Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Velje polt keeras üle (Vastuseid: 14 | Vaatamisi: 3169)
Mart_R
huviline

Registreerunud 14.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: B4 85kW '94+C4 80kW '05

postitati 25.04.07 07:33 Tsiteeri
Velje polt keeras üle

Selline probleem, et auto ratta ühe veljepoldi sisekeere (see, mis on rummu sees) keeras üle. Poldi keere ise on OK. Ma tean, et keeret saab parandada n.n Heli-Coiliga, aga nende müüal ei ole M14 Heli-Coili paigaldustööriista ja ega ta seda ka välja ei laenaks. On olnud siinsetel asunikel sarnast probleemi ning kuidas on asi lahendatud?
Teab ehk mõnda töökoda, kus sellist teenust osutatakse. Ma olen senini audiga peamiselt westlandis käinud ning seal tehti sellise jutu peale pikk nina.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 1,8TQ & A6 2,8 & BMW 525

postitati 25.04.07 08:34 Tsiteeri

Kõige mõistlikum oleks uus rumm panna. Lammutustes on neid ka ikka saadaval.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 25.04.07 09:18 Tsiteeri

Ei tohi rattapolte pingutades ebamõistlikult rämedat jõudu kasutada, eriti veel mingeid vanu vene suruõhutööriistu.:D Täiesti mõistetamatu kuidas sellises kohas saab keere maha tulla, rummude tugevusvaru enamasti ikka tohutu?!
Soovitaks samuti rummu vahetada, ei tohiks oluliselt kallimaks minna kui mingid keermetaastamisvahendid, samas on korralik ja kindel asi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jürgen
klubiliige

Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.07 08:26 Tsiteeri

lisaks, et kui saad ka keermestamispulga, siis juhul kui pole plaanis rummus oleva augu läbimõõtu suurendada (mida ilmselt plaanis pole :)), ei jää see uuesti üle tehtud vint eriti pikalt kestma... arvestades, et juba korra on õnnestunud see üle keerata (tahaks huvi pärast teada, et mis riistapuu sinna otsa keerati :D)

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.07 08:36 Tsiteeri

Vbolla originaal rattavõtmega:)

Taunts!!!
huviline

Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Allroad 3.0tdi, Jeep Grand Cherokee 2.7 120kW, Audi 100 2.8 128Kw Quattro

postitati 26.04.07 08:40 Tsiteeri

Kusjuures mul juhtus eile sama asi, et keere tuli rummu seest välja ja kusjuures ma ei kasutanud mingit jõudu siis, ajasin lihtsalt veljevõtmele hoo sisse käega ja polt pole pidama jäänud kuhugile, vaatasin siis et mis jama on ja nagu näha oli keere lännu:(
Eks nüüd siis uut rummu ostma:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 26.04.07 10:03 Tsiteeri

Endal olid salapoldi nii kinni, et tuli ära lõhkuda.
Kuradi värdjad kuidas nii teepeal peaks ratast vahetama?

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 26.04.07 11:00 Tsiteeri

Suruõhuga võiks rattapolte ainult lahti keerata, kinni olen mina alati käsitsi rattaristiga keeranud, isegi kui suruõhuvõti kõrval seisab. Vargapoldi kallale ei tasuks ka lahti keerates suruõhuga minna.
Tsitaat:
Algselt postitas: Taunts!!!
Kusjuures mul juhtus eile sama asi, et keere tuli rummu seest välja ja kusjuures ma ei kasutanud mingit jõudu siis, ajasin lihtsalt veljevõtmele hoo sisse käega ja polt pole pidama jäänud kuhugile, vaatasin siis et mis jama on ja nagu näha oli keere lännu:(

Utoopiline.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 26.04.07 11:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Ei tohi rattapolte pingutades ebamõistlikult rämedat jõudu kasutada, eriti veel mingeid vanu vene suruõhutööriistu.:D Täiesti mõistetamatu kuidas sellises kohas saab keere maha tulla, rummude tugevusvaru enamasti ikka tohutu?!
Soovitaks samuti rummu vahetada, ei tohiks oluliselt kallimaks minna kui mingid keermetaastamisvahendid, samas on korralik ja kindel asi.

Njah, minul on õnnestunud tagumise rattarummu keere kaks korda üle keerata. Kahtlustan küll eelnevat suruõhuga liiga tugevat kinnikeeramist, sest vaevalt mul oleks olnud jõudu see tavalise võtmeristiga üle keerata. Igatahes läks esimene rumm vahetusse ja uuel oli sama jama juba poole aasta pärast. Seda enam ei vahetanud ja töökoda viga ei tunnista.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
janeki
huviline

Registreerunud 26.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.07 11:17 Tsiteeri

Olen peenmehaanika tsehhis heli-coile kasutanud. Aga... nendega asendasime keeret pehmetes materjalides - alumiinium, plastik. Iseenesest on see vahend üks terastraadist vedru, keerd keeru kõrval ja otsast on pööratud väike konks. Paigaldamise seade on keermega sinna sisse mahtuv pulk, millel on otsas hammas sellest konksukesest haakumiseks ja pärivinti sisse keeramiseks. Selle pead saama pärast tagurpidi välja keerata. Enne seda tehakse auk õigesse mõõtu ja keeratakse sisse vastav heli-coili keere, mis on traadi võrra jämedam, aga sama sammuga. Tulemus on umbes siis selline, et rauas on näiteks m16 1.25 auk ja sinna keeratud heli-coil, millesse sobib täpselt m14 1.25 polt. Kui tugev see lahendus nüüd täpselt saab... või on ta lihtsalt augutäide... eriti mitmekordsel keeramisel...

http://www.tpub.com/content/aviation/14018/img/14018_73_1.jpg - (paremal on polt ja auk, kahe vindi vahel paikneks siis heli-coil)
http://i18.ebayimg.com/02/i/02/dc/02/37_2.JPG - (paigaldaja)
http://fordfuelinjection.com/public/alternator/helicoil02.jpg
http://www.ohmorinet.com/images/j/heli3a.jpg

Kui midagi muud teha pole, kasutad vanade eestlaste varianti. Puurid augu jämedamaks, aga et ta tsenter samasse kohta jääks. Selleks kasutad sammhaaval näiteks puure 16, 18 ja 20 mm. Seest ja väljast lased jämme puuriga augu servad vähe faasi. Sisse lõikad mingi keerme ja treid auku sama keermega vajaliku pikkusega punni - kui on võimalus keevitada, lased mõlemalt poolt faasi täis. Kui aga pole, needid punni serva faasi sisse kinni. Selleks jätad treimisel randid. Võibolla on tänapäeval igasugu keemiat ka veel panna keerme vahele liimiks. Siis käiad asja velje poolt siledaks. Kui punni treisid, lasid kindlasti tsentripuuriga augu ka ette või läbi, igatahes kui veel pole, siis nüüd sinna oma auk ja keere sisse.

gansta
huviline

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.3.

postitati 26.04.07 11:43 Tsiteeri

vint on puu otsas ja laulab .. tegemist keermega ikka

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 26.04.07 11:48 Tsiteeri

Ja sina õpi eestikeelt tundma.

12.301@181km/h
janeki
huviline

Registreerunud 26.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.07 14:37 Tsiteeri

Vanad eestlased eriti ei targutanud, neil olid sahtlis vindilõikajad ja poldil oli vint maas ja mutril ja. Palli viskasid nad ka vindiga. Keermega palli polnud veel leiutatud. Ise olid nad ka vahest vähe vintis, aga siis tuli mõni töö hoopis paremini välja.

vin't 1. <20: vin'di, .vin'ti; seisundivorm .vin'tis> argi: keere; laeva-, sõukruvi mer; vintpüss; joove. # Keera polt viimase vindini välja. Pinge on viim(a)se vindini üles kruvitud ülek. Kannatus on viim(a)se vindi peal ülek (katkemas, lõpukorral). Jäi vinti (purju), jõi v võttis end vinti, on vintis (purjus). Vintis peaga v vintis+päi v vintis päi. Vint+soon (nt püssil)

vin't 2. <20: vin'di, .vin'ti> zool (lind). # Mets+, rohe+, suurnokk-+, põhja+vint

vin't 3. <20: vin'di, .vin'ti> (kaardimäng)

vin't+sööt ‹-söödu› (pallimängus)

vin'diline <12: -lise> keermeline. # Vindiline kruvi

http://www.keelevara.ee/login/?d=qs2006&q=vint

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 26.04.07 15:43 Tsiteeri

Kuldsed sõnad :D

Dust Rocket
huviline

Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: avataris on mälestus!!!!

postitati 26.04.07 15:51 Tsiteeri

noh on ju veel vene-, saksa-, jaapani-, inglise vint. Kuid sellel puhul tegemist lühendiga vintpüssist :cool: :cool:

Ps ja see ei ole kärbik:D

Satan will claim my soul.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 25.6% - SQL: 74.4%]