Lehekülgi: 1 2 |
willemsusi
huviline
Registreerunud 09.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100 quattro turbo '90
|
postitati 22.03.07 09:49
|
|
|
Tankimine töötava mootoriga
Tõstataksin küsimuse, et paljud siin foorumirahvast tangivad autot töötava mootoriga?
Endal jäi silma selline seik Tartus Sepa keskuse tankla 7 juures ühel hommik, kus üks kodanik rahumeeli oma audit tankis töötava mootoriga. Ja eile
täpselt samas tanklas tankisid korraga VW ja Skoda juhid oma suksid töötavate mootoritega. Oleks siis mingid vanad romud ja kartus, et enam ei käivitu
mootor, aga korralikud uued masinad kõik.
Minu teada on igas tanklas kiri või pilt, mis keelab masinaid tankida töötava mootoriga (võin iga tankla koha pealt eksida). Ei tea kas mingi uus
trend või midagi?
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.07 09:59
|
|
|
Kui -30 või +30 ja keegi autos istub, siis tangin töötava mootoriga, muidu suudan välja lülitada küll. On keelatud küll, aga järelvalvet ju pole, siis
juhtub teadagi mis.
|
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.07 12:22
|
|
|
olen ka vaadanud et mõni tangib töötava mootoriga. eks ise teab, kui midagi juhtuma peaks, siis kahju kannatab ta eelkõige ise.
tankimine on iseenesest üsna turvaline, ega tänapäevases tanklas tankimisel ju eriti haisu ei tunne, st plahvatusohtlikke gaase eriti ei eraldu.
Ja F1-s tangitakse ka töötava mootoriga Seal on muidugi ohutus hoopis
teisel tasemel, aga eks sealgi juhtub õnnetusi.
Mina igatahes töötava mootoriga ei tangi, aga ma tean ka tuleohutusest ja ohtlikest ainetest keskmisest inimesest rohkem
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 22.03.07 13:10
|
|
|
Ei tangi ka töötava mootoriga.
Kui silt on üles pandud siis ikka asja pärast! Keelava sildi paigaldamine on sees ka tanklate projekteerimisnormides. Minuarust on täielik õigus
klienditeenindajal jätta selline klient teenindamata kuna ta ei täida tuleohutusnõudeid. Automaattanklas kus klienditeenindajat pole, pole ju
probleemi, aga kardan et kui tõesti mingi jama juhtub, siis tuleb kahju tekitajal kogu kahju hüvitada. Parem karta kui kahetseda.
Äkki siis räägite mobiiliga ka bensukas ja miks mitte siis juba sigarettigi ette panna?
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
postitati 22.03.07 13:29
|
|
|
Ise töötasin aastatel 2000 ...2001 Tallinnas Shell'i tanklas. Ja nägin küllaga neid kodanikke kellel polnud sooja ega külma nendest siltidest. Mõni
" uusrikas " tankis ka sigaret hambus.
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 22.03.07 13:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: janar
Äkki siis räägite mobiiliga ka bensukas ja miks mitte siis juba sigarettigi ette panna? |
Ja mis mu mobiiliga siis juhtub kui ma tanklas räägin???
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 22.03.07 14:00
|
|
|
Ma ei saa autot käima jätta, muidu ei saagi paak täis. Või kui saab, siis on kabanossi või kohvi võttes autosse tagasi tulles juba pool paaki läinud

Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 22.03.07 14:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4TQ
Äkki siis räägite mobiiliga ka bensukas ja miks mitte siis juba sigarettigi ette panna? |
Ja mis mu mobiiliga siis juhtub kui ma tanklas räägin??? |
Kas sa mobiili kasutusjuhendit oled lugenud? Ka autode kasutusjuhendis on kirjas, et tankimise ajaks mootor seisata!
|
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
postitati 22.03.07 14:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4TQ
Ja mis mu mobiiliga siis juhtub kui ma tanklas räägin??? |
Kusjuures, tegelikult ei juhtu mobiiliga rääkimisest mitte midagit. Mobiili sildid on puhtalt USAst tulnud eeskuju, kus kehtib mõttelaad "paneme
igaks juhuks hoiatuse välja, siis pärast muretum".
Tegelikult see, mis kõige ohtlikum tanklas on (peale lahtise tule), on staatiline elekter ning näiteks auto summutist lenduda võivad sädemed vms(ik.
back-firing). Seega tegelikult ei näe mina küll mitte mingit põhjust miks tanklas mobiiliga rääkida ei tohi. Samas, töötava mootoriga tankimine vast
kõige ohtlikum neist.
Kas sa mobiili kasutusjuhendit oled lugenud? Ka autode kasutusjuhendis on kirjas, et tankimise ajaks mootor seisata! |
Janar, äkki selgitad füüsikalisest küljest ära, miks need ohtlikud on?
...
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 22.03.07 14:26
|
|
|
MythBusters ei saanud mobiiliga mitte kuidagi bensiini aure plahvatama. Täiesti lootusetu üritus.
12.301@181km/h
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 22.03.07 14:50
|
|
|
Parem kardke pauku fliisidest jms.
12.301@181km/h
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 22.03.07 17:18
|
|
|
Teate mind on kogu aeg naerma ajanud, et näiteks McDonaldsis on toote "kuum pirukas" peal hoiatuskleeps "ettevaatust kuum täidis". "Elagu
ameerika kohtusüsteem, millal sa meile täielikult kohale jõuad?" karjuks ma keset raekojaplatsi päise päeva ajal... Tra on ikka lambad küll. Odavam
on ilmselt bensiinijaamas tankijad tööle võtta kui inimeste tähelepanu mingite siltidega millelegi juhtida 
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.07 18:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Mis siis ikkagi töötava mootoriga tankimises ohtlikku on?  
|
No see on ohtlik, et töötava mootoriga võib sumpsist säde lennata.
See video http://www.youtube.com/watch?v=vVvqk-d4AU4
on youtubes väga mitmes variandis üleval - mõni väidab, et tulekahju sai alguse mobiiltelefonist, mõni et staatilisest elektrist ja mõni et
sigaretist. Vaatamise järgi on raske otsustada, kus see tõde on. Igal juhul ta suudab tankimisel tulekahju tekitada.
|
|
|
Audiamus
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.07 18:20
|
|
|
Tähelepanek. Paistab et siinsetest kommijatest pole keegi selle peale tulnud, et mis siis saab, kui tankipüstol näiteks tankimise ajal otsustab auto
küljest lahti tulla või mis iganes juhul käes olev püstol bensiini pritsima hakata ( kui kogemata hajameelsusest kasvõi vajutad tööreshiimis
päästikule ning see kõik bensiin laviinina töötava mootoriga auto väljalasketorustikule või mistahes kuuma kohta pritsib. Võib-olla ei juhtu midagi,
aga võib-olla juhtub. Endal selline kogemus, et sai sõidetud ühel kuumal suvepäeval tankima ning kõrvalistuv neiu tõmbas parasjagu suitsu. Loomulikult
oli tal juba enne aken lahti ja loomulikult unustasin ma seda bensiinijaamas vaadata. Ühesõnaga jäi lahtine aken mulle kahe silma vahele. Kinnise
aknaga pole hullu, kui autos suitsu teha. Sai siis tankima mindud (automaatjaam) ning peale tankimist püstolit haarates pritsis terve laviin bensiini
auto peale ning samuti ka lahtisest aknast sisse, kus naisterahvas suitsu tegi... ühesõnaga... tehke omad järeldused. Õnneks seekord bens koni ei
tabanud.
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
postitati 22.03.07 18:32
|
|
|
Mis kuradi pärast pean tankima töötava mootoriga? Ei viitsi autot seisma jätta?! Ei viitsi pärast käima panna?!
Keeruline on see ilmaelu. Aina mõistata, mis toimub kaasliiklejate mõistuses. Ellujäämise nimel pead olema alati valmis võitlema.
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 22.03.07 18:38
|
|
|
Tsitaat: |
Sai siis tankima mindud (automaatjaam) ning peale tankimist püstolit haarates pritsis terve laviin bensiini auto peale ning samuti ka lahtisest aknast
sisse. |
Miks võtad sa püstoli paagist välja veendumata, et kütuse vool on peatunud ja pesed kallihinnalise vedelikuga autot??
Sry for OT! 
|
|
|
olc
huviline
Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.07 18:39
|
|
|
Talvel kui kole külm oli siis tankisin ka mõned korrad töötava mootoriga, muidu ikka seiskan masina selleks puhuks.
See video kus tsikk tuld teeb, pakun et see on staatika. muhe villane kamps kah seljas ja auto keret ei näi ta väljumisel puudutavat ja maandabki end
tankurile
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 22.03.07 18:49
|
|
|
huvitav et mul pole isegi kunagi sellist mõtet pähe tulnud et autot tankides tööle jätta., ja talvel külmaga tanklasse jõudes on niikuinii juba mootor
ja salong soe.
|
|
|
Audiamus
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.07 18:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ve1ks
Tsitaat: |
Sai siis tankima mindud (automaatjaam) ning peale tankimist püstolit haarates pritsis terve laviin bensiini auto peale ning samuti ka lahtisest aknast
sisse. |
Miks võtad sa püstoli paagist välja veendumata, et kütuse vool on peatunud ja pesed kallihinnalise vedelikuga autot??
Sry for OT! |
Jajah-- ei tea isegi--- ikka hajameelsus. Aga muidu mootor tankimise ajal seisab.
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 22.03.07 18:59
|
|
|
Pole minagi teab mis ingel ja ikka vahest tuleb ette ka tankimist töötava mootoriga. Seda ennekõige juhtub kiirustades kuhugi, aga pole reegliks.
|
|
|
zyc666
huviline
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: vw golf2
|
postitati 22.03.07 19:08
|
|
|
ka ise ei tangi töötava mootoriga pole selle peale mõelnudgie te ei lülitakls mootorit välja isegi kui mõne muu autoga sõidan enda autol pean raudselt
välja lülitama sest pena kork tuleb sama võtmega lahti millega läheb auto tööle.
|
|
|
Ivoonu
huviline
Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Shadow vt750c
|
postitati 22.03.07 19:30
|
|
|
Aasta siis oli 90ndate algus, kui Eestis kole kütusekriis oli. Tollel ajal olid kõikidel bensiini vedavatel tsisternautodel summutid esistange all,
kõhu all lohises maanduskett ja naftabaasis tsisterni täitmiseks pidi end juhet pidi ära maandama. Vot sellised ajad olid. Aga nüüd kus kütet
külluses.....
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |