Costa
huviline
Registreerunud 16.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.06 09:44
|
|
|
Aku talvepuhkus
Jõudu kõigile!
Plaanis siis jätta oma A4 talveks garaazi seisma ja kärutada sel ajal ringi ühe vanema masinaga.
Siit aga küsimus - tahan talveks aku maha võtta. Kas mingeid jamasid ei teki kui ma kevadel uuesti selle peale panen. Raadio on originaal ja kood on
olemas.
Ega ta midagi ära unusta (kõiksugu odomeetrid ja muu selline)!
|
|
|
olc
huviline
Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.06 10:06
|
|
|
noh trip'i nullib nagunii ära. ise vist niisama lambist päris seisma ei jätaks. pikal seismisel on aku mure see kõige väiksem minuarust.
|
|
|
Costa
huviline
Registreerunud 16.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.06 10:41
|
|
|
Aku tahaks ära võtta kuna suht kehva teine. Samuti on garaazis ka küllaltki külm - mine tea mis akule teeb....
|
|
|
olc
huviline
Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.06 10:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Costa
Aku tahaks ära võtta kuna suht kehva teine. Samuti on garaazis ka küllaltki külm - mine tea mis akule teeb.... |
kehva aku seisma jääb siis kevadex pole enam midagi järel.
mõtlen hoopis seda et kuidas selline seismine mõjub igasugu tihenditele ja voolikutele?
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 23.10.06 10:53
|
|
|
Mis te arvate, et platsi peal ei seisa auto pool aastat? Akut tuppa sooja ja vahepeal laadija taha. Kui pole, siis odavamad ei ole just eriti kallid.
Uus õli sisse. Bensupaak kaelani täis, et kondensaati võimalikult vähe tekiks. Ei juhtu seal hullu midagi.
|
|
|
Costa
huviline
Registreerunud 16.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.06 10:53
|
|
|
Vat seda ei tea kuidas tihendid ja voolikud seal vastu peavad. Vaja siis viin kasvõi soojustatud garaazi seisma - liialt ilus ja roostevaba masin, et
teda nüüd meie talviste loolapuistamiste juures teele saata....
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant
|
postitati 23.10.06 11:00
|
|
|
Iseenesest ma ei muretseks mingi vana aku pärast. Sellesmõttes, et ma ei tea mis aasta auto Sul on, aga ma usun, et kui Sul suht uus auto on, siis
mittekasutamise korral ta hävib lihtsalt seismisega oma hinnas juba kordi rohkem, kui see vana aku väärt on.
|
|
|
Costa
huviline
Registreerunud 16.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.06 15:46
|
|
|
Audi ise aastast '95
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 26.10.06 10:18
|
|
|
Kõige mõttekam on aku panna laetuna jahedasse kohta, kus temperatuur ei lange alla nulli. Madalal temperatuuril isetühjenemine väheneb, kuid samas
miinuskraadide käes võib äärmisel tühjenemisel elektrolüüt külmuda ja siis pole akuga enam midagi teha.
|
|
|
olc
huviline
Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.06 11:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: generaator M
miinuskraadide käes võib äärmisel tühjenemisel elektrolüüt külmuda ja siis pole akuga enam midagi teha. |
kõik jälle sõltub. suurte kylmadega selle aasta alguses kylmus väljas yx varta aku läbi. prooviti käivitada, käima ei saanud ja sinnapaika ta jäi. aku
võeti maha alles järgmine päev ja sellex aja oli ta jõudnud läbi kylmuda. yles sulamiseks kulus mingi 10h. sai laetud teist vaikselt ja siiani on
sõitnud. näis mis see talv saab
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on foorumis
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 26.10.06 13:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Costa
Vat seda ei tea kuidas tihendid ja voolikud seal vastu peavad. Vaja siis viin kasvõi soojustatud garaazi seisma - liialt ilus ja roostevaba masin, et
teda nüüd meie talviste loolapuistamiste juures teele saata.... |
Mina sõidan jälle audiga just seepärast , et ei pea mingi roostejama pärast muretsema,tsingitud kere ju,mugavus pealekauba.Lisaks arvan ma ,et pool
aastat seisev masin on kevadel palju hullemas seisus kui talvel sõitnu.Vaata kas või pidurikettaid.
Kinni võivad jääda ka pidurisilindrid jne.Auto on ikka sõitmiseks.Pesulas võiks ka tihedamalt käia.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
postitati 26.10.06 20:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Mina sõidan jälle audiga just seepärast , et ei pea mingi roostejama pärast muretsema,tsingitud kere ju,mugavus pealekauba.Lisaks arvan ma ,et pool
aastat seisev masin on kevadel palju hullemas seisus kui talvel sõitnu.Vaata kas või pidurikettaid.
Kinni võivad jääda ka pidurisilindrid jne.Auto on ikka sõitmiseks.Pesulas võiks ka tihedamalt käia. |
Enamus kasutatud Audid avarii(d) teinud ja kere pole enam nii heas seisukorras, kui tehasest tulles, üldiselt ei taastata keredetaile peale avariid
kvaliteetselt, vaid tehakse kuidagi ära ja müüakse auto edasi, roostet tuleb siiski karta ja ennetada, eriti meie tingimustes. Ok, see selleks.
Jutt käis garaa˛is hoidmisest talvel, pidurikettad ei lähe iseenesest rooste kuivas garaa˛is ja see pole mingi probleem, korra pidurdad ja on uuesti
puhtad. Pidurisilindid ei jää kinni, kui on normaalne p.vedelik sees, tean vene autot mis oli vanahärra poolt korralikult ette valmistatud ja
''puhkusele'' pandud, auto seisis 3 aastat ja välja ajades oli kõik justkui seisma pannes, tuleb lihtsalt enne seisma jätmist korralikult ette
valmistada, mootorit võiks ringi ajada vahest jne.
Auto on muidugi sõitmiseks, aga selle väitega ma küll nõus ei ole kohe mitte, et seisev auto on kevadel hullemas korras, kui talvel igapäevaselt
sõitnu.
|
|
|