Keeruline probleem soojaga
Tere
Auto on Audi S2 Avant ABY 1995.
Kuskil septembris vahetati lisaks paljule muule ka termostaat. Kuigi alguses pandi jahutusvedelikku natuke vähe ja temperatuur läks vist 110 kraadini,
tundus et muidu töötas kõik hästi.
Probleem on selles, et kui kliimalt 51. kanali alt jahutusvedeliku temperatuuri vaadata oli see vale. Minu arvates läks see nii kohe pärast
termostaadivahetust. Temperatuuriandur jäi samaks. Varem oli küll nii, et seier näitas kuskil 4 kraadi rohkem kui kliima, kuid arvud vähenesid ja
suurenesid korraga.
Värk on nii, et kui auto külmalt käima panna, näitab kliima kuskil viie minuti jooksul arve ühest viiekümneni, kus pidama jääb. Mõne minuti pärast
hakkab liikuma armatuuriseier, mis läheb viiekümnelt kuskil üheksakümneni. Kui armatuuriseieri järgi on temperatuur käes, hakkavad tõusma arvud ka
kliimal, kohati ka langema. Kümne ja kahekümne minuti vahel jõuab ka kliimanäit üle kaheksakümne.
Eelmisel nädalal vahetati temperatuuriandur ära, kuid kõik on nagu enne, ainult armatuuriseier näitab kaheksa kraadi rohkem kui varem.
Kuidas on erinevad näidud võimalikud kui kliima ja armatuur kasutavad ühte andurit? Nii on mulle vähemalt öeldud.
Võiks ju öelda, et miks see mulle nii tähtis on. Jama on selles, et mida kõrgemat jahutusvedelikutemperatuuri näitab kliima, seda rohkem õhku ta
puhub. Võimalik, et mõjutab veel midagi.
Kui keegi viitsib selle jutu läbi lugeda ja värki jagab, oleksin tänulik kui saaksin mingit nõu kust viga otsida.
Karel
|