Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi 100 88a. spidomeeter ei tööta (Vastuseid: 33 | Vaatamisi: 3595)
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 09.08.07 16:38 Tsiteeri
Audi 100 88a. spidomeeter ei tööta

Nagu eelpool sai mainitud, siis ei tööta mul enam spidokas. Oleks see trossiga, siis ehk oskaks ka viga otsida aga paraku on see elektrooniline ja ma ei tea mis võiks seal viga olla.
Kas kellelgi on sellist probleemi olnud ja mis võiks olla lahendus.

Abi kiiresti vaja sest homme on vaja ülevaatuselt üle saada ja siis pikem teeots ette võtta. Igasugune nõu on teretulnud.

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
teemees
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a4 avant 1,9 tdi 81kw

postitati 10.08.07 00:27 Tsiteeri

Vaata üle spido andur ja juhtmed (käigukasti vasema pooltelje flantsi läheduses). Kui see ei aita, siis on tõbi kas kastis sees (impulssratas telje pealt lahti) või kell ise saba andnud...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.07 05:36 Tsiteeri

Juhtmed on korralikult peal. Viga tekkis pärast mootori vahetust, nii et ma kardan et asi on käigukasti sees.
Sellele andurile, siis vist muudmoodi ei saa ligi kui mootor maha?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
simbadi
huviline

Registreerunud 10.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.07 06:37 Tsiteeri
tere

esimesele kysimusele leiaksime vastuse...teise kallal võid hiljem pead murda...jõudu

simbadi
huviline

Registreerunud 10.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.07 06:38 Tsiteeri

53506112

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 10.08.07 08:51 Tsiteeri

Andur on käigukasti sees (ots ja pistik kastist väljas) ja mootor ei jää sellele küll kuidagi ette.
Mootori vahetusega äkki rapsiti juhtmestik kusagilt katki?

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.07 14:27 Tsiteeri

No käigukasti juures on juhtmed kõik korras, need mis külge kinnitad, kuna need sai spetsiaalselt ülesse tõstetud, et ei jääks kuskile vahele ja silmnähtavaid kahjustusi ei ole. Ja käigukasti küljes olev ots on ka stabiilselt kinni, ei liigu kuskile, mitte kumbki neist otsadest.

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 01.09.07 08:38 Tsiteeri

Aga keegi oskab öelda, või siis seletada et kuidas see spidokas töötab. Nimelt on jookseb alla kolm juhet aga anduril on peal 2 klemmi. Nii et ei mõista, miks see kolmas ka seal on, sest ei tundu küll et anduril oleks see klemm ära murdunud.

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.09.07 18:08 Tsiteeri

No nii, laupäeval hakkas spidomeeter järsku ise tööle aga täna hommikul pärast seda kui mind kinni peeti, lakkas ta jälle töötamast. No mis asi võib siis lõpuks katki olla ja mis oleks lahendus?

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.09.07 18:24 Tsiteeri

Äkki on Sul sellest abi:
http://www.sjmautotechnik.com/trouble_shooting/instrument.html#speedo

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.09.07 18:50 Tsiteeri

Hmm, peaks vaatama seda kaitset uuesti, kuigi kahtlen selle katkisuses.

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 17:36 Tsiteeri

No nii, nüüd juba pikemat aega on spidomeeter jälle rivist väljas. Asi hakkas eelmine kord pärast pooltelje vahetust ise tööle ja töötas ka nii kolm nädalat vahelduva eduga ja nüüd andis täielikult otsad. Sai raha välja käidud ja ostetud ka uus näidiku andur alla kasti aga midagi ei muutunud. Endal mõistus otsas mida teha enam.

Aiku
klubiliige

Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.

postitati 26.12.07 17:43 Tsiteeri

No mul see andur täitsa olemas ja lausa kolme otsaga. On teine tõesti väga õrn asi ja pisemgi vale liigutus võib asja kinni kiiluda
http://212.47.219.162/dynamic/pimg/9/0/900ec2cfb566341400eb22b7c0c41fc8.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 17:52 Tsiteeri

Vaadates pilti tundub et see sinu omal on mingi hammasratta taoline asi küljes aga mul on see magnetiga versioon. Isane ots on mul ka kolme kaabliga aga anduris endas on ainult 2.

Keegi teab kuidas saaks kontrollida spidomeetri enda korrasolekut? Mida selle jaoks vaja on?

Aiku
klubiliige

Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 18:04 Tsiteeri

Võta j ühenda kellade plokk korraks lahti ja uuesti tagasi. Minul kunagi see aitas. Lihtsalt pistikut on oksuteerunud. Kui see ei aita aatab ainult joote kolb.
Ka see andur on magnetiga järelikult on sealt midagi puudu. Hammasratas annabgi magnetile impulsi jne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 18:57 Tsiteeri

Neid andureid on seal erinevaid küll. Vanal "karelink" 100-l oli spido trossiga, 200-l aga hammakaga ülekanne ja otsas 3 klemmiga pistik. "Libelingil" on teistsugused käigukastid ja ka teistsugused andurid seal sees - ilma hammakata.

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 19:08 Tsiteeri

Seda olen oma 20 korda teinud . Jootekolbi on ta ka näinud. Kui uue anduri poest ostsin, siis seal puudus küll selline hammasratas ja vana eemaldades ei olnud sellelgi seda. Anduri ots on selline ümarik, nii et ma ei näe võimalust et ta ka sinna otsa sobiks või töötaks kuidagi. Selline näeb ta siis välja:

http://www.hot.ee/jukstuks/Pilt043.jpg

http://www.hot.ee/jukstuks/Pilt044.jpg

http://www.hot.ee/jukstuks/Pilt045.jpg

Ja mul on just see "libelink" versioon.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 26.12.07 19:10 Tsiteeri

see uuem spidoandur on tegelikult üks paras po.no. Impulsse jagab kastivõlli otsas olev nn "impulsirõngas" mis kujutab endast plastrõngasse valatud magnetit. Ning vastuvõtjaks st anduriks on tavaline herkon mis on omakorda plastplönni paigaldatud.
Tõenäoliselt on viga anduri ühendustes või herkonis, kuid mul on olnud juhus kus lambist on kildudeks läinud impulsirõngas. Sellisel juhul muidugi puudub võimalus, et spido suvalisel hetkel lihtsalt tööle hakkab. Üsna tihti on viga ka kellade tagustes ühendustes, sellisel juhul tavaliselt reageerib koputamisele või temperatuuri muutustele.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 19:26 Tsiteeri

No mul ta pärast pooltelje vahetust hakkas uuesti tööle ja siis ta töötas nii et sõites järsku kadus näit ja siis hetk hiljem tuli uuesti ette. Mõnikord kadus pikaks ajaks ja siis tuli jälle tagasi kui suutsin meie imelistel teedel põrkudes mõnest põntsust üle sõita. Lõpuks kadus jäljetult. Armatuur on mu rusikat ikka korralikult näinud ja aidanud ei ole midagi. Kartuses et jootmise juures on mõni koht kahe silma vahele jäänud olen ka teist korda kõik kohad üle lasknud.
Aga kui juhtubki olema selle impulssrõnga viga, siis kui raske selle vahetus on ja kui raskeks ta läheb rahakotile?

Aiku
klubiliige

Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 19:27 Tsiteeri

No see komkreetne andur on 1989 aasta audi 100 2,3 . pealt.Kuna lõhkusin end 200 kunagi selle anduri rooli varrast vahetades ära ,siis võin ka julgelt väita et ka 89 aasta 200 on selline andur.

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 19:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Aiku
No see komkreetne andur on 1989 aasta audi 100 2,3 . pealt.Kuna lõhkusin end 200 kunagi selle amduri rooli varrast vahetades ära ,siis võin ka julgelt väita et ka 89 aasta 200 on selline andur.

Õige jah, turbokatel kasutati 016 tüüpi kaste 91a-ni. Seega seal ka ikka hammakaga andur. Ja kuna kõik R5 kastid on omavahel asendatavad, siis võib vana auto alt leida mida iganes. :)

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.12.07 18:30 Tsiteeri

Aga kuidas saaks olla kindel et spidomeeter ei ole omadega peetis?

andrus714
huviline

Registreerunud 28.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5TDI 103kw

postitati 10.01.08 19:38 Tsiteeri

kas said oma spidoka korda?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.01.08 19:41 Tsiteeri

Ei, mina ei leia viga. Sõidan nüüd siis teepostide järgi :)

andrus714
huviline

Registreerunud 28.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5TDI 103kw

postitati 10.01.08 19:46 Tsiteeri

mul täpselt sama jama ja samasugune andur ka nagu sinul.Lihtsalt sõidupealt kukkus nulli ja kõik.Proovisin teist spidokat ei näidand see ka midagi.Mõõtsin sealt andurist takistust ka mis pidi nagu muutuma kui ratast ringi ajada aga ei midagi.Samas andurit magneti juures liigutades takistus muutub.Nii et mul vist arvatavasti on see impulsiratas kas lahti tulnud või midagi.eks peab siis vist kasti kallale minema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 49.0% - SQL: 51.0%]