HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant
|
|
postitati 27.11.06 13:01
|
|
|
K: K- ja KE jetronic
Mul mootor 2,3 ja minumeelest KE-jet toide. Probleem on selles, et kütusekulu on liiga kõrge. Tavalisest K'st ma saan aru....selline lihtne ja
loogiline...sobib lastele, sest elektroonika puudub, aga miks KE seisma ei jää, kui pritsepealt pistik maha võtta? Samuti lambda juhtme katkestus ei
muuda midagi. Mis rolli aju sellisel autol mängib ja kas vigane lambda võib suurt kütusekulu põhjustada?
Kas pihusid võivad ka "joosta", ilma et ma sellest aru saaks ja nii kütusekulu mõjutada?
|
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 13:05
|
|
|
lambda lahti ühendamisest ei peagi ilmtingimata midagi muutuma, vahet näed ilmselt gaasianalüsaatoriga, aga pritsepea küljest pistiku ära võtmine
peaks ikka päris tõsiselt mootori tööd muutma. (minul näiteks läks segu ikka metsikult rikkaks, mootor hakkas puterdama, tagant viskas musta
suitsu)
Kui oled Tallinnast, soovitan sellist kohta nagu "Speedster OÜ" ja meistriks Hannes.
|
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 13:06
|
|
|
Pritsepea pistik on ainult kahe juhtmega.
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
|
postitati 27.11.06 13:20
|
|
|
see must karp pritsepea kyljes on juhtrõhu regulaator .juhib pritsepeas oleva membraani alust rõhku...arvestab moto tempi ja lambtat läbi aju. see
võib lihtsalt sodi täis olla
|
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 13:39
|
|
|
Seda ma mõtlesin, et kus see regulaator tal üldse on. Ühesõnaga bensiinis sisalduv sodi, vaigud vms võivad seal membraanil olla? Ja siis ta hoiab
rõhku liiga kõrgel? Ise seda vist ei puhasta?
|
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 13:51
|
|
|
saad ka ise puhastada, aga kas sa segu pärst täpselt paika saad - ei usu. Minu 5000-del langes igatahes Speedsteris käigu järel küttekulu ca 5
liitrit (17-lt ->12le). (puhastati ka regulaatorit kusjuures)
edit: nüüd vaatasin profiili, et asud Tartus, seal ei oska kedagi soovitada)
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 13:56
|
|
|
ei ei see sama must karp võib sodine olla.vaata kas pritse peasse tuleval kütuse torul on sõel ees. kui on puhasta ära ja tee vähe tõmmet. kui sõela
ei ole sis vähe jamam .käi parem DIA.st läbi .saad kindlasti abi
|
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 14:05
|
|
|
See must karp käib 2 kruviga kinni. Võtan küljest ära ja saan põhimõttest aru(praegu eriti ei saa)? Pritsepea ise käib vist lahti peal asuvatest
tähik-peaga kruvidest. Kas seda lahti võttes võib midagi lootusetult ära lõhkuda nt või pole seal midagi vaadata?
Tartus tegeleb muuhulgas ka pritsepeade remontimise-taastamise(?)-puhastamisega üks meesterahvas, kes töötab Teguri autoaia kõrval
garaazides(Täpsemalt hetkel ei tea). Lihtsalt hobi ja huvi pärast tegeleks esialgu sellega ise.
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 14:28
|
|
|
sinu sõiduk ju .ise tead mis teed.mul põhimõtteliselt õnnestus...pärast oli vaja nätsa regullida CO,d
|
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 14:35
|
|
|
To: Laurz
Paistab, et sa jagad asja hästi. Kas siis nii, et...
"See must karp käib 2 kruviga kinni. Võtan küljest ära ja saan põhimõttest aru(praegu eriti ei saa)? Pritsepea ise käib vist lahti peal asuvatest
tähik-peaga kruvidest. Kas seda lahti võttes võib midagi lootusetult ära lõhkuda nt või pole seal midagi vaadata?"
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.11.06 15:01
|
|
|
ykskord õnnestub teinekord mitte. egas seal midagi keerulist pole.põhiline et kõik pärast paika saab ja midagi yle ei jää.vaat et seda plekist
membraani kõveraks ei tee. aga ikkagi soovitan DIA-st läbi astuda
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
|
postitati 27.11.06 17:19
|
|
|
Tegelikult oli sul ju probleemiks suurenenud kyttekulu.
See vöib pigem tuleneda rikkis lamdast vöi mootori temperatuuriandurist. See kui tyhikäigul pistikuid tagant ära vötad ei pruugi kohe silma/körvaga
tuntavgi olla. KE-jetroniku erinevus pöhiliselt ongi ju lamdas, ajule inffi saatvas temp anduris ja sisse imetava öhu hulga täpsemas määramises.
Kytuseröhu regulaator on ju ka K-jetronikul, ainult veidi teisel kujul. Seega pöhilised kulu jupid selles ahelas on siis lamda ja mootori temp.andur.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.11.06 17:40
|
|
|
Proovisin seda asja. Võtsin rõhureguloaatori 2 kruvi lahti ja asja küljest ära. Seal midagi ma ei näinud....lihtsalt pritsepea ja regulaatori
ühenduskohas 2 auku(arvatavasti siis bens ühest tuleb, saab oma rõhu reguleeritud ja teisest tagasi). Tõmbasin mõlemad pooled lapiga üle ja panin
regulaatori külge tagasi. Õhtul sõitma minnes oli autol nagu 10kW. Kõik toimis, aga minek oli nagu võrril ja max kiirus 70kmh. Iga km'g seis veel
halveves. Ise mõtlesin, et kütusepump(see teeb kõva häält ja eks oleks loogiline). Lasin siis regulaatori kruvid lahti, niiet väike pragu jäi
vahele....süüde korraks sisse ja pensujuga lendas umbes taevani . Keerasin
regulaatori jälle kinni ja asi korras...tühikäik ja kiirendus olemas. Arvatavasti jäi lapi küljest siis mõni väike jama sinna ette kuhugi vms.
Ikkagi ma ei leidnud seda kohta, kust regulaator lahti võiks käia....mingi üks kruvi oli allpool, aga ....
Või mõtlesid sa(laurz), et see membraan, mis mustub, on ikkagi pritsepea sees?
Kas sa tead ka seda, mis pritsepea sees on, kui ma ta kolmest tähikpeaga kruvist lahti võtaks? Vb lendavad vedrud ja viled laiali ja siis nagu
kõik....
|
|
|
|