Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: soovitage B4 armatuuri mahtuvaid komponente (Vastuseid: 28 | Vaatamisi: 6832)
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 24.06.07 20:03 Tsiteeri
soovitage B4 armatuuri mahtuvaid komponente

soovin panna sinna midagi uut
ideaalis oleksin rahul kui leiduks mingi 13 cm kõlar mis sinna ilma suurema probleemita ära mahub, kuigi erinevate toodete andmeid vaadata siis ega nad sinna väga mahtuda ei taha et kaldenurk samaks jääks :( kui palju annab tunda see kui kõlar jääb armatuuri pinnaga tasa? hakkab väga moonutama?

probleem tegelt selles ka et 10cm komponente väga ei leidu meie turul
pakutakse küll neid koaksiaal kõlareid aga see heli pole vist päris sama mida komponent pakub? oskab keegi komenteerida?

hinnapiir oleks 2500 - 3000.- mille eest nagu tahaks midagi uut saada

eelistatud firmad oleks siiski dls, alpine, hertz aga kui on midagi head ka muudelt firmadelt siis andke aga tulla , eelnimetatud firmade nimed on lihtsalt juba tuttavaks saanud :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
CarlosSQ
huviline

Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 Avant TDi

postitati 24.06.07 20:32 Tsiteeri

vaata minu autoteema alt, kuidas ma yhed alpine spx-ic sinna installisin.

just panin nende spx-ide asemele mingid 500.- alpine e-seeria omad, mängivad sitaks kehvimini kui spx-id kui tunduvalt parmini kui originaalid.

edit
kui sa peaksid valima omale need elemendid siis mul on sulle pakkuda b4-ja a-piilarid (nahatamata) kus on nendele asukoht tehud. sümboolse hinnaga loomulikult!

edit2
tegelt mul need samad ememendid ka yle kuid eriti ei tahaks nagu myya ka, kuid vaatab

There's lots of spirit in everyone!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

Auto: S6 C5 Avant 4,2 V8 250 kW

postitati 25.06.07 10:43 Tsiteeri

kui hinnapiir sul selline, siis meie turult leiab midagi head kohe kindlasti...
kui sa soovid ainult 2way komposid ette siis näiteks sellised LINK
3way kompodest näiteks sellised LINK neist 4" armatuuri, tweeter a-piilarisse ja 6,5" uksesisse...hea jääb originaalist raudselt parem... aga ei tohi ka installi unustada...

Mina olen DLS'iga rahul :)

A6 C4 Avant 1.8 92 kw 1997 a. ; A4 B5 Avant 1.8 92 kW 1997 a. ; A6 C5 Avant quattro 2.5 tdi 132 kW 2000 a. ; A4 B5 quattro 2.8 142 kW 1997 a. ; S6 C5 Avant quattro 4,2 250 kW 2000 a. A4 B5 Avant 1.8 TQ 132 kW 2000 a.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 25.06.07 11:34 Tsiteeri

Armatuuris oleva ava läbimõõt on 12 cm. 13 cm kõlar ise on suurem kui orig kõlarikate. Seega orig pesasse ei topi 13 cm kõlarit mitte mingi imega. Ega sellega kaota ka midagi. Originaalkinnituseks on mannetult pehme plastplaat, mis kõlari võnkumistega igatpidi kaasa mängib. Jäikust pole grammigi. Kui armatuuri väga lõhkuda ei raatsi, on 2 võimalust:

Variant 1: 13 cm kõll magnetit pidi treipinki panna, lasta välisläbimõõt 12 cm peale (ettevaatlikult muidugi, et magnetit raami küljest lahti ei murraks) ta sinna orig katte randi sisse uputada ja silikooniga vms kinnitada. Sel juhul tuleb kate uus teha ja armatuur ei jää enam sile. Lisaks tuleb arvestada sellega, et hiljem maha müüa neid kõlle kerge vaevaga enam ei õnnestu.

Variant 2: Läheneda altpoolt, teha armatuuri alt nii palju tühjaks, kui saab (orig kinnitused jms kõik nah*ui sealt), lõigata see ebakorrapärane ava ühtlaseks ringiks, kinnitada kõlar altpoolt. Sel juhul saab kasutada ka orig kõlarikatet, mis tuleks muidugi selleks, et sealt heli ka läbi käiks, auklikuks lõigata, nagu mul seal pildil tehtud on. Soovi korral võib selle pärast ka akustilise riidega katta. Nii paigaldatuna ei jää väljast praktiliselt midagi paistma.

See, et kõlar armatuuriga tasa paigaldatuna orig. kinnitusest erineva kaldenurgaga jääb, ei mängi erilist rolli, kuna sellise paigalduse korral jõuab heli kuulajani nii või naa esiklaasilt peegeldatuna. Ka juhul, kui see peegeldus toimub originaalsest paarkümmend cm altpoolt, jääb laulja siiski veel kapotile komberdama. :P

Kuna see paigalduskoht on akustiliselt ideaalilähedane (ainus miinus on see, et heli tuleb peegeldatuna), mängivad seal tegelikult ka koaksiaalid igati hästi. Vahe komponentkõllidega tuleneb ehk ainult sellest, et laiatarbekoaksiaalide tweeterid on korralike kompode omadest enamasti plekisema heliga ja et koaksiaalides on korraliku krossi asemel kasutatud lihtlabast lõikekondekat.

Fakt on, et isegi nende pildil olevate suht odavate VDO 2-way koaksiaalide (võite ära osta :P) heli oli orig Nokiate nii alumisest kui ka ülemisest otsast oluliselt ulatuslikum. Ma küll ei paigaldanud neid sinna, proovisin lihtsalt sobivust ja panin korraks juhtmed ka sappa. Kontrast parempoolse orig kõlliga oli drastiline, kuigi mul on need vatiteki efekti lisavad orig katted mõlemad ümber tehtud. Ei kujuta ette, kuidas inimesed neid kõlle isegi katteid muutmata kuulavad...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 25.06.07 11:47 Tsiteeri

kusjuures minu variant oli selline et lihtsalt jääbki 5"25 sinna augu peale. esimesed nädalad segas pärast oli juba poogen. esimesed kruvid saad kinni tagant läks 3m kiirliimiga. muidugi kui kunagi müüa tahad ja originaali taastada siis jah jäävad kruvi augud ja natuke liimi jälgi aga enamus jätab ikkagi sisse selle. ja kui kõlariga midagi juhtub siis saad kohe uued panna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cornoyo
huviline

Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2×80 ABK

postitati 25.06.07 13:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
kuigi mul on need vatiteki efekti lisavad orig katted mõlemad ümber tehtud. Ei kujuta ette, kuidas inimesed neid kõlle isegi katteid muutmata kuulavad...

huvitav et mul endal vahetatud originaalid 10cm 2way Pioneeride vastu. max.võimsus 110w. Peal on needsamad b4 originaal kõlarikatted. täna siis tuntsin ka huvi, et kas tõesti võivad need katted heli moonutada. katet peale pannes ja jälle äravõttes küll erinevust kahjuks ei märganud. kuulmisega nagu oleks ka kõik korras, vaevalt et nüüd auke sinna katetesse sissetehes paremini mängib kui ilma katteta? need peaksid ikka algselt kohe mõeldud olema heliläbilaskmiseks:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 25.06.07 13:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cornoyo
Tsitaat:
kuigi mul on need vatiteki efekti lisavad orig katted mõlemad ümber tehtud. Ei kujuta ette, kuidas inimesed neid kõlle isegi katteid muutmata kuulavad...

huvitav et mul endal vahetatud originaalid 10cm 2way Pioneeride vastu. max.võimsus 110w. Peal on needsamad b4 originaal kõlarikatted. täna siis tuntsin ka huvi, et kas tõesti võivad need katted heli moonutada. katet peale pannes ja jälle äravõttes küll erinevust kahjuks ei märganud. kuulmisega nagu oleks ka kõik korras, vaevalt et nüüd auke sinna katetesse sissetehes paremini mängib kui ilma katteta? need peaksid ikka algselt kohe mõeldud olema heliläbilaskmiseks:)

kusjuures osades varinatides on kõlari katted nagu mingi paber teistpoole liimitud. peab ikk vastu valgust läbi paistma sis asi õige. minul essil esiukse tweetri kohad pidin läbi orkima jube töö

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.06.07 13:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Peal on needsamad b4 originaal kõlarikatted. täna siis tuntsin ka huvi, et kas tõesti võivad need katted heli moonutada. katet peale pannes ja jälle äravõttes küll erinevust kahjuks ei märganud. kuulmisega nagu oleks ka kõik korras

Ilmselgelt siiski elevant kõrvale astunud siis. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
sceleton
huviline

Registreerunud 18.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.06.07 15:01 Tsiteeri

tõsi ta on, et sealt originaalkatetest ei paista valguski läbi, veel vähem tuleb heli läbi.
Ise tegin töö juures roostevabast, plekikeskuse peal lõin sinna mustri peale aukudest ja päris kobedad said teised.

egert20
huviline

Registreerunud 12.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.06.07 15:20 Tsiteeri

Ma panin sinna armatuuri gas 10 cm kõlarid ja originaal katetest loobusin kuna kuulates oli tõesti heli erinevus olemas.Ei viitsinud ka auke sisse torkama hakata ja panin Gas kõlarite originaal katted peale,veidi pidi painutama ja lõikama kuid lõpuks said peale ja suht viisakas jäi lõpptulemus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
sceleton
huviline

Registreerunud 18.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.06.07 15:47 Tsiteeri

Ma võin sulle müüa sellised asjad. Kui viitsid neid sinna hakata sisse ehitama.

Autokõlarid HERZ HZ-5515
Läbimõõt 130mm
4 oomi
150 W

Hinnaks oleks mingi 200.-

CarlosSQ
huviline

Registreerunud 30.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 Avant TDi

postitati 25.06.07 18:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Peal on needsamad b4 originaal kõlarikatted. täna siis tuntsin ka huvi, et kas tõesti võivad need katted heli moonutada. katet peale pannes ja jälle äravõttes küll erinevust kahjuks ei märganud. kuulmisega nagu oleks ka kõik korras

mul ära anda (neli päki) eest need samad kõlari katted (audi b4) mis on kaetud akustilise riidega

krt ma vaatan et ma olen oma b4-jaga kõik need kadalipud läbi käinud

ja vahe on tõepoolest väga julm

ja teemasse ka natukene, nende odavamate seeria DLS-iga on see jamalugu, et tviitrid on minumeelest sellised liiga kirkad vms. igaljuhul mina odavamat DLS-i ei soovitaks.

There's lots of spirit in everyone!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cornoyo
huviline

Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2×80 ABK

postitati 27.06.07 19:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: CarlosSQ
Tsitaat:
Tsitaat:

mul ära anda (neli päki) eest need samad kõlari katted (audi b4) mis on kaetud akustilise riidega

krt ma vaatan et ma olen oma b4-jaga kõik need kadalipud läbi käinud

ja vahe on tõepoolest väga julm

selge ju siis nii on, ja silmanägemine ka kehvavõitu
igaljuhul pole mul seal mingit riiet ees. paistab valgus ilusti läbi ja kui tahta siis ka puhub läbi
võimalik et seal siis juba midagi ümber tehtud, kuigi märgata küll pole
ikkagi ei saa aru et mix peakski tehas panema sellised katted kõlaritele kust valguski läbi ei paista?

.:Rasta I Land:.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.07 07:22 Tsiteeri

Tsitaat:
ikkagi ei saa aru et mix peakski tehas panema sellised katted kõlaritele kust valguski läbi ei paista?

See jääb mullegi lahendamatuks mõistatuseks. Ilmselt toodetakse tavaline auto tavalise inimese jaoks, kes kuuleb nendest orig kõllidest oma tavalised päevauudised ja pop-hitid ära ega viitsi üldse selle pealegi mõelda, et miski võiks parem olla.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 28.06.07 09:43 Tsiteeri

Tsitaat:

Sest sellisel juhul ei saa igasugu sitt membraani peale kukkuda ja seal kõrisema hakata...
(kindlasti saab sama tulemuse ka inimlikuma kattega aga noh...)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 28.06.07 10:08 Tsiteeri

maitse asi.mulle originaal ilu poolest meeldib rohkem

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 05.07.07 08:00 Tsiteeri

Kuulge arvestage mis aastal see armatuur üldse välja mõeldi - pakuks et miski 84 või 85. Tolle aja kohta ju täitsa ok tulemus, tuleta meelde kuidas 88 aasta japsi elemente panna oleks.:cool:

Samas mis moodi te seda akust riiet panete? Samamoodi need augukohad lõikasite välja, riie ümber ja vioola?

Tv
huviline

Registreerunud 27.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80B4 avant 2.0

postitati 23.09.07 16:15 Tsiteeri
Küsimus

http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=211
http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=1053

tahaks ette panna koaksiaal kõlareid, ehk siis ei soovi komposi, twiitri paigaldamise tõttu, ei taha et midagi juurde tekiks, ehk siis lihtsalt välja ja uus sisse..

kumb neist oleks mõeldavam variant, või miskit 3ndat, eriti üle 500.- ei tahaks välja käia:(

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Snowhite
huviline

Registreerunud 12.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5 S6

postitati 20.10.07 16:39 Tsiteeri

et te siis teaksite et on olemas erinevaid tüüpe neid kõlarikatteid. ühed on plastikust, ja nii umbsed, et sealt ei tule kellagi läbi, siis on olemas plastikust ja tolmukaitse riidega, mis on paigaldatud altpoolt ja võtab ka mingid sagedused täiesti kinni ja siis on veel olemas metallist, audiofiili omad, mis on hõredad, nii, et kõlar paistab täiesti selgesti läbi. endal olid autol sellised kõige hullemad versioonid. ostsin 10 cm compod. maksin palju raha, panin sisse, katted peale aga võta näpust, tegid väga halba häält. vaatasin katteid, nägin, et need saadanad jummala umbsed. võtsin välja ja proovisin sellist lahendust. võtsin õmblusmasina nõela, ja hakkasin augukesi suuremaks torkama. vahet oli tunda sellest, et sealt kust sai torgitud, hakkas puhumisel ka õhku läbi käima. tegelikult aga asi selline, et värk tüütas mingi 5 minuti jooksul ää ja nädala vahetusel läksin romulasse otsingule. leidsin audi 80 b3 kerega versiooni ja sellel olid siis metallist võred ja need sobisivad täpselt nagu rusikas silmaauku. ja ei olnud mingid järelturu omad, vaid audi täiesti originaalid.

HTafka
huviline

Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.07 18:19 Tsiteeri

Tere! Kuna siin väga hästi ei suhtuta uue teema tegemisse, siis poetan oma küsimused siia teemasse.
Audiks siis kah b4 kereline.
Ees armatuuris originaalkõlarid. Tagaustes on kah mingised kompod, ei tea kas originaal, katted tunduvad küll originaalid. Tagumised hetkel üldse ühendamata. Makiks AIWA CDC-R30MP(Link)

Sooviks autosse eeskätt natuke selgemaid keskmisi helisi. Kas helipilti on autos üldse võimalik tekitada? Originaalid on ees väga viletsad, ei bassi, kõrgeid ega keskmisi. Katted ka üsna paksud ees, pidurdavad heli kõvasti.
Niisiis, mõtlesin et vaataks sinna ette midagi uut, kas selle makiga on üldse mõtet uusi kõlareid vaadata?

Mingit helirõhku taga ei aja, aga mõõdukalt võiks saada muusikat ikka kuulata(ntx Bryan Adams ja muud mahedat)

Teine võimalus, et esiustesse kõlarid installida, tuleks natuke polstrit vist lõigata. Siit ka küsimus, et kui installida 16,5cm kõlarid ustesse, kas tuleb plekki ka lõigata ja kas need lähevad üldse sinna?(sinna alla ette poole, kus praegu on mingine kolahoidja ees)

(kodu)Helitehnikat jagan üsna hästi, kodus on ka korralik heli, kuid auto heli on midagi uut minujaoks :P
Hea kui saaks võimalikult odavalt. Juhtmeid ja muid pistikuid hinna sisse ei arvesta, need tulevad iseensest uued ja korralikud.

Kellel sellel teemal kogemusi võiks jagada neid :)

HTafka
huviline

Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.11.07 14:30 Tsiteeri

Kas esiustesse on võimalik midagi teha, ilma et polstrit eriliselt muudaks/lõhuks(v.a kõlari jaoks ava)?
Kui sinna alla ettepoole teha kas klaasile ette ei jää?

KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 09.10.08 14:38 Tsiteeri

Kas keegi pilti ei sooovi jagada kuidas ta 13cm komposi esi armatuuri sobitanud?

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mihkel
huviline

Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: seat leon

postitati 09.10.08 15:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN
Kas keegi pilti ei sooovi jagada kuidas ta 13cm komposi esi armatuuri sobitanud?

Mis seal muud ikka kui armatuur vaja maha võtta. Tahtsin kunagi sama asja ehitada aga jätsin selle tegemata. Ostsin originaalide asemele 10cm Herzid. Ise arvan et see kompunnimine pole seda tulemust väärt lihtsalt... Parema kvaliteedi tagaks see kui ustesse kõlarid ehitada ning jätad alles need 10cm sinna armatuuri.
Ahjaa. Kui arvad, et seal armatuuris ikka need mõtetud kõlarid, siis torgi need kõlarikatted nõelaga läbi. Tulemus paraneb :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 09.10.08 16:33 Tsiteeri

Nii ise mõtlesin, et taha panen 16.5cm komponendid ja ette 13 cm komponendid
Esimesed http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=30&id3=214
Tagumised
http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=30&id3=215

Muidugi võim ka taha mõlemale.Mõtlesin et panen mõlemad sama firma omad, aga kas annab palju tunda kui ette paneks ntt 10cm hertzid ja taha siis 16.5 Gas omad.
Muide kas need 10cm hertzid sobisid ilusti sinna armatuuri sisse?

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mihkel
huviline

Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: seat leon

postitati 10.10.08 15:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN

Muide kas need 10cm hertzid sobisid ilusti sinna armatuuri sisse?

Täpselt ei mäletagi enam. Võimalik et mõni kõrv oli vaja maha lõigata. Aga ikka oluliselt lihtsam kui armatuuri lammutada.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 44.6% - SQL: 55.4%]