Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: plokkikaane poldid (Vastuseid: 27 | Vaatamisi: 4341)
oz-vald
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi COUPE 1,8 GT `87;Audi100 avant 2.8 quatro`92

postitati 29.12.06 08:54 Tsiteeri
plokkikaane poldid

tere oleks siuke küsimus millega keerata audi 100 2,8 V6 92a plokkikaane polte (ehk mis võtti sinna läheb) ja kust seda pärnu kandis

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
oz-vald
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.12.06 14:01 Tsiteeri

OK aga kas keegi oskab öelda kui kõvasti peab plokikaane polte kinni pingutama.Kuidas teada saada kas plokikaan on kõver või ei ole.
ETTETÄNADE

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 29.12.06 14:08 Tsiteeri

Võti on 12 täht 12mm, väliste kantidega, ehk polt on sisekaksteistkant.
30Nm, 60Nm, 2x90*

http://badges.fuelly.com/images/smallsig-metric/501789.png
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
oz-vald
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.12.06 14:13 Tsiteeri

tänks mulk. Oskab keegi veel mulle pajatada sellest pingutamisest ja plokikaane kõveruse kohta midagi öelda.

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 29.12.06 14:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: oz-vald
tänks mulk. Oskab keegi veel mulle pajatada sellest pingutamisest ja plokikaane kõveruse kohta midagi öelda.

Pingutatakse keskelt äärtele.
Kõveruse koha pealt niipalju, et ega ennem korralikult aru saa , kui lihvpinki panna. On uuritud erinevaid kaani joonlaua ja muude riistadega ning tundus kaan sirge , kuid kui pinki läks oli kõver kui kapsaraud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
oz-vald
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.12.06 14:28 Tsiteeri

seda ma tea aga mingi mõõt ühik äkki mille järgi pingutatakse
tänks veiks

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 29.12.06 14:28 Tsiteeri

Pingutamine ongi nii nagu kirjas, 60NM ja siis kaks korda 90 kraadi otsa. Osadel masinatel peab seda teist 90 kraadi tegema sooja mootoriga, ma ei tea kuidas audiga lood on, tegelikult on see info tavaliselt uue tihendiga kaasas. Kaane kõverust saab tuvastada mingi suure ja sirge metallesemega, ntx massiivsema joonlaua vms abil. Ei tohi olla mingeid nähtavaid kõverusi. Samas kõveraks lähevad kaaned (eriti kolmesilindrilisel bensukal) vist siiski suht harva, olen plokikaani ja tihendeid vahetanud ikka omajagu, siiamaani pole ühtegi kõverat kaant ette sattunud, küll aga pragulisi, samas võibolla on just mulle sirged kaaned ette sattunud. Ja see jutt, et kaant on ilmtingimata enne mootori kokku panemist vaja lihvida on rohkem kaanelihvijate müügitöö.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
oz-vald
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.12.06 14:45 Tsiteeri

No see oli küll asjalik vastus ma ei saanud enne sellest
30Nm, 60Nm, 2x90* aru.Ja sooja mootoriga tundub
ebareaalne sest siis peaks klapikambri kaabe uuesti maha võtma.
Aitäh ferdinand et viitsisid nii pikalt kirjutada sellest oli kasu.

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 29.12.06 14:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Kaane kõverust saab tuvastada mingi suure ja sirge metallesemega, ntx massiivsema joonlaua vms abil. Ei tohi olla mingeid nähtavaid kõverusi. Samas kõveraks lähevad kaaned (eriti kolmesilindrilisel bensukal) vist siiski suht harva, olen plokikaani ja tihendeid vahetanud ikka omajagu, siiamaani pole ühtegi kõverat kaant ette sattunud, küll aga pragulisi, samas võibolla on just mulle sirged kaaned ette sattunud. Ja see jutt, et kaant on ilmtingimata enne mootori kokku panemist vaja lihvida on rohkem kaanelihvijate müügitöö.

Kui kaan on kuuma saanud, siis suht kindel et ta ka kõver on ja seda ka 3-sil kaanega juhtunud. Kui paned kokku uue tihendiga veidi kõvera kaane, siis ta võib jääda pidama, kuid tavaliselt ei saa 1000 km-ki sõita nii, sest lööb tihendi ära jälle.

See kõik mu omadest kogemustest. On uuritud kaani igasugu sirgete vahenditega - korduvalt ja hiljem selgub ikkagi, et kaan kõver on.
Lihvimine ise pole kallis ju, 350 eeki kaane eest pole mingi summa, isegi tihend maksab rohkem.

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 30.12.06 12:24 Tsiteeri

Ja V6l ju see jama ka et kui tihend läbi hakkab ajama (ntks surve veesärgis) siis ei saa aru kumb kaas läbi ajab. Lihtsam on üks kord korralikult teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Maqmaq
huviline

Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: Üks teine auto

postitati 30.12.06 12:29 Tsiteeri

Üldiselt tuleks kaant lihvida iga kord enne peale panekut sest kaane tõmbad kõveraks juba tikkpoltide pingutamisega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 30.12.06 12:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maqmaq
Üldiselt tuleks kaant lihvida iga kord enne peale panekut sest kaane tõmbad kõveraks juba tikkpoltide pingutamisega.

See on küll prügikasti jutt.

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 30.12.06 13:08 Tsiteeri

Üldiselt on kaane pealepanek ilma lihvimata üks üle t*ra töö.

Alati kui kaan maha käib, lasen ka lihvida, vastasel juhul garantii puudub kogu tööle, sama asi ka siis kui ei kasutata uusi tihendeid ja polte.

Jah, võin teha ka lihvimata ja vanade asjadega aga siis ei anna mingit garantiid ning probleemide ilmnemisel (mis pea kindel) läheb kõik täie rauaga!

End of stori!!!

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 30.12.06 16:57 Tsiteeri

Tsitaat:
No see oli küll asjalik vastus ma ei saanud enne sellest
30Nm, 60Nm, 2x90* aru.Ja sooja mootoriga tundub
ebareaalne sest siis peaks klapikambri kaabe uuesti maha võtma.
Aitäh ferdinand et viitsisid nii pikalt kirjutada sellest oli kasu.

Suhteliselt raske on seletada kui sa asjast mitte midagi ei jaga tegelt :(
Nm on jõud millega asja kinnitatakse ning jõu näitamiseks on selleks ka vastav võti.
Siit näed mis mõeldi selle järjekorra alll (jah ei ole küll audi kaan ega miskit kuid järjekord on enamvähem sama). Võtad jõuvõtme ning keerad selle järjekorra järgi ringi 30Nm-ga, seejärel ringi 60Nm ja siis juba 2x90*.
Sooja mootoriga seda osadel motodel tehakse jah ning tõesti nii tehaksegi, et pannakse asi kokku ära kindla jõuga, laotakse jupid kõik külge, lastakse moto soojaks ning võteakse uuesti lahti, et saaks viimase ülekeeramise ära teha.

oz-vald
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.06 09:48 Tsiteeri

No nii eile sai asi tehtud ja tööle ta sai aga kauaks eks paistab ja ega ilma autota poleks ka aasta vahetust tahtnud mööda saata.Oli see lahti võtmine mull esimene kord aga muidu ei õpi kui ei proovi.Pinkutamine kasutasin loogikat ja tuli sama moodi nagu seal joonisel näidatud.Aitäh kõigile kes võtsid vaevaks kirjutada.
Ja see teema peaks siia foorumise sobima küll sest sellist infi ma siit enne ei leidnud.
Kõigile head vana aasta lõppu ja ilusat uut algust.

Nobody
huviline

Registreerunud 27.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.06 11:22 Tsiteeri

Küsin siis ise ka üle, et millise võtmega lõpuks pingutasid või tegid tunde järgi?
Juttude järgi pidi vist tihendi vahetamiselt ca 1000 km pärast uuesti üle pingutama, kuid millise jõuga?

Kas igakord kaant mahavõttes on vaja panna uust tihend ja kas poltidele kasutatakse ka keermeliimi?

mootorratas 61'st aastast
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
puster
huviline

Registreerunud 31.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: golph

postitati 31.12.06 12:02 Tsiteeri

VAG masinatel minuteada ei ole vaja järelpingutamist teha. See rohkem vene tehnika pärusmaa.

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.06 12:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: puster
VAG masinatel minuteada ei ole vaja järelpingutamist teha. See rohkem vene tehnika pärusmaa.

Õigust räägid!

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
oz-vald
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.06 15:33 Tsiteeri

mina tegin ikka dünamomeetriga nii vist teda nimetatakse ja selle tihendiga oli kasas 30Nm,60Nm ja 180*

mulk
klubiliige

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.06 16:12 Tsiteeri

Kusjuures väga paljudel VAG mootoritel on soojendustsükkel ja seejärel teatud moment poldile peale keerata, + osadel veel lisaks 1000kmi läbimise järel ülepingutus veerand ringi võrra, näiteks 2.4 V6 on üks sellistest mootoritest.

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 31.12.06 20:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: puster

Miski vana diisli (Perkins võis olla) kohta käis umbes selline juhend:

1. Pingutada momendiga x Nm
2. Pingutada momendiga y Nm
3. Pingutada lisaks 90°
4. Ajada mootor soojaks ja pingutada veel 90°
5. Peale 1000 km läbisõitu pingutada veel 90°

Täpselt kõiki numbreid enam ei mäleta, aga toimingute järjestus oli just selline - nii et pole see midagi ainult "idanaabri asjade pärusmaa".

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 01.01.07 00:15 Tsiteeri

Tsitaat:
mina tegin ikka dünamomeetriga nii vist teda nimetatakse ja selle tihendiga oli kasas 30Nm,60Nm ja 180*

Kui tihendiga oli selline info kaasas ja nii ka tegid siis on kõik OK ja ära kuula enam mida siin jahutakse.:D Igal masinal omamoodi need asjad käivad sh osadel vene masinatel ntx tõesti järelpingutamine vajalik. Pmv diislil oli ntx just ette nähtud 90 kraadi külmalt ja 90 kraadi peale termostaadi avanemist, samas matsta diiselmootoril oli ette nähtud mõlemad 90 kraadi külmalt.

Ei tea kas mõnel masinal ka ainult kindla momendiga pingutatakse või ongi see 2x90 kraadi viimasel ajal moodi läinud?

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Nobody
huviline

Registreerunud 27.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.01.07 13:00 Tsiteeri

kuid minu viimane küsimus?

Kas igakord kaant mahavõttes on vaja panna uust tihend ja kas poltidele kasutatakse ka keermeliimi?

mootorratas 61'st aastast
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mulk
klubiliige

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.01.07 13:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Nobody
kuid minu viimane küsimus?

Tihend ja poldid on kohustuslik vahetada iga kord.
Polte ei lukustata keermeliimiga.
Teatud erandjuhtudel kasutatakse keermeliimi/tihendusmassi juhul, kui plokikaanepolt läheb jahutussärki.

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 01.01.07 13:06 Tsiteeri

Kas ka metallist tihend pole korduvkasutatav?

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 18.5% - SQL: 81.5%]