| Lehekülgi: 1 2 |
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
|
postitati 15.05.07 17:59
|
|
|
K: B3 sumpa
Juhtus selline asi, et keskmine pütt sai hea suure kiviga pihta ja suhteliselt mäda oli ta ka ning auk sinna tekkiski.
Ja tahaks nüüd ära parandada, kuid oleks vaja natukene nõu.
Kui mul auto passis kati tähist pole, kas võin selle lihtsalt ära võtta vahelt ja kas see üldse midagi muudab?(lambdat pole)
Kas keskmise püti eemaldamisel hakkab liigselt "lörisema"?
Või oleks kõige mõtekam osta uus keskmine pütt ja lihtsalt see välja vahetada?
Ise olen sumbutite kohapealt suht võhik.
|
|
|
|
ZGR
huviline
Registreerunud 07.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4
|
|
postitati 15.05.07 18:40
|
|
|
osta sinna mingi reso  
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.05.07 19:20
|
|
|
Milleks seda reso kasutatakse?
|
|
|
|
ZGR
huviline
Registreerunud 07.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4
|
|
postitati 15.05.07 19:28
|
|
|
reso e. otseläbi pytt. kasutatakse näitex enne sportpytti sellex et heli polex nii hullu löristav! vist Teadjamehed võixid parandada. Oleneb ikka
sellest et mida sa muidu kindlalt tahad - licalt vahe täita?? loodan et kasutaja kps väga ei pahanda kui toon viite -www.lakiauto.ee/templates/reso.htm?ArtID=139&KatID=101 odavam tuleb ta
kindlasti kui osta see õige pytt aga kas probleeme ÜV tuleb või mitte arvatavasti olenb sellest kas autol ikka on katt või mitte?! keegi võix
parandada
|
|
|
|
tann83
huviline
Registreerunud 16.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: coupe 90a
|
|
postitati 15.05.07 19:33
|
|
|
Mul endal vaja sama teema lihtsalt keskmist pütti pole all juba ostmisest saadik ja keegi võiks tõesti rääkida sellest resost ja kas ülevaatustelt
selle resoga läbi saab???
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.05.07 19:34
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ZGR
reso e. otseläbi pytt. kasutatakse näitex enne sportpytti sellex et heli polex nii hullu löristav! vist Teadjamehed võixid parandada. Oleneb ikka
sellest et mida sa muidu kindlalt tahad - licalt vahe täita?? |
Siin targemad rääkisid, et kati eemaldamine teeb asja paremaks... mõtsin selle sealt ära võtta ja panna otse toru.
Kuid siin läks see pütt katki ja tahtsingi teada, kas pean uue püti ostma või võib otsetoru kohe tagumisse pütti vedada.
Aga kui ma näiteks teeksin nii: kat ja keskmine pütt vahelt välja. ja jääks kollektor-> reso-> viimane pütt kas see annab midagi juurde või
ei?
Ülevaatuselt siis läbi vist ei saa?
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
postitati 15.05.07 21:44
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: -ivar-
Aga kui ma näiteks teeksin nii: kat ja keskmine pütt vahelt välja. ja jääks kollektor-> reso-> viimane pütt kas see annab midagi juurde või
ei?
Ülevaatuselt siis läbi vist ei saa? |
Minek läheb ehk natuke vabamaks/paremaks.
Kui heitgaasid normis, siis läheb ülevaatuselt läbi.
|
|
|
|
madgangster
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6
|
|
postitati 16.05.07 04:05
|
|
|
mul sama kerega auto ja sama jama...keskmine pytt oli läbi...mul juba eelmine omanik oli selle alt ära kruttinud...ylevaatlusel ei öeldud selle kohta
midagi...
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.05.07 04:27
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: madgangster
mul sama kerega auto ja sama jama...keskmine pytt oli läbi...mul juba eelmine omanik oli selle alt ära kruttinud...ylevaatlusel ei öeldud selle kohta
midagi... |
aga sul kat ka?
|
|
|
|
madgangster
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.05.07 19:25
|
|
|
midagi... |
aga sul kat ka? |
mul on kyll kat...aga see on seest tyhi ...korra võtsin kyljest ära ja see paistis läbi....
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.05.07 20:57
|
|
|
midagi... |
aga sul kat ka? |
mul on kyll kat...aga see on seest tyhi ...korra võtsin kyljest ära ja see paistis läbi.... |
Põhimõtselt võib see ju reso ülesannet täita!?
Igaljuhul proovisin keskmise püti eemaldada ja tulemus oli jube! Löriseb nii mis kole.... peab uue püti vahele otsima.
|
|
|
|
madgangster
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.05.07 21:10
|
|
|
ma tahtsin omale ka osta vahepeal seda pytta...see peaks maksma natuke alla tonni...nii mulle öeldi poest...aga see peaks olema orginaal...ma seni uut
pyta ei osta kui vinguma hakkatakse...aga hääl mul kyll nii valju ei ole...peaaegu et ei kuulegi...
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.05.07 21:37
|
|
|
ma tahtsin omale ka osta vahepeal seda pytta...see peaks maksma natuke alla tonni...nii mulle öeldi poest...aga see peaks olema orginaal...ma seni uut
pyta ei osta kui vinguma hakkatakse...aga hääl mul kyll nii valju ei ole...peaaegu et ei kuulegi... |
Viimane pütt on su autol originaal?
|
|
|
|
madgangster
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.05.07 04:10
|
|
|
pyta ei osta kui vinguma hakkatakse...aga hääl mul kyll nii valju ei ole...peaaegu et ei kuulegi... |
Viimane pütt on su autol originaal? |
kuju poolest on(milline ta välja näeb) aga sisu ei ole jälle...sees on
minu teada ainult sõelad...seda väitis eelmine omanik...
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.05.07 04:43
|
|
|
| Tsitaat: |
kuju poolest on(milline ta välja näeb) aga sisu ei ole jälle...sees on
minu teada ainult sõelad...seda väitis eelmine omanik... |
Kui ainult sõelad, siis peakski just lörisema...
Kellegil pakkuda pole b3 keskmist pütti?
|
|
|
|
madgangster
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.05.07 15:59
|
|
|
aga mul ta eriti kyll ei lörise...
aga sõelade kolin on kyll kui gaasi annad tugevalt...
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 17.05.07 17:05
|
|
|
Enne kui hakkate oma katte ja asju alt ära lõikama,mainiks lihtsalt seda.Kui on teh. passis KAT sees,siis peale kati eemaldamist ülevaatuselt läbi ei
saa.Mina ei ole veel ühtegi autot näinud mis suudaks ilma katita nii puhtalt põleda.Olgu,HC ja O2 on võimalik paika saada ja lambda suhtarv ehk
ka,kuid CO on ja jääb kõrgeks.
Vabalthingaval ja järgiaitamata mootoritel te seda kati alt ära lõikamist tegumikuga nüüd nii küll ei tunne et kõrvad kukla taha kokku veaks.Kui tuleb
migi tuntav vahe siis on pigem see katt juba osaliselt pees vms.
Pigem alustage sellest et saate oma segud ja süüted korralikult paika ja siis hakkame edasikäimisest rääkima.
Omast kogemusest võin öelda,et 10-st autost 8 vajavad raudselt näppimist.Vähemalt need kes minu juures on käinud.
|
|
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.05.07 20:32
|
|
|
Khm... esimeses postituses öeldud, et passis kati pole.
Lörin mis tekkis oli siiski kehvades klambrites, ja nüüd ilma keskmise pütita liigub vähe erksamalt küll
|
|
|
|
madgangster
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.05.07 21:48
|
|
|
noo minul näiteks on 88 aasta 80 1.8 karpaga...minul ei ole passis kirjas et peab olema katalisaator aga on...ylevaatlusel aeti kah mingit pläma selle
kohta...
mina ise kyll ei viitsi midagi seal ymber teha...mul on tähtis et ta liigub ja vähe kyttet võtaks(mida ta kahjuks ei tee)...ma ei tahakski et ta mul
läriseb või midagi...mida vaiksem seda parem...ja see yks kaks kw mind ei pane mind väljalaske systeemi ymber tegema...
|
|
|
|
janxs
huviline
Registreerunud 09.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 quattro 2,0. 101kw.
|
|
postitati 18.05.07 04:45
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
Enne kui hakkate oma katte ja asju alt ära lõikama,mainiks lihtsalt seda.Kui on teh. passis KAT sees,siis peale kati eemaldamist ülevaatuselt läbi ei
saa.Mina ei ole veel ühtegi autot näinud mis suudaks ilma katita nii puhtalt põleda.Olgu,HC ja O2 on võimalik paika saada ja lambda suhtarv ehk
ka,kuid CO on ja jääb kõrgeks.
Vabalthingaval ja järgiaitamata mootoritel te seda kati alt ära lõikamist tegumikuga nüüd nii küll ei tunne et kõrvad kukla taha kokku veaks.Kui tuleb
migi tuntav vahe siis on pigem see katt juba osaliselt pees vms.
Pigem alustage sellest et saate oma segud ja süüted korralikult paika ja siis hakkame edasikäimisest rääkima.
Omast kogemusest võin öelda,et 10-st autost 8 vajavad raudselt näppimist.Vähemalt need kes minu juures on käinud. | Päris õige jutt,ma
sain eile oma audile tehase reso ja summuti mis maksid kokku umbes 6500 eek ja uskuge mind,auto liigub ulga paremini ja tühikäik ei kõigu enam.
|
|
|
|
madgangster
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.05.07 15:19
|
|
|
mul selline asi et sumpa on veits katki...keevitus kohtatest laseb läbi...kas see võib ka mõjutada tyhipöördeid....
mul need näiteks kõiguvad...900-1100...
ma ei ole hetkel saand aega sellele süveneda...aga kas sealt võib see ka tunda anda...
|
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
|
postitati 21.05.07 15:24
|
|
|
mul selline asi et sumpa on veits katki...keevitus kohtatest laseb läbi...kas see võib ka mõjutada tyhipöördeid....
ma ei ole hetkel saand aega sellele süveneda...aga kas sealt võib see ka tunda anda... |
Ei tahaks hästi uskuda küll et see mõjutab pöördeid.Tühikäigumootor võib läbi olla.
|
|
|
|
|
|
madgangster
huviline
Registreerunud 17.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.05.07 18:49
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ülks
ma ei ole hetkel saand aega sellele süveneda...aga kas sealt võib see ka tunda anda... |
Ei tahaks hästi uskuda kyll et see mõjutab põõrdeid.tühikäigumootor võib läbi olla. |
ma kardan et mul ei ole sellist asja seal peal...mul karpaga auto....88a 1.8 55kw...
kellegi käest ma kuulsin et karpat tuleb reguleerida co ja veel mingite asjade järgi...aga seda ma vist ennem teha ei saa kui sumpa korras on..
|
|
|
|
Rainer09
huviline
Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe 2.3
|
|
postitati 21.05.07 22:15
|
|
|
tere.
mul ka ilge jama selle summutiga... kogu aeg ainult laguneb :/
tahaks ka teada, et mida teadjamad mehed soovitavad..
mul samuti on kat. aga passis seda märgitud ei ole. täna summuti paranduses öeldi, et seda ei saa ära ka võtta, kuna lambda võtab sealt sooja
vms...
plaan oleks endal kas siis juba enne kat'i v peale seda kogu krempel uus panna..
tahaks siis teada, mida soovitate teha ? kas jätta kat. alles v mitte ja mis nende püttidega teha - mida alles jätta ja mida mitte ?
ise suht roheline selle koha pealt 
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |