Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: a4 2.6 automaat kütusekulu (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1119)
Lemboss
huviline

Registreerunud 05.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 V6

postitati 05.07.07 19:36 Tsiteeri
a4 2.6 automaat kütusekulu

kütusekulu on 15 liitrit kui sõita rahulikult linnas , põhiliselt ilma kliimata! 15 velgedega oli kulu 13,7 nyyd 17 all , kas kaks tolli suuremad veljed söövad nii palju rohkem kütust või asi võib millegis muus olla ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
aivo_
huviline

Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 avant

postitati 06.07.07 06:36 Tsiteeri

Võib võtta küll rohkem kütust kui ratta läbimõõt on originaalist suurem. Samas võib kompuuter valetama hakata. Minu autol võtab kindlalt rohkem kütust. Originaalmõõt rehvil oli 205/60 15'' alla läksid 225/60 16'' või oli 225/65 16'' ja ka mingi 1.5-2l kulu vahe. Tegemist tõenäoliselt sellega, et suurem ratta läbimõõt sööb n.ö. väände ära.

Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 06.07.07 06:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: aivo_
Võib võtta küll rohkem kütust kui ratta läbimõõt on originaalist suurem. Samas võib kompuuter valetama hakata. Minu autol võtab kindlalt rohkem kütust. Originaalmõõt rehvil oli 205/60 15'' alla läksid 225/60 16'' või oli 225/65 16'' ja ka mingi 1.5-2l kulu vahe. Tegemist tõenäoliselt sellega, et suurem ratta läbimõõt sööb n.ö. väände ära.

krt mina seda kül ei usu. kui ma plakkidega siin vahepeal sõitsin küla aru ei saanud et kokku hoiaksin

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mürka10
huviline

Registreerunud 07.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,3E 1989, Audi A4 Avant B5 1,9 tdi 1999

postitati 06.07.07 09:38 Tsiteeri

aga mõtelge selle peale. kui sul on ratta diameeter suurem siis järelikult võrreldes originaalmõõduga liigud sa ühe ratta pöördega natuke rohkem ja niimoodi igal pöördel. aga auto seda ju ei tea. järelikult on odomeetris olev läbisõit ja kompus olev kütusekulu petlik sest tegelikult oled rohkem sõitnud kui auto arvab.

audiboy
huviline

Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Octavia III vRS '16

postitati 06.07.07 09:49 Tsiteeri

Kõik sõltub ikkagi rehvimõõdust. Mul on näiteks 17" veljega ratta läbimõõt väiksem kui 15" originaalveljega.

Teemaalgatajale soovitaks ehk diagnostikas ära käia. Sul küll ei ole mainitud, kas tegemist on quattroga või mitte, aga kui ei, siis isegi 13,7 tundub natuke palju olevat vaikse sõiduga linnavahel.

How hard can it be? I mean, what could possibly go wrong? :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
aivo_
huviline

Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.07.07 11:03 Tsiteeri

Tähendab minu arusaamade järgi on asi nii, et kui rehvimõõt on tehase etteantud mõõdust väiksem siis x kiiruse hoidmiseks teeb mootor ajaühikus rohkem tööd seega põletab rohkem kütust= kulu suur.
Kui rehvimõõt tehase etteantust suurem teeb küll mootor ajaühikus vähem tööd x kiiruse hoidmiseks kuid auto kere raskus nõuab selle liigutamiseks rikkamat segu= kulu suur.
Ei usu eriti, et tehasest tulles autodele niisama soovituslikud rehvimõõdud antakse.
Tekib veel küsimus kuidas teema algataja arvestab linnas kütusekulu. Lihtsam oleks jälgida keskmist kütusekulu näiteks 3 kuu lõikes, et adekvaatset vastust saada. Kompuutri nullimine ja seejärel mingi lõigu läbimine ei ole kindlasti keskmine kütusekulu vaid konkreetse lõigu kulu. Seda enam, et tegu linnas sõiduga kus 10 kilomeetrise lõigu läbimisel võib erineval traektooril olla erinev liikumiskiirus (erinev hulk foore/seisakuid).

Pelgalt minu arvamus ei pea olema tõsi.

Lemboss
huviline

Registreerunud 05.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 V6

postitati 09.07.07 08:38 Tsiteeri

keskmise kütusekulu võtsin arvuti näidukist , nyyd on see langenud 14,6-ni.
Olen paagi mitu korda täis valanud ja saan sellega sõita max 400 km , mis teeb kütusekulux 15 liitrit, auto ei ole quattro , kuigi tehase andmete järgi on kütusekulux linnas märgitud manuaalkastiga 13,3.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
aivo_
huviline

Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.07.07 08:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Lemboss
keskmise kütusekulu võtsin arvuti näidukist , nyyd on see langenud 14,6-ni.
Olen paagi mitu korda täis valanud ja saan sellega sõita max 400 km , mis teeb kütusekulux 15 liitrit, auto ei ole quattro , kuigi tehase andmete järgi on kütusekulux linnas märgitud manuaalkastiga 13,3.

Võib-olla tasuks siiski diagnostikas käia ja mootori tööd uurida. Vigu ei pruugi diagnost näidata aga lambdade tööd võiks jälgida küll.
NB! enda autol tegin tagumised piduri suportid korda sain ka kütusekulu veidi alla.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 23.2% - SQL: 76.8%]