt tulnud ja tegija teada :mad:

tanelr4
huviline

Registreerunud 28.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.07 05:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pontu
Tsitaat:
Algselt postitas: tanelr4

väga segane võrdlus.kas ise ka aru saad mida kirjutad.:o

ikka saan aru.
kui termostaat valesti sisse panna, võib jääda õhumull termostaadi taha mis ei lase avaneda ja ongi temp kõrgem.!?

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 23.3% - SQL: 76.7%]