ok
huviline
Registreerunud 16.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant, 2000
|
postitati 21.10.03 14:46
|
|
|
kont / kliima
Probleem järgmine: kliima on koguaeg sisselülitatud automaatreziimil ja ka konditsioneer (või kompressor või kuidas iganes seda nimetatakse) on sees.
Viimasel ajal üha tihedamini aga kont tööle ei hakka. Ja juhtub seda muidugi just siis, kui teda kõige rohkem vaja oleks, näiteks on ilm külm ja
niiske.
Kas keegi oskab arvata, mis võiks viga olla ja kust abi võiks saada?
Autoks A6 aastast 96
|
|
|
Silwer
huviline
Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.03 16:14
|
|
|
Alla teatud välistemperatuuri kraadide lihtsalt ei hakkagi tööle. Vist oli 4 kraadi.
See on normaalne.
|
|
|
turbo
huviline
Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6
|
postitati 21.10.03 16:27
|
|
|
piaks ikka akkama kui norm. salongitemp. saavutatud ja autoasendis. mul koguaeg auto peal.
|
|
|
Silver
huviline
Registreerunud 27.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.03 17:30
|
|
|
Just täna katsetasin sama asjaga ja minul igatahes ei ole alla 4C võimalik konti sisse lülitada. Garaazis aga õnnestus see jälle.
|
|
|
turbo
huviline
Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.03 17:45
|
|
|
äkki om see kliimavärk mul tiba teistsugune. krt. omme katsetan uuest. äkki panin kala kah. kuigi kliima om kliima.
|
|
|
ok
huviline
Registreerunud 16.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.10.03 07:22
|
|
|
No vat kui tore, kui ei pea midagi tegema. Tuleb jälle soojasi ilmasi oodata. Tänud vastuste eest.
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
postitati 22.10.03 09:24
|
|
|
Miks sul on vaja külma ja niiske ilmaga konti? Et saaks veel jahedamaks autos?
Kliima ju töötab edasi, st et temp. hoistakse ühtalsena külma välisõhu
abil.
Kondi kompressor peaks tagant ära kukkuma +4 ja alla. Põhimõtteliselt on mul õnnestunud käsitsi ta mingil hetkel tööle saada, kui aga ikka päris külm
on, siis ei saa.
|
|
|
ok
huviline
Registreerunud 16.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.03 06:39
|
|
|
külma ja niiske ilmaga konti eelkõige selleks vaja, et auto kiirelt kuivaks ja aknad puhtaks saada. Muidu ma talvel konti eriti ei igatse
|
|
|
mike
huviline
Registreerunud 13.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Avant 3.0 Q
|
postitati 23.10.03 08:58
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja ok
külma ja niiske ilmaga konti eelkõige selleks vaja, et auto kiirelt kuivaks ja aknad puhtaks saada. Muidu ma talvel konti eriti ei igatse
|
oot-oot, seleta palun mulle kui vb rumalale inimesele, kuidas sa külma õhuga auto kiirelt kuivaks ja aknad puhtaks saad? minu kogemused küll näitavad,
et soe õhk selleks otstarbeks oluliselt paremini sobib!
|
|
|
AudiTeam
klubiliige ac aasta auto 2012 & 2013 võitja
Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"
|
postitati 23.10.03 09:04
|
|
|
|
Akende puhtaks saamiseks on ju selleks kohe nupp olemas kliima peal - vasakul kõige ülemine nupp.
Smoke Quattro Tires - Not Drugs
|
|
|
|
Silver
huviline
Registreerunud 27.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.03 09:57
|
|
|
Ja mehed garaazi juures räägivad, et ka talvel oleks hea kont aegajalt tööle saada. Pidavat miskeid pukse või midagi määrima. Muidu kevadel võivad
ebameeldivused ees oodata. Igatahes nii räägitakse....
|
|
|
ok
huviline
Registreerunud 16.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.03 11:21
|
|
|
Et miks kont kuivatab õhku? Ma ei tea pole uurinud ja ei huvita ka. Pole seda ise välja mõelnud, vaid ikka kuskilt kuulnud.
Proovi ise sellise autoga, kus pole kliimaseade vaid lihtsalt konditsioneer. Pane uduse ilmaga klaasi peale puhuma ilma kondita ja proovi teine kord
kondiga. Väga suur vahe on.
A mis seda ülemist vasakut nuppu puudutab, siis alla 4 kraadi (nagu ma siin targemaks olen saanud), puhub ta lihtsalt akna peale õhku ja see ei ole
nii tõhus, kui kont ka sees oleks.
|
|
|
mike
huviline
Registreerunud 13.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Avant 3.0 Q
|
postitati 23.10.03 12:28
|
|
|
Et miks kont kuivatab õhku? Ma ei tea pole uurinud ja ei huvita ka. Pole seda ise välja mõelnud, vaid ikka kuskilt kuulnud.
Proovi ise sellise autoga, kus pole kliimaseade vaid lihtsalt konditsioneer. Pane uduse ilmaga klaasi peale puhuma ilma kondita ja proovi teine kord
kondiga. Väga suur vahe on.
A mis seda ülemist vasakut nuppu puudutab, siis alla 4 kraadi (nagu ma siin targemaks olen saanud), puhub ta lihtsalt akna peale õhku ja see ei ole
nii tõhus, kui kont ka sees oleks. |
kui kont on sees, puhub jahedamat õhku kui väljast tuleks. ilma kondita puhub seda õhku mis tuleb õuest või siis veidi soojemat!
konditsioneer on siiski selline aparaat, mis teeb külma, st sellel ei ole mingit seost akende parema kuivamisega. teatavasti vesi aurustub seda
paremini, mida kõrgem on temperatuur, st pealevoolava õhu jahutamine ei saa mitte kuidagi asja soodustada!
kuidas peaks konditsineer külma ilmaga sinu arvates töötama? konditisioneeri on tarvis selleks, et autosse sisse puhutavat õhku jahutada madalamale
temperatuurile kui seda on välisõhk. kui välisõhu temp on nt 10 kraadi, siis arvad, et selle jahutamine nt 5 kraadi peale teeb klaasid puhtaks ja
olemise mõnusaks?
ütled, et aknad lähevad kondi töötamise ajal paremini puhtamaks. kuidas see sinu arvates käib? oletame, et õues on 0 kraadi. alguses lased akende
peale 20kraadist õhku. mis siis sinu arvates saab, kui sa nüüd kondi sisse lülitad ja see ka tööle hakkaks? saad akna peale -2 kraadist õhku või? ja
arvad et sellest oleks kasu?
|
|
|
ok
huviline
Registreerunud 16.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.03 13:02
|
|
|
Ei oska sulle vastu vaielda mike, su jutt on igati loogiline. Lihtsalt kogemus (mitte ainult minu kogemus) ütleb, et kui kondi sisse lükkad, lööb auto
paugust seest puhtaks. Tegelikult ega ma selle üle ei soovinudki vaielda. Sain vastuse oma küsimusele, et kondi mittetöötamine praeguse temperatuuriga
on normaalne ja tänan vastuste eest.
|
|
|
moppel
huviline
Registreerunud 09.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupé 2.3 20V -90
|
postitati 23.10.03 15:27
|
|
|
Miks ikkagi konditsioneer kuivatab õhku?
Miks peab külmkappi sulatama?
Miks on konditsioneeri radika all vann ja vanni põhjast läheb toru õue?
Miks inimesed ei viitsi mõelda?
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 24.10.03 20:25
|
|
|
1. Tõepoolest nagu eelnevalt mainiti siis kompressorit enam alla 4 kraadi vms (A100' 89a. isegi 7 kraadi) taha ei lükata.
2. Õhu konditsioneerimisel viiakse niiskus ruumist välja.
3. Talvisel ajal tuleks tõepoolest kompressorit paar korda ringi ajada, tihendite, pukside & co jutt on õige.
|
|
|
turbo
huviline
Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.10.03 21:01
|
|
|
järelikult mul kont perses. äkki keegi vaatap. muidugi veikse papi eest. nu tee mis tahab, aga kui salong soojaks saap akkap kont tööle. resiim, auto
pial.
????
|
|
|
eints 100ga
huviline
Registreerunud 07.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi a8 4,2q 96a ja audi 100 avant 2,8 93a. autom.
|
postitati 25.10.03 09:08
|
|
|
mul on lükanud ka -3 juures ikkagi aegajalt pumpa järgi. on see normaalne või tal lihtsalt temp. mingi kala?
|
|
|
kaiz
huviline
Registreerunud 06.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: S-type 2.0 TDI
|
postitati 27.10.03 06:35
|
|
|
Kuum õhk aurustab küll veeauru paremini, aga ka välisõhust sisse tuleb veeauru rohkem, mis klaasidele kondenseerub.
Õhu jahutamisel veeaur osaliselt kondenseerub (loe tilgub sul auto alla) kuivem õhk seob paremini veeauru salongis ja sellepärast vabanevad klaasid ka
kiiremini veeaurust.
Vaielge vastu või võtke omaks. Fakt on igatahes see, et kui mul nullilähedaste niiskete ilmadega kont enam järgi ei lähe, on igavene kamm, et klaase
puhtaks saada.
Muide minu A4-l lülitub kuskil +2 +1.5 välja.
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
postitati 30.10.03 15:46
|
|
|
Krt, mul pole veel probleeme olnud uduste klaasidega, kui temp alla +4 ning kont enam ei tööta. Kui lükkad vasakul ülal nupust klaasi peale puhuma,
siis ta ju paneb täiega, st et kui mootor on veel külm (kohe peale käivitamist), siis ju puhutakse külma õhku, mida ta väljast kätte saab (mis
iseenesest võrdub siis kondi tööga). See aeg, kui mootor soojeneb, ning salongi sooja hakkab tulema, peaksid aknad juba puhtad olema.
Ning küsimus - miks sul klaasid uduseks lähevad? Äkki tuleb niiskust/vett/tosooli autosse?
Ning veel - kui sul kliima +22 peal ning kui sa käivitad, ning kui klaasid on udused, kas sa siis kerid kliima LOW peale, et max külma (mis peaks
olema kuskil +4) kätte saada?
Olen nüüd jälginud - mõnihetk on ka +3 veel kompressor taga, aga mitte kauaks. See vastab tõele, et aegajalt oleks vaja ka talvel kompressor taha
saada, muidu surevad tihendid ning külmaaine (mis iganes ta ka ei ole) tõmbab jee.
|
|
|
Audi RS 2
huviline
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C5, Ford F-150 5.0
|
postitati 30.10.03 19:11
|
|
|
Ka mul on küsimus suurele ringile.Probleemiks nimelt see et kui kliima puldis olevale OFF nupule vajutada( loogiliselt peaks ta ju välja lülituma aga)
hakkab hoopis täiga jalgadele õhku puhume Milles probleem?
|
|
|
ok
huviline
Registreerunud 16.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.03 14:11
|
|
|
mina olen aru saanud, et ega see temperatuuri kerimine üles-alla asja kiiremaks ei tee. St kui väljas on külm ja kliima on 22 peal, siis läheb sama
kiiresti soojaks, kui paneks nt 24 peale. Lihtsalt niikaua kui soovitud temperatuur on käes üritab kliima seda võimalkult kiiresti teha
|
|
|
ZZZ 705
huviline
Registreerunud 23.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 80 1.8 S -91
|
postitati 10.11.03 07:49
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja turbo
järelikult mul kont perses. äkki keegi vaatap. muidugi veikse papi eest. nu tee mis tahab, aga kui salong soojaks saap akkap kont tööle. resiim, auto
pial.
???? |
Tean targutada, et kondit.pumba lülitus on elektromagnetiga, mis omakorda toimib mehhaaniliselt, kuid kuna asi töötab puht kaka sees, roostetab ajam
kinni ja magnet ei suuda sidurit vedama viia. Võib pääseda tõelisest raha maksmisest sellega, kui pihustada pumba ajami ratast krafiitõliga, kuid
mitte rihma õlitada!!! Aga teatud miinuskraadide puhul tõesti pump ei rakendu.
|
|
|
raivu
huviline
Registreerunud 21.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 1,8T 110 kW
|
postitati 10.11.03 11:40
|
|
|
mina olen aru saanud, et ega see temperatuuri kerimine üles-alla asja kiiremaks ei tee. St kui väljas on külm ja kliima on 22 peal, siis läheb sama
kiiresti soojaks, kui paneks nt 24 peale. Lihtsalt niikaua kui soovitud temperatuur on käes üritab kliima seda võimalkult kiiresti teha
|
Aga sa proovi temp. põhja panna (HIGH peale) sellega ta keerab selle klapi mis sooja ja külma õhu suhet reguleerib täiesti kinni, st. et võtab õhku
läbi soojendus radika ja siis on kül tunda vahet et auto läheb seest tunduvalt kiiremini soojaks
|
|
|