Lehekülgi: 1 2 |
4b
huviline
Registreerunud 09.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80B4 1.9tdi
|
postitati 06.01.07 18:13
|
|
|
Mis vidinaga on tegu? (EGR)
Nimelt siis avastasin kapoti alt miski minujaoks tundmatu vidina, mis on tahmane. Mootor 1,9tdi. See vidin asub õhufiltri kõrval. Üks toru läheb sealt
vidinast väljalaskesüsteemi, paar voolikut oli vist veel küljes. ETKAst leidsin, et selle jupi inglisekeelne nimi on "exhaust recirculation valve"
(kood 028 131 501E) ehk siis miski väljalaskega seotud klapp. Mis funktsioon sel olla võiks ja kas on normaalne, et see tahmane on?
Auto hakkab ikka A tähega
|
|
|
|
pandiit
huviline
Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.07 18:19
|
|
|
see peaks olema egr gaaside järelpõletamis seade, suunab väljalaske kolektorist põlemisel tekkinud jäägid uuele ringile ehk siis mootorisse tagasi
|
|
|
4b
huviline
Registreerunud 09.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.07 18:44
|
|
|
Kuidas selle egr klapi korrasolekut kontrollida? Kas on normaalne, et ta tahma välja ajab? Ja palju selline vidin maksta võiks?
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG
|
postitati 06.01.07 21:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 4b
ETKAst leidsin, et selle jupi inglisekeelne nimi on "exhaust recirculation valve" (kood 028 131 501E) ehk siis miski väljalaskega seotud klapp.
|
Selline vidin maksab revali andmetel 3395.62 krooni
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.07 22:07
|
|
|
Kirves hind ju ja minu pakutud variant maksab täpselt 0 eeku + natuke vaeva ehk enda tööd.
|
|
|
|
kama2
huviline
Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.07 22:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: scottimees
Kirves hind ju ja minu pakutud variant maksab täpselt 0 eeku + natuke vaeva ehk enda tööd. |
Sinu pakutud variant võib mõjutada turbiini tööd.
Ehk siis järgmine häda, et peale 2500 pööret masinal jõud kaob ära.
Soovitan lugeda selle EGR klappi, anduri N75 ja Turbo vaakumjuhtklappi
(labade muutuva geomeetriaga turbiinidel) koostööst rohkem.
Muide EGR klapp töötab ainult 3 min. peale käivitamist (ELSA andmetel)
Netis on selle kohta infi küll, seega ei hakka siin jahuma sellest.
Isiklikult arvan, et autol peab kõik töötama, mis tehase poolt ettenähtud.
Pärast osta selliste "Kuliibinite" käest "hästi" hoitud auto...
Ei midagi isiklikku..
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.01.07 23:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kama2
Kirves hind ju ja minu pakutud variant maksab täpselt 0 eeku + natuke vaeva ehk enda tööd. |
Sinu pakutud variant võib mõjutada turbiini tööd.
Ehk siis järgmine häda, et peale 2500 pööret masinal jõud kaob ära.
Soovitan lugeda selle EGR klappi, anduri N75 ja Turbo vaakumjuhtklappi
(labade muutuva geomeetriaga turbiinidel) koostööst rohkem.
Muide EGR klapp töötab ainult 3 min. peale käivitamist (ELSA andmetel)
Netis on selle kohta infi küll, seega ei hakka siin jahuma sellest.
Isiklikult arvan, et autol peab kõik töötama, mis tehase poolt ettenähtud.
Pärast osta selliste "Kuliibinite" käest "hästi" hoitud auto...
Ei midagi isiklikku.. |
Hellou, ärka üles mees, tegemist on vana hea ja lollikindla B4'ga kus kõik on lihtne ja loogiline. Kus sa muutuva geomeetriaga turbot B4jal näinud
oled? unes? sinu masinal on jah nii et kui seda EGR'i kinni paned siis aju näeb ära nii turbiini töö järgi kui ka õhukulu järgi ja kohe blokeerib
võimsuse ära. vanad head TDi'd mis on 66kW ei pane seda üldse tähele... böö... ära sunni inimesi mõttetu asja peale raha raiskama kui ise pole kokku
puutunud igal autol/mootoril on oma omapära... ja muide EGR klapp töötab
koguaeg tühikäigureziimis... sõidad sa või niisama tuuritad, nii kui gaasipedaal jõuab oma algasendisse (tühikäiguasendisse) EGRi klapp tuleb lahti ja
"sa säästad loodust" ja nii on koguaeg. Kui mind ei usu katseta järgi,
pane EGRi vaakumvoolikule manomeeter külge ja mängi gaasiga, ise näed kuidas tühikäigul vaakum taha tuleb ja pööretel ära kaob... katseta 3-5-10-50
minti midagi ei muutu, usu mind Just selliste nn "kuliibinite" pärast ükski auto ei jää seisma niikaua kui kepsud sirged on... käib nagu
kellavärk... tahaks näha kaua sinul auto kestab kui ükski "kuliibin" selle külge oma kätt ei pane... sry, nothing personal...
|
|
|
|
kama2
huviline
Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 00:02
|
|
|
Näita mulle, kus ma kirjutasin et B4-l ? Selgelt ju kirjas, et (labade muutuva geomeetriaga turbiinidel), ehk siis 81 kW ja ülesse...
Jutt oli üldine, ehk siis informatiivne.
Minu pärast visaku või mootor vahelt välja, kui isu on..
Mis puutub EGR klappi, siis jah usun rohkem ELSA - t.
Tean sellest see tõttu, et kui auto ostsin sama moodi taheti mulle selle vahetuse pähe määrida, et ei tööta teine.
Siis lähemalt uurides, selguski, et EGR töötab
Siin üks osa EGR kontroll protseduurist:
"The exhaust gas recirculation and air mass meter function can be checked with the help of final control element test and at the same time
calling-up measured value block 003. To do this it is required to activate the control element "Exhaust gas recirculation (EGR) valve -N18" and then
exiting the final control element test with "C" key. Using this sequence the EGR valve continues to be pulsed so that with the help of measured
value block 003 (display zone 3) the extreme values for the EGR (air mass meter) can be read...
...The individual control elements are only activated for 30 seconds. Within this period various work sequences must be carried out with the fault
reader unit as well as reading the measured values. Therefore read the following work sequence first to become conversant with the procedure.The
displays in display zones 3 and 4 must fluctuate within following control range: Note: If a constant value of 550 mg/H is indicated in display zone
3, check air mass meter"
Hetkel ei leidnud, selle EGR-i kohta PDF faili, kus oli selle tööpõhimõte puust ja punaseks lahti seletatud.
Muide vene foorumites on samuti umbes 90% inimesi panevad selle EGR klappi kinni, kuid olen lugenud proffide arvamust ja nende argumendid siiski
veenavad mind rohkem.
Aga no jah, autol on palju asju, ilma milleta ta on võimeline liikuda.
Kellel isu EGR kinni panna, siis skeem, mis ja kuidas on siin:
http://www.passat-b5.ru/phpBB2/download.php?id=10322
|
|
|
voll
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 07:13
|
|
|
egr
Minu mälu järgi oli EGRi mõte selles et väikestel ja keskmistel koormostel juhitakse osa heitkaase silindrisse tagesi ja seeläbi alaneb
põlemisprotsessi temperatuur, mis omekorda parandab heitgaaside koostist
|
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 08:20
|
|
|
Aga minul on nii tehtud, et see klapi ja välja laske kolektori vaheline toru on ära võetud. Välja laske kolektorile on pime ette pandud ja klapis on
toru viidud õhu puhastisse. Nii et klapp toimetab edasi nii nagu peab. Aga heitgaaside asemel laseb ta nüüd mootorisse puhast õhku. Ja toimetab see
klapp nii tühi käigul kui ka pööretel. Käigu vahetustel mingitel pööretel on hästi kuulda kuda ta vahest susistab.
|
|
|
|
4b
huviline
Registreerunud 09.01.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 08:58
|
|
|
Mina soovitan selle klapi kinni panna, nimelt ülesse, sinna kus EGR'i toru klapi enda külge kinnitub ja läheb sisselaskekollektorisse, panna tihendi.
Lihtne ja loogiline lahendus, 2 polti lahti, tihend vahele ja kinni tagasi. Tulemus - pole probleeme ülevaatusel tahmasuse pärast (kui on olnud) vähem
tahma ja sinu puhul rahulik uni kuna ei pea enam selle jupi pärast muretsema! |
Mis selleks tihendiks sobiks, kas näiteks 1mm vaskplekk või on see liiga õhuke, sest seal ikkagi kuumad gaasid liiguvad. Kas mingi juhtme või vooliku
peab ka küljest ära võtma, äkki läheb lolliks see klapp, kui enam õhku kätte ei saa?
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 09:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 4b
Mina soovitan selle klapi kinni panna, nimelt ülesse, sinna kus EGR'i toru klapi enda külge kinnitub ja läheb sisselaskekollektorisse, panna tihendi.
Lihtne ja loogiline lahendus, 2 polti lahti, tihend vahele ja kinni tagasi. Tulemus - pole probleeme ülevaatusel tahmasuse pärast (kui on olnud) vähem
tahma ja sinu puhul rahulik uni kuna ei pea enam selle jupi pärast muretsema! |
Mis selleks tihendiks sobiks, kas näiteks 1mm vaskplekk või on see liiga õhuke, sest seal ikkagi kuumad gaasid liiguvad. Kas mingi juhtme või vooliku
peab ka küljest ära võtma, äkki läheb lolliks see klapp, kui enam õhku kätte ei saa? |
Vaskplekk sobib kll. Ma olen tavaliselt kas raudpleki pannud või paraniiti. 1mm piisab, sest kui sa paned toru kinni ei jõua enam heitgaasid (eriti
kuumad) sinu pandud tihendini, mõistad kll mida ma arvan. Et kui ots on kinni hakkavad heitgaasid sellest torust mööda minema. Ja klapp las jääb nii
nagu ta praegu on, ei juhtu sellega absoluutselt mitte kui midagi. Lolliks midagi ei lähe. Paned selle toru kinni ja unustad selle probleemi ära
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 09:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kama2
Näita mulle, kus ma kirjutasin et B4-l ? Selgelt ju kirjas, et (labade muutuva geomeetriaga turbiinidel), ehk siis 81 kW ja ülesse...
Jutt oli üldine, ehk siis informatiivne.
Minu pärast visaku või mootor vahelt välja, kui isu on..
Mis puutub EGR klappi, siis jah usun rohkem ELSA - t.
Tean sellest see tõttu, et kui auto ostsin sama moodi taheti mulle selle vahetuse pähe määrida, et ei tööta teine.
Siis lähemalt uurides, selguski, et EGR töötab
Siin üks osa EGR kontroll protseduurist:
"The exhaust gas recirculation and air mass meter function can be checked with the help of final control element test and at the same time
calling-up measured value block 003. To do this it is required to activate the control element "Exhaust gas recirculation (EGR) valve -N18" and then
exiting the final control element test with "C" key. Using this sequence the EGR valve continues to be pulsed so that with the help of measured
value block 003 (display zone 3) the extreme values for the EGR (air mass meter) can be read...
...The individual control elements are only activated for 30 seconds. Within this period various work sequences must be carried out with the fault
reader unit as well as reading the measured values. Therefore read the following work sequence first to become conversant with the procedure.The
displays in display zones 3 and 4 must fluctuate within following control range: Note: If a constant value of 550 mg/H is indicated in display zone
3, check air mass meter"
Hetkel ei leidnud, selle EGR-i kohta PDF faili, kus oli selle tööpõhimõte puust ja punaseks lahti seletatud.
Muide vene foorumites on samuti umbes 90% inimesi panevad selle EGR klappi kinni, kuid olen lugenud proffide arvamust ja nende argumendid siiski
veenavad mind rohkem.
Aga no jah, autol on palju asju, ilma milleta ta on võimeline liikuda.
Kellel isu EGR kinni panna, siis skeem, mis ja kuidas on siin:
http://www.passat-b5.ru/phpBB2/download.php?id=10322
|
Mees küsib konkreetse auto kohta, temal pole su üldist juttu hetkel vaja. Inimesel on mure ja mure on tema enda autoga ehk siis B4'ga 1,9TDi 66kW
(midagi muud ei saa olla). Milleks hakkata talle kärbseid pähe ajama muutuva geomeetriaga turbodest mida B4 pole kunagi nuusutanud? Kui keegi oleks
küsinud et "kuidas EGR toimib?" või ntks "ERGi ja muutuva geomeetriga turbo koostöö" oleks su jutt 100% sobiv, õige ja informatiivne. Või sa pole
ikka nõus?
|
|
|
|
kama2
huviline
Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 09:19
|
|
|
OK, rahu-rahu, loeme teema pealkirja veel kord:
mees küsib nagu pealkirjas ma loen "mis vidinaga on tegu?"
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 09:51
|
|
|
ja veel lisab "Nimelt siis avastasin kapoti alt miski minujaoks tundmatu vidina, mis on tahmane. (Profiilist näeme et inimesel on B4 audi)
!!!Mootor 1,9tdi!!! See vidin asub õhufiltri kõrval. Üks toru läheb sealt vidinast väljalaskesüsteemi, paar voolikut oli vist veel
küljes. ETKAst leidsin, et selle jupi inglisekeelne nimi on "exhaust recirculation valve" (kood 028 131 501E) ehk siis miski väljalaskega seotud
klapp. Mis funktsioon sel olla võiks ja kas on normaalne, et see tahmane on?"
Mees küsis mis asi see 1,9TDi'l on ja mis funktsioon tal just sellel mootoril on kus EGRil pole sidet õhulugejaga, sellist nagu uuematel masinatel
on, pole muutuva geomeetriaga turbot ega midagi...
|
|
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 12:50
|
|
|
Aga ikkagi väidan, et see ERG klapp töötab ka pööretel, vähemalt vanal 2.5 TDI-l. 1.9 TDI-ga pole võimalust olnud proovida. Aga need suht ühe suguse
mootori juhtimisega, nii et, ilmselt ka temal avaneb see junn käigu vahetustel. Kuigi seda ma ei oska öelda, kas sellest junnist siis mingit tolku ka
on? Või ei juhtu midagi, kui ta naglalt kinni panna. Seoses selle vidina kinni panemisega oleks soovitav sisse laske kolektor maha võtta ja puhtaks
pesta. See tahma kiht mis seal see on, on väga kohutav. Ja ei mõju hästi õhu liikumisele.
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.07 15:00
|
|
|
EGR võib töötada ka siis kui gaasi maha lased, ntks kui mootoriga pidurdad või tõesti käiguvahetuse ajal. Põhimõtteliselt kui kasulik koormus puudub,
kui mootor käib tühjalt. Ma ei tea kui palju sellest junnist kasu on, tean ainlt et EGR on päris tihti peavalu tekitanud. Kord see klapp kiilub
lahtises asendid kinni ja paneb mootori tahmama + jõudu pole, kord see tahm, mis sisselaskekollekorisse kogub, on ummistanud midagi, ntx
turboülelaadimise rõhumõõdikud (eriti aktuaalne BMW 2,5TDs ja MB 3,5TD puhul) Ja noh, lihtsalt rõve vaatepilt kui kisud kollekrori maha ja seal on
mitme cm paksused tahmakihid. Võib ainlt ette kujutada mida see tahm mootoriga teeb ja mis võib juhtuda kui mõni suurem tahmatükk vabatahtlikult lahti
tuleb ja silindrisse sattub Tahaks testida kas EGRita mootor kestab kauem
või mitte...
|
|
|
|
simmmmmm
huviline
Registreerunud 10.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.03.07 14:11
|
|
|
Käisin diagnostikas ja õeldi, et ERG klapp 4% peab aga olema 10- 90%. Õeldi et panna kinni ja asi vask. Kas se õige ?
Autoks siis audi a4 1,9 tdi 81kw niisis muutuva geomeetriaga masin arvatavasti.
Kuidas mõjutaks klappi kinnipanek minu autot?
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 avant
|
postitati 07.03.07 08:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: simmmmmm
Käisin diagnostikas ja õeldi, et ERG klapp 4% peab aga olema 10- 90%. Õeldi et panna kinni ja asi vask. Kas se õige ?
Autoks siis audi a4 1,9 tdi 81kw niisis muutuva geomeetriaga masin arvatavasti.
Kuidas mõjutaks klappi kinnipanek minu autot? | Tee nii nagu villu157 enda autol tegi. See tundub kõige lollikindlam.
Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
|
|
|
|
simmmmmm
huviline
Registreerunud 10.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.03.07 09:02
|
|
|
Aga kas see 4% tähendab et klapp on avatud 4% või on suletud4%
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 avant
|
postitati 07.03.07 10:30
|
|
|
Võib-olla tähendab, et töötab 4% väärtuses. Mine võta kinni.
Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
|
|
|
|
lri
huviline
Registreerunud 05.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.9 TDI 81kW
|
postitati 01.05.09 16:06
|
|
|
Tere,
Oletame et EGR klapp on defektne - jääb kinni suvalises asendis, ei sulgu, ei avane, jne lisaks sellest tulenevad probleemid, ja me tahame EGR
süsteemi üldse mängust välja jätta, siis siit teemast selguvalt on võimalikud järgmised variandid:
- sulgeda heitgaaside pealevool väljalaskekollektorist "tihendiga" - toimib ainult mootoritel millel ei ole õhukulumõõdikut? ECU arvates on kõik
ok
- väljalaskekollektori ja EGR klapi vaheline toru ühendada õhupuhastisse ja väljalaskekollektori ava sulgeda - seega mootor hakkab imema puhast õhku
heitgaaside asemel. ECU ei saa midagi aru kuna õhk on võetud enne õhukulumõõdikut?
Mis saab teise variandi korral kui see vigane EGR klapp on pidevalt avatud ja sisselaskekollektoris valitseb ülelaaderõhk? Seega minu loogika ütleb et
teise variandi korral ei pääse kuidagi uue klapi soetamisest.
Lauri
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 01.05.09 20:50
|
|
|
Mina saan lühidalt aru nii et sellele EGR klapil panna kas nüüd sisse laskesse või väljalaskesse pime ette ja asi vask. Asi ei tohiks muutuda vaadates
asjaolu kuhu "punn" ette panna. Ja asja ei peaks morjendama muud parameetrid või ?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |