Tsitaat: | Algselt postitas: puruvana
mul kruusatee peal oli salongi vent põrutades lahti tulnd ja peale seda see jama hakkas, peab korra siis juhtmed korralikult üle vaatama ja siis seda
lülitit ise ka |
Kui sul on see keeratav nelja astmega lülati, siis katsu ta sealt nähtavale saada.
B4'l ma suutsin selle niiviisi kätte saada, et ei pidanud keskkonsooli lahti tegema - vasakult kõrvalt õnnestus kätte saada - ilge pusimine aga
lihtsam kui keskkonsooli lõhkuda.
Ära see lüliti sealt hästi ei käi aga kontaktpinnad on kättesaadaval - kontrolli, kas need ehk pole ära põlenud... Samuti kogu see nende kontaktide
liigutamise süsteem - kas ikka toimib.
Ühtegi pilti kahjuks ei ole pakkuda.. aga noh eks sa ise näed, mis seal on, midagi väga keerukat ei ole. Ühesõnaga seal on sellised kontaktklemmid,
mis siis iseenesest tahavad ühenduses olla aga selleks, et ventikat aeglasemalt puhuma panna, tõstetakse neid seda lülitit keerates järjest ükshaaval
lahti, rakendades järjest suurema takistusega takisteid.
Iseenesest nõme süsteem, just see, et nad peavad ühendust andma oma enda elastsuse mõjul, mitte ei pressita neid lülitusmehhanismi kaudu kokku.
Minul oli üks nendest ühendustest kehv, läks kuumaks ja põletas selle plastmassi sisse, mis neid kontakte tõstab, kena augu, mistõttu lüliti enam ei
liikunud - õnneks sai seda osava väänamisega parandada ilma asja päris lahti lammutamata.
A kui ikka lüliti päris kannis on (takistid maha kõrbenud), siis maksab kuskilt lammarist uus moodul hankida - mulle näis, et tervet moodulit (ventika
lüliti ja need kaks soojasuunajate keeramise nuppu) on lihtsam vahetada kui seda lülitit sealt eraldi kätte saada. Poes müüakse uuena kah tervet
moodulit, mingi 1500 raha :-)
Muidugi... võid ka takisteid ise vahetada, kuid arvesta, et see mootor on 250W (12V puhul teeb see mõnusad 20A täiskoormusel... jah, ta on 30A kaitsme
all). Niiet ma ei kujuta ette, kus selliseid takisteid müüakse...
Muidugi on ka see võimalus, et see mootor on sul seal samahästi kui ära kulunud ja vähema kui täispinge korral ta lihtsalt ei suuda ringi käia... Ka
see on üleelatud - minul suri see mootor umbes nii kahepäevase etteteatamisega... siis kui väljas oli -25 külma... tegi ikka tigedaks küll, peab
tunnistama.
|