Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: 1.9tdi turboga probleem (Vastuseid: 37 | Vaatamisi: 16018)
ott1
klubiliige

Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDi 2012a.quattro automaat

postitati 05.11.06 17:29 Tsiteeri
1.9tdi turboga probleem

mure siis selline, et täna avastasin järjekordelt, et turbo ei täida oma funktsiooni. mootor käib kenasti, kuid seda momenti mis turboga peaks olema- ei ole. tee äärde seisma ja süüde välja. 5seki ootamist ja uuesti käima ning kõik ok. millest selline anomaalia?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.06 20:39 Tsiteeri

Turbo juhtimise viga. Turbo küljes on üks juhtvaakumklapp mille külge tuleb vaakumvoolik. Samuti tuleb üks voolik sisselaske kollektori külge aju küljest, mis mõõdab rõhku. Voolikud on omakorda ühendatud juhtklapidega. Viga võib olla kuskil voolikutes (kuskil on auk) või ntks üks juhtklapidest võib vigane olla. Niisiis, mix 5 sek. paus? Kui aju näeb et ülelaadimine on normi piiridest väljas, blokeerib ta võimsuse ära, mille tõttu kaob see nn turbo jõumoment. See viga on kodeeritud ajutise veakoodiga, st et kui sa kõrvaldad selle probleemi, peale käivitust aju näeb ära et asi on korras ja arvuti alla ei pea masinaga minema. Kui sa teed pausi läheb viga nulli ja sa saad niipalju sõita kuni arvuti/aju näeb jälle viga. Minu soovitus: kontrolli voolikud ära (võta lahti, üks ots paned kinni ja ,kui pisikuid ei karda, tõmba kasvõi suuga vaakumisse, näed ära kas peab või mitte) Kui need asjad on korras siis tõenäoliselt on üks juhtklapidest vigane (neid saab ka kontrollida, kuid sellega on keerulisem lugu) Mis masinaga muidu tegemist on? Kui autol on muutuva geomeetriaga turbo, siis võib veel üks levinud viga olla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ott1
klubiliige

Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.06 16:02 Tsiteeri

autoks siis a4 1.9 tdi 96.a. 81kw

scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.06 21:43 Tsiteeri

ahaaa, hakkab looma. kas sul see masin pole viimasel ajal pikalt seisnud juhuslikult? ja kuidas see jama pihta hakkas üldse?

ott1
klubiliige

Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.11.06 16:38 Tsiteeri

kui siis enne minu kätte sattumist. mina soetasin ta juunis kuid siis oli kõik ok. jama ilmnes mingi kuu paar tagasi. sõites tundsin et ei kiirenda nii nagu peaks. kohale jõudes ja pärast uuesti sõitu alustades oli kõik ok. teisel korral jäin lihtsalt tee äärde seisma ja lülitasin mootori välja ning uuesti käivitades kõik ok.

algaja audihoolik
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.11.06 20:12 Tsiteeri

hmmm, siis võib täitsa olla see muutuva geomeetriaga torbojama :S need on head asjad kll, kui nad korras on ja toimivad, kuid tihti kipuvad katki minema. ma arvan et sa pole kunagi sellise turbo sisse vaatanud ja ei kujuta ette mis seal toimub. seal asuvad sellised tillukesed labad, mis suunavad heitgaase turbo tiivikule. kui arvestada milline on eestis kütuse kvaliteet, tuleb kaks korda mõelda kas tasub seda üldse sellises masinas kasutada. nimelt annab see väga palju tahma, mis koguneb turbo sisse ja labad jäävad ühel momendil kinni :P turbo ei suuda enam ülelaadimist korrigeerida ja tulevad vead mis blokivad võimsust. see on muidugi hulleim versioon, võibolla masinal on ainult mõni voolik kuskil katki või juhtimis relee-klapp... aga jah variante on väga palju. ma olen selliseid turbosid lahti teinud ja neid labasid mehaaniliselt uuesti tööle sundinud, oli kasu ka. :cool: tegemist ainult oli VW Sharaniga ja Golf 4-ga, kuid turbod on nendel kõigil samad :P

Ingo
huviline

Registreerunud 04.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Hetkel VW passat 1,9 tdi

postitati 08.11.06 06:09 Tsiteeri

Kuskil foorumis oli sellest turbost pilt ka üleval.Sai päris hea pildi selle töö põhimõttest.Seal oli kirjas ka et kui labad puhastada,siis kestab jälle.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
dan.d
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5 tdi a62,5tdi vw multivan

postitati 08.11.06 10:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: scottimees
hmmm, siis võib täitsa olla see muutuva geomeetriaga torbojama :S need on head asjad kll, kui nad korras on ja toimivad, kuid tihti kipuvad katki minema. ma arvan et sa pole kunagi sellise turbo sisse vaatanud ja ei kujuta ette mis seal toimub. seal asuvad sellised tillukesed labad, mis suunavad heitgaase turbo tiivikule. kui arvestada milline on eestis kütuse kvaliteet, tuleb kaks korda mõelda kas tasub seda üldse sellises masinas kasutada. nimelt annab see väga palju tahma, mis koguneb turbo sisse ja labad jäävad ühel momendil kinni :P turbo ei suuda enam ülelaadimist korrigeerida ja tulevad vead mis blokivad võimsust. see on muidugi hulleim versioon, võibolla masinal on ainult mõni voolik kuskil katki või juhtimis relee-klapp... aga jah variante on väga palju. ma olen selliseid turbosid lahti teinud ja neid labasid mehaaniliselt uuesti tööle sundinud, oli kasu ka. :cool: tegemist ainult oli VW Sharaniga ja Golf 4-ga, kuid turbod on nendel kõigil samad :P
96 aasat minuarust ei pandud veel neid turbosid .kui vanem turbo siis viitab ikka juhtimis klappi peale .

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
resnick
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 '93

postitati 08.11.06 13:36 Tsiteeri

Tsitaat:
96 aasat minuarust ei pandud veel neid turbosid .kui vanem turbo siis viitab ikka juhtimis klappi peale .

96 lõpus tulid välja esimesed 3b kerega Passatid, mil juba see turbo peal - seega võib olla küll.
Ja selle saab võimsuse järgi kindlaks teha - kui 81kW mootor, siis muutuva geomeetriaga turbo, kui 66kW, siis mitte.

276
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.11.06 11:25 Tsiteeri

sul on õigus. mix ma muidu võimsuse kohta kohe küsisin. 96a. hakkati neid turbosid paigaldama :P

ott1
klubiliige

Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.06 18:44 Tsiteeri

täna sõites tabasin ära millal turbo tagant ära kaob. üks variant oli näiteks 4.käiguga gaas põhja ja kuskil 120km/h kiiruse juures lõppes kiirendus. ja turbo tagant läinud.:(

algaja audihoolik
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.06 21:03 Tsiteeri

kas ülejäänud reziimid on enam-vähem korras?

ott1
klubiliige

Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.11.06 21:25 Tsiteeri

ülejäänud ajal kõik täiesti ok minu arust vähemalt märganud küll ei ole et midagi nagu valesti oleks.

algaja audihoolik
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.06 09:09 Tsiteeri

mul on selline kahtlane tunne et siis ongi see turbo jama. tavaliselt kui mingi klapp või voolik katki siis turbo üldse ei tomi, hakkad kiirendama kaob jõud kohe ära. aga kui siuke pull et ainlt kui korralikult pöördesse ajad ja veel 4nda käigug siis on tõenäoliselt turbo enda probleem. korrigeerimine toimib, aga kuna labad kiiluvad ühes asendis kinni ja ülelaadimine läheb normist välja aju blokeerib võimsuse ära :S

Ott_S
huviline

Registreerunud 15.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: B9

postitati 24.11.06 16:19 Tsiteeri

tere ott. minagi ott ja sama autoga ja sama probleemiga. kadus samamoodi see jõua ära. käisin siis melasis ja tegelt selgus et pumbas oli mingi ummik olnud sitast küttest (tangin alexelas ja uno-x'is). see viga kõrvaldati paarisaja krooni eest. soovitan üle vaadta kuna sümptonid tunduvad samad mis minu autol. jõudu ja jaksu!

alts20
huviline

Registreerunud 28.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 25.11.06 08:48 Tsiteeri

http://www.technologie-entwicklung.de/Gasturbines/VNT15-Turbo/vnt15-turbo.html
Siit peaks saama ülevaate asjast

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.06 21:30 Tsiteeri

just just. siin see kurjajuur ongi. üks hea pilt on sellest ka. see kus asi on jummalast tahmane :P see tekitabki probleeme

ott1
klubiliige

Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.06 17:24 Tsiteeri

peab vist ka sama tegevuse ette võtma mis lingil. :( huvitav kas päevaga on teostatav? s.t et turbo maha , puhtaks ja peale tagasi.

algaja audihoolik
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.06 22:00 Tsiteeri

jah on täiesti reaalne kll, ma olen 4 tunniga rahulikult teinud. pead olema ettevaatlik ka et midagi ära mitte vigastada. kuna asi on veidike roostes ja kinni põlenud ei taha ta alati lihtsalt lahti tulla. tuleb natukene jõudu rakendada kuid mõistusega, muidu võid asja hullemaks teha. minu soovitus, enne kui võtad ta maha võta vaakumvoolik lahti , mis tuleb turbo peale, leia tema teine ots, pane ots kinni ja kontrolli kas voolik on terve, ime õhku või puhu. kui asi on terve siis ühenda voolik turbo külge tagasi ja proovi imeda teisest otsast ning samal ajal vaata kas hoob, mis turbo küljes on, hakkab liikuma. klapi membraan või klapp ise võivad olla ka vigased. kui kõik need asjad on korras siis edu lammutamises. kasutada tuleb tähik võtmeid. kontrolli kas on sellised asjad sul olemas või pead ärima. kui lahkamise käigus tekib küsimusi, küsi, äkki saan aidata.

ott1
klubiliige

Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.06 17:41 Tsiteeri

olukord siis järgmine peale mõningast peenestamist otsustas asi normaalselt tööle hakata. ei oskagi kohe midagi arvata aga viimased päevad kõik ok. :P

algaja audihoolik
scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.06 17:49 Tsiteeri

see on tore. nüüd sa pead selle turbo iga päev täisvõimsusega tööle panema, sooja mootoriga kiirendad, viskad korralikult puit nii öelda sest kui viga oli nendes labades ja nad praegusel momendil otsustasid liikuma/tööle hakkata peab neid korralikult lahti liigutama :P kui hakkad pensionääri sõidustiili harrastama või jäätad masinat pikkemaks ajaks seisma võib see pull jälle pihta hakkata (AINLT JUHUL KUI VIGA OLI TURBOS ENDAS!!!) :) kasuta ainlt kvaliteetset kütust ja üks soovitus veel võid lasta katalüsaatori tühjaks taguda (või teed ise ära) See pagan teeb ka tihtipeale pahandusi, ei lase heitmeid piisava kiirusega välja ja turbo ei lähegi korralikult pöördesse ja sada häda veel... :P

puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 11.12.06 14:37 Tsiteeri

Ja kui uut vajad anna mulle teada.

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
catman
huviline

Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant 1.9 TDI '01

postitati 12.05.07 15:13 Tsiteeri

Mul tekkis umbes sarnane probleem oma 85 kw 1.9 TDI-ga.
Nimelt paaril korral on pärast kiirendamist turbo ära kadunud. Pärast seisma jätmist on turbo taas tagasi. Eile õhtul oli just viimane kord, kui ristmikult minnes olid pöörded käinud 4000 piiril ja pärast seda turbot enam järel ei olnud.
Hommikul uuesti sõitma minnes oli kõik jälle korras.
Tavaliselt sõites pole midagi juhtunud, aga just kiirendades 4000 pöördeni.

Kõige paremad Volkswagenid on AUDID!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
aron20
huviline

Registreerunud 10.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant 1,9 81kW

postitati 12.05.07 17:33 Tsiteeri

Krt mul ka umbes selline jama sõidan kuskul 90 km\h hakkan kiirendama aga ei masin ei lähe lihtsalt edasi siis keeran korraks süüte välja ning panen auto uuesti tõõle on kõik korras. Ja seda siis peaaegu igal hommikul ja teeb sedasi ainult külmema mootoriga. Kas õhulugeja ei või jupsida või on kindlasti turbo?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
catman
huviline

Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant 1.9 TDI '01

postitati 13.05.07 19:16 Tsiteeri

Täna sai jällegi proovitud täiesti töösooja mootoriga ja kõik töötas laitmatult.
Turbo kadumine tekib just mitte veel päris töösooja mootoriga.
Milles see viga võib siis olla.

Kõige paremad Volkswagenid on AUDID!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 42.4% - SQL: 57.6%]