Lehekülgi: 1 2 |
ott1
klubiliige
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDi 2012a.quattro automaat
|
postitati 05.11.06 17:29
|
|
|
1.9tdi turboga probleem
mure siis selline, et täna avastasin järjekordelt, et turbo ei täida oma funktsiooni. mootor käib kenasti, kuid seda momenti mis turboga peaks olema-
ei ole. tee äärde seisma ja süüde välja. 5seki ootamist ja uuesti käima ning kõik ok. millest selline anomaalia?
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.06 20:39
|
|
|
Turbo juhtimise viga. Turbo küljes on üks juhtvaakumklapp mille külge tuleb vaakumvoolik. Samuti tuleb üks voolik sisselaske kollektori külge aju
küljest, mis mõõdab rõhku. Voolikud on omakorda ühendatud juhtklapidega. Viga võib olla kuskil voolikutes (kuskil on auk) või ntks üks juhtklapidest
võib vigane olla. Niisiis, mix 5 sek. paus? Kui aju näeb et ülelaadimine on normi piiridest väljas, blokeerib ta võimsuse ära, mille tõttu kaob see nn
turbo jõumoment. See viga on kodeeritud ajutise veakoodiga, st et kui sa kõrvaldad selle probleemi, peale käivitust aju näeb ära et asi on korras ja
arvuti alla ei pea masinaga minema. Kui sa teed pausi läheb viga nulli ja sa saad niipalju sõita kuni arvuti/aju näeb jälle viga. Minu soovitus:
kontrolli voolikud ära (võta lahti, üks ots paned kinni ja ,kui pisikuid ei karda, tõmba kasvõi suuga vaakumisse, näed ära kas peab või mitte) Kui
need asjad on korras siis tõenäoliselt on üks juhtklapidest vigane (neid saab ka kontrollida, kuid sellega on keerulisem lugu) Mis masinaga muidu
tegemist on? Kui autol on muutuva geomeetriaga turbo, siis võib veel üks levinud viga olla.
|
|
|
ott1
klubiliige
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.06 16:02
|
|
|
autoks siis a4 1.9 tdi 96.a. 81kw
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.06 21:43
|
|
|
ahaaa, hakkab looma. kas sul see masin pole viimasel ajal pikalt seisnud juhuslikult? ja kuidas see jama pihta hakkas üldse?
|
|
|
ott1
klubiliige
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.06 16:38
|
|
|
kui siis enne minu kätte sattumist. mina soetasin ta juunis kuid siis oli kõik ok. jama ilmnes mingi kuu paar tagasi. sõites tundsin et ei kiirenda
nii nagu peaks. kohale jõudes ja pärast uuesti sõitu alustades oli kõik ok. teisel korral jäin lihtsalt tee äärde seisma ja lülitasin mootori välja
ning uuesti käivitades kõik ok.
algaja audihoolik
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.06 20:12
|
|
|
hmmm, siis võib täitsa olla see muutuva geomeetriaga torbojama :S need on head asjad kll, kui nad korras on ja toimivad, kuid tihti kipuvad katki
minema. ma arvan et sa pole kunagi sellise turbo sisse vaatanud ja ei kujuta ette mis seal toimub. seal asuvad sellised tillukesed labad, mis suunavad
heitgaase turbo tiivikule. kui arvestada milline on eestis kütuse kvaliteet, tuleb kaks korda mõelda kas tasub seda üldse sellises masinas kasutada.
nimelt annab see väga palju tahma, mis koguneb turbo sisse ja labad jäävad ühel momendil kinni turbo ei suuda enam ülelaadimist korrigeerida ja tulevad vead mis blokivad võimsust. see on muidugi hulleim
versioon, võibolla masinal on ainult mõni voolik kuskil katki või juhtimis relee-klapp... aga jah variante on väga palju. ma olen selliseid turbosid
lahti teinud ja neid labasid mehaaniliselt uuesti tööle sundinud, oli kasu ka. tegemist ainult oli VW Sharaniga ja Golf 4-ga, kuid turbod on nendel kõigil samad
|
|
|
Ingo
huviline
Registreerunud 04.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Hetkel VW passat 1,9 tdi
|
postitati 08.11.06 06:09
|
|
|
Kuskil foorumis oli sellest turbost pilt ka üleval.Sai päris hea pildi selle töö põhimõttest.Seal oli kirjas ka et kui labad puhastada,siis kestab
jälle.
|
|
|
dan.d
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5 tdi a62,5tdi vw multivan
|
postitati 08.11.06 10:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: scottimees
hmmm, siis võib täitsa olla see muutuva geomeetriaga torbojama :S need on head asjad kll, kui nad korras on ja toimivad, kuid tihti kipuvad katki
minema. ma arvan et sa pole kunagi sellise turbo sisse vaatanud ja ei kujuta ette mis seal toimub. seal asuvad sellised tillukesed labad, mis suunavad
heitgaase turbo tiivikule. kui arvestada milline on eestis kütuse kvaliteet, tuleb kaks korda mõelda kas tasub seda üldse sellises masinas kasutada.
nimelt annab see väga palju tahma, mis koguneb turbo sisse ja labad jäävad ühel momendil kinni turbo ei suuda enam ülelaadimist korrigeerida ja tulevad vead mis blokivad võimsust. see on muidugi hulleim
versioon, võibolla masinal on ainult mõni voolik kuskil katki või juhtimis relee-klapp... aga jah variante on väga palju. ma olen selliseid turbosid
lahti teinud ja neid labasid mehaaniliselt uuesti tööle sundinud, oli kasu ka. tegemist ainult oli VW Sharaniga ja Golf 4-ga, kuid turbod on nendel kõigil samad | 96 aasat minuarust ei pandud veel neid turbosid .kui vanem turbo siis viitab ikka juhtimis
klappi peale .
|
|
|
resnick
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 '93
|
postitati 08.11.06 13:36
|
|
|
Tsitaat: | 96 aasat minuarust ei pandud veel neid turbosid .kui vanem turbo siis viitab ikka juhtimis klappi peale . |
96 lõpus tulid välja esimesed 3b kerega Passatid, mil juba see turbo peal - seega võib olla küll.
Ja selle saab võimsuse järgi kindlaks teha - kui 81kW mootor, siis muutuva geomeetriaga turbo, kui 66kW, siis mitte.
276
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.11.06 11:25
|
|
|
sul on õigus. mix ma muidu võimsuse kohta kohe küsisin. 96a. hakkati neid turbosid paigaldama
|
|
|
ott1
klubiliige
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.06 18:44
|
|
|
täna sõites tabasin ära millal turbo tagant ära kaob. üks variant oli näiteks 4.käiguga gaas põhja ja kuskil 120km/h kiiruse juures lõppes kiirendus.
ja turbo tagant läinud.
algaja audihoolik
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.11.06 21:03
|
|
|
kas ülejäänud reziimid on enam-vähem korras?
|
|
|
|
ott1
klubiliige
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.06 21:25
|
|
|
ülejäänud ajal kõik täiesti ok minu arust vähemalt märganud küll ei ole et midagi nagu valesti oleks.
algaja audihoolik
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.06 09:09
|
|
|
mul on selline kahtlane tunne et siis ongi see turbo jama. tavaliselt kui mingi klapp või voolik katki siis turbo üldse ei tomi, hakkad kiirendama
kaob jõud kohe ära. aga kui siuke pull et ainlt kui korralikult pöördesse ajad ja veel 4nda käigug siis on tõenäoliselt turbo enda probleem.
korrigeerimine toimib, aga kuna labad kiiluvad ühes asendis kinni ja ülelaadimine läheb normist välja aju blokeerib võimsuse ära :S
|
|
|
|
Ott_S
huviline
Registreerunud 15.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: B9
|
postitati 24.11.06 16:19
|
|
|
tere ott. minagi ott ja sama autoga ja sama probleemiga. kadus samamoodi see jõua ära. käisin siis melasis ja tegelt selgus et pumbas oli mingi ummik
olnud sitast küttest (tangin alexelas ja uno-x'is). see viga kõrvaldati paarisaja krooni eest. soovitan üle vaadta kuna sümptonid tunduvad samad mis
minu autol. jõudu ja jaksu!
|
|
|
|
alts20
huviline
Registreerunud 28.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.06 21:30
|
|
|
just just. siin see kurjajuur ongi. üks hea pilt on sellest ka. see kus asi on jummalast tahmane see tekitabki probleeme
|
|
|
|
ott1
klubiliige
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.06 17:24
|
|
|
peab vist ka sama tegevuse ette võtma mis lingil. huvitav kas päevaga on
teostatav? s.t et turbo maha , puhtaks ja peale tagasi.
algaja audihoolik
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.06 22:00
|
|
|
jah on täiesti reaalne kll, ma olen 4 tunniga rahulikult teinud. pead olema ettevaatlik ka et midagi ära mitte vigastada. kuna asi on veidike roostes
ja kinni põlenud ei taha ta alati lihtsalt lahti tulla. tuleb natukene jõudu rakendada kuid mõistusega, muidu võid asja hullemaks teha. minu soovitus,
enne kui võtad ta maha võta vaakumvoolik lahti , mis tuleb turbo peale, leia tema teine ots, pane ots kinni ja kontrolli kas voolik on terve, ime õhku
või puhu. kui asi on terve siis ühenda voolik turbo külge tagasi ja proovi imeda teisest otsast ning samal ajal vaata kas hoob, mis turbo küljes on,
hakkab liikuma. klapi membraan või klapp ise võivad olla ka vigased. kui kõik need asjad on korras siis edu lammutamises. kasutada tuleb tähik
võtmeid. kontrolli kas on sellised asjad sul olemas või pead ärima. kui lahkamise käigus tekib küsimusi, küsi, äkki saan aidata.
|
|
|
|
ott1
klubiliige
Registreerunud 31.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.06 17:41
|
|
|
olukord siis järgmine peale mõningast peenestamist otsustas asi normaalselt tööle hakata. ei oskagi kohe midagi arvata aga viimased päevad kõik ok.
algaja audihoolik
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
postitati 11.12.06 14:37
|
|
|
Ja kui uut vajad anna mulle teada.
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
catman
huviline
Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant 1.9 TDI '01
|
postitati 12.05.07 15:13
|
|
|
Mul tekkis umbes sarnane probleem oma 85 kw 1.9 TDI-ga.
Nimelt paaril korral on pärast kiirendamist turbo ära kadunud. Pärast seisma jätmist on turbo taas tagasi. Eile õhtul oli just viimane kord, kui
ristmikult minnes olid pöörded käinud 4000 piiril ja pärast seda turbot enam järel ei olnud.
Hommikul uuesti sõitma minnes oli kõik jälle korras.
Tavaliselt sõites pole midagi juhtunud, aga just kiirendades 4000 pöördeni.
Kõige paremad Volkswagenid on AUDID!!!
|
|
|
|
aron20
huviline
Registreerunud 10.06.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant 1,9 81kW
|
postitati 12.05.07 17:33
|
|
|
Krt mul ka umbes selline jama sõidan kuskul 90 km\h hakkan kiirendama aga ei masin ei lähe lihtsalt edasi siis keeran korraks süüte välja ning panen
auto uuesti tõõle on kõik korras. Ja seda siis peaaegu igal hommikul ja teeb sedasi ainult külmema mootoriga. Kas õhulugeja ei või jupsida või on
kindlasti turbo?
|
|
|
catman
huviline
Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant 1.9 TDI '01
|
postitati 13.05.07 19:16
|
|
|
Täna sai jällegi proovitud täiesti töösooja mootoriga ja kõik töötas laitmatult.
Turbo kadumine tekib just mitte veel päris töösooja mootoriga.
Milles see viga võib siis olla.
Kõige paremad Volkswagenid on AUDID!!!
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |