Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Milliseid amorte soovitate? (B4) (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 5228)
TanelJ
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: Ford Probe 24V 2.5L V6 120kw '96a

postitati 30.01.07 07:16 Tsiteeri
Milliseid amorte soovitate? (B4)

Plaanis vahetada terve ring uute vastu. Millise firma amorte soovitate? Enamus sõitu toimub linnas, maanteele satun aga harvemini. Kas peaksin valima õli- või gaasiamordid? Eelistaksin võimalikult pehmet sõitu, need linnateed on ikka parajalt kehvad.

edit 30.01.07 11:15

Olen lugenud erinevaid teemasi ja negatiivselt on silma jäänud KYB amordid, mis kipuvad ruttu otsi andma. Positiivsest küljest on mainitud Sachs'i amorte. Seega peaks vaatama Sachs'i toodanugu poole. Nüüd jääb üle vaid otsustada kas valida gaasikad või õliamordid. Teie arvamused?

:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2.0 ABK

postitati 30.01.07 09:54 Tsiteeri

Mina soetasin enda b4-jale sachsi toodangu amordid (tagumised ainult). Sai otsustatud õlikate kasuks, kuna eelnevalt oli väga jäik kogemus gaasikatega. Maanteel on nad küll väga mõnusad ja pehmed, aga tugevamates aukudes, raudtee ületamisel jne. tunduvad kuidagi "tühjad", ehk siis nagu natuge liiga tugev läbilöök oleks. Samas ei väida, et viga ei võiks olla ka vedrudes, minetea. Niipalju kui olen kuulnud tegiamatelt, siis pidavat erinevate firmade gaasi ja õlikate jäikusaste erinev olema. Ehk siis, ühe firma gaasikas võib olla isegi pehmem, kui teise firma õlikas. Lõpuks peab ikka ise otsuse langetama.
:).
Jõudu ja edu!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TanelJ
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.07 10:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wauzzz
Mina soetasin enda b4-jale sachsi toodangu amordid (tagumised ainult). Sai otsustatud õlikate kasuks, kuna eelnevalt oli väga jäik kogemus gaasikatega. Maanteel on nad küll väga mõnusad ja pehmed, aga tugevamates aukudes, raudtee ületamisel jne. tunduvad kuidagi "tühjad", ehk siis nagu natuge liiga tugev läbilöök oleks. Samas ei väida, et viga ei võiks olla ka vedrudes, minetea. Niipalju kui olen kuulnud tegiamatelt, siis pidavat erinevate firmade gaasi ja õlikate jäikusaste erinev olema. Ehk siis, ühe firma gaasikas võib olla isegi pehmem, kui teise firma õlikas. Lõpuks peab ikka ise otsuse langetama.
:).
Jõudu ja edu!

Kui saladus pole siis palju need tagumised sachs'i amordid maksid? Ilmselt panen ka õlikad. :)

TanelJ
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.07 16:19 Tsiteeri

Kirjutage oma kogemustest...

Absolut
huviline

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Corvette C5 `01

postitati 30.01.07 16:45 Tsiteeri

oma autode all sõitnud väga erinevate amortidega. Pole margieelistust tekkinud. Müünud mingi aeg atagasi ka suurem osa kaubamärke mida eestis liigub, samuti ei oskaks ühte teisest kõrgemale tõsta.

Amordi juures tuleb jälgida garantiiaja pikkust ning paigaldajakoha pädevust, et garantii säiliks. Uuest kuust hakatakse eetist tugevamalt promoma maailma ühe vanima amorditootja Gabrieli amorte. Garantii 3 aastast või 60000km.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TanelJ
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.07 20:04 Tsiteeri

Mis hinnaga need Gabrieli amordid liiguvad?

ellar
huviline

Registreerunud 17.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi 200 TQ 20V

postitati 30.01.07 20:37 Tsiteeri

Ei soovita sachi toodangut. Minul ja kasutaja Lauri-t on need all ja mõlemal ka peetis. Mul pidasid vastu 2 nädalat, Lauri eest ei oska rääkida. Minul nagu oleks tühi koht sees ja lauril koliseb :P Mõlemal siis autoks audi 200 20v

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TanelJ
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.07 20:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ellar
Ei soovita sachi toodangut. Minul ja kasutaja Lauri-t on need all ja mõlemal ka peetis. Mul pidasid vastu 2 nädalat, Lauri eest ei oska rääkida. Minul nagu oleks tühi koht sees ja lauril koliseb :P Mõlemal siis autoks audi 200 20v

Millise tootja amorte siis valida? Olid sul all gaasikad või õlid?

must_ratsu
huviline

Registreerunud 04.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: quattro coupe

postitati 30.01.07 21:04 Tsiteeri
tore teema

Mina siis panin oma audi b4-le alla ette kyb ja taha bilstenid ja gaasikad olid mõlemad.Eks gaasikas on ikka natuke jõigem ja õli pehmem aga jah gaas on ikka töökindlam.bilsteinid tundusid ikka tunduvalt paremad kui japanalse kyb.soovitan ikka saksa masinale saksa toodangut.
kui huvi siis on pakkuda erinevaid amorte otse laost.

don't smoke drug's,smoke tire's!!!!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 30.01.07 21:07 Tsiteeri

Tsitaat:

Plaanisin just 200-le panna sachsi amordid :()
Seal poes kust ma asju võtan ei olnud peale monroe ja sachsi midagi valida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Absolut
huviline

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.07 21:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TanelJ
Mis hinnaga need Gabrieli amordid liiguvad?

Gabrieli hinnapoliitika on kindlasti odavamas otsas, sest turule tulemine alles pooleli. Hinnad lisan siia homme.

Kui aga mingi amort peab vastu vaid paar nädalat, siis olen suht veendunud et paigaldamisel on liiga tehtud. Ning üldiselt vaevalt et amort koliseb, ehituslikult tänapäevastel amortidel väga ebatõenäoline, pigem ehk kinnituste suunas probleem. Ning kui paigaldmine on tehtud vastvalt juhistele ning ikka probleemid, siis on ju alati garantii.

olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.07 22:16 Tsiteeri

oma masinale sai taguotsa bilkud pandud. töötavad kyll:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Absolut
huviline

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.07 09:15 Tsiteeri

Gabrieli amort B4-le ette 630.-/tk + katted 285.-/2tk
FWD tagumine 907.-/tk

-10% saan lasta soovi korral teha

EDIT: tegu siis gaasiamordiga

ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 31.01.07 09:23 Tsiteeri

Tsitaat:

Mul pidasid vastu 2 nädalat

Mismoodi saab amort vastu pidada 2 nädalat, vot ei mahu minu pähe... Eriti veel Sahcsi omad. Mis temaga siis juhtus?

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TanelJ
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.07 09:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Absolut
Gabrieli amort B4-le ette 630.-/tk + katted 285.-/2tk
FWD tagumine 907.-/tk

-10% saan lasta soovi korral teha

Kaalun seda varianti. Kas tegu on gaasi- või õliamortidega?

Tsitaat:
Algselt postitas: ICE
Tsitaat:

Mismoodi saab amort vastu pidada 2 nädalat, vot ei mahu minu pähe... Eriti veel Sahcsi omad. Mis temaga siis juhtus?

Ennast vaevab sama küsimus.

ellar
huviline

Registreerunud 17.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.07 17:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Ma vahetasin enda autol praktiliselt kõik asjad eest ära. Kõik puksid, .šharniirid, roolivardaotsad ja siis amordid. Inimene kes neid töid teostas ütles omadest kogemustest, et need on praagid. Amortidel pidigi olema mingi peite aeg. Algul töötavad normilt ja siis lähevad peeti. ja ennem tõsist remonti mul läksid alla lipid ja nende saatus oli samasugune. Lipid vahetasin ise ära ja seega arvasin et ise tegin mingi vea. Aga sachidel on praegu sees nagu mingi tühi koht. Ta töötab aga aukudes teeb plöp plöp häält ( ei oska häält sõnadesse panna)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Snowhite
huviline

Registreerunud 12.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5 S6

postitati 31.01.07 17:39 Tsiteeri

jumala lihtsalt juhtub. ja see, et on kuulus nimi ei ole mingi määraja. mul olid vanal b4-jal all boge ring ja paremat poleks tahta osanud. sõitsid eesti teede peal mingi 55 tuhhi ja mitte vagase sõiduga, ja absull no problemo. aga katki mineku kohta ma ütlen nii, et sai ühele autole alla pandud (a4) ka kayabad ja 1 läks mingi paari päeva pärast peeti, miks, ei tea, lihtsalt neid toodetakse maailmas suht essult suur nummer ja tootevigu ikka tuleb sisse, aga oli ostupaprid ja garantii ja sai vaheteet ja vist sõidab seiani nendega. mida ma tean, mis on täiesti ülemakstud on monroe amordid. aga tahaks enda jaoks küsida, et kas ja mis need GABRIEL-i gaasikad audi 80 q jauks massavad? eriti sis tagumised, kui neid üldse pakutasse?

TanelJ
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.07 20:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Ma vahetasin enda autol praktiliselt kõik asjad eest ära. Kõik puksid, .šharniirid, roolivardaotsad ja siis amordid. Inimene kes neid töid teostas ütles omadest kogemustest, et need on praagid. Amortidel pidigi olema mingi peite aeg. Algul töötavad normilt ja siis lähevad peeti. ja ennem tõsist remonti mul läksid alla lipid ja nende saatus oli samasugune. Lipid vahetasin ise ära ja seega arvasin et ise tegin mingi vea. Aga sachidel on praegu sees nagu mingi tühi koht. Ta töötab aga aukudes teeb plöp plöp häält ( ei oska häält sõnadesse panna)

tohib küsida, et kus kohast sa endale amorte soetad ja kes neid paigaldab? Räägid nii üldiselt kõikide amortide kohta, umbes, et kõik on bullsh*t.. kõigil on peiteaeg........ garantii korras peaksid nad sulle korralikud/töökorras amordid alla laduma. või eksin?

Keegi tubli inimene võiks erinevad amortide hinnad välja tuua erinevatelt tootjatelt autole B4 2.0 85kw '93

ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 01.02.07 07:02 Tsiteeri

Tsitaat:

jumala lihtsalt juhtub

No ma saaks aru, et ühel vennal lähevad aga sõbral läks ka ju (kohe?). See pole enam ju kokkusattumus.
Ma pigem seostaks siin kuidagi Sachsi konkreetset amorti konkreetse autoga (hetkel siis A200). V-o on sellele autole amordiarenduses mingi vimka sisse tulnud, ei tea :D

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 01.02.07 07:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Seda juttu küll ei tahaks uskuda - meil autoremondis poisid panevad Sachs´i ja Boget (muide tulevad ühest tehasest)mingi 10 aastat alla ja pole seal töökindlusega mingeid probleeme võrreldes nende amortidega mida enne seda sai paigaldatud (ei hakka neid nimetama, sest äkki on nad selle aja jooksul paremaks läinud). Mõnede üksikute juhtumite korral, mis on aset leidnud, pole ümbervahetamisega mingeid probleeme.
Äkki pole amordi mutter korralikult kinni keeratud ning terve amort logiseb korpuses - selliste vigadega autosid on küll remonti tulnud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
RadioActive
huviline

Registreerunud 01.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.07 08:12 Tsiteeri

omal eelmise aasta lõpust all Koni spordid, täitsa meeldiv on, ainuke mis häirib, on aukude vahel laveerimine. Aga see on juba harjumus, laveeriksin ka mõne teise tootja amordiga, autot hoiad ikka nii kuidas vähegi võimalik.

ellar
huviline

Registreerunud 17.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.02.07 14:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

jumala lihtsalt juhtub

No ma saaks aru, et ühel vennal lähevad aga sõbral läks ka ju (kohe?). See pole enam ju kokkusattumus.
Ma pigem seostaks siin kuidagi Sachsi konkreetset amorti konkreetse autoga (hetkel siis A200). V-o on sellele autole amordiarenduses mingi vimka sisse tulnud, ei tea :D

Ei tea mis seal mäda oli aga amort töötab aga ei ole vaikne. ja paigaldaja oli pädev sellel alal (selles ma ei kahtle kordagi) ja meil ei olnud ühine remondimees. amordis on nii väike lõtk sees et vaevu tunda seda. aga oma tööd ta enam korralikult ei tee. Ja kusjuures kui pakane välkus siis olid väga mõnus ja vaikne sõita.

wauzzz
huviline

Registreerunud 03.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2.0 ABK

postitati 06.02.07 15:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TanelJ
Tsitaat:
Algselt postitas: wauzzz

Kui saladus pole siis palju need tagumised sachs'i amordid maksid? Ilmselt panen ka õlikad. :)

Sachsi tagumised olid Forss´is ca. 800tk, kui ma õigesti mäletan. Ja katki pole siiani (ca 3 kuud) läinud.
:)

mastakilla
huviline

Registreerunud 11.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: s4 2.7Bit

postitati 11.02.07 20:04 Tsiteeri

oleks soovi koni spordi j2rgi,kellel kogemusi jagada ja mis hinnaklass(esimesd)

või mida soovitate konilt ?kas medium koni gaasikas on norm?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 12.02.07 11:29 Tsiteeri

Endale lasin eelmine aasta panna Monroe Reflex amordid. Siiski C4'le. Valik Langes neile, kuna sain soodsamalt, ning garantii kehtib 3a. Siiani veel ei kurda. Tegu gaasiamortidega.
Ring tuli kätte ca 4k-ga

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 28.9% - SQL: 71.1%]