Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 403
Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Telgjoon maanteel (Vastuseid: 39 | Vaatamisi: 3916)
raika61
huviline

Registreerunud 21.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 100 avant 1993 c4 AAT

postitati 25.07.07 16:21 Tsiteeri
Telgjoon maanteel

Sooviksin teha KÜSITLUSE
Kus iga audiklubi liige võiks vastata PUHT südamlikult ja ilma keerutamata.

1. Kus rajaosas ma asun linnavälisel teel?

A: Sõidan raja keskel nii et vasak kumm sõidab peaaegu valgel joonel.

B: Sõidan raja keskel.

C: Pigem olen ületanud parempoolse rattaga tee serva tähistava valge joone ja kulgen omas tempos.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuna tekitasin küsimuse siis vastan kah koheselt.

Vers C

Mitte et ma sõidaksin aeglaselt . Pigem lubatule kiirusele lisan koheselt kuni +9 km/h umbkaudu. Kaldun ka telgjoonele lähemale, siis kui jalgu jääb mõni aeglasem pime kes muud moodi ei näe sõita kui koperdab teed poolitava joone peal

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
kopikas
huviline

Registreerunud 08.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: 80 COMPETITION

postitati 25.07.07 16:49 Tsiteeri

Teema on päris normaalne arvestaes seda, et meie liikluses on suht palju selliseid liiklejaid kes ei sõida lubatud sõidu kiirusega(ja need kes sõidavad lubatud kiirusega) ja seda teevad nad tavaliselt siiski telgjoone keskelvõi siis isegi sellepeal.

sõidan paremas tee servas kui on võimalik e. siis C varjant.

Ja siia võiks lisada sellise asja kaa veel, et kui te sõidate maanteel ja jõuate teisele autole järgi siis see eeldab seda et te liigute kiiremini ja tuleks mööduda sellest mitte hakkata kolonni moodustama ja sellega teisi takistama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 25.07.07 17:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Ja siia võiks lisada sellise asja kaa veel, et kui te sõidate maanteel ja jõuate teisele autole järgi siis see eeldab seda et te liigute kiiremini ja tuleks mööduda sellest mitte hakkata kolonni moodustama ja sellega teisi takistama.

Ehk tuled näitad ette ...näiteks tallinn- tartu maanteel :cool:

Ise söidan vastavalt tujule ....kui kiiret pole siis ikka paremal pool rada ja kui kiire on siis nii nagu vöimalik on :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 25.07.07 17:03 Tsiteeri

Isa õpetas ca 20a tagasi, et sõida alati võimalikult tee keskel - kui rehv katki läheb või mis iganes muud juhtub, on suurem võimalus teele jääda. Nii ma siis sõidangi alati võimalikult telgjoone lähedal.

PS. raika61, enne mingi näpugaosutava küsitluse tegemist oleksid võinud reeglitest avatari suurust puudutava osa läbi lugeda...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
maxic
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: auditu

postitati 25.07.07 17:22 Tsiteeri

Kui teeääres on jalgrattur/jalakäija siis hoian ikka telgjoone lähedale. Samas kui keegi minust mööda sõidab, siis proovin hoida ikka võimalikult raja paremasse äärde.
Kuid üldiselt kui keegi ei takista mind / mina ei takista kedagi, siis sõidan raja keskel e. B

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 25.07.07 17:28 Tsiteeri

B - ka mind õpetas isa sõitma, nagu ka Black´i

Kui me kõik hakkaks kasutama parempoolseid teepeenraid, siis oleks oi kui palju selliseid mehi, kes vaataks, et ma mahun siit vahelt läbi ja tekib neid liiklusohtlike olukordi veel rohkem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
zyc666
huviline

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: vw golf2

postitati 25.07.07 17:36 Tsiteeri

kui just keegi ei soovi mööda sõita siis ikka B aga kui tee ääres on jalgraturid või jalakäijad siis kas vastas suuna vööndis või vasak poolse rattaga valgel joonel ja kui keegi mööda tahab sõita siis parempoolse rattaga võimalikult tee ääres kuid mitte kuuras või muul sogasl mis seal tee ääres on

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 25.07.07 17:47 Tsiteeri

seal kus tee siledam ning ruumi rohkem ja nii, et ma segaks võimalikult vähe teisi liiklejaid ja jalakäiaid.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 25.07.07 18:00 Tsiteeri

Variant B - ei meeldi pehmed teepeenrad ja ka liiglähedalt mööduvad vastutulevad autod. Loomulikult muudan vastavalt oma asendit kui möödun jalgrattast/jalakäijast või lasen kiiremal mööda sõita. Tavaliselt liiklen Tartumaal lubatud maksimaalse kiirusega, vahest veidi üle.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
xt20
huviline

Registreerunud 01.01.70
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.07 18:20 Tsiteeri

varjant c.
olen lihtsalt harjunud sõitma võimalikult teeääres ja kui on vaja kellestki mõõda minna siis lähen ning arvan et teistel on ka parem mõõduda kui hoitakse suuremat vahet.

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 25.07.07 18:46 Tsiteeri

Kuna saaremaa teed on üsna hõreda liiklusega, siis öösiti keset teed täiesti. Vältimaks loomi. Päeval telgjoone lähedal kuid siiski omas reas.

12.301@181km/h
Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.07 18:56 Tsiteeri

Tere, et ma küsiks, mis on nagu selle teema mõte? Nii võiks nagu iga LE punkti kohta küsida. Omast käest sõidan täpselt seal, kus maanteeamet oma teekonarluste sügavusastmega sõita võimaldab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
raika61
huviline

Registreerunud 21.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.07 19:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ve1ks
B - ka mind õpetas isa sõitma, nagu ka Black´i

Kui me kõik hakkaks kasutama parempoolseid teepeenraid, siis oleks oi kui palju selliseid mehi, kes vaataks, et ma mahun siit vahelt läbi ja tekib neid liiklusohtlike olukordi veel rohkem.

Kui palju on teist liigelnud välismaal ? ja näinud kuidas rekka rivist annab tänu C varjandile kiiresti mööduda nn tigudest.

Kunagi kuulsin kommi kui näed teel kolonni siis on selle veduriks audi kus roolis Penskar.

Liiguni ise pidevalt 100-ga olen raske jalaga ...............
kusjuures minust ei mööduta tihti.
on ka neid aga pigem välis numbrimärgid ja rulnokad, isegi oma suure 24t ((kaal)töömasin) ajan nendega võidu sest puudub piiraja ja sihvedr jookseb lõpuni välja.
Aga eesti omadest kimavad igat liiki linna maasturid ERI klass BMW, Mers ja Lexus.

raika61
huviline

Registreerunud 21.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.07 19:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audiamus
Tere, et ma küsiks, mis on nagu selle teema mõte? Nii võiks nagu iga LE punkti kohta küsida. Omast käest sõidan täpselt seal, kus maanteeamet oma teekonarluste sügavusastmega sõita võimaldab.

Üks on reeglistik , teine asi reegel. sõida ise JA LASE TEISTEL SÕITA

V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 25.07.07 19:32 Tsiteeri

Kui kedagi vastu ei tule ja nähtavus on ette hea, siis variant A, sest nii on kõige ohutum.
Kui keegi tuleb vastu või hakkab mööduma või on ees pime kurv, siis variant C, sest siis on seal kõige ohutum. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.07 19:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Kui palju on teist liigelnud välismaal ? ja näinud kuidas rekka rivist annab tänu C varjandile kiiresti mööduda nn tigudest.

Kunagi kuulsin kommi kui näed teel kolonni siis on selle veduriks audi kus roolis Penskar.

Liiguni ise pidevalt 100-ga olen raske jalaga ...............
kusjuures minust ei mööduta tihti.
on ka neid aga pigem välis numbrimärgid ja rulnokad, isegi oma suure 24t ((kaal)töömasin) ajan nendega võidu sest puudub piiraja ja sihvedr jookseb lõpuni välja.
Aga eesti omadest kimavad igat liiki linna maasturid ERI klass BMW, Mers ja Lexus.

Kõik on õige mis räägid, aga oma kogemustel, milliseid möödasõite tehakse just nii Poolas, siis algul võttis ikka jahedaks küll.

quattromees
huviline

Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 20V TQ, Audi UrS4 2,2TQ, Audi A4 2,8Q swap 4,2 V8Q, Audi 100 C4 2,3 aut., Peugeot Partner, VW Passat 1,9 TDi 2tk, Ford

postitati 25.07.07 20:29 Tsiteeri

Ma ei ole kunagi aru saanud inimestest, kes sõidavad kõrvalistuja ratastega kraavis, eriti talvel. Kindel varjant A, võimaluse korral (nendel teedel, kus mina valdavalt liigun) ka keset teed.

Kokku rohkem, kui 1100 hobust
Põta
huviline

Registreerunud 29.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: D3, B2 CQ, B1 80 73a.

postitati 25.07.07 20:50 Tsiteeri

Hea küsimus... varjant B muidu aga kaldun kaa sinna C varjandi poole rohkem.:)

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.07 20:55 Tsiteeri

Pigem b, sest tee ääres on tihti igasugust jama, nagu rohkem auke jms. Pealegi liiguvad seal paremal pool tihti jalakäijad ja jalgratturid, milleks hakata siis pendeldama parema ääre ja keskosa (või isegi telgjoone läheduse) vahel.

ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 25.07.07 21:08 Tsiteeri

Ei taha targutada ega tüli norida.... kuid IMO väga vananenud ja vigane viis teel liikemiseks. Ausalt on väga kõrini sellistest pühapäevaliiklejatest, kes keset teed sõidavad. Kohe seletan ka miks, enne kui hakatakse mind tropiks ja liiklushuligaaniks sõimama....

1. 20 aastat tagasi olid teed kumeramad ja kitsamad, kui rehv katki läks oli vb tõepoolest mõistlikum keset teed sõita kui olematul teepeenral ja samuti liiklustihedus mida sisulislet ei esinenudki, sedagi kohtas harva.

2. 20 aastat tagasi olid rehvid nii saasta kvaliteediga, et kui nad katki läksid. siis reeglina lendasid juppideks, mitte nagu tänapäevased- kui neid pole just ilmatu siledaks sõidetud. Seega puudub vajadus sellist mõtet meeles mõlgutada, pealegi juht kes keskendub sõitmisele, ei käi ühe rehvi purunemise pärast kindlasti kohe hunnikusse. Väike juhus selleks... ja pigem käi üksinda hunnikusse kui selle nimel veel vastutuleva autoga kokku paned. Mõtelge ka teistele!

3. Kui palju õnnetusi olen ma ise ära hoidnud sellega, et hoian pidevalt võimalikult paremale. Kui palju õnnetusi oleks olemata, kui inimesed hoiaksid võimalikult paremale ??
- seletus: Teed on laiemaks muutunud, kindlasti mahub teele korraga reaalses tegelikkuses liikuma rohkem kui 2 autot. 3 kindlasti, kohati ka 4 (kõrvuti). Lihtne näide, sõites Tln-Trtu maanteel, pea igakord otsustab mingi tropp kellestki mööda sõita siis kui autod vastu tulevad. Näiteks mina. Ma ei hakkagi vaprat mängima ja ülbelt oma rada hoidma, vajutan pidurile, tõmban veel rohkem koomale. Olen ise elus, on teised elus - las idioot läheb, küll ka oma puu kunagi leiab.

Samas, võtame nüüd näiteks selle, kui ma sõidan võimalikult vasakul 100 km/h. Lähenevate autodeni on vaid loetud meetrid ja kui mõni hull hakkab mööduma ilma sind märkamata... Ta ei pruugigi täies koosseisus tulla sinu ritta. Piisab et ta on juhipoolsete ratastega üle telgjoone. Ja kui sina ei reageeri ja hetkeks vaatad kõrvale, vahetad raadio kanalit vöi heliseb su telefon ja püüad hands-freed kõrva surada, võib saada see saatuslikuks. Mille nimel ? Ok. Helgem võimalus. - Sõidad samuti nagu eelpool kirjeldasin, kuid märkad seda hullu. - vöib juba hilja olla. 100 km/h kiiruse juures kui Sa reageerid ja keerad, siis auto trajektoor ei muutu sekundiga 3 meetrit paremale. Saad ehk pool meetrit eemale tõmmatud selle nimel, et ka enda auto juhitavus säiliks. Kas sellest alati piisab ?

Pealegi, olen korduvalt näinud juhuseid, kus idioot kes on märkamata vastutulevat autot möödasõitu tegema hakanud, siis viimasel hetkel märganud, on pidanud vastutulevast autost mööduma VASAKULT. See tähendab siis seda, et vastutulev auto on pidanud KAHE temale vastutuleva auto VAHELT läbi sõitma. On vaid õnnejuhus, et see keset teed sõitev pühapäevasõitja on olnud nii uimane, et ei suutnud muud teha kui omale rajale jääda ja pidurit panna. Samas, kõike seda nõmedat situatsiooni oleks lihtne ära hoida sellega, et sõidame piisavalt paremal, on teel ruumi kõigele liiklemiseks. Olgu siis olukord mistahes. Ja võime neid ju kiruda enesetapjateks- oleme vähemalt ise elus...

Loomulikult tuleb silmad alati lahti hoida - jalakäiatest ja ratturitest võimalikult kaarega mööda minna, selleks puhuks üldse jalg gaasilt maha ja igaksjuhuks piduripedaalil hoida. Mine neid hulle tea.

Ahjaa.. Seda unustasin mainida, et inimesed kes möödasõitu ei oska teha võiks selle üldse ära jätta. Sõitku bussi või rongiga. Kes kurat neile seda õpetanud küll on, et möödasõitev auto hammustab ? MIKS tehakse möödasõitu vastassuuna valge joone lähedalt nii et möödutava auto ja enda auto vahele jääb 5-6 meetrit ? MIDA kardetakse ? Et auto, kellest möödutakse kaotab järsku juhitavuse ja sõidab küljeplekid kortsu ? Kui ei juhtunud seda teie ees, siis vaevalt selle 3 sekundigagi juhtub (tõenäosus on muidugi olemas) aga siiski.
Ja imestame nüüd uuesti, miks vahest vastutlev auto peab kahe hullu vahelt läbi oskama sõita. Või sõidetakse kokku isegi siis kui vastutuleva autojuht on mõistuse inimene ja läheb kasvõi teepeenrale.

- Ma ei saa aru inimestest, kes ronivad auto rooli ja selle kabariite ei tunne. Mida nad siis üldse kihutavad kui ei tea millega sõidavadki.

Tänan tähelepanu eest, loodan et pikaks ja segaseks muutuvas jutus oli piisavalt pointi, mis paneks mõtlema ja tuletab ka reaalses elus meelde just seda, mida ma ütlesin. Vaadake seda ja näete, kui ohtlikult me tegelt ise sõidame, ägame ainult - hullud rullnokad ja kihutajad on kõiges süüdi... ;)

P.S! Pole ma musternäidis, paraku meeldivad kiirused. Samas üritan alati igat olukorda kõige kainema mõistusega hinnata. Lihtsalt juhtisin tähelepanu sellele, mis lonkab ikka kõvasti...

*Küsimuse vastus siis ikka täht C*

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Isa õpetas ca 20a tagasi, et sõida alati võimalikult tee keskel - kui rehv katki läheb või mis iganes muud juhtub, on suurem võimalus teele jääda. Nii ma siis sõidangi alati võimalikult telgjoone lähedal.

PS. raika61, enne mingi näpugaosutava küsitluse tegemist oleksid võinud reeglitest avatari suurust puudutava osa läbi lugeda...

lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 26.07.07 03:56 Tsiteeri

Ise kasutan kõiki kolme varianti. Vastavalt hetkeolukorrale siis. Näiteks pimedas, kus tee tühi ja vastutulijaid ei näe, siis kindlasti võimalikult telgjoone juures või isegi selle peal. Põhjus lihtne: metsloomad(tee keskel sõites jääb mul rohkem aega reageerimiseks kui loom tee serva ilmub, ning lisaks on mul võimalik loomast ükskõik kummalt poolt mööduda väiksema manöövriga ehk siis vähema roolikeeramisega. Öeldakse küll, et metsloom tagasi ei jookse, aga seni on praktika näidaud, et jookseb ikka küll. Kitsed harvemini, rebased tihedamini) esiteks ja teiseks, üldiselt on näha olnud, et igast KOLA kipub rohkem olema just teeservades. Valgel ajal üldiselt variant B. Ning kui näen, et keegi kiirem on mulle sappa jõudnud siis tõmban tee paremasse serva, et anda tagant tulijale võimalus möödumiseks.

Sõidustaa˛: ca 300.000 - 350.000 km (avariivabalt).

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
janxs
huviline

Registreerunud 09.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 quattro 2,0. 101kw.

postitati 26.07.07 04:16 Tsiteeri

[alkselt postitas:ash]

3. Kui palju õnnetusi olen ma ise ära hoidnud sellega, et hoian pidevalt võimalikult paremale. Kui palju õnnetusi oleks olemata, kui inimesed hoiaksid võimalikult paremale ??
- seletus: Teed on laiemaks muutunud, kindlasti mahub teele korraga reaalses tegelikkuses liikuma rohkem kui 2 autot. 3 kindlasti, kohati ka 4 (kõrvuti). Lihtne näide, sõites Tln-Trtu maanteel, pea igakord otsustab mingi tropp kellestki mööda sõita siis kui autod vastu tulevad. Näiteks mina. Ma ei hakkagi vaprat mängima ja ülbelt oma rada hoidma, vajutan pidurile, tõmban veel rohkem koomale. Olen ise elus, on teised elus - las idioot läheb, küll ka oma puu kunagi leiab.

Loomulikult tuleb silmad alati lahti hoida - jalakäiatest ja ratturitest võimalikult kaarega mööda minna, selleks puhuks üldse jalg gaasilt maha ja igaksjuhuks piduripedaalil hoida. Mine neid hulle tea.

- Ma ei saa aru inimestest, kes ronivad auto rooli ja selle kabariite ei tunne. Mida nad siis üldse kihutavad kui ei tea millega sõidavadki.

Tänan tähelepanu eest, loodan et pikaks ja segaseks muutuvas jutus oli piisavalt pointi, mis paneks mõtlema ja tuletab ka reaalses elus meelde just seda, mida ma ütlesin. Vaadake seda ja näete, kui ohtlikult me tegelt ise sõidame, ägame ainult - hullud rullnokad ja kihutajad on kõiges süüdi... ;)

P.S! Pole ma musternäidis, paraku meeldivad kiirused. Samas üritan alati igat olukorda kõige kainema mõistusega hinnata. Lihtsalt juhtisin tähelepanu sellele, mis lonkab ikka kõvasti...

*Küsimuse vastus siis ikka täht C*

Väga õpetlik jutt.Olen sinuga pea igas punktis 100% nõus.Kuna ise olen olnud traktorist,siis mainiks,et praegu on palju selliseid juhte kes ei kavatsegi kolonni oma tagant mööda lasta.Ehe juhus Pärnust,kus bellarus vanamehega sõitis võimalikult teeääres ja noor valmetiga tema taga aga võimalikult tee telgjoone ääres.Mina sain sõiduautoga temast mööda aga rekkad jäidgi ootama.

aivo_
huviline

Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 avant

postitati 26.07.07 04:22 Tsiteeri

Enamasti sõidan tee keskel ehk siis varjant B aga vägagi palju sõltub hetke olukorrast. Mootorattaga sõites liigun tavaliselt 1/3 tee telgjoonest siis suurem võimalus, et ees olev autojuht märkab mind vasakpoolsest peeglist.

Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 05:53 Tsiteeri

To : Asc - kõik mis räägid on mõistetav ja võimalik et suurelt osalt õigegi, kuid olukordi, mis toimuvad teel ei saa me siin foorumis naguni üksmeelselt arutada, sest igal läbitud kilomeetil, sõidetakse vastavalt olukorrale.
Lihtsalt tahtsin lisada, et kui paremal teeservas sõidab mitu autot järjest, siis reageeerimismaa, kui ilmneb takustus, jääb iga juhi jaoks järjest lühemaks ja kui on vaja kiiret trajektori muutmist (kunapikkivahed kipuvad meil vääga lühikeseks jääma), siis sinu ees sõitev auto suudab selle manöövri sooritada võibolla isegi teine auto , kuid kolmas enam kindlasti mitte. Tee keskel sõites on sul vaateväli mõlemale poole suurem ja seega ka aega rohkem ootamatuks manöövriks.

pierre
huviline

Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 7A

postitati 26.07.07 09:38 Tsiteeri

mina sõidan variant B järgi.
minuarust igati loogiline et jätan võrdsed vahed nii vastutulijate kui ka võimalike jalakäijate vms jaoks. kui keegi tagant 150ga tuleb siis mul on autos sellejaoks tahavaatepeegel, ma näen ju kui sa tuled ja võtan tee äärde. samuti jalakäijatest ning eriti jalgratturitest tuleb mööduda natuke suurema kaarega vasakult.
pimedas hoian aga rohkem variant A poole, sest ei taha jalutajaid esiklaasile.

tee keskel liikudes on ka kõige lihtsam stabiilset joont hoida ja mitte roolida kogu aeg. see on tavaliselt see asi mis rahvast talvel kraavi ajab.
:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 47.8% - SQL: 52.2%]