Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: K:Rool ei keera tagasi... (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 2731)
Plinger
huviline

Registreerunud 07.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Škoda Superb

postitati 03.04.07 14:32 Tsiteeri
K:Rool ei keera tagasi...

Probleem selline: sõidu ajal kui rool on ükskõik kummale poole välja keeratud, ei keera ta lahti lastes ennast tagasi. Minu teada peaks ta ju ennast enamvähem sirgeks tagasi keerama. Päris välja keerates ja lahti lastes kuigipalju tagasi tuleb, aga mitte niipalju kui peaks. Veidi keerates jääb samasse asendisse, kus lahti lasta. Autoks A4 2.6. Ehk keegi oskab öelda, milles võib probleem olla...
Niipalju veel juurde, et just eile läksid alla taastatud õõtsad, mis olid üsna jäigad. Kas see võib äkki ka kuigipalju mõjutada?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 03.04.07 16:52 Tsiteeri

Just see mõjutabki kui suured liigendid läksid vahetusse :) Sõida need ikka sisse ära :D

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
smi
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 -95 92kw

postitati 03.04.07 17:35 Tsiteeri

Kohapeal keerad rooli välja ja ise kruvib ennast siis sirgeks või?

Päris müstiline värk ma ütleks selle peale. Üldiselt ma pole veel ühtegi autot näinud millel rool ennast ise keerab. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.07 17:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: smi

Päris müstiline värk ma ütleks selle peale. Üldiselt ma pole veel ühtegi autot näinud millel rool ennast ise keerab. :P

lähme loeme nüüd esimese posti 3. ja 4. sõna !

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Plinger
huviline

Registreerunud 07.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.07 17:49 Tsiteeri

Isegi arvasin, et selles asi on. Vaata kui hästi läks :P

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.07 19:36 Tsiteeri

Tsitaat:

Sina mees oled ilmselgelt kirjaoskamatu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
smi
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 -95 92kw

postitati 04.04.07 06:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps

Ilmselt jah. Aga aru saamatuks jääb siis kuidas ma selle posti siia teha suutsin kui ma kirjutada ei oska?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.04.07 07:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: kps

Ilmselt jah. Aga aru saamatuks jääb siis kuidas ma selle posti siia teha suutsin kui ma kirjutada ei oska?

Midagi tarka lisada ei oska siis ole parem vait!
Peale õõtsade midagi muud ei näpitud? Mul keerati yxkord kolksvagenil rool liiga kinni kusagilt põhja alt. roolilatt siis või misasi see on

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
aivo_
huviline

Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 avant

postitati 04.04.07 08:50 Tsiteeri

Rattad peaksid kurvist kiirendades otsemaks keerama küll. See kas ta rooli otseks keerab sõltub ka rataste kokkujooksust. Samuti roolikarbi või lati kulumisest. Opelil kunagi sama jama oli keerasid manööverdades rooli välja ja sinna see jäigi ka kiirendades s.t otseks rattaid ei sikutanud. Müüsin maha ei saanudki teada mis viga oli.

Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.04.07 09:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: olc
Peale õõtsade midagi muud ei näpitud? Mul keerati yxkord kolksvagenil rool liiga kinni kusagilt põhja alt. roolilatt siis või misasi see on

Sel isendil pole vist pingutada midagi. Vanematel isenditel oli tõesti roolilati pingutamiseks võimalus olemas ja kui liiga "tihedaks" keerati, siis on loomulikult rooli keeramisega probleeme. Kui teema loojal vahetati ära suured liigendid koos sharniiridega, siis need on reeglina alguses nii tihedad, et vabalt ei liigu. Palja käega ei suuda neid üldse liigutada, kui on korralikult tehtud töö taastamisel :) Sellest tulenevalt on ka rooli keeramine raskem, kuna liigend on veel sisse kulumata ja ülitihedalt koos. Ja see rataste otseks minemise jutt lõpetage siin ükskord juba ära, see sõltub ka sellest mis veoline isend on, kas taga või esi :)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 04.04.07 10:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: aivo_
See kas ta rooli otseks keerab sõltub ka rataste kokkujooksust.

Nope, see sõltub rataste järeljooksust ehk casterist. Heaks näiteks poes ostukäru rattad, mis end ise õiges suunas keeravad. Täpselt sama kasutatakse nii autode esisillas kui ka jalgratta esikahvli puhul:

http://www.familycar.com/classroom/Images/Align_Caster.gif

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Plinger
huviline

Registreerunud 07.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.04.07 15:31 Tsiteeri

Kuna ma need õõtsad sinna alla ise sokutasin, siis midagi muud seal tõepoolest keeratud ei ole. Taastamise kohta niipalju, et käega neid otsi liigutada just ei saanud jah, ikka päris jäigad. Ja ilmselt läheb selle sissekulumisega ikka mõnevõrra aega ka. Keerates rool igatahes raske küll ei ole...

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 12.1% - SQL: 87.9%]