Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Küsimusi kõlarite (komponentide) vallas (LUKKU) (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 3448)
badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

Auto: S6 C5 Avant 4,2 V8 250 kW

postitati 11.04.07 12:40 Tsiteeri
Küsimusi kõlarite (komponentide) vallas (LUKKU)

Tervist!!!

Lugesin paljusid alafoorumeid kõlarite alal ja nii palju sain selgex, et õige on paigaldada korralikud kompod ette, kui ette ja taha normaalsed, sest orkester mängib ikka ja alati meis eespool. Tekkisid aga mõningad küsimused kuna paljud soovitavad DLS'e või siis Rockford Fosgate'e, siit aga küsimus, et nende max ntx 160- 200W (ntx RF, RF, DLS, DLS) aga ntx nendel alpine kompodel on max 330W. Hind on 3,5k aga DLS'i kompode hind kuni 10k ja ega Rockford Fosgate'gi alla jää hinnaga.
Kas nende firmade kompod mängivad siis valjemini kui ntx alpine 330W kompod või mängivad nad madalamale ja puhtamalt vms.
Olen vaadanud ka neid alpine komposid LINK
Neid vist ei saa eelpool mainitud tootjatega võrreldagi või mis???
Plaanis kohe-kohe lähiajal arvatavasti a6/s6 kerega soetada (võimalik ka veel et A4 aga erilist vahet sel seoses audioga pole) ja oleks kohe plaan, et installida parem audiosüsteem. Esialgu oli küll plaanis esi-tagu ustesse kompod aga nüüdseks olen selgeks saanud, et mina olen roolis ja orkester peab minu ees mängima. Kuna nüüdseks on jäänud selline plaan, siis jääb tagumiste kompode tõttu raha üle ja saaks soetada subfoowri ning heliisolatsioon on nigunii plaanis, mingil määral väjemalt. Asi algab alati ikka sellega mida inimene isiklikut tahab, mina tahax et oleks puhas heli ja seda ka valjult kuulates. Võimendi(d) tulevad ka raudselt ja midagi on kapis juba olemas ka koos makiga (JVC KD-SHX701). Tean ka seda et tulemus sõltub korralikust installist, mida ma üritan ka teha, ei tea küll kuidas välja kukub aga eks vigadest õpitakse.

1 küsimus veel- äkki teab keegi häid linke audio paigaldamisest (soovitav ikka a4 ja a6)

Sai kindlasti väga segane jutt, aga oodatud on siis igasugused soovitused kompode suhtes. Fakt on see, et päris kirve hinnaga asju osta ei tahaks. Tahaks ainult teada mis on surim vahe neil kompodel ja mida soovitaksite teie.

Ette tänades!!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.07 12:57 Tsiteeri

Reegel nr 1 - ära kunagi vaata kõlari maksimaalvõimsusnäitajaid. Kui soovid võimsusi võrrelda, siis pigem nominaalvõimsust ehk RMS-i. Nüüd on pilt hoopis teine, ehk pikaajaliselt kannatab see 330Wmax Alpine ainult 110W, ehk samapalju kui võrdväärsed (või paremad) DLS-id, RF või muud.
Mina pole veel sellist üldist näitajat kohanud, mille järgi saaks kõlareid heaks ning halvaks liigitatada. Enamasti kehtib ka kõlarite puhul väljend, et saad seda, mille eest maksad. Loomulikult on paljudel kallima otsa kõlaritel firmamärk see mis maksab mingi osa kõlarite hinnast, aga see selleks. Üldiselt tulebki kõlarite valimisel lähtuda rahakoti paksusest ja tuttavate-sõprade või spetsialistide soovitustest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
karlpoiss
huviline

Registreerunud 28.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: a3 1,8

postitati 11.04.07 13:31 Tsiteeri

Eeelkõnelejaga igati nõus.Lisaksin veel oma mõtte n.ö. "orkester eest".Sümfoonia orkester annab kontserdi üldjuhul hea akustikaga saalis,kui vabas õhus,siis toetab helisüsteem musitseerimist eest ja vähemalt külgedelt.Kõiksugu tilulilu ja rock üritustel tuleb heli lavalt ja vähemalt külgedelt sageli ka taga mõni torn toetamas.Autos kus akustikast pole halli haisugi,tahad Sina heli ainult eest ja supikast? Kas auto stereode tootjad on tõesti niiii lollid,et neli väljundit enamusele taha istutasid ja lisaks veel suppari?

Kõik pole kuld mis hiilgab.Kõik pole sitt mis haiseb.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.07 13:55 Tsiteeri

ma ei hakka vastu vaidlema, igalühel oma arvamus
olen ise ka sõitnud autos kus olemas ainult esimesed kõlarid ja istunud tagareas ning kui väänata volli valjemaks, et tagumised ka kuuleks normaalselt, siis jutuajamine peab ootama peatust :P

kindlasti on sel mõte, et 4 liiniväljundit jne aga kogemus on see et tagareas istutakse minu autos väga harva

mulle endale meeldiks selline süsteem, et ette korralikud kompod ja taha ustess siis ntx miidfoowerid, kõik läbi võimendi ikka ja heliisolatsiooniga. või oleks siis hoopis targem juba panna ette paremad kompod ja taha veidi nõrgemad ja jätax pagassi puutumatta...

kui paigaldada uued ja võimsamad kompod originaalide asemele normaalse installiga, siis helipilt muutub 100% paremaks kui originaal, alati on oht ka s¤tem tulemus saavutada

aga jah oodatud on igasugused soovitused ja nõuanded

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
karlpoiss
huviline

Registreerunud 28.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.07 14:19 Tsiteeri

Tahtsin vaid seda öelda,et taga ustesse installitud kompod muudavad(minu arvates)heli muhedalt ruumilisemaks,kumab peale tümmi ka kõrgemat heliriba ja ahtris olev matsumasin on boonus muzoonipildile.

MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.07 14:56 Tsiteeri

Kellele ema kellele tütar.

Mina viskasin tagaustest/aknalaualt kõlarid ära ja ehitasin sellevõrra esimesed kõlarid paremaks. Lisaks veel subwoofer pagasnikusse ja kõik!

Natuke mõtisklemist annab ilmselt fakt, et kogu (vähemalt 95%, ei räägi friigiplaatidest ning DVD filmidest) muusika mida me nii raadiost kui ka plaatidelt kuulame on ju lindistatud STEREONA ehk 2 kanaliga. See, et makitootjad on lisanud ka tagumised kanalid on puhtalt ...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
karlpoiss
huviline

Registreerunud 28.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.04.07 15:11 Tsiteeri

Mulle meeldivad rohkem ikka tüttred,kui nende iga lubab neil mulle meeldida.:D.Ent see selleks ja võib olla pole ma juhtunud massinasse kus ainult eest tulev stereo mind rahulolevalt mõmisema paneks.Ja friike on tõesti vehe.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 12.04.07 07:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: karlpoissKas auto stereode tootjad on tõesti niiii lollid,et neli väljundit enamusele taha istutasid ja lisaks veel suppari?

Ei ole lollid. Kavalad ja vastutulelikud on. ;) 4 väljundit müüb. Massidele. Kas Sina ostaksid plaadika, millel oleks ainult 2 väljundit?

siiim
klubiliige

Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: TT

postitati 12.04.07 09:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: karlpoiss
Mulle meeldivad rohkem ikka tüttred,kui nende iga lubab neil mulle meeldida.:D.Ent see selleks ja võib olla pole ma juhtunud massinasse kus ainult eest tulev stereo mind rahulolevalt mõmisema paneks.Ja friike on tõesti vehe.

Suvel meil eestis erinevaid autoteemalisi üritusi ju küll, kus heal tasemel helitehnikaga autod omavahel võistlevad. Astu aga mõnele autole ligi ja küsi omanikult seda kuulata, ega nad kadedad ole :)
Kindlasti tasub veel kaasa võtta mõni enda kogumikust parema kvaliteediga plaat, mida meeldib kuulata. Siis tuleb paremini võrdlusmoment esile.

Ja muidugid vaata et sa valid auto, mis võistleb helikvaliteediga mitte multimeediaga. ;)

24 tundi päevas ... 24 õllepurki kastis ... Kokkusattumus ???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
karlpoiss
huviline

Registreerunud 28.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.07 09:41 Tsiteeri

Tänud.Sellise ürituse väisamine vaid mõtteks jäänud.On äkkesti keegi varustatud sellise infurmatsiuuniga,mis mind õigel ajal õigesse paika juhendab?:)

badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.07 10:04 Tsiteeri

peakski vist nii tegema et kellegi soundi kuulama... aga kui panna 2k-3k alpine kompod koos normaalse installiga ja müraisolatsiooniga, siis peax ju helipilt tunduvalt paranema võrreldes originaalidega, mis on a'la 10 a vanad ja sel ajal oli kõlarite kvaliteet võrreldes tänapäevastega ikka tunduvalt kehvem... mingit erilist asja ma taga ei aja hetkel veel, millega esineda vms, aga ei taha ka sellist helipilti mis häirivaks muutub, algul peale installi on igaüks kindlasti rahul, et ohh hea tümm (mürtsuvad kll jne) aga pikapeale ja pikke sõite tehes võib häirivaks muutuda... või siis kui kuulevad kellegi tasemel soundi...
tean selliseid palju kes installinud omale suppakad jne ilma müraisolatsioonita ja on ise nagu 7 taevas, kuigi pleki ja muude vidinate plärin on kosta kaugele, aga ise on nad tümm-tümmi üle ünnelikud...

mina olen selles selgusele jõudnud et müraisolatsioon on ainult positiivne, aga nüüd ei teagi päriskindlalt kuda teha ja mida installida- kas ette siis ainult head kompod ja taha normaalne suppakas või ette ja taha korralikud sama võrdväärsed kompod ja suppakas jätta ära... aga eks ma tuhni veel imelises internetis ja uuri teistelt (siin olijatelt) inffi

tänud

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.07 10:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: karlpoiss
Tänud.Sellise ürituse väisamine vaid mõtteks jäänud.On äkkesti keegi varustatud sellise infurmatsiuuniga,mis mind õigel ajal õigesse paika juhendab?:)

http://www.easca.ee/page.php?action=show_page&page_id=135

Juba 12. mail saad kuulama minna.

MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.07 10:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: badog
kas ette siis ainult head kompod ja taha normaalne suppakas või ette ja taha korralikud sama võrdväärsed kompod ja suppakas jätta ära... aga eks ma tuhni veel imelises internetis ja uuri teistelt (siin olijatelt) inffi
tänud

Selles küsimuses on minu arvates ainuõige esimene variant. Unusta ära kuulaja seljataga olevad kõlarid, mis mängivad kõrgemalt kui subwoofer.

Taha ustesse ja aknalauale pannakse kõlareid ainult sellepärast, et ka tagaistujad muusikat kuuleksid, aga seda ainult eesistujate arvelt !

Mõtle, mida sul vaja on, kas kõik autosistujad saaksid võrdväärse (kehvemapoolse) muusikaelamuse või saavad juht ja kaasreisija tunduvalt parema helipildi osaliseks.

Nagu ka black ütles, siis tark tegu oleks tõesti ametlikule võistusele kohale minna, hea õnne korral saad ehk korralikku soundi kuulata.

badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.04.07 09:11 Tsiteeri

tnx... nii ma arvatavasti teengi nagu mu esialgne plaan, et ette suht korralikud kompod ja taha siis suppaka... ega ma tihti rahvast ei vea ja ega pole ka eriti minu asi kui hästi nad muusikat savad nautida, ainuke asi mida jälgin kaasreisijate puhul et nad mu tagurida ära ei s#t#a... ja eks ta õige ole et kui on taga kõlarid siis muusikat saavad nad minu kui autoomaniku arvelt ja siis minu helipilt selle võrra kannatab...

1 küsimus aga siis kohe müraisolatsiooni kohapealt, et kui ma taha ustesse kõlaried ei installi, ega siis pole vist mõtet nendesse ustesse mingit pigimatte ka toppida või kuda... nende mattidega mis oli taha ustesse mõeldud paneks siis hoopis pagasnikusse (koopad ja põhi jne)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.04.07 12:06 Tsiteeri

Tsitaat:
1 küsimus aga siis kohe müraisolatsiooni kohapealt, et kui ma taha ustesse kõlaried ei installi, ega siis pole vist mõtet nendesse ustesse mingit pigimatte ka toppida või kuda... nende mattidega mis oli taha ustesse mõeldud paneks siis hoopis pagasnikusse (koopad ja põhi jne)

On ikka mõtet. Päris kõvasti vähendab rehvimüra.

badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 19.04.07 12:22 Tsiteeri

mida arvate nendest kompodest LINK ja nendest LINK
et mis neil vahet on... kumba soovitate... kas need 2100.- on võrreldes teistega lahjemad või mida... auto kuhu nad installiks oleks A4 B5

MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 19.04.07 12:33 Tsiteeri

Tsitaat:
et mis neil vahet on... kumba soovitate... kas need 2100.- on võrreldes teistega lahjemad või mida...

isiklikult pole kumbagi kasutanud, usun, et originaalide asendamiseks on mõlemad piisavalt head.

Andmetest loen välja, et kallimad on parema tundlikkusega.

94 dB vs 90 dB..

Ehk kallimad kõlarid teevad sama võimsuse juures kõvemat häält.

siiim
klubiliige

Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: TT

postitati 20.04.07 04:41 Tsiteeri

Nendest kahest võtaks mina MS5A, kuna sellel on juba omajagu paremad tweeterid (UP1C). Igatahes mul endal on süsteemis kasutusel UP1C tweeterid ja väga head tunduvad, ei oskagi hetkel paremat sinna tahta.
Eelmise põlvkonna MS seeria midbasse kiideti kah, aga uuemate kohta pole eriti palju veel midagi kuulnud, kuna need on alles suht vähe turul olnud.
Samas R seeriast rääkida, siis on mul endal kasutuses R4 10cm elemendid, mis mängivad midrange sagedusi ja peaks mainima, et hinna/kvaliteedi suhe on kohe kindlasti paigas (siis maksid R4 10cm elemendid 800 eek/paar), seega eeldatavasti peaks R5 midbassid kah suht heal tasemel olema.

Ühesõnaga pikk jutt ja järedus oleks selline, et mõlemil variandil on midbassid suht head, filtrid on MS seerial natuke paremad ja tweeterid on siis MS seerial väga head, seega kui nende 2 vahel valida, siis mina soovitaks osta MS5 kompod. :)

24 tundi päevas ... 24 õllepurki kastis ... Kokkusattumus ???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 04:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MaQQu
Taha ustesse ja aknalauale pannakse kõlareid ainult sellepärast, et ka tagaistujad muusikat kuuleksid, aga seda ainult eesistujate arvelt !

Mõtle, mida sul vaja on, kas kõik autosistujad saaksid võrdväärse (kehvemapoolse) muusikaelamuse või saavad juht ja kaasreisija tunduvalt parema helipildi osaliseks.

Tegelt on probleem selles, et vähemalt 95% masinatest kus on bassikõlar mängib too oma ala mitu mitu db valjemini kui seda teevad ees olevad kõlarid, ehk siis tekibki see jama, et tagaistujad kuulevad rohkem bassi kui esikõlareid (minu B4jas kui seal Kickeri 15" bassikas oli mõõdeti välja see, et bassikõlar mängib esikõlaritest 30db valjemini:o kes teab kui palju see on saab aru :P). Kui nüüd sättida subwoofri level samale tasemele esimestega (tegelt isegi võib natuke üle nende olla... neid inimesi on vääääga vähe kellel see täpselt samal tasemel on) ning ei ole mitte mingi probleem kuulda heli ka tagaistmel.
Üks hea näide on tuttava A4i avandi näol kes paigaldas omale läbi olemasoleva neljakanali võimu subwoofri. Tekkis kohe probleem, et tagaistujad ei kuule nagu midagi (taga ustes kõlareid ei olnud), ostis siis miskid tweetrid ja pani need läbi sellesama võimu teise kanali tagaistujate jaoks... no ikka jama. Lõpuks tõi auto minu juurde, et kle tee midagi. Minu lahendus oli lihtne, viskame need tweetrid sealt tagant minema ja võimendame needsamad originaal esikõlarid ära. Väike kablivedu ja heli muutus vägagi ja seda juba nendesamade esikõlaritega.
Ehk siis korralikult paigaldatud esikõlarid ning woofer ja õieti häälestatult ei ole mitte mingi probleem kuulda heli ka tagaistmel.

Kogu see jutt muidugi ei tähenda, et peaks hakkama nüüd ilgelt rõhku panema sellele, et ikka tagaistujad peavad ka kuulma jne. Enda autos nt on arvesse võetud ainult üks kuulaja... juht :D Nimelt kui kasutata juba viidetega heliseadmeid siis õieti paika saab nood ainult ühe istuja jaoks autos. Salvestatud on kaks seadet, juhile ning kõrvalistujale, ehk kui peaksin mingil põhjusel kõrval olema valin teise variandi ning laulja on ikka ja alati armatuuri keskel ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 13:22 Tsiteeri

suured tänud!

tellisin omale noortehnik-ust need R5A ära pluss veel kondeka kuna tuleb 2 võiemndit, kaablid ja pigimatid ja vildi, et teha väike müraisolatsioon... püüan teha kõlarite installi nii hästi kui suudan, et siis helipilt rahuldaks mu meelt... väike kogemus juba on A4 uste sisse kõlarite installiga...
ja lõpptulemus olekski siis selline et ette 2way kompod ja pagassi panen alpine supaka LINK
supaka osas veel päris kindlal meelel pole... väike mõte on ehk ise kast ehitada ja seda siis nii, et taguistmetes on suusakoti luuk millest hakkab läbi vahtima element või siis teha kast ja tuua inverteri toru(d) tagu aknalaua originaal kõlarite katete alla... peab veel pead murdma mis mulle kõige enam sobiks...

järgmine nädal läheb installiks, kui kaup käes.. esmaslt kõik originaal kõllid ja CD boxi ja võimendi ja maki (DELTA) välja kakkuma ja müüki ehk panema... enne peaks aga hindasi uurima, sest ei oska hinda küsida...

aga suured tänud igasuguse info eest!!!

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 13:30 Tsiteeri

Kõik on suht OK aga kondeka ost oli nüüd küll mõtetu raha raiskamine. Kondekas on selline asi mida saab süsteemi lisada igal ajal... enne tuleks kogu süsteem autosse korralikult ära panna ning siis testida, kas on kondel miskit mõtet või mitte... sest võin öelda, et 1F on ikka nii väike lisajõud, et jah...

badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 13:40 Tsiteeri

kondekas peaks ju akut väheke säästma või ma eksin... mingi mõte tal ikka on...

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 13:47 Tsiteeri

Tsitaat:
kondekas peaks ju akut väheke säästma või ma eksin... mingi mõte tal ikka on...

Jah, tema mõte on pingete silumine just selle kõige madalama bassimatsu korral (sel korral kasutatakse kõige rohkem võimsust) kuid ütleme nii, et see 1F ei muuda suurt mitte kui midagi.
Pigem on ta geneka eluiga pikendav... küsitav on see aeg kui palju siis pikendav.
Isiklikult olen kasutanud kaht digivõimu koguvõimsusega ca 1500W RMSi ning tulde vilkumine kui selline oli vägagi minimaalne ning kogu selle auto eluea jooksul oli korra vaja pingeregulaator ainult välja vahetada mida tuleb miski aja tagant nagunii teha ja pole just kallis jubin kah :D

badog
huviline

Registreerunud 18.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 13:54 Tsiteeri

pingeregulaator jah odav asi aga kas siis 2F on tunda ???

aga nu tellitud ta on ja polnud ka mingi ropp kallis... saab igaaeg müüki panna aga alguses panen ta süsteemi eksisteerima küll... eks siis paistab...

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.07 14:02 Tsiteeri

Tsitaat:
pingeregulaator jah odav asi aga kas siis 2F on tunda ???

Oleneb mida selle "tundmise" all mõelda. Kui nt tuled rämedalt ikka vilguvad siis kardan, et jääb ka see 2F väheks. Kui tulede vilkumine on selline minimaalne siis saaks ka 1F hakkama...
Ise nt oma tehtud installidesse ei ole ühtki kondekat pannud sest ei ole lihtsalt vaja olnud (ühel masinal jah tekkis miski mega tulede vilkumine kuid vend vahetas aku välja ja sellega asi lahenes).

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 51.1% - SQL: 48.9%]