Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi 100 -84 kohta küsimusi (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1384)
tuuker
huviline

Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.06 00:14 Tsiteeri
Audi 100 -84 kohta küsimusi

Sai soetatud 1984 aastast pärinev 1,9 74 kw mootoriga sigar. Esimene 1000 km on läbitud ja on tekkinud küsimusi.
1. Praeguste ilmadega tuleb käivitades 3-4 korda enne pedaali pumbata, peale seda läheb poolest pöördest käima. Kui peale käivitamist gaasipedaali mitte puutuda, tiksub ca 700 pöörde juures 4 silindriga umbes minuti, peale seda rakendub viies pütt ja pöörded tõusevad aegamisi 850-900 peale. Kui peale käimaminekut kohe mitu korda järsult gaasi anda, tuleb viies silinder kohe järgi. Soojalt vahelejättusid ei esine. Asi ilmselt küünaldes?
2. Külmalt on tühikäigupöörded normis aga mida soojemaks, seda kõrgemaks lähevad pöörded: töösoojalt hoiab 1100-1200. Peale järsemat gaasivajutamist kukuvad pöörded vahel normi piiresse, vahel mitte. Kas karburaatori/monopritse hoovastik, vedrustik vajab lihtsalt hooldust/vahetamist või on kusagil mõni jupsiv andur olemas?
3. Eelnevate sümptomite ja lühikeste rahulike linnaotste korral on ca 15l/100km kohta küttekulu põhjendatud? Õhu ja kütusefiltri panin juba uued.
4. Tehase poolt on sellele mootorile 98 bensiin ette nähtud? Või kõlbab ka 95? Proovisin mõlemaga, 98 puhul tundub kulu väiksem olema.
5. Esisillast kostub alt vasakult teekonaruste korral klobinat ja kohalt võttes on tunda, et sillast käib just sealt kerge nö nõksatus läbi. Ilmselt alumine zarniir? Kas see on antud mudelil koos õõtshoovaga?

Tänan vastuste eest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Jaanus100
huviline

Registreerunud 10.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: Corolla

postitati 18.12.06 06:23 Tsiteeri

vastus 3. küsimusele:
minu arust on 1,9 l kohta 15/100-le ikka väga palju mul endal 2,2 ja linnas on kulu ca 11/100-le ja maanteel 9-10/100-le

98 soovitan minagi, kulub kuidagi vähem ja töötab paremini

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 18.12.06 12:29 Tsiteeri

Mul oli sarnane auto sama motoga pikka aega.

Küünlad ja juhtmed ja jagajakaane ma vahetaks igaks juhuks vanal autol peale ostmist niikuinii ära.

Aga nii probleemi 1, 2 kui ka 3 põhjustajaks on sellel autol kulunud karburaator. Minu 1.9 r5 käitus "täpselt" samamoodi: ei tahtnud tööle minna ja talviti võttis 20l sajale.
Otsi kuskilt lammutusest või foorumist vähemkulunud isend ja lase oskajal mehel peale panna. Saad probleemidest pikaks ajaks lahti.

Sel autol ei ole minu teada ühtegi andurit ja seda moodsat karburaatorit ei kutsuta ka monopritseks. Lihtsalt see karburaator, mis seal peal on, on aetud idiootlikult keeruliseks. Suvalisi remondimehi või külamehi ei tasuks ligi lasta. Keeravad asja rohkem võssa.

Ahjaa. Bensiin kindlasti 98. Eriti meeldis talle statoili oma.
Neste 95-ga võis lausa kindel olla et nüüd on teepeale jäämine või asi tossab mehemoodi(ma ei ole enne ega pärast näinud, et auto suudaks eri tanklate bensiinil vahet teha :)).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 18.12.06 13:32 Tsiteeri

probleem 1. oli ka minu karpavolkaril (suht identne B2-ga). Süüdi oli eelkõige kütuse survet akumuleeriv-reguleeriv topsik (ei tea, kas antud audil see on muidugi, asub benapumba ja karpa vahel). Hankisin lammarist teise ja peale seda oli 5...6 pumpamise asemel -20 juures ainult 1..2 korda pumbata. Ja kuni -5 polnud enam mingit probleemi.
Süütesüsteem käi nii ehk naa üle, saab alati parem kui enne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant

postitati 18.12.06 13:39 Tsiteeri

Ega seda orig. karpat vist kusagilt ei leia. Olen näinud, et härra pani Sigulli karpa Audile peale. Pidi ökonoomsem olema jne. Ikkagi uus asi ja suht odavalt.

OT: Kas see 1,9 kollektor sobib 2,3 NG mootorile? Kas oleks NG ehitamine karburaatortoitele kuidagi põhjendatud? <--niisama huvipärast küsin

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 18.12.06 13:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: HannesT
Ega seda orig. karpat vist kusagilt ei leia. Olen näinud, et härra pani Sigulli karpa Audile peale. Pidi ökonoomsem olema jne. Ikkagi uus asi ja suht odavalt.

öko küll, aga kas see auto veel sõita jaksas peale seda häkki? Suigulli karpa mõeldud ju natsa pisematele mootoritele :o

tuuker
huviline

Registreerunud 17.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 19.12.06 06:30 Tsiteeri

Ahah, kas selle õnnetu karpa jaoks miskit remondikomplekti ei ole ka olemas? Vanasti vist tehti selliseid asju.
Testisin puhta 98-ga ka. 100km kuluks linnas tuli 12l, hämmastav vahe. Jääb siis 98 peale, käik on ka ühtlasem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 19.12.06 10:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tuuker
Ahah, kas selle õnnetu karpa jaoks miskit remondikomplekti ei ole ka olemas? Vanasti vist tehti selliseid asju.
Testisin puhta 98-ga ka. 100km kuluks linnas tuli 12l, hämmastav vahe. Jääb siis 98 peale, käik on ka ühtlasem.

Kui sul praeguste ilmade ja lühikeste linnaotstega tuleb 12 siis on kõik korras, ära hakkagi karpaga jukerdama. Vaheta need küünlad ja asjad.

Aga minu arust neid karpasid oli leida küll. Mina 1.5a tagasi otsisin, siis pakuti mulle 2 varianti, aga ma jõudsin auto enne maha ära müüa. Ära sa mingi juhul mingite teiste karpadega hakka jamama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 17.3% - SQL: 82.7%]