| Lehekülgi: 1 2 |
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 12:00
|
|
|
A6 2,6 sõites langeb temperatuur 50 peale
tere,mure siis elline,et ei läinud soojaks ja lasin ära vahetada veepumba ja termostaadi,nüüd läheb kohapeal kuskil 87 kraadini ja siis võtab vendikad
taha,aga kui sõitma hakkan kukub paari kilomeetriga 50 peale ,-20 ei taha näidik üldse liikuda,nädala jooksul on pandud juba kolmas termostaat ja
radikal on papp ka ees,oskab keegi äkki nõu anda,kuna remondimeestel sai ka mõistus otsa.
|
|
|
|
tom
huviline
Registreerunud 20.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C7 S-line 3.0 BiTurbo 235kw
|
|
postitati 27.02.07 12:09
|
|
|
Endal kunagi ühel autol ventika andur läbi, st ventikad ainult jahutasidki.
|
|
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 12:38
|
|
|
ventika andur on korras,sai proovitud ka nii et juhtmed küljest,maanteel ikka sama jama.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 13:09
|
|
|
Kui 87C peal ventikas juba tööle hakkab peaks vigane olema hoopis kellale näitu andev temperatuuri andur sest ei tohiks vent kohe kuidagi mitte nii
vara järgi tulla.
Muidugi jääb ka võimalus, et näidikute plokis on miski jama sees...
Käega katsunud pole mis ajal termostaat avatase jne? avamise hetke juures läheb radikasse suunduv toru märgatavalt soemaks.
|
|
|
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
|
postitati 27.02.07 13:34
|
|
|
Enda autol sama mure. Sai ka termostaat vahetatud, papid ette alla taha jne. ei muhvigi. Ühel hetkel siis mõtlesin, et huvi pärast vaatan mis
kliimaplokk näitab. Ja näitab täiesti õieti (mu meelest) mootori temperatuuriks pärast umbes 10 km läbimist 80 ja rohkem. Kusjuures armatuuris olev
"kell" pole oma "null" asendist kusagile liikunud. Täna õues -4 kraadi ja temperatuuri "kell" hakkas ka kiiremini end liigutama.
Edit: Sellel lehel juttu kliima lisavõimalustest ja punkt 51 -
Engine coolant temp.
|
|
|
|
|
|
macdiversant
klubiliige
Registreerunud 10.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7 Comp 404
|
|
postitati 27.02.07 14:06
|
|
|
Endal tekkis u. 3 kuud tagasi samasuguse mootoriga autol analoogiline kala. Linnas temp. normaalne, ventilaatorid jms. töötasid kah normaalselt, aga
maanteel sõites kukkus osuti kolinal sinna 60-70 kraadi kanti. Vaatamata tõsiasjale, et eelmisel talvel sai seda juba vahetatud, läks uus termostaat
(Wahleri 87-ne, sest 92-ne pidavat meie kliima ikka liiga kõrge temp. olema) peale ja ikka mitte halligi.
Ok, arvati, et temp. andur läbi, kuna uus maksab poes 1K eeq otsustasin koonerdada ja lasin jr-i töökojas sinna panna kasutatud anduri. Olukord
muutus, osuti seisis ilusti seal 90 ligi nagu peab, aga mitte kauaks, kõvemate külmadega hakkas osuti jälle alla vajuma.
Loo moraal on: üheksa korda mõõda, 1 kord lõika. Praegu on see termostaadi/anduri vahetus kah läinud maksma üle tuhande ja tuleb vist ikka see andur
ka osta...
Üks asi on mootori tegelik temperatuur eksole, aga kas seesama andur miskitmoodi ka pritse tööd ei pidavat juhtima? Kui ta seda teeb, siis näidates
poolkülma mootorit, peaks ka kütusekulu kõrgem olema, nagu külma mootoriga sõidu korral?
|
|
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 14:33
|
|
|
unustasin mainida,et kasutan seda autot taksona ja ta käib ka kohapeal seistes,termostaadist väljuv voolik ei lähe mitte nii soojaks,et seal ei saks
kätt peal hoida,ja vendikad võtab järgi aint sellise ilmaga nagu praegu,hetkel on sees whaleri 87 termostaa ise olen aru saanud asjast nii,et kuidagi
läheb suur ring taha ja jääbki ja kohapeal suudab suure ringi ka nii soojaks ajada ,et ajab vendika tööle,Termostaat peaks ju täiesti iseseisev
element olema,töötab oma peaga ja ei sõltu teistest teguritest.
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 14:39
|
|
|
Kuna esimese termostaadi ostsin forsist,siis neil meestel oli mingi aparaat millega ta mõõtis temperatuuri,anduri juurest umbes 90,peale termostaati
44 kraadi radikas 62,sõites langes ikka näidik 50 kraadi peale ja peale termostaati oli ikka 44, Kui Langes temperatuur,ei tulnud ka sooja enam.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 14:49
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: kuldsuu
Kuna esimese termostaadi ostsin forsist,siis neil meestel oli mingi aparaat millega ta mõõtis temperatuuri,anduri juurest umbes 90,peale termostaati
44 kraadi radikas 62,sõites langes ikka näidik 50 kraadi peale ja peale termostaati oli ikka 44, Kui Langes temperatuur,ei tulnud ka sooja enam.
|
Mismoodi seda temperatuuri seal mõõdeti? kuidagi segane on see asi siin praegu... ei saa nagu miski valemiga olla ühes kohas 90C ja teises 44
ainult.
| Tsitaat: | | ise olen aru saanud asjast nii,et kuidagi läheb suur ring taha ja jääbki ja kohapeal suudab suure ringi ka nii soojaks ajada
,et ajab vendika tööle,Termostaat peaks ju täiesti iseseisev element olema,töötab oma peaga ja ei sõltu teistest teguritest. |
See kuidagi termostaat ongi mis avab suure ringi ning kui temperatuur ainult tõuseb siis lõpuks käivitub ka ventilaator, nii kohapeal asi tõesti
toimib jah (samas sel hetkel peaks olema radikasse minev toru ikka nii kuum, et käega kinni ei hoia). Kui temperatuur langeb alla 87C sulgub uuesti ka
termostaat ja asi läheb tagasi väikse ringi peale. Termostaat on tõesti täiesti omaette vidin ja töötab ainult temperatuuri peale täiesti
mehhaaniliselt.
|
|
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 14:50
|
|
|
Macdiversant äkki sa annad selle töökoja nr,kus sa seda parandada lasid,mul on see asi korda vaja saada ja probleebi lahendamise eest olen nõus ka
väärilist tasu maksma.
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 14:54
|
|
|
tal oli mingi aparaat ,töötas vist infrapuna kiirega,lasi oma kiire sinna vooliku peale,mis läheb termostaadist radikasse,näitas 44 kraadi,aga kui ta
selle kiirega näitas radika peale näitas umbes 60 kraadi ja kui ta näitas selle kiirega anduri peale,siis aparaat näitas mingi 90 kraadi loodan ,et
said aru
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 14:55
|
|
|
ranz ma olen su jutuga päri,aga jääbi arusaamatuks,kuidas saab radikas olla kuumem kui termostaadist väljuv voolik
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 14:58
|
|
|
tal oli mingi aparaat ,töötas vist infrapuna kiirega,lasi oma kiire sinna vooliku peale,mis läheb termostaadist radikasse,näitas 44 kraadi,aga kui ta
selle kiirega näitas radika peale näitas umbes 60 kraadi ja kui ta näitas selle kiirega anduri peale,siis aparaat näitas mingi 90 kraadi loodan ,et
said aru |
Arusaadav... tõesti on see asi väga mööda... ei saa nagu termostaadi juures kuidagi see temp olla nii väike, täiesti võimatu ma ütleks pigem
(võrreldes teise kahe näiduga siis)
|
|
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 15:01
|
|
|
töökojas öeldi ka et võimatu ja asja regullib aint termostaat,aga mismoodi saab olla nii,et kolm järjest ostetud termostaati on katki.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 15:16
|
|
|
töökojas öeldi ka et võimatu ja asja regullib aint termostaat,aga mismoodi saab olla nii,et kolm järjest ostetud termostaati on katki.
|
No kui radikas soe sees on tähendab see seda, et termostaat on lahti... pigem paneb imestama see kuidas termostaadi juures ainult 44C on? sellise
mõõtmistulemuse juures sean ma kahtluse alla mõõtja teadmatuse või aparaadi õigsuse, selline tulemus ei ole lihtsalt reaalne.
Hetkel ei oskagi nagu midagi mõistlikku öelda rohekm...
|
|
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 15:20
|
|
|
käisin nüüd proovimas,kliima kell näitab mootori temperatuuriks 90 kraadi aga seier oli nullis ja hakkas väga laisalt ennast ülespoole liigutama aga
see ju ei ole kuidagi termostaadiga seotud.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 15:22
|
|
|
käisin nüüd proovimas,kliima kell näitab mootori temperatuuriks 90 kraadi aga seier oli nullis ja hakkas väga laisalt ennast ülespoole liigutama aga
see ju ei ole kuidagi termostaadiga seotud. |
Ei olegi, see näitab seda, et temp andur on vigane ja annab valet infot.
Kuid mainisid eespool, et ka sooja enam ei puhu? kas kliima näitab ikka 90C kui sooja enam ei tule?
|
|
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 15:51
|
|
|
seda ma pole vaadanud,aga täna teen seda ja panen siia kirja asjade käekäigust,täna läks siis läbi mootor,mis regullib sooja ja külma õhku,kuid
hetkel on see klapp pandud sellisesse asendisse,et peaks aint sooja tulema,kuigi peab mainima,et sooja tuleb siis kui armatuuris on seier 90c ligi,kui
ennem näitas kliima 90c ja seier oli 50c siis tuli sealt aint sooja,mitte KUUMA.
|
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
|
postitati 27.02.07 17:41
|
|
|
seda ma pole vaadanud,aga täna teen seda ja panen siia kirja asjade käekäigust,täna läks siis läbi mootor,mis regullib sooja ja külma õhku,kuid
hetkel on see klapp pandud sellisesse asendisse,et peaks aint sooja tulema,kuigi peab mainima,et sooja tuleb siis kui armatuuris on seier 90c ligi,kui
ennem näitas kliima 90c ja seier oli 50c siis tuli sealt aint sooja,mitte KUUMA. |
Kuum ja soe. Kas panid mõlemal korral HI peale? Kas mõlemal korral oli õues ühesugune temp? Enda autol ka proovisin ja see kõik mõjutab.
Olukord oli selline, et veetsime õues (-14 oli) pikema aja kus käisime siis autos soojas vahepeal. Just sihilikult proovisin ja mängisin kliima
temperatuuriga üles alla. Päike paistis ja kui panin kliima HI peale, tuli kuuma, kui panin kliima 24 peale ei tulnud kuuma vaid sooja (või isegi
leiget). Mootori temperatuuri näitas kliima tol hetkel 60 kraadi. Diisel ja kohapeal käies lihtsalt soojemaks ei lähe. Diislite "omapära"
|
|
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.02.07 20:10
|
|
|
vastus raika küsimusele,jah kliima on koguaeg hi peal,51 alt näitab koguaeg 90c sõida kuidas tahad aga maanteel sõites ei tule enam sooja,sellest
olen ma ise ka aru saanud et näidikul on midagi viga või siis anduril.20 minutiga läheb seier peaaegu 90c-ni kuskil 10 minuti pärast läheb käima
vendikas,seier on ikka omal kohal ja kui hakkan sõitma kukub seier 50c pe.ale
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
|
postitati 01.03.07 15:37
|
|
|
Radika alumine voolik,mis läheb termostaati peab kuni termostaadi avanemiseni külm või veidi leige olema.
Lase hommikul mootoril töötada ,kuni 87 kraadi käes on ja aeg ajalt katsu , kas alumine voolik läheb järsku kuumaks.
Kui on nii,siis termostaat korras.
|
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured, läbisõit jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + alati uusim tarkvara ja 19a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2026-27,
VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
|
kuldsuu
huviline
Registreerunud 17.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.03.07 17:26
|
|
|
Täna sa siis veel kord mõõdetud selle aparaadiga temperatuuri,hetke näitutega termostaat toimib ja tundub,et saba on andnud temperatuuri andur lähi
päevadel läheb see vahetusse,vatab kas asi muutub.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.03.07 21:05
|
|
|
Täna sa siis veel kord mõõdetud selle aparaadiga temperatuuri,hetke näitutega termostaat toimib ja tundub,et saba on andnud temperatuuri andur lähi
päevadel läheb see vahetusse,vatab kas asi muutub. |
No see oli juba selge ka ennem, et temp andur on vigane kui armatuuri kell ja kliima display erinevaid näite näitasid. Mis pigem probleemiks... on
see, et miks sul sõitma hakates sooja enam ei puhu?
|
|
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
|
postitati 02.03.07 06:32
|
|
|
ranz ma olen su jutuga päri,aga jääbi arusaamatuks,kuidas saab radikas olla kuumem kui termostaadist väljuv voolik | Asi on nii , et
termostaadist mitte ei välju voolik vaid siseneb.Ja ülevalt tuleb suur ring ikka allapoole.
Termoandurist niipalju ,et ega see ju ei tea kas sõidad või seisad.Kui kohapeal ilusti seier tõuseb siis ma ei näe põhjust ,miks see andur just sõites
jamab ja temp.näidikus langeb.
Olen ammu juba tegelikult kahtlustanud(oma kahel autol on olnud sama lugu),et külm õhk sõites jahutab temp. andurit kapoti all.Muud varjanti lihtsalt
pole minu meelest.
|
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured, läbisõit jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + alati uusim tarkvara ja 19a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2026-27,
VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 02.03.07 07:11
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
ranz ma olen su jutuga päri,aga jääbi arusaamatuks,kuidas saab radikas olla kuumem kui termostaadist väljuv voolik | Asi on nii , et
termostaadist mitte ei välju voolik vaid siseneb.Ja ülevalt tuleb suur ring ikka allapoole.
Termoandurist niipalju ,et ega see ju ei tea kas sõidad või seisad.Kui kohapeal ilusti seier tõuseb siis ma ei näe põhjust ,miks see andur just sõites
jamab ja temp.näidikus langeb.
Olen ammu juba tegelikult kahtlustanud(oma kahel autol on olnud sama lugu),et külm õhk sõites jahutab temp. andurit kapoti all.Muud varjanti lihtsalt
pole minu meelest. |
Nu teemaalgataja autol hakkab armatuuri seieri järgi juba 87C peal radika vent tööle mis tähendab seda, et andur paneb segast... tegelik näit peaks
sel hetkel olema 100C kandis pigem.
Ja ringlus jah küll nii, et mitte ei tule termostaadi poolt radikasse vaid radikast termostaadi poole, kuid kui termostaat on suletud ei saa ju ka
radikasse see soe jõuda... pole ju kuhugi minna. Mingil määral soeneb ülemine toru mis jookseb radika poole sest väike ringlus on kohe sealsamas ja
see soendab tiba kõrvalolevat tosooli ka. Kõige õigem termostaadi avamis temperatuuri kontrollimiseks oleks katsuda alumist voolikut radika poolt,
seal on selgelt tunda kui asi külmast soojaks läheb.
|
|
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |
|