Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Kas hüdrauliline käsipidur tekitab TÜV'l probleeme? (Vastuseid: 14 | Vaatamisi: 3569)
ivar80
huviline

Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: A90 B3 2,3, Seat Altea XL 2,0TDI DSG

postitati 14.05.07 08:20 Tsiteeri
Kas hüdrauliline käsipidur tekitab TÜV'l probleeme?

Oleks siis plaanis vanal B3'l teha selline ümberehitus, kui aga TÜV onud sellepeale kurjalt vaatavad, siis ilmselt tuleb vana "head" trossisüsteemi timmima hakata jälle.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 14.05.07 08:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ivar80
Oleks siis plaanis vanal B3'l teha selline ümberehitus, kui aga TÜV onud sellepeale kurjalt vaatavad, siis ilmselt tuleb vana "head" trossisüsteemi timmima hakata jälle.

Igasugune pidurisüsteemi ümberehitus on ametlikult keelatud.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ivar80
huviline

Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.07 09:43 Tsiteeri

Seda kindlasti jah aga kui tegemist on korralikult toimiva süsteemiga siis kas reaalselt on kellelgi kogemust, et hakatakse turja, et kus trossid on kadunud :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 14.05.07 10:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Seda kindlasti jah aga kui tegemist on korralikult toimiva süsteemiga siis kas reaalselt on kellelgi kogemust, et hakatakse turja, et kus trossid on kadunud :P

Korralikult või mitte, kuid seadus ütleb:
Kood:
§ 4 Sõiduki kontrollimisel avastatud vead
(1) Sõiduki kontrollimisel avastatud ohtlikeks vigadeks (kontrollkaardil OV) loetakse järgmisi rikkeid või puudusi:
...
8) pidurisüsteemi on omavoliliselt muudetud;

Seega, kui avastatakse, et pidurisüsteemi ehitus ei vasta sellele, mis ta tehasest tulles oli, võidakse mitte läbi lasta, mis sest, et süsteem tundub toimivat.
See nõue on ilmselt seetõttu, et ei ole väga lihtne kontrollida, kas sedasi muudetud pidurisüsteem toimib igas asendis, iga ilmaga, igasugustes tingimustes. Tehases, neid süsteeme projekteerides, sellised katsetused tehakse, eraisikule käivad nad aga üle jõu. Seega on mindud lihtsama vastupanu teed ja sätestatud, et omavoliliselt ümber ehitatud pidurisüsteem on ohtlik viga.

Seega, kui ülevaataja ei märka, et see muudatus on tehtud, saab ülevaatuselt läbi, kui märkab, ei saa. Võimalusi on 50/50 :-)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ivar80
huviline

Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.07 10:48 Tsiteeri

Ma arvan, et siis teen ma nii, et jätan petekaks trossid alles aga käsipiduri hoova ühendan hüdraulilise süsteemiga ;)

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 14.05.07 10:51 Tsiteeri

A mis tavalisel käsipiduril häda on, et seda muutma peaks, eriti veel vanal b3'el? Mis krdi pärast üldse sellist ümberehitust tarvis peaks olema?:o

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kala
klubiliige

Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Subaru forester; Audi 100 C4 2.0

postitati 14.05.07 10:58 Tsiteeri

Ainuke hetk kui probleeme ei tule on kui võtad autole Eesti autospordiliidu tehnilise kaardi. Kõikidel muudel juhtudel on tegu seadusevastane ning mis tahes väljatulemise korral ootab Sind karistus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ivar80
huviline

Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.07 11:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
A mis tavalisel käsipiduril häda on, et seda muutma peaks, eriti veel vanal b3'el? Mis krdi pärast üldse sellist ümberehitust tarvis peaks olema?:o

Aga miks mitte? Kui ma neid viimati putitasin ja ma õigesti mäletan, siis oli seal kulunud hoovastik mida muud moodi remontida eriti ei saa, kui uute suportite paigaldusega (ketaspidurid). Samuti tuleks panna uued trossid ja krt teab veel mis. Paar uut sigulli või sapaka siduri/piduri silindrit saaks ju kommiraha eest + natuke aretamist ja mõned jupid torusid. Samuti ei pea sa muretsema sellepärast, et süsteem kinni roostetab või külmub.

kala
klubiliige

Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.07 11:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand

Aga miks mitte? Kui ma neid viimati putitasin ja ma õigesti mäletan, siis oli seal kulunud hoovastik mida muud moodi remontida eriti ei saa, kui uute suportite paigaldusega (ketaspidurid). Samuti tuleks panna uued trossid ja krt teab veel mis. Paar uut sigulli või sapaka siduri/piduri silindrit saaks ju kommiraha eest + natuke aretamist ja mõned jupid torusid. Samuti ei pea sa muretsema sellepärast, et süsteem kinni roostetab või külmub.

Kui sa arvad, et toimiva hüdraulilise käsipiduri süsteemi ehitamine on odavam, kindlam, lihtsam jne. kui originaal pidurisüsteemi täielikul kapitaal remondil siis sa eksid ikka väga kõvasti.
Ma arvan, et teatud põhjusel siiski inimesed parandavad vana või asendavad selle lihtsalt uute osadega mitte ei areta täiesti uut süsteemi sinna asemele.
Ja hüdrsulilisel pidurisüsteemil on ka omad miinused ning tavaliikluses selle kasutamine võib lõppeda päris traagiliselt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ivar80
huviline

Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.07 11:21 Tsiteeri

Millistest miinustest jutt käib?

kala
klubiliige

Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.07 11:27 Tsiteeri

Esimene väiksem miinus on fikseerimine. Ei ole mina näinud veel süsteemi mis oleks ühe käega opereeritavalt normaalselt fikseeritud.
Teine ja märksa tõsisem on probleem kui sinu suvaline siksi või sapaka või mille iganes pumpa sa kasutada tahad järgi annab või mõni vahekraanideset otsustab oma töö mingil põhjusel lõpetada... tulemuseks on täielik pidurite kadumine.
Rallis on sellised tegelased nagu vennad Ojaperved kelle Nissan on minu teada küll päris mitmel korral just viimasena toodud põhjusel rajalt meeletul kiirusel lahkunud. Sellist pidurite kadumist tavaliikluses ei taha küll kellelegi soovida.

ivar80
huviline

Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.07 12:06 Tsiteeri

Tundub et mõttekaaslasi ma siit ei leia, mis siis ikka...
Võib-olla sigulli jupid ei oleks jah just kõige parem valik aga midagi odavamat leiaks kindlasti ka lääne toodangust. See loogika, et kui ehitad midagi ringi siis on kohe halvasti pole vast kõige õigem loogika. Erinevalt vendadest Ojapervedest siis vaevalt mul naine hakkab samamoodi käsipiduriga kurve võtma. Kuna autol on automaatkast, siis seda ümberehitatud käsipidurit oleks vaja kasutada kahel juhul: 1.ülevaatusel, 2.esimese ratta vahetamisel. Kui kõik liited ja ühendused on korralikult tehtud ning tehnilise poole pealt ka silindrite töörõhud sobivad siis ma küll ei leia, et see süsteem oleks kuidagi ohtlikum kui tavapärane pidurisüsteem. Samamoodi võib sul seal ilma ümber ehitamata midagi puruks minna ja pidurid hoobilt kaduda aga ometi ei tehta ju pidurisüsteeme sellepärast täiesti mehaanilisi. Põhjus miks tehase poolt on käsipidur mehaaniline on ilmselt selles, et juhul kui piduriõli süsteemist lahkub või on sinna sattunud õhk siis töötab see pidur edasi. Tõenäosus, et mul sel momendil on vaja esimest ratast vahetada on ju olematu, alternatiivina saaks ju sel puhul kasutada ka tõkiskingasid.
Ma saan aru, et seadusega selline ümber tegemine on keelatud aga praktilises mõttes on sellisele süsteemile vastuseis minuarust põhjendamatu.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 14.05.07 12:28 Tsiteeri

Praktilises mõttes on nõnda, et neid spetsialiste, kes tõesti oskavad kõiki võimalikke hädasid ja probleeme, mis võivad niivõrd vastutusrikka süsteemi ümberehitamise tagajärjel tekkida, ennustada ja ennetada, on vähe. Tavaline pühapäevamehhaanik kindlasti ei ole see inimene, kes oskab ja suudab "teaduslikult" põhjendada, et tema ümberehitatud süsteem on parem või vähemalt samahea kui originaal.
Isegi see, et autol on automaatne käigukast, mille korral tõesti on käsipidurit vaja harva, ei vähenda riski.

Võib-olla just sinul tuleb see süsteem hästi välja ja hakkab toimima nagu peab, aga võib-olla mitte. Samuti, võib-olla sina tead, mismoodi seda ümberehitust tegema peab, kuid ilmas on musttuhat põmmpead, kes ei tea, kuid kibelevad ümber ja teisiti tegema.
Seega ei tohiks siinkohal seaduse, selle järgijate ega ka kontrollijate üle nördinud olla, kui nad teatavad lakooniliselt, et "pidurisüsteemis omavoliliselt ümberehitusi teha ei tohi".

Ei tohi ja kõik. Samamoodi nagu punase tulega ei tohi ristmiku ületada ka siis kui on kilomeetri peale nähtavus ja mitte üht liiklejat ei ole - lihtsalt ei tohi ja kõik.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ivar80
huviline

Registreerunud 22.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.07 12:41 Tsiteeri

Ah, las see teema siis jääda. Aga suhteline on ka see ümberehituse mõiste. Kui asendad tavalised pidurikettad näiteks soonitud ja auguliste sportpiduriketastega siis võib seda ju võtta kui ümberehitust - tehase poolt pole sellised kettad ette nähtud. Ja mida teevad need kodanikud kes oma autol on piduri suportid asendanud näiteks porsche omadega? Kas igakord ülevaatusele minnes kruvitakse originaalid tagasi?

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 14.05.07 18:37 Tsiteeri

Käsipidur täidab tavaliikluses vähe teist ülesannet kui hüdrauliline ja mis puudutab supportide ja ketaste vahetamist "mehisemate" vastu, siis ülevaatusel kontrollitakse pidurdusjõudu ja effektiivsust, mitte supportide suurust ja ketaste augulisust :) Kui aga auto on kohustatud kohal seisma käsipiduri abil, siis hüdraulilisele asjale ei saa küll tavasõiduki puhul loota :)

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 25.5% - SQL: 74.5%]