Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Vajan nõuandeid kindlustuse osas (Vastuseid: 41 | Vaatamisi: 4200)
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 20.07.07 14:29 Tsiteeri
Vajan nõuandeid kindlustuse osas

Nimelt siis sõideti mulle täna ette ja auto sai kannatatda, see mul eimene kokkupuude pisikese avariiga ja vajaksin nõu ning arvamusi?

Kuidas edasi nüüd käituda, kuna süüdlane peab ise teatama oma kindlustusele (salva), sellest õnnetuses, kontrollin veel homme hommikul, kas teatas.
Eeldatavasti peab kindlustus minuga ühendust võtma ja õnnetuse kohta seletused võtma - kui kaua ja kuidas see protsess käima hakkab?

Kõik nõuanded teretulnud!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 20.07.07 15:18 Tsiteeri

Sina lähed omale lähimasse(sobivaimasse) Salva esindusse,(mingi 5tp. jooksul on vist seaduses ettenähtud aeg) näitad auto ette, seejärel suunatakse Sind remondikohta, mis Salvale meeldib...

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 20.07.07 15:23 Tsiteeri

ja tese auto juht peab nagu nii sinna minema seal täidad sina selle paberi ära ja tema ka.ja siis tuleb lihtsalt oodata nädal või kaks ja siis peaksid juba asjad liikuma hakkama sest 1 kuuga peaks asi korras olema muidu hakkab kindlustus firma sulle iga üle läinud päeva eest maksma mingit raha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 20.07.07 16:15 Tsiteeri

kiireaudi jutt täiesti õige ...ja 5 tööpäeva on see aeg millal tuleb teatada.

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
darkSlide
huviline

Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8

postitati 25.07.07 14:26 Tsiteeri

Jah peale 5 tp hakkavad jube ähvardavad kirjad tulema, juhul kui teine vend on juba käinud :D
Endal oli nii, lihtsalt jube s*tt nädal oli, rahakott varastati ära absoluutselt kõigega mida seal kindlustuses vaja oli ja asi ununes ära :D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 25.07.07 14:31 Tsiteeri

Ja mina ootan juba yle aasta ,et kindlustus mu auto korda teeks ....politsei ytleb ,et kindlustuse taga on asi ja kindlustus ajab jälle politsei kaela .....nii ma söidang ringi tagatiival klombitud muster
:mad:
Varu aga kannatust :cool:

nataly87
huviline

Registreerunud 25.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.07.07 07:24 Tsiteeri

Minul oli ka selline olukord ja läksime koos süüdlasega kindlustusse. Seal tehti autodest pildid ja lasti endal valida, kus soovin oma auto parandada lasta. Läksin Atlantesse ja sealt tehti hinnapakkumine kindlustusele. Kahe nädalaga oli auto korras :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 07:44 Tsiteeri

Kui kaua võib kindlustus oma otsustega venitada?

Selle nädala lõpuks saab mul avariist kuu aega mööda ja kindlustus krt venitab endiselt. Algul jooksutavad edasi tagasi, täida üks paber ja teine paber eraldi, kuigi oleks saanud ju seda kohe korraga teha. Eelmise nädala lõpus ütles kahjukäsitleja, et hüvitis läks komisjoni arutamisele. Krt no mida seal arutada on, auto väärtus on 40000 ja remont oleks maksnud 65000 - no krt lihtne matemaaatika, et taastada pole mõtet.
Lihtsalt hakkab juba närvidele käima see jama ja venitamine.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 13.08.07 08:10 Tsiteeri

Kuskil kuu aega lähebki sellega aega, varsti saadavad paberi et millise hinna eest kindlustus ta ära võtab või auto saad omale jätta ja tuleb väiksem hinnapakkumine. Aga sellega võid arvestada et kusagil 10 tuhat teevad turu hindadest külma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 08:51 Tsiteeri

10 k seda on ikka palju küll, kuid juhul kui ma nõus ei ole sellega, mis saab siis?

See paber on mul juba saadetud neile nädal aega tagasi, et mis auto turuväärtus ja milline väärtus peale avariid ning palju sain kahju.

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 08:55 Tsiteeri

Imelikult kaua ikka läheb... sa ajad praegu salva kindlustusega asju või?

minu omal kogemus 2a tagasi If-ga. Sõideti sisse, taastamine oleks maksnud 28 000, auto turuhind oli u 40 000. Kuna nagunii olin autovahetust plaaninud ja taastada ei tahtnud (müük oleks pärast keerulisem olnud), siis ise küsisin If-lt, et mis hinnaga nad ära ostaks. Sain neilt hinnaks 38 000. Raha sain kahes osas, esimene osa oli käes nädalaga ja teine osa 2 nädalat peale õnnetust.
Nii et saab ka kiiremini ja 10000-ga ei saa alati vastu pükse. Mulle tundus, et hind määratakse auto24 põhjal, st sama aasta ja sama tüüpi masinate müügikuulutuste põhjal. Et kui keegi parasjagu odavmüüki teeb on jama majas :P

Olen kuulnud isegi, et mõni haruldasema masina omanik on kindlustusest saanud ostuhinnast parema hinna :) Aga seda ei maksa loota.

Raha kõrvale jättes, on pigem hullem kogu selle asjaga kaasnev närvikulu.

tann83
huviline

Registreerunud 16.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: coupe 90a

postitati 13.08.07 10:14 Tsiteeri

10000 tuhandega vastu pükse saamine on küll liiga palju! Pole avariide osas kogemusi veel olnud õnneks, aga nii palju kui tean siis sa ei pea nõustuma nende välja pakutud hinnaga! Sest kliendil on ju alati õigus öelda kui liiga vähe pakutakse, et tehke siis auto korda mis, aga nendele ei ole eriti kasulik! Ma muidugi ei tea kas mul on õigus, aga ma lihtsalt arvan nii, sest nemad ju peavad midagi ette võtma.

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 13:06 Tsiteeri

kui ma ei eksi, siis pakuti mulle ka selline variant, et kindlustus annab sulle vastavalt töökoja kalkulatsioonile remondiraha (sul siis 65000) ja siis võid ise vaadata kas ja kus sa oma auto korda saad. ehk kui su auto väärtus on 40000, siis võta see 65k remondiraha välja ja võid avariilise auto maha müüa ;)

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 13:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cmp
kui ma ei eksi, siis pakuti mulle ka selline variant, et kindlustus annab sulle vastavalt töökoja kalkulatsioonile remondiraha (sul siis 65000) ja siis võid ise vaadata kas ja kus sa oma auto korda saad. ehk kui su auto väärtus on 40000, siis võta see 65k remondiraha välja ja võid avariilise auto maha müüa ;)

Kui kindlustus Sulle rem raha annab siis arvatakse sealt maha u -60%, see siis riigimaksude raha, IF'is on süsteem vähemalt nii.

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 13:23 Tsiteeri

60%? kuidas nad nii palju saavad ja mis maksud nad maha arvavad? käibemaks 18% võiks arvesse tulla, aga muud küll ei tohiks asjasse puutuda...

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 13:31 Tsiteeri

Tsitaat:
60%? kuidas nad nii palju saavad ja mis maksud nad maha arvavad? käibemaks 18% võiks arvesse tulla, aga muud küll ei tohiks asjasse puutuda...

Käibemaks (18%), sotsmaks (33%), kogumispension, tulumaks (oli vist 22%) jne jne. Maksud kokku on tegelt u 100% kogu tööle juurde, kõik kaubad ja teenused oleks "poole" odavamad kui poleks makse!

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 13.08.07 13:41 Tsiteeri

sotsmaksuga koormatakse palgafondi ja see ei tohiks kindlustuse väljamakse juures küll jutuks tulla..., käibekaga ei tohiks olla koormatud juhul kui ei ole käivet... aga...

... aga hetkel on mu post emotsionaalne jura... pmst võiks / peaks seda maksustamiskorda saama vajadusel paari päeva jooksul täpsustada.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 14:30 Tsiteeri

Samas peaks ju arvestama sellise väljamakse juures ka minu ajakulu, mille ma kulutan ikkagi oma vara taastamisele, mis on kellegi teise süül rikutud.

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.07 15:40 Tsiteeri

eks ma natuke ikka maksudest tolen kuulnud ka ja ma mõtlesin ka et sots.maks, tulumaks, töötuskindlustus ja pensionimakse jne ei puutu nagu asjasse, sest kindlustuse hüvitis ei ole ju töötasu.
käibekas läheks vast jah siis arvesse kui töökoda on hinnakalkulatsiooni teinud koos käibemaksuga.

mis puudutab töötasu maksusid, siis on neid väga hea vaadata siit
selle kalkulaatori järgi on juksil protsent õige - töötasu puhul algsummast jääb algsummast (mis tööandjal on eelarves) järgi 60%
aga kindlustusmakse ei peaks ikkagi töötasu olema

aga asi läheb teemast välja :)

et siis kokkuvõttes uuri kolme võimalust:
1. kui tahad, et auto korda tehakse ja nad on valmis seda tegema, siis sind tegelikult jätab sind ju külmaks palju see maksab
2. kindlustus ei hakka autot korda tegema ja ostab masina ära - siis katsu enam-vähem õiglane hind saada (natuke saab nendega tingida)
3. kindlustus annab sulle remondiraha ja võid ise auto korda teha. et sellisel juhul uuri kui palju kindlustus pakub remondiraha ja kas sellest lähevad maksud maha

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.07 06:56 Tsiteeri

Tekkis siis veel küsimus, et kas kindlustusseltsidel on seadusega määratud ka mingi otsuse tegemise aeg ( seadust lappasin - ei leidnud). Komisjon pole suutnud pooleteise nädalaga veel otsustada ja avariist saab selle nädalaga mööda juba kuu.
Helistasin kahjukäsitlejale, see ´ütles, tuleta mulle home meelde, et küsin järele - no krt see on juba liig minu meelest. :mad:
------------------------------------------------------------------------------------------
Sain siis nüüd vastuseks peale kahte helistamist, et vastus tuleb mulle posti teel ja selle nädala jooksul kantakse mulle kahjusumma üle.
Huvitav on selle asja juures see, et kui nad saadavad mulle vastuse kirjalikult ja kannavad üle selle nädala jooksul raha, kuidas saan ma vaidlustada, kui ma pole otsusega nõus.
Ühesõnada saadavad kirja ja teevad ülekande (nt. kannavad mulle 5000 eeki), et kaju on hüvitatud ja unustame ära??

mann
huviline

Registreerunud 11.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 15.08.07 12:55 Tsiteeri

ega raha koos kirjaga ei saa. kindlustustel omad teenindused,kus avariilisi autosi parandatakse.nemad teevad kindlustusele oma hinnapakkumise ja kui kindlustus sellega lepib,siis tuleb raha üsna kähku.aga see summa ei pruugi kindlustusele meeldida.ja siis ongi sul valik...kas maksad ise vahe kinni või vaidlustad otsuse..mina sain raha kätte 3 nädalat pärast avariid.if-ga tegu...ei saa nende üle nuriseda.aga loomulikult võib alati kindlustusele pinda käima hakata,kui asjad venima kipuvad.ja ise kohale minna,mitte helistada.neid helistamisi on neil päeva jooksul tuhandeid,nad unustavad sind kohe,kui toru hargile paned.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.07 13:18 Tsiteeri

Asi nagu selles ongi, et autot nad ei taasta ja otsuse kahjusummast saadavad posti teel, mis minuni ei ole jõudnud veel. Kahjukäsitleja ütles, et ka raha kantakse selle nädala jooksul, seega täna on kolmapäev, on ainult kaks päeva seda nädalat veel.
Kisub nagu vähe kitsaks vist ajaga.

mann
huviline

Registreerunud 11.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 15.08.07 13:21 Tsiteeri

ei taasta muidugi,kui remondi summa suurem kui auto hetkeväärtus.aga kõigepealt peaks ikka otsus koju tulema millise summa kindlustus on nõus maksma.ja kui sellega nõus oled,siis saab raha.ja ma oletan,et kindlustuse pakutav summa ongi sama suur kui auto väärtus.keegi ei hakka sellest rohkem maksma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 15.08.07 16:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Mulle tundus, et hind määratakse auto24 põhjal, st sama aasta ja sama tüüpi masinate müügikuulutuste põhjal. Et kui keegi parasjagu odavmüüki teeb on jama majas :P

Tahaks näha, kuidas nad 1996 a 100 hinna leiavad sealt.:P Harilikult uuema aastanumbriga kui 1994 ei ole, mõnikord harva leiab mõne 1995 a oma ka, 96 pole ma küll näinud. Registreerimistunnistusel mul just 1996 seisabki (valmistamise aasta on 1994) ja reeglina ju müümisel pannake kirja see esmase registreerimise aasta, see millal täpselt auto tehase väravast välja on viidud, ei huvita kedagi (ja tegelikult seda harilikult ei teatagi), vaid see millal autot kasutama hakati. Aga no eks nad siis arvatavasti umbes panevad mingi hinna otsa võrreldes 1994-95 aasta omade hindadega.

Athlon
huviline

Registreerunud 13.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.3

postitati 17.09.07 13:26 Tsiteeri

Nii... Täna siis sõideti minule ette. Käisime mõlemad kindlustuses. Tehti pildid. Öeldi, et arvutavad ka auto väärtuse välja ( Mille põhjal ma ei tea ) ja kui remont juba 20 - 30 tuhat siis nad seda tegema ei hakka. Arusaadav natuke isegi kuna auto väärtus on sealt väheke ehk kõrgem.
Nüüd hakkasin mõtlema, et kuidas nad selle väärtuse võtavad. Auto24 ? Nt kui keegi müüb autot ja tahab selle eest 25000.- ja auto ise romu, ning keegi müüb autot 50000.- ja auto korras. Kus see õiglus nüüd on kui minu auto eest pakutakse äkki 30 tuhat. Auto mul väga heas korras. Kõik asjad teeninduses tehtud.
Ootan nüüd pakkumise ära ja vaatan mis edasi saab. Kardan ise, et nad seda remontima ei hakka kuna mõlgid on korralikud. Tagasildki all lahti .... Täna peaks selguma kui palju eest remondikohad on nõus korda tegema. Aga, et küsimus siis selline. Kui nad nt pakuvad remondiraha ainult 20000 tuhat ja remont tegelt 30 siis kas nii on võimalik, et kui ise maksan ülejäänud siis ikkagi saab auto korda ? Nt kui nad mult auto ära ostavad ja pakuvad selle eest 20 tuhat siis selle eest ma ju samaväärset autot ei saa :S :(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 43.5% - SQL: 56.5%]