Lehekülgi: 1 2 |
leits
huviline
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.5TDI V6 Avant
|
postitati 30.12.06 18:27
|
|
|
Probleem tagumise kojamehega
Nonii nimelt probleem siis tagumie kojamehega. Autoks A4 1998a Avant 2.5tdi. Täna uurisin seda. Kojamehe lülitit armatuuri poole lükata, siis aknapesu
vedelikku ta pritsib, kuid kojamees ise ei käi. Milles võiks probleem olla, arvatvasti uus mootor ? Probleem nimelt kahe A4'ga (peres teine a4 veel,
probleem sama).
Või tuleks otsida vigu kuskilt juhtmetest?
1) Mis maksab uus kojamehemootor?
2) Palju maksab uus tagumine kojamees`?
Nagu näha on minule sinna taha eriline pe*demajakas külge pandud(see oli juba ostes, ärge arvake, et ma ise selle olen sinna monteerinud ): http://www.ozkpaintball.ee/auto/audi7.jpg
See küsimus küll ei käi siia teemasse, aga küsin ikkagi. Nimelt pesulasse minnes esimets korda mõtlesin, et peaks antenni ka maha keerama. No tee või
tina, mina teda sealt maha ei saanud, lasin mõnel sõbral proovida, no ei liigu. Mis krdi moodi teda sealt kätte saab? Tundub, et ta kalab
raadiomängimisel ka. Kord mängib perfecto siis aga hakkab tegema tõnk-tõnk-tõnk (mitte ei sahise, nagu kui paned lambi sageduse).
Huvitatud paintballist? Kontakteeru minuga: leits@ozkpaintball.ee
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 30.12.06 19:59
|
|
|
Alustada võiks tagaluugi juhtmete uurimisest
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.06 20:32
|
|
|
Miks kohe asja keeruliseks ajada!?
Võta pistik lahti (mootori küljest) ja vaata kas vool tuleb peale. Samas võid kontrollida ka kaitset, sest veel ja kojamehel on erinevad kaitsmed,
kuna vesi pumbatakse eest peale...
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.12.06 21:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: karlpoiss
vandil on tagapalge pesuks eraldi paak koos pumbaga paremas tagumises taskus.Kui pump töötab peab töötama ka kojamees.Enda vandil oli juhtmetes häda.
|
Aga osadel on ees, alles eelmine nädal sai asjaga tegeletud.
|
|
|
|
mar2ko
huviline
Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8T AVANT
|
postitati 31.12.06 10:55
|
|
|
Mul kojamehega pea et sama probleem. Ainuke vahe on selles, et mul liigub kangi allhoidmise ajal ka kojamees. Kui kang lahti lasta siis jääb ka
kojamees suvalisse kohta seisma. Sellel juhul vist viga kindlasti mootoris.
Seega küsiks teema algataja küsimuse uuesti üle. Kas keegi teab mis võib see mootor umbes maksta? 
TO: leits - antenni ära keeramine on tõesti üpris keeruline. See alumiiniumkeere kipub oksüdeeruma mille tagajärjel anetnn hirmus kõvasti kinni
kiilub. Endal tuli ka ikka tohutult jõudu rakendada, et seda küljest ära saada. Ausaltöelda enam ei ole viitsinud antenni küljest ära keerata kui
pesulasse sõidan. Võibolla peaks mingit head vahendit sinna vahele määrima kui antenni ära keerad. 
Raadio mängib samuti veidike kehvasti, sai korra antenn välja vahetatud, kuid see ei aidnud, pigem läks asi hullemaks(Antenn ostetud Forssist). Nüüd
on maki küljes üks eraldi 15cm juhtmejupp pandud ja mängib ka paremini kui katusel olev antenn. Võimalik et kuskilt katuseantenni juhe mäda aga selle
otsimine tundus liiga tüütu tegevus.
|
|
|
leits
huviline
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.12.06 12:49
|
|
|
Hmnja, hakkan uurima järgmine nädal tagumist kojameest. Teisip. läheb tegemisse, suutsin nats rsk luugi ära mölkida. Aga anetenni kohta, ma ei tea mis
ime moodi see lahti tuleb, täna üritasin keerata, no minu jõud peale ei hakka. Prooviks teist antenni, kas siis ka teeb mängides vahepeal tõnk tõnk
tõnk. Nagu jumala lampi kaob levi ära. Antennil on afco see 190 eegune võimendi ka vahel.
edit: Mingit paaki ma küll ei leidnud sealt tagant :/
edit2: Siiski tahaks teada ka kojamehe hinda ning mootori hinda.
|
|
|
|
Oll
huviline
Registreerunud 04.12.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW
|
postitati 02.01.07 10:46
|
|
|
ka minu autol oli saksast tuues sama jama - tagaluugi kojamees ei käinud - viga oli selles et aknapesuvesi läheb läbi kojamehe võlli ja lekkis võlli
ja puksi vahele - võll oli puksi külge kinni paakunud. Võtsin kogu selle majanduse luugi küljest ära ja gruustangide vahel nõksutades ja õli vahele
pritsides sain liikuma uuesti (mootori ja võlli vaheline liigend tuleb selleks ajaks muidugi lahti ühendada)- mootoril polnud viga midagi - juhe külge
ja töötaski ta jälle.
"My wheel bolts require more torque than your Honda makes..."
|
|
|
|
leits
huviline
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.07 12:45
|
|
|
Keegi võiks nii mootori kui ka kojamehe selle varuosa nr'i äkki anda? Saaks ise forssist hinna kontrollida.
|
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 80
|
postitati 04.01.07 12:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: leits
Keegi võiks nii mootori kui ka kojamehe selle varuosa nr'i äkki anda? Saaks ise forssist hinna kontrollida. |
http://www.elcats.ru/audi/parts.asp?mdl=261&unit=4E70DDEF on kogu kupatus. mootor on number 9 ehk kood 8L0955711B . hind
~113 $. forsi varuosapäringut misipärast ei leia üles.
|
|
|
az
huviline
Registreerunud 18.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.07 16:35
|
|
|
passatil maksab mootor koos kogu kupatusega umbes 1500 eeku
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 14.03.08 11:56
|
|
|
äratan vana teema üles,
nimelt mul selline anomaalia, et tagumine akna pesu ei tööta. mootor ise on töökorras ja juhtmest tuleb ilusti 12v peale.
kui ma pumba juhtmeotsa ühendan, siis ei liiguta end pump, ning ka kojamees keeldub end liigutamast. kui pump lahti ühendada, siis kojamees töötab
kenasti.
kaitse nr15(25A) mis peaks sellega tegelema on täiesti korras
kuskohast võiks asja edasi uurida, mul mõistus suht otsas juba
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Myx
huviline
Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.04.09 16:49
|
|
|
Mul samasugune anomaalia. Oskab keegi nõu anda, kuskohas viga võib olla?
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
äratan vana teema üles,
nimelt mul selline anomaalia, et tagumine akna pesu ei tööta. mootor ise on töökorras ja juhtmest tuleb ilusti 12v peale.
kui ma pumba juhtmeotsa ühendan, siis ei liiguta end pump, ning ka kojamees keeldub end liigutamast. kui pump lahti ühendada, siis kojamees töötab
kenasti.
kaitse nr15(25A) mis peaks sellega tegelema on täiesti korras
kuskohast võiks asja edasi uurida, mul mõistus suht otsas juba |
Pole eriline asjatundja.
|
|
|
|
kella4
huviline
Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.04.09 17:28
|
|
|
Klaasipesu vedeliku pump võib kinni paakuda vabalt siis kui ta on pikemat aega kuival olnud ja ringi pole aetud. Endal üleelatud jama, kuigi esimese
pumbaga. Võta pump küljest, keera käsitsi, kasvõi näpitsatega ringi, kuni hakkab kergemalt käima ja pane tagasi külge, peaks töötama.
Pakkuda töökorras C4 A6 eesmine, klaasipesuvedeliku pump. Kellel vaja, tulgu ja vedagu minema.
|
|
|
Myx
huviline
Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.09 16:46
|
|
|
Pump on korras ja töötab, aga kui pistik järgi panna, ei tööta. Sai proovitud ka pirniga sama pistikut ja ei midagi. Kaitse sai üle vaadatud ja see on
korras, vahetasin ka igaksjuhuks teise kaitsmega, ikka ei midagi. Sai ka testriga mõõdetud juhtmeotsadelt ja vool tuleb peale (natuke kõikus). Ise
arvan, et kui pistik pumba järgi panna, tekib kuskil mingi lühis, aga kus, vot seda ei jaga lahti. Tegin ka nii, et lüliti juures oleva pistiku
tõmbasin lahti ja vaatasin, et milline juhe on sama värvi, mis pumba pistiku juurde jõudis. Panin siis ühe juhtme otse sealt pumba külge ja teise
massi, aga siis ka ei midagi.(aga selle katsetuse tulemuses pole täiesti kindel kuna juhe sai lihtsalt sisse kuidagi topitud ja pole ühenduse
kvaliteedis kindel)
Pole eriline asjatundja.
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 13.04.09 18:32
|
|
|
Pump sai ka minu masinal eraldi kontrollitud, kui 12v lihtsalt selga lasin, siis pritsis üle toa mul kassi märjaks, kuid auto küljes ei tee midagi.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 13.04.09 19:47
|
|
|
Kui leiaks kuskilt mõne skeemi, kus Avandi tagumise kojamehe ja pesuvee pumba ahel peal oleks, oskaks ehk midagi arvata.
Ilma võiks ehk kontrollida, kas vool, mis pumba pistikusse jõuab, on ikka piisav, et näiteks mõni piduritule sisse sobiv pirn põlema panna vms.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 14.04.09 14:43
|
|
|
Liitun teiega.
Täna hommikul sama lugu, et tagumisele klaasile vett ei pritsi, kuid kojamees töötas nii nagu pidi.
Vajutasin pritse nuppu ja ainult relee tegi plöksu, kuid ei pritsinud -sudisin ka korraks juhtmed üle, kuid ei midagi.
Viimase asjana andsin sörmenipsu vastu kojamehe/pritse kangi ja nagu völuväel on asi töökorras.
Proovige sama-ehk aitab.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
juke1983
huviline
Registreerunud 28.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: C5
|
postitati 20.04.09 19:51
|
|
|
Mul selline jama, et avandi tagumine pihusti (kus pesuvedelik välja tuleb) käib kojamehega koos kaasa. Ta peaks pritsima koguaeg otse klaasi keskele,
kuid nädalake tagasi kiilus nagu kinni ning nüüd käib koos kojamehega kaasa. Tulemuseks siis see, et vett saab ainult üks pool klaasist.
Võtsin asja kösile ning hakkasin lammutama. Võtsin pritsu otsiku ära ning sain sealt ka mutri ära kuid kojameest ennast ei saanud. Sudidin ja mudisin
kuid asja korda ei saanud. Ei julenud päris jõuga ka peale minna, kuna ei tea mis moodi kojamees seal kinni on. Arvasin et mutri eemaldamisel tuleb
ära kuid ei saanud kuidagi. Viga vist kuidagi seespidine sest pihusti ots ise liigub. Äkki mingi sodi vaheleläinud vms.
Kui kellelgi sama probleem olnud siis andku aga teada. Huvitaks ka see, et kuidas see kojamees sealt siis ära käib? Kui saaks lahti siis saaks ka ehk
ise asja korda.
kui Audi ehitaks ka laevu, siis seilaksin vaid nendega =)
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 20.04.09 20:03
|
|
|
Vat C5 kohta ei tea aga vanematel on kojamees on nuudi küljes kinni. Kui sa selle mutri ära keerasid ning mutri all oleva seibi eemaldasid, siis peab
kojamehe vars ära tulema aga arvatavasti on tal hea mitu aastat aega olnud nuudi külge kinni roostetada. Seega maksab seda kupatust WD40 või mõne muu
vastava vahendi abil leotada. Siis hakkad ettevaatlikult kojameest ära logistama ja saadki ta kätte.
Pihusti aga käib kojamehega kaasas ilmselt seetõttu, et on kojamehe võlli külge kinni jäänud - puhastamine võiks aidata.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 20.04.09 20:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: wookie
Kui leiaks kuskilt mõne skeemi, kus Avandi tagumise kojamehe ja pesuvee pumba ahel peal oleks, oskaks ehk midagi arvata.
Ilma võiks ehk kontrollida, kas vool, mis pumba pistikusse jõuab, on ikka piisav, et näiteks mõni piduritule sisse sobiv pirn põlema panna vms.
|
Autodatas on muide C5 kõik el skeemid olemas. Ka tagaakna kojamees koos pumba ja muu juurdekuuluvaga. Kahjuks pole võimalust hetkel skeemi kuhugi
panna.
|
|
|
juke1983
huviline
Registreerunud 28.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.04.09 20:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: wookie
Vat C5 kohta ei tea aga vanematel on kojamees on nuudi küljes kinni. Kui sa selle mutri ära keerasid ning mutri all oleva seibi eemaldasid, siis peab
kojamehe vars ära tulema aga arvatavasti on tal hea mitu aastat aega olnud nuudi külge kinni roostetada. Seega maksab seda kupatust WD40 või mõne muu
vastava vahendi abil leotada. Siis hakkad ettevaatlikult kojameest ära logistama ja saadki ta kätte.
Pihusti aga käib kojamehega kaasas ilmselt seetõttu, et on kojamehe võlli külge kinni jäänud - puhastamine võiks aidata. |
Mutri võtsin ära aga seibi ei olnud. Kojamees ja metall olid ühe tasapinnalised. Proovisin ja loksutasin küll aga ei andnud järgi. Kui liigutasin siis
käis kogu kupatus kaasa (sisemised osad). Loogiliselt võttes peaks see nii ära tulema jah. Eks lisan vähe määret ja loksutan veel. Iseasi kas kojamehe
ära saamisest kasu on. Kui pole eks siis hakkan polstrit eemaldama ja mootori poolt küljest lähenema.
Nüüd vähemalt tean et kojamees ikka peaks nii ära tulema 
|
|
|
|
Myx
huviline
Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.04.09 20:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Myx
Mul samasugune anomaalia. Oskab keegi nõu anda, kuskohas viga võib olla?
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Äratan vana teema üles.
Nimelt mul selline anomaalia, et tagumine akna pesu ei tööta. Mootor ise on töökorras ja juhtmest tuleb ilusti 12v peale.
Kui ma pumba juhtmeotsa ühendan, siis ei liiguta end pump, ning ka kojamees keeldub end liigutamast. Kui pump lahti ühendada, siis kojamees töötab
kenasti.
Kaitse nr15(25A) mis peaks sellega tegelema on täiesti korras.
Kuskohast võiks asja edasi uurida, mul mõistus suht otsas juba. | |
Tsitaat: | Algselt postitas: Myx
Pump on korras ja töötab, aga kui pistik järgi panna, ei tööta. Sai proovitud ka pirniga sama pistikut ja ei midagi. Kaitse sai üle vaadatud ja see on
korras, vahetasin ka igaksjuhuks teise kaitsmega, ikka ei midagi. Sai ka testriga mõõdetud juhtmeotsadelt ja vool tuleb peale (natuke kõikus). Ise
arvan, et kui pistik pumba järgi panna, tekib kuskil mingi lühis, aga kus, vot seda ei jaga lahti. Tegin ka nii, et lüliti juures oleva pistiku
tõmbasin lahti ja vaatasin, et milline juhe on sama värvi, mis pumba pistiku juurde jõudis. Panin siis ühe juhtme otse sealt pumba külge ja teise
massi, aga siis ka ei midagi.(aga selle katsetuse tulemuses pole täiesti kindel kuna juhe sai lihtsalt sisse kuidagi topitud ja pole ühenduse
kvaliteedis kindel) |
Mina pole ikka oma probleemile lahendust leidnud. Oskab keegi midagi pakkuda?
Pole eriline asjatundja.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 21.04.09 09:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: juke1983
Kui kellelgi sama probleem olnud siis andku aga teada. Huvitaks ka see, et kuidas see kojamees sealt siis ära käib? Kui saaks lahti siis saaks ka ehk
ise asja korda. |
Rain on minu teada selle pesuridüüsi seal oma Allroad'il ära vahetanud.
|
|
|
|
juke1983
huviline
Registreerunud 28.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.09 11:00
|
|
|
Tsitaat: | Rain on minu teada selle pesuridüüsi seal oma Allroad'il ära vahetanud. |
Tänud. Proovin korra maipühade ajal ise ja kui asja ei saa siis vaatame edasi 
|
|
|
|
juke1983
huviline
Registreerunud 28.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.05.09 08:51
|
|
|
Kukkusin siis lammutama seda kojameest, kuid ei midagi. Kojamees ise ära ei tulnud. Proovisin siis läheneda teisest küljest ja hakkasin polstrit lahti
kiskuma et mootorile ligi pääseda. Pool polstrist oli juba lahti kuid siis jäin tupikusse, kusagilt ei osanud enam läheneda ja pidasin targemaks
uuesti kokku panna enne kui täitsa ära lõhun. Lõpptulemus oli siis see, et keerasin pihustit niipalju vasakule, et pritsib otse kojamehe ette, et
oleks vähem kuiva klaasi pühkimist 
Teen sellega väikese pausi ning kui tuhin jälle peale tuleb või saan targemat nõu, siis asun jälle asja kallale. Siiani aga tuleb leppida oma enda
oskamatusega (ja kartusega miskit ära lõhkuda)
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |