Lemboss
huviline
Registreerunud 05.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 V6
|
|
postitati 05.07.07 19:36
|
|
|
a4 2.6 automaat kütusekulu
kütusekulu on 15 liitrit kui sõita rahulikult linnas , põhiliselt ilma kliimata! 15 velgedega oli kulu 13,7 nyyd 17 all , kas kaks tolli suuremad
veljed söövad nii palju rohkem kütust või asi võib millegis muus olla ?
|
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 avant
|
|
postitati 06.07.07 06:36
|
|
|
Võib võtta küll rohkem kütust kui ratta läbimõõt on originaalist suurem. Samas võib kompuuter valetama hakata. Minu autol võtab kindlalt rohkem
kütust. Originaalmõõt rehvil oli 205/60 15'' alla läksid 225/60 16'' või oli 225/65 16'' ja ka mingi 1.5-2l kulu vahe. Tegemist tõenäoliselt
sellega, et suurem ratta läbimõõt sööb n.ö. väände ära.
|
Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
|
postitati 06.07.07 06:46
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: aivo_
Võib võtta küll rohkem kütust kui ratta läbimõõt on originaalist suurem. Samas võib kompuuter valetama hakata. Minu autol võtab kindlalt rohkem
kütust. Originaalmõõt rehvil oli 205/60 15'' alla läksid 225/60 16'' või oli 225/65 16'' ja ka mingi 1.5-2l kulu vahe. Tegemist tõenäoliselt
sellega, et suurem ratta läbimõõt sööb n.ö. väände ära. |
krt mina seda kül ei usu. kui ma plakkidega siin vahepeal sõitsin küla aru ei saanud et kokku hoiaksin
|
|
|
|
|
|
mürka10
huviline
Registreerunud 07.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,3E 1989, Audi A4 Avant B5 1,9 tdi 1999
|
|
postitati 06.07.07 09:38
|
|
|
aga mõtelge selle peale. kui sul on ratta diameeter suurem siis järelikult võrreldes originaalmõõduga liigud sa ühe ratta pöördega natuke rohkem ja
niimoodi igal pöördel. aga auto seda ju ei tea. järelikult on odomeetris olev läbisõit ja kompus olev kütusekulu petlik sest tegelikult oled rohkem
sõitnud kui auto arvab.
|
|
|
|
audiboy
huviline
Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia III vRS '16
|
|
postitati 06.07.07 09:49
|
|
|
Kõik sõltub ikkagi rehvimõõdust. Mul on näiteks 17" veljega ratta läbimõõt väiksem kui 15" originaalveljega.
Teemaalgatajale soovitaks ehk diagnostikas ära käia. Sul küll ei ole mainitud, kas tegemist on quattroga või mitte, aga kui ei, siis isegi 13,7 tundub
natuke palju olevat vaikse sõiduga linnavahel.
How hard can it be? I mean, what could possibly go wrong? 
|
|
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 06.07.07 11:03
|
|
|
Tähendab minu arusaamade järgi on asi nii, et kui rehvimõõt on tehase etteantud mõõdust väiksem siis x kiiruse hoidmiseks teeb mootor ajaühikus rohkem
tööd seega põletab rohkem kütust= kulu suur.
Kui rehvimõõt tehase etteantust suurem teeb küll mootor ajaühikus vähem tööd x kiiruse hoidmiseks kuid auto kere raskus nõuab selle liigutamiseks
rikkamat segu= kulu suur.
Ei usu eriti, et tehasest tulles autodele niisama soovituslikud rehvimõõdud antakse.
Tekib veel küsimus kuidas teema algataja arvestab linnas kütusekulu. Lihtsam oleks jälgida keskmist kütusekulu näiteks 3 kuu lõikes, et adekvaatset
vastust saada. Kompuutri nullimine ja seejärel mingi lõigu läbimine ei ole kindlasti keskmine kütusekulu vaid konkreetse lõigu kulu. Seda enam, et
tegu linnas sõiduga kus 10 kilomeetrise lõigu läbimisel võib erineval traektooril olla erinev liikumiskiirus (erinev hulk foore/seisakuid).
Pelgalt minu arvamus ei pea olema tõsi.
|
|
|
|
|
|
Lemboss
huviline
Registreerunud 05.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 V6
|
|
postitati 09.07.07 08:38
|
|
|
keskmise kütusekulu võtsin arvuti näidukist , nyyd on see langenud 14,6-ni.
Olen paagi mitu korda täis valanud ja saan sellega sõita max 400 km , mis teeb kütusekulux 15 liitrit, auto ei ole quattro , kuigi tehase andmete
järgi on kütusekulux linnas märgitud manuaalkastiga 13,3.
|
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 09.07.07 08:54
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Lemboss
keskmise kütusekulu võtsin arvuti näidukist , nyyd on see langenud 14,6-ni.
Olen paagi mitu korda täis valanud ja saan sellega sõita max 400 km , mis teeb kütusekulux 15 liitrit, auto ei ole quattro , kuigi tehase andmete
järgi on kütusekulux linnas märgitud manuaalkastiga 13,3. |
Võib-olla tasuks siiski diagnostikas käia ja mootori tööd uurida. Vigu ei pruugi diagnost näidata aga lambdade tööd võiks jälgida küll.
NB! enda autol tegin tagumised piduri suportid korda sain ka kütusekulu veidi alla.
|
|
|
|
|
|